Het is echt vreemd om elke dag als Russische propagandist te worden bestempeld omdat ik kritiek heb op het buitenlands beleid van de VS, maar één voordeel daarvan is een nuttig perspectief op waar mensen het al die jaren echt over hebben gehad toen ze waarschuwden voor de gevaren van “Russische propaganda”, schrijft Caitlin Johnstone.

Ik weet dