Nadat uit uitgelekte documenten van de Amerikaanse inlichtingendienst bleek dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky van plan was een vitale oliepijpleiding die Russische olie naar Hongarije brengt, op te blazen, toonde de Hongaarse regering zich verontwaardigd. Die verontwaardiging vertaalt zich nu echter in concrete beleidsmaatregelen van de Hongaarse regering, waaronder het blokkeren van 500 miljoen euro militaire hulp van de EU aan Oekraïne, bericht Remix.

Een Hongaarse regeringsfunctionaris heeft tegenover het Hongaarse persbureau Index bevestigd dat het plan van Zelensky om de pijpleiding op te blazen, samen met nieuwe sancties tegen de grootste bank van Hongarije, OTP, de Hongaarse regering ertoe heeft aangezet actie te ondernemen en de financiering uit de Europese Vredesfaciliteit te blokkeren.

Zoals reeds eerder gemeld, bleek uit een door The Washington Post verkregen lek dat Oekraïne van plan was de Druzhba-oliepijpleiding, die ruwe olie van Rusland naar Hongarije transporteert, op te blazen. Uit de gelekte documenten blijkt dat Zelensky tijdens een bijeenkomst in februari met vicepremier Yulia Svyrydenko voorstelde dat Oekraïne de actie zou uitvoeren om de Hongaarse energie-infrastructuur die afhankelijk is van Russische olie lam te leggen.

De Druzhba-oliepijpleiding is van strategisch belang voor de Hongaarse economie, en het verlies ervan zou het land in ernstige problemen brengen, aldus de Hongaarse regeringsbron die met Index sprak.

Het nieuws dat Oekraïne zelfs een aanval op de industriële sector van een NAVO-land overweegt, kan een nieuw dieptepunt betekenen in de Hongaars-Oekraïense betrekkingen. Een Hongaarse veiligheidsanalist verklaarde deze week op de Hongaarse televisie dat een dergelijke aanval zou neerkomen op een terroristische daad en Hongarije ertoe zou aanzetten artikel 5 van het NAVO-verdrag te activeren, wat een militaire reactie van de NAVO-bondgenoten van Hongarije zou vereisen.

  Desperados... NAVO zet valse-vlag modus aan

Het kabinetslid vertelde Index dat Raiffeisen Bank een veel grotere aanwezigheid heeft in Rusland, maar dat de Oekraïners haar niet hebben bestraft. In plaats daarvan hebben zij het uitsluitend gemunt op de Hongaarse bank. Zolang Oekraïne dit niet corrigeert, zal het Hongaarse standpunt niet veranderen, want volgens het standpunt van de Hongaarse regering “worden sancties in Brussel geschreven, niet in Kiev.”

De regeringsbron maakte ook duidelijk dat de Friendship oliepijpleiding van strategisch belang is. De zuidelijke tak van de pijpleiding – waarvan de Oekraïense president heeft gesproken over het opblazen – vervoert ongeveer 8 miljoen ton Russische olie per jaar.

De bron zei dat het kritieke karakter van de pijpleiding voor de Hongaarse economie algemeen bekend is, en dat Hongarije daarom als eerste een uitzondering kreeg op het verbod op Russische olie.

Regeringsbronnen zeiden dat zelfs als de binnenlandse reserves voldoende zouden zijn voor enkele maanden, en zelfs als de Adriatische pijpleiding een deel van het tekort zou kunnen aanvullen, een gebrek aan Russische ruwe olie nog steeds een groot probleem zou zijn voor de Hongaarse industrie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky is een wandelende dodeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlotseling wordt kruisimmuniteit erkend: Opnieuw hadden Prof. Bhakdi en andere deskundigen gelijk
Volgend artikelBewijs dat de V.S. een WO III plant tegen Rusland en China
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. BANKEN , raiffeisen bank LIJKT een grote deal binnengehaald te hebben 💸 voor geld doet men ALLES, toch …

  Raiffeisen-boerenleenbank, zo heette de Rabobank voor 1980
  Vanwege de lastige lange naam is deze veranderd in Rabobank.
  ‘een grote speler in het veld’

 2. Die smerige Nazi wil nu uit wraak Hongarije aanvallen door de pijpleiding op te blazen !!
  En dit Foute land met een Foute regering blijft dat Nazi tuig maar steunen !!

  • koddebeier mei 18, 2023 at 10:02,
   ” En dit Foute land met een Foute regering blijft dat Nazi tuig maar steunen !! ”

   Dat is niet verwonderlijk hoor. Heel de EU met uitzondering van Hongarije zijn NAZI staten. Het zijn gewoon broeders van elkaar en broeders steunen elkaar meestal door dik en dun, ook al is dat tegen alle internationale akkoorden in. De NAZI’s zijn in 1945 niet verslagen, hier in west Europa hebben we de Duitse NAZI’s ingeruild voor de Amerikaanse NAZI’s tot op heden. Wat we zogenaamd bevrijding noemen op dit grondgebied.

 3. Ondertussen:
  Staatsminister Mette Frederiksen reist vandaag naar Lissabon om deel te nemen aan de jaarlijkse Bilderberg-møde.

 4. Vanmorgen op NPO Radio 1 Europarlementariër Lara Wolters (PvdA Orban haattrut) vindt niet dat de miljarden aan bevroren EU-subsidies vrijgegeven mogen worden aan Hongarije. Wolters is net terug van een bezoek aan het land. Ze vertelde erover in het NOS Radio 1 Journaal.

  Geen woord over de verdwenen 40 miljard welke gewoon niet in de boeken zijn terug te vinden volgens de rekenkamer. Vermoedelijk een voorzetje om de gezondheidszorg volledig te gaan uitkleden.

  https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-radio-1-journaal/c21a4933-14dd-447d-bf59-fd887df9ca42/2023-05-18-houd-eu-geld-voor-hongarije-vast

 5. RABO (Raiffeisen-Boerenleenbank) ook een WEF klant.

  Alles draait om geld. Inderdaad. Als men dat nou eens goed onthoudt, dan kun je al de kwaadaardigheid in de wereld snel identificeren – gewoon de vraag stellen, wat levert dit op en voor wie? Dan trap je nooit meer ergens in. Wel veel illusies en gezellige theekransjes en zo voorbij, maar je blijft wel bij de feiten. En de feiten maken de realiteit. Follow the money.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in