Captured military equipment (FGM-148 Javelin) will be handed over to the soldiers of the Luhansk and Donetsk People's Republics / Unknown author / Ministry of Defence of the Russian Federation / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Westerse wapenfabrikanten laten hun champagnekurken knallen over een recordomzet met een totale omzet van $400 miljard vorig jaar. Volgens mediaberichten zal dat recordcijfer aan het eind van dit jaar met nog eens 50 miljard dollar worden overtroffen, schrijft Strategic Culture Foundation.

Oekraïne mag dan een bloedbad zijn, zoals we in het hoofdartikel van vorige week opmerkten. Maar blijkbaar zwemmen Westerse militaire bedrijven in een overvloed aan winsten en beursbeleggingen

Het grootste deel van deze lucratieve nieuwe handel komt voort uit de proxy-oorlog van de NAVO met Rusland in Oekraïne, die zijn tweede jaar ingaat. Er is geen teken van een diplomatieke inspanning van het Westen of het regime in Kiev dat het steunt om een einde te maken aan het bloedvergieten.

De belangrijkste bedrijven die een financiële slag slaan in Oekraïne zijn verreweg de Amerikaanse bedrijven. Hiertoe behoren kolossen als Lockheed Martin, Boeing en RTX (voorheen Raytheon). Maar ook wapenproducenten in andere NAVO-landen maken enorme winsten: BAE in het Verenigd Koninkrijk, Airbus in Frankrijk, Nederland en Spanje, Leonardo in Italië en het Duitse Rheinmetall.

Deze week vroeg de regering van Joe Biden nog eens 24 miljard dollar aan door de Amerikaanse belastingbetaler gefinancierde hulp voor Oekraïne. Het is moeilijk om bij te houden hoeveel geld er uit NAVO-landen stroomt om het naziregime in Kiev overeind te houden. Zelfs de NAVO-autoriteiten schijnen de precieze cijfers niet te kennen, zo ongebreideld is de corruptie die onvermijdelijk gepaard gaat met het uitdelen van fondsen. Maar schattingen van de totale Amerikaanse en NAVO-hulp aan Oekraïne lopen uiteen van $150 miljard tot $200 miljard alleen al in het afgelopen jaar.

Wat we zien is een gewaagde zwendel waarbij het Amerikaanse en Europese publiek het wegsluizen van hun eigen belastinggeld naar de schatkist van wapenfirma’s subsidieert. En er is geen democratische keuze in deze zaak. Het is een voldongen feit. Of, anders gezegd, afpersing.

Natuurlijk zijn ook de fikse financiële kortingen voor de binnenste cirkel van het regime in Kiev, waaronder de marionettenpresident Vladimir Zelensky en de schaamteloos slonzige defensiechef Aleksy Reznikov, onderdeel van deze enorme zwendel. Naar schatting hebben de topleden van het regime minstens 400 miljoen dollar gegraaid van de wapenbazaar die Oekraïne binnenstroomt. Reznikov heeft zelfs opgeschept dat zijn land dient als proeftuin voor NAVO-wapens.

  Z: Wat begon als een speciale militaire operatie is nu veranderd in wat men WOIII of zelfs WOIV zou kunnen noemen

Bijna een eeuw geleden populariseerde voormalig generaal Smedley D Butler van het Amerikaanse Korps Mariniers de zin “oorlog is een zwendel” als titel van zijn klassieke boek waarin hij veroordeelde hoe het Amerikaanse kapitalisme obsceen profiteert van militaire invasies en moorden.

Butlers kritiek is vandaag de dag nog net zo relevant, misschien wel relevanter, zoals blijkt uit het conflict in Oekraïne.

Westerse media geven in toenemende mate toe – zij het schuchter – dat de oorlog een ramp is voor het regime in Kiev en, bij uitbreiding, de NAVO-machten. Het dodental onder de Oekraïense strijdkrachten kan oplopen tot 400.000 sinds het conflict afgelopen februari uitbrak. Het langverwachte Oekraïense tegenoffensief dat begin juni van start ging, heeft geen territoriale winst opgeleverd, ondanks de afschuwelijke slachtoffers en ondanks de enorme toevoer van NAVO-wapens, training en logistieke steun.

