De onthutsende gebeurtenis zit vol ironie omdat de slachtoffers bekende vluchtelingenactivisten zijn die conservatieve politici, die zich verzetten tegen massale illegale immigratie, hebben bekritiseerd.

In het verleden had de 78-jarige Franse ex-minister en ondernemer altijd de kant gekozen van de “vluchtelingen welkom”-roepers. Maar erop wijzen dat hij altijd aan de kant van de migranten heeft gestaan, hielp hem niet echt: “Fuck you, die dagen zijn voorbij!”, was naar verluidt de bondige reactie van zijn aanvallers, aldus Free West Media.

Zij waren de slaapkamer van het echtpaar binnengedrongen via een raam en hadden hun slachtoffers niet alleen vastgebonden met elektrische kabels, maar hen ook met een knuppel geslagen alvorens hen te beroven. Bernard Tapie en zijn 70-jarige echtgenote Dominique, die ook aan haar haren door het huis was gesleept en verschillende malen in het gezicht was geslagen, liepen kneuzingen en blauwe plekken op, vooral in het hoofdgebied, bericht Jouwatch.

De Open Grenzen Franse president Emmanuel Macron belde Tapie, die ernstig ziek is aan kanker, op om zijn medeleven te betuigen en hem een volledig onderzoek te beloven. Tapie’s zoon Stéphane beschreef de aanval op zijn bejaarde ouders op BFM-TV. Beelden van bewakingscamera’s waarop de daders te zien zijn, moeten helpen bij het onderzoek.

Van de kant van het gehate “rechts” nam Jean Messiha, een Franse econoom geboren in Egypte en voormalig hoge ambtenaar bij het Ministerie van Defensie, het woord. Hij is lid van de Rassemblement National, geleid door Marine Le Pen, en leidt de nieuw opgerichte rechtse denktank van het Apollo Institute, hij tweette:

Welkom in het Nieuwe Normaal: met machinegeweren en een groot contingent politie tegen het drinken van een wijntje op een Frans strand

“Dezelfde Bernard Tapie, die Jean-Marie Le Pen ooit beschuldigde van liegen over het verband tussen afnemende veiligheid en toenemende migratie, haalde vandaag de realiteit in”, en volgde met een droge “beterschap!”.

Jean Messiha wordt geconfronteerd met hevige tegenwind over zijn tweet. In de linkse Twitterbubble wordt hij ervan beschuldigd zelf een immigrant te zijn en andere immigranten vergaand te denigreren. Tot nu toe heeft de 50-jarige echter geweigerd zich te verontschuldigen voor zijn opmerking.

Bekijk het volgende korte nieuwsbericht (via Rairfoundation.com):

Frankrijk staat op het punt van burgeroorlog – Macron blijft ontkennen

7 REACTIES

  1. Karma met een hoofdletter K ?
    Was dit dezelfde Tapie, die in de jaren 80, bedrijven opkocht, ze in stukken verkocht en er miljarden aan verdiende en de franse werknemers liet rotten?

  2. Maar hebben wij een kans gemist met de verkiezingen……zulke gevallen zullen nog heel, heel , heel veel gaan voorkomen in NL….

    Als Nl massaal op rechts had gestemd….maar allez; dat mocht niet van de kerk en van de onderwijzers; ook zo,leuke groep volksverpesters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here