© Foto: gov.uk

De Britse minister van Defensie Ben Wallace was deze week in Kiev voor een verrassingsbezoek – slechts enkele dagen na het verbluffende nieuws dat de Russische strijdkrachten eindelijk de stad Artjomovsk (Bakhmut) hadden ingenomen, schrijft Finian Cunningham.

Dit jaar is het 80 jaar geleden dat dezelfde stad door het Rode Sovjetleger werd bevrijd van de nazistische Wehrmacht en hun Oekraïense fascistische collaborateurs.

De schokgolven van de nederlaag van het door de NAVO gesteunde regime in Kiev doen de westerse hoofdsteden schudden, en in het bijzonder Washington en Londen, de twee belangrijkste hoofdrolspelers in de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne.

Ben Wallace is, net als zijn Amerikaanse tegenhanger, Pentagon-chef Lloyd Austin, tot over zijn oren betrokken bij deze gevaarlijke proxy-oorlog.

De val van Artjomovsk komt na bijna negen maanden van intense en slopende gevechten, die volgens voorzichtige schattingen tot 30.000 Oekraïense militairen het leven hebben gekost. De nederlaag van het goed bewapende proxy-leger van de NAVO maakt korte metten met het niet aflatende propaganda narratief in de westerse media over het uiteindelijke succes van Oekraïne tegen Rusland.

Wallace was een van de meest fanatieke westerse politici die eind vorig jaar de overwinning van Oekraïne op Rusland voorspelde.

Nu is het een debacle dat lijkt op het fiasco van de NAVO in Afghanistan. Er zullen vragen worden gesteld: hoe zit het met de tientallen miljarden aan wapens die het Westen in Oekraïne heeft gepompt?

De terugslag zal hevig zijn voor de westerse aanmatiging over de “verdediging van Oekraïne zolang het duurt”.

Vandaar dat de Amerikaanse president Joe Biden, als afleidingsmanoeuvre voor de media, in het weekend bekendmaakte dat Washington het licht op groen zette voor de levering van een F-16 gevechtsvliegtuig van Amerikaanse makelij aan Oekraïne. Ook was er de gedurfde grensoverschrijdende inval van neonazistische militanten uit Oekraïne in de Russische regio Belgorod, die met steun van de VS lijkt te zijn georkestreerd.

  "De wereld stevent af op een terugkeer naar de tijd van oorlog, hongersnood en pest": Econoom Nouriel Roubini kondigt apocalyptische tijden aan

En dan is er nog de Britse minister van Defensie Ben Wallace die deze week in Kiev opdook voor een “onaangekondigd bezoek”. De haast en het onaangekondigde karakter van Wallace’s “drop-in” getuigen van gespannen zenuwen over het onheil dat het NAVO-oorlogsplan te wachten staat. In Kiev had de Britse minister een ontmoeting met zijn Oekraïense collega Oleksei Reznikov. Reznikov maakt deel uit van de corrupte kliek rond de marionettenpresident Vladimir Zelensky, die miljoenen afroomt van de NAVO-wapenpijplijn. Het is aannemelijk dat de Kievse cabal deze week nerveus op zoek is naar ratlijnen naar andere schepen voordat hun huidige zwendel uiteindelijk zinkt.

Wallace is afgestudeerd aan het Sandhurst oorlogscollege en voormalig kapitein in het Britse leger. Hij straalt die stereotiepe stiff upper lip uit waar het Britse establishment bekend om staat.

De Britse minister is een havikachtige figuur die met een onbeschaamde oprisping duiven als ontbijt eet, en hij heeft de bewapening van Oekraïne tot de tanden toe ondersteund. Het doel van Wallace’s bezoek aan Kiev, bij wijze van spreken, was om het door de NAVO gesteunde regime enige vastberadenheid te geven na de nederlaag in Artjomovsk.

Wallace sprak naar verluidt over de Storm Shadow-kruisraketten die Groot-Brittannië vorige week aan Oekraïne heeft geleverd en die zijn gebruikt om burgercentra in Rusland te beschieten. Russische troepen beweren verschillende van de Britse raketten te hebben neergeschoten. Ongetwijfeld probeerde de Britse militair-politicus het regime in Kiev te sterken met beloften van meer “goodies”, zoals Reznikov deze raketten eerder noemde.

Ook werd gesproken over een versnelde toetreding van Oekraïne tot het NAVO-bondgenootschap. Een top in Vilnius in juli zal naar verwachting in het teken staan van die kwestie. Gezien de woedende oorlog en de corruptie in het land is het onwaarschijnlijk dat het regime in Kiev snel zal worden toegelaten. Toch was Wallace’s NAVO gewauwel in Kiev deze week bedoeld als een zoethoudertje om het regime te kalmeren. De Britse minister wordt getipt om de NAVO-rol over te nemen van Jens Stoltenberg, die in oktober aftreedt als secretaris-generaal van de alliantie. De Britse kandidaat voor de NAVO-post heeft zeker blijk gegeven van een indrukwekkende strijdlust en inzet voor de westerse oorlogsvoering tegen Rusland en China. Wallace’s woorden over het NAVO-lidmaatschap in Kiev deze week lijken te zijn bedoeld als een geruststelling op een wankel moment voor het regime.

  Poetin heeft alle kaarten in handen en kan Europa deze winter laten bevriezen

Toch is er alleszins een sterk gevoel dat de strategische inspanningen van Washington en Londen in Oekraïne spaak lopen. Rusland bezwijkt niet onder de economische oorlogsvoering van het Westen en lijkt het zelfs goed te doen dankzij de groeiende handel met China en de rest van de wereld. Op het militaire front zou de doorbraak van Russische troepen bij Artjomovsk een cruciale wending kunnen betekenen in de 15 maanden durende oorlog. De financiële en militaire aderlating voor de Verenigde Staten en hun westerse bondgenoten is onhoudbaar.