Uit een rapport in de Washington Post van deze week blijkt dat de meeste Oekraïners wanhopig worden van de slopende oorlog en de eindeloze verliezen. Ze zien het nut niet in van het voortzetten van de vijandelijkheden, gezien het feit dat de door de NAVO gesteunde troepen er niet in slagen om ook maar enige opmars te maken tegen de goed versterkte Russische verdedigingslinies.

Toch blijven de Amerikaanse en Europese functionarissen ondanks deze grimmige realiteit de kranen bloed lopen.

We zien NAVO-leiders zoals de Poolse president Andrzej Duda deze week aandringen op het sturen van meer wapens naar Oekraïne, zelfs terwijl hij de militaire nederlaag tot nu toe toegeeft.

Zelensky en zijn trawanten eisen, niet verrassend, ook meer NAVO-wapens en beweren met bravoure dat ze nooit zullen onderhandelen met de Russische president Vladimir Poetin. Sommige mensen willen dat dit conflict voortduurt vanwege hun irrationele russofobie en gewoon omdat het te lucratief is voor hun eigen gewin.

  "Wij worden eenvoudigweg naar een zekere dood gestuurd": Waarom steeds meer Oekraïense militairen weigeren aan de frontlinies van de Donbass te vechten

Wat heeft democratie hiermee te maken? Helemaal niets. Opiniepeilingen tonen aan dat de meeste Amerikanen tegen de voortdurende levering van militaire hulp aan Oekraïne zijn. Er zijn goede redenen om aan te nemen dat de meeste Europese burgers ook fel gekant zijn tegen het aanwakkeren van een bloedige oorlog waarin de Oekraïense lijken zich blijven opstapelen. Bovendien loopt de voortzetting van dit conflict het schandalige risico dat het uit de hand loopt op een totale oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland, ’s werelds grootste kernmachten.

Tegen de achtergrond van monsterlijk winstbejag uit geweld en dood staan de toenemende sociale en economische crises door armoede en ontbering in Westerse landen. Vorig jaar was er een recordaantal zelfmoorden in de Verenigde Staten, zo’n 49.000 mensen, veroorzaakt door toenemende acute materiële en psychologische nood. Ondanks de enorme onvervulde menselijke basisbehoeften in hun eigen samenlevingen, kozen de Westerse elites ervoor om prioriteit te geven aan het aanwakkeren van een proxy-oorlog met Rusland. De hulp voor Oekraïne waar de regering Biden deze week om heeft gevraagd, is groter dan wat zijn regering uittrekt om de Amerikaanse staat Hawaï en andere Amerikaanse thuisstaten die deze zomer door stormen en bosbranden zijn verwoest, te helpen.

Wat nog verachtelijker is, is dat het conflict in Oekraïne voorkomen had kunnen worden als westerse landen zich met Rusland hadden ingelaten om zijn geostrategische veiligheidsproblemen op te lossen met betrekking tot de decennialange uitbreiding van de NAVO en de door de VS geleide verslechtering van wapenbeheersingsverdragen. Het is nog steeds mogelijk om dit conflict snel te beëindigen als diplomatie prioriteit zou krijgen.

Maar de Verenigde Staten en hun Europese lakeien hebben geen animo voor diplomatie getoond. Ze zijn bedwelmd geraakt door hun misleidende propagandaverhalen over “het verdedigen van Oekraïne tegen Russische agressie”. De russofobie onder Westerse politici en media is zo endemisch geworden dat redelijk denken onmogelijk lijkt. Westerse media censureren schaamteloos alle berichten die de nazi-aard van het regime in Kiev laten zien, inclusief haar zogenaamd Joodse president die de Oekraïense collaborateurs in de nazi-holocaust tijdens de Tweede Wereldoorlog prijst.

  Afschrikking door wreedheid?

Jammer genoeg zijn ook de astronomische winsten uit de oorlog in Oekraïne een primaire belemmering voor een vreedzame oplossing. Westerse wapenbedrijven behoren tot de invloedrijkste lobbygroepen die de stemmen van wetgevers kunnen kopen. Het militair-industrieel complex (MIC) controleert effectief het regeringsbeleid en de verhalen in de media in westerse landen. De snode invloed die Smedley Butler in de jaren 1930 en later Dwight Eisenhower in de jaren 1960 vaststelden, is vandaag de dag nog machtiger en verraderlijker. Het MIC heeft nu veel meer lagen en dimensies. En dat geldt niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor alle westerse kapitalistische economieën. Deze economieën zijn in feite oorlogseconomieën, gerund door en voor wapenbedrijven die het beleid en het publieke debat domineren via advertenties in de bedrijfsmedia en de financiering van denktanks. Kortom, het Westerse kapitalisme is tegelijkertijd sponsor en verslaafde van oorlog.

De voortzetting van het bloedvergieten en de vernietiging in Oekraïne is afschuwelijk. Maar, schandalig genoeg, zal het doorgaan omdat de Westerse krachten die het aansturen geen andere manier kennen. Ze zitten opgesloten in een verslavend slachthuis dat alle moraliteit, wettigheid en democratische principes tart.

Er lijkt geen andere manier te zijn dan deze oorlog te beëindigen door Rusland het naziregime in Kiev volledig te laten uitroeien. Als het tegenoffensief van de NAVO binnenkort eindelijk mislukt, moet Rusland het naziregime voor eens en altijd verpletteren. De Westerse mogendheden en hun Kievse cabal zijn niet in staat – en niet waard – om het op een andere manier te doen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Petro-Yuan: Het einde van de Amerikaanse dollar als wereldmunt nadertVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAugustus Psychodrama
Volgend artikelOvertollige sterfgevallen zijn nog steeds hoog: Wat is de oorzaak en waarom praten we er niet over?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

  • Ja zou, maar dat is niet te bedoeling van die smerige linkse moordenaar maar als het zo door gaat zullen zij het zelf te lijven gaan voelen maar van mij krijgen ze nog niet kost, het volk heef zijn eigen mede burgers verraden en dat heef niet met angst te naken of dommigheid het links volk zijn vuile smeerlappen.

 1. Mogen het Westen en zijn Nazivazallen branden in de hel, ben zo klaar met die kliek die doof en blind doorgaan met die onnodige oorlog bij hun Azovkameraden!!!

 2. Alleen overheden kunnen investeren in de wapenindustrie bleek toen ik informeerde naar beleggen in de wapenindustrie.
  Daarmee zijn onze overheden betrokken partij in de conflicten wereldwijd , ze hebben er belang bij dat conflicten zo hoog mogelijk opgedreven worden en als overheid zijn ze in staat om dat ook daadwerkelijk te sturen.

  • @ Fem augustus 12, 2023 at 13:51,
   Maar alle overheden die altijd al geen rode eigen cent hebben, onttrekken al hun geld van de natuurlijke personen. De natuurlijke personen zijn een fictief bedrijf die dan onder de coöperatie vallen die zich staat noemen. Zo wordt de geldcreatie uit het niets door de centrale banken, als een schuld in de boeken gezet op naam van de natuurlijke persoon. Bij jouw geboorte aangifte bij het gemeentehuis, werd jouw naam gestolen om een natuurlijk persoon te creëren met een registratie nummer. Jij als vrij mens werd dood verklaard door die zelfde ambtenaar. Zolang jij in de illusie bent dat jij die natuurlijke persoon bent. Betaal jij allerlei belastingen aan de overheid. Die ermee kan doen wat ze maar wil. Ons gehele leven worden we voorgelogen, afgeperst, als werk slaaf misbruikt. Alle zogenaamde rechten, zijn allemaal betaalde privileges. Nu het einde van dit slavensysteem een feit is, omdat het een onderdeel is van het monetaire geldcreatie systeem. Wil het WEF samen met de centrale banken een nieuw monetair geldcreatie systeem opzetten met een programmeerbare digitale munteenheid, waar het slavensysteem weer in is verwerkt. Dit nieuwe systeem zal nog extremer worden dan de vorige.

   Nu het oude slavensysteem/geld creatie systeem ten einde loopt, moet alles eerst kapot en bankroet gemaakt worden voor de bevolkingen. Zodat zij geen andere keus meer hebben om het nieuwe slavensysteem/geld creatiesysteem te accepteren. De Brics werken eigenlijk met het zelfde systeem, alleen noemen ze het anders. Beide zijn een uitbuiting systeem op kosten van andere, zodat het parasiteren gewoon door kan gaan zoals al eeuwen gebeurt. Want het geld van nu is geen universeel ruilmiddel meer, maar een gecentreerd controle mechanisme door een private organisatie. Die meer macht heeft dan landen.

   • Hallo , heb ooit gelezen , de steagel ,, act , ben de naam vergeten , als zijnde een systeem dat het huidige bankwezen , goed over zou kunnen nemen zonder dat de zaak in elkaar stort , Steagel Glass act , schiet me nu te binnen , Hoop niet dat het totaal onbekend is , daar hebben mensen voor gevochten zonder eigen belang

  • Ook alleen overheden kunnen d.m.v. de centrale banken genoeg geld creëren om oorlog te voeren. Zonder dit zou oorlog nog wel kunnen blijven bestaan, maar altijd heel kleinschalig en veel korter. Elke oorlog is een bankiersoorlog.

 3. Wij wonen in Zweden, hebben naast de zweedse een nederlandse bankrekening. Tot voor een tijdje geleden kwam via die rekening ons pensioen binnen dat nu direct naar de zweedse gestort wordt.
  Omdat er altijd wat op die rekening stond konden we makkelijk nederlandse vrienden met zomerhuis hier, die een paar typische ned. boodschappen mee brachten, betalen in nederlands. Wat verjaardag cadeautjes hier en daar en nog wat kleinigheden.
  Die ned. rekening raakte leeg, dan maar direct overmaken maar dat lukte niet. Geblokkeerd ??
  Dan eerst maar eens de rekening aanvullen.
  Een half uur in de wacht leverde een tel.nr. op die later het algemeen nr. bleek te zijn.
  Op naar het stadje 35 km verderop omdat in het dorp de bank al eerder was weggesaneerd.
  Hier werd ons te kennen gegeven dat er een afspraak gemaakt diende te worden.
  Na nog eens uitleg dat het om verjaardagscadeautjes, en zo nog wat kleine onder de 100 euro bedragen ging werd er geen krimp gegeven. Wel werd alvast uitgelegd de voorwaarden waaraan te voldoen nodig voor overmaking.
  De jongedame wilde het wel op een briefje schrijven.

  Bewijs voor afstandsbetaling.

  Waarvoor geld overmaken?

  Een rekeningafschrift.

  Bij betaling vanaf Zweedse rekening belasting in Nederland afschrift overleggen.

  We kunnen wel bijvoorbeeld in Nederland
  kopen en met kaart betalen. Dat gaat wel bedrijven hebben een voorziening wat particulieren niet hebben.

  Nu te lezen over miljarden verdiend in oorlogen.
  Buiten dat vliegen miljarden dagelijks de wereld over.
  Dit gaat niet meer over criminaliteit controle.
  Dit is het ‘gewone’ volk aan de ketting leggen.
  En het voelt nu al behoorlijk onvrij.

  • Schandalig… WIJ worden door psychopaten en criminelen die de wetten schrijven, allemaal tot criminelen gemaakt. De hele matrix moet worden ontmanteld. Alles vanaf 18mei 1940 moet ongeldig worden, want zoals velen weten, zijn wij nooit echt bevrijdt. Alle wetten na die datum zijn ongeldig. Dat zou juridisch gezien onmiddellijk de hele deepstate vernietigen.

 4. En die megaomzet voor die defensie industrie was altijd al de bedoeling voor deze krankzinnige oorlog. Al eerder had ik geschreven dat de aandeelhouders van deze klote industrie rustig achterover leunen en glimlachen als het dividend op hun rekening gestort wordt.
  Dat er honderdduizenden doden zijn en alles in dat Ukriland verwoest is, interesseert die zgn elite zooi NIETS. Helemaal NIETS!! Wat een smeerlappen, winst over de dode rug van een ander.
  Ik heb daar geen woorden voor.
  Dus nu op weg naar de volgende oorlog om nog meer dividend te ontvangen. China, Niger, en……wie volgt.

  • Aandeelhouders zuigen overal het leven uit… alles draait enkel om winst. Ik liet jarenlang mijn cv onderhouden door een prettig installatie bedrijfje, een familiebedrijf… die zijn tijdens cojona overgenomen en alles draait nu om snel geld en slechte dienstverlening. Aandeelhouders maken echt alles kapot. Winst winst winst… de rest boeit niet meer. De kwaliteit van producten holt overal achteruit bedrijven hebben hele teams aan het werk om technische levensduur te laten verlopen zodra de garantie verloopt. We zitten in een ‘race to the bottom’. Alles draait alleen nog maar om geld.

 5. Natuurlijk een zéer optimistisch geschat aantal Oekrïense soldaten door de westerse fuctionarissen, zoals ik hen heb leren kennen

  UAF-verliezen overschrijden 150.000 doden en gewonden – New York Slimes

  Het verlies van het Oekraïense leger als gevolg van vijandelijkheden heeft volgens The New York Times al meer dan 150 duizend doden of gewonden gekost.

  We hebben het over de schattingen van westerse functionarissen en analisten.

  Bedenk dat Zelensky aan de vooravond van de president van Oekraïne aankondigde dat in het land, als onderdeel van de strijd tegen corruptie op het gebied van dienstplicht in de strijdkrachten van Oekraïne, alle regionale militaire commissarissen zouden worden ontslagen . Ze zullen worden vervangen door gehandicapte “vushniks”, die vanwege hun verwondingen niet langer kunnen deelnemen aan vijandelijkheden.

  De NYT citeert gegevens van de Staatsgrensdienst van Oekraïne, volgens welke gemiddeld 20 Oekraïners per dag worden gearresteerd omdat ze proberen het land te verlaten en zo mobilisatie te vermijden.

  – Russische lente

 6. Wat wij, het publiek, de burger moèten weten, is welke alle clausules zijn met betrekking tot het lidmaatschap van de terreurorganisatie NAVO. Er zouden clausules zijn waardoor de burger “gevrijwaard wordt van vijandige propaganda” en “mechanismes ter ondersteuning van het beleid”.
  Zijn er onder jullie ook mensen die interesse hebben?

 7. Oorlog tegen het Amerikaanse volk duurt voort

  12 augustus – Lahaina werd vernietigd door een gericht energiewapen
  12 augustus 2023

  maui-dauw.png
  Stuur links en opmerkingen naar [email protected]

  De Amerikaanse regering voert haar openlijke oorlog tegen het Amerikaanse volk op met een DEW-aanval op Maui, onderdeel van de Weather Change Hoax, die de COVID Hoax heeft vervangen

  De bosbrand zou alleen zin hebben als een bos van bomen de stad Lahaina omsingelde. Dat is het eerste probleem met het verhaal. Er is geen bos in de buurt van de stad.

  greatmountainpublishing.com/2023/08/11/lahaina-was-vernietigd-door-een-gericht-energiewapen

  Maui-gerichte energiewapenaanval, zoals 9/11, Paradise, CA., Malibu en Boulder Fires -Michael Jaco

  https://beforeitsnews.com/alternative/2023/08/maui-directed-energy-weapon-assault-like-911-paradise-ca-malibu-and-boulder-fires-michael-jaco-3797109.html

  Lahaina werd vernietigd door een gericht energiewapen

  https://hendrie.substack.com/p/lahaina-was-destroyed-by-a-directed?

  Gerichte energie is geen nieuwe technologie. Gerichte energiewapens werden gebruikt tijdens de aanslagen van 9/11 op het World Trade Center. Het boek 9/11-Enemies Foreign and Domestic beschrijft het bewijs dat gerichte energiewapens werden gebruikt op 9/11.

  – Beelden van een gerichte energieaanval zoals die werd gebruikt in Maui Hawaii – Jim Crenshaw

  https://beforeitsnews.com/opinion-conservative/2023/08/actual-footage-of-a-directed-energy-attack-like-what-was-used-in-maui-hawaii-jim-crenshaw-must- video-3669977.html


  digi-valuta.jpeg
  Dr. Robert Malone klinkt hier best goed:  ‘We Needed to Protect the CCP; Dat was onderdeel van de cover-up’

  https://forbiddenknowledgetv.net/dr-robert-malone-we-needed-to-protect-the-ccp-that-was-part-of-the-cover-up/

  Malone vervolgt: “Er was eens dat ik dacht dat wij de goeden waren. Er was eens dat dit een CCP-operatie was. Er was eens een tijd dat ik dacht dat het een andere entiteit moest zijn die de verborgen hand achter deze Wat ik na deze hele reis heb geleerd, is – van vrienden die het zouden weten – dat er een sterk argument kan worden aangevoerd dat de CIA op dit moment de machtigste organisatie ter wereld is en dat het functioneel schurkenstaten is.’


  Brian Shilhavy’s gedachten over de video van Karen Kingston

  https://healthimpactnews.com/2023/whistleblower-karen-kingston-flees-us-claiming-robert-f-kennedys-advisor-dr-robert-malone-ordered-a-cia-assassination-of-her/

  • @Adriaan, DEW’s zijn ook gebruikt bij het stichten van mysterieuze branden in de staat Californië waarbij huizen verbrandden, auto’s verbrandden of smolten en bomen/struikgewas ‘ongedeerd’ bleven in o.a. 2018.

  • Ik heb de opmerking al eerder geplaatst: het oude wapentuig moet op terwijl er gigantisch aan wordt verdiend. Donald Trump heeft ver voor zijn presidentschap publiekelijk gesteld dat hij alle wapens de wereld uit wil hebben. Hmz..

  • De DEW aanval heeft op 09/08/´23 plaatsgevonden. Buitengewoon satanisch. Brand offers.. Volgens de new-agies is er op 08/08 een of andere kosmische poort opengegaan. Gebeurt volgens deze occultisten eens in de zoveel vele jaren (vraag maar aan Andreas.. die er over schreef.. Zelf hoorde ik ervan één dag voordat Andreas ermee kwam). Ik had ´m nog de vraag willen stellen of er nog spannende dingen gebeurd waren.. Niet gedaan.. Pfff.. No words left..

  • Adriaan,
   Hoe bizar dit verhaal, wat is de reden dat de overheid dit doet, is het gewoon testen alvast om het resultaat te zien en hebben ze nog veel gevaarlijkere plannen daarmee, hier schrik ik wel van hoor, lijkt wel sciencefiction!

 8. Toch is het niet genoeg om de VS te redden of ze moeten alles nationaliseren, en daarna de rede.

  De grootste glamour in de VS is angst. Gierigheid. Het aapje dat zijn handen in een kooitje strekt om iets te pakken maar zijn gebalde vuistje met inhoud niet terug door de tralies krijgt en gevangen zit.

  • Een primitieve reactie. Mensen lijken die ook te hebben met de vaccinatie. Als iemand negatieve feiten zegt over de vaccinatie, dan kunnen andere mensen de gedachte dat vaccinatie niet goed is niet loslaten.
   Aapjes zijn gevangen.

 9. België weigert nieuwe F-35A gevechtstoestellen omdat die …
  https://www.vrt.be › vrtnws › 2023/08/01 › belgie-weige…
  1 Aug 2023 — Ook de VS weigert nieuwe opgeleverde F-35 toestellen. Defensie verwacht nu dat de Belgische toestellen met een vertraging van minimum zes …

  Let op de spin 😉 Ook de VS weigert nieuwe opgeleverde F-35 toestellen.

 10. Hoe vertel je iemand dat zijn / haar kind gestorven is voor de goede zaak , , terwijl ze verdienen aan OORLOG , het is al een verdomd oude leugen . ken de geld stromen niet , maar genoeg mensen wel . wat sommigen weg willen doen met een pennenstreek zal , langer bloeden , en zijn invloed hebben als UW LAFFE GEWIN ,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in