Deze oorlog had nooit mogen plaatsvinden. Hij had vermeden kunnen worden als de VS, Groot-Brittannië, de NAVO en de Europese Unie in plaats daarvan in eerste instantie met Rusland in gesprek waren gegaan om de veiligheidsproblemen via politiek en diplomatie op te lossen. Maar het Westen weigerde arrogant om zich te engageren, en het resultaat was het conflict in Oekraïne.

Het regime dat door Washington en Londen tot de tanden toe werd bewapend, toont zijn ware gedaante van welig tierende corruptie en nazi-terrorisme. Het platgebombardeerde omhulsel van een stad dat Artjomovsk nu is, is veroorzaakt door de NAVO-bondgenoten die burgercentra als militaire dekmantel gebruikten, op dezelfde duivelse manier als in de nu bevrijde havenstad Mariupol aan de Zwarte Zee. Zelensky had op de G7-top in Japan afgelopen weekend zelfs de onnozelheid om een vergelijking met Hiroshima te maken en hij gaf Rusland de schuld van de verwoesting. Het waren NAVO-proxy’s, Zelensky’s voetsoldaten, die de stad neerhaalden door appartementen in garnizoenen te veranderen en burgers als menselijk schild te gebruiken. Zoals Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, in reactie op Zelenski’s walgelijke verdraaiing zei: als Artjomovsk en Hiroshima vergelijkbaar zijn, dan is dat omdat beide verwoestingen door Washington zijn veroorzaakt.

  Europese gasimporteurs geven zich stilletjes over aan Rusland en beginnen hun gas in ROEBEL te kopen... terwijl de economische oorlogssancties van het Westen rampzalig terugslaan

Een jaar na de inname door de Russische strijdkrachten is Mariupol teruggekeerd naar vrede en welvaart met de bouw van hele nieuwe appartementenblokken en andere openbare gebouwen. Artyomovsk zal zich eveneens herstellen.

Wanneer het door de NAVO gesteunde naziregime in Kiev eindelijk is verslagen, zullen mensen als Ben Wallace zich moeten verantwoorden voor de rechtsvervolging van oorlogsmisdaden. Als de hamer van de rechter wordt neergeslagen, zal er misschien een rilling zijn in die stiff upper lip.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse waanideeen over Rusland en Bakhmut zijn echtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Scholzisation versus de Schröderization van Duitsland en de EU
Volgend artikelOekraïne vandaag – Kapitein doodt bataljonscommandant omdat hij hem opdracht gaf naar het front te gaan (en meer video’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het westen, met usa / navo en EU, pleegt zelfmoord door deze krankzinnige acties, die honderduizenden mensenlevens vernietigt. Al die miljarden, die dit (los van de mensenlevens en menselijk leed) al gekost heeft, hadden oh zo mooi en beter besteed kunnen worden. Hoeveel honger, armoede ellende is er niet in deze verdomde wereld.
  Daar had het geld aan besteed moeten worden en niet aan deze verschrikkelijke oorlog.
  De waanzin ten top. Maar ja, nog meer geld, nog meer macht. Het is door de eeuwen heen nooit anders geweest.

 2. Wat een stelletje gedegenereerde idioten de Minsters van de EU lidstaten en de Britse Minister van defensie Ben Wallace, Nederland heeft ook zo’n prachtig exemplaar Minister Kajsa Olongren zij ziet er niet uit, alsof zij drie keer door een heg heen en weer is getrokken de dubbele paspoort houdster, wat een incompetentie etaleren deze omhoog gevallen vazallen van de VS.

 3. Na de V.S., is het vooral het U.K. dat het agressiefste is in deze proxy oorlog : ze streven er openlijk naar, de Russische Federatie te ontmantelen en plunderen.

  Een van de effecten van dit conflict is ook, dat die EU steeds meer wil uitbreiden, en overal hun linkse diktatuur wil opleggen.

 4. Finian, is niet ‘helemaal’ wakker ;

  Er gaat mi geen rechtspraak komen.
  Zoals ook na 2e Wereldoorlog, een ex nazi werd hoofd EU.
  overheden die de bevolkingen erin hadden geluisd, zaten op hun oude stekken.
  Wat Finian goed heeft gezien
  ALS de hamer van de rechtspraak valt; er is geen rechtspraak, ook geen rechter.
  Iedereen lijkt corrupt te zijn, is de nieuwe TREND ;
  links- rechts, NSB, (semi) ambtenaar, AMedia, MSM, manager, directeur.
  Ieder voor eigen gewin doorgaans onder de noemer -SOCIAAL- je doet het voor de ander .
  Zo ook 💣 sturen, om de Oekraïners te beschermen/ verdedigen tegen de Russen.

 5. het zou goed zijn ukra bij de Navo.. kunnen Poetin en co ongehinderd komaf maken met de hele Bataclan..en dat zal echt zijn en louterend werken voor de heropbouw van Europa…

 6. Tsja Adriaan,het lijkt wel of ze het expres doen.
  Zie kaag,
  Schouten,de jong
  ze hebben bijna allemaal geen enkele kennis over hen protefeuille.
  In het bedrijfsleven waren ze er al 5 x uitgegooid.

  • Dutch Mountains mei 26, 2023 at 13:15

   Nou daar heb je 100% gelijk in Dutch, het laatste spelletje van kaag is tenenkrommend om aan te zien, Wilders kreeg ook nog een sneer van haar niet bestaande tranen uit haar ogen wissen deed mij denken aan Frans Timmerman toen hij een rede over het neerhalen van MH-17 hield tranen met tuiten de commentaren hierop logen er niet om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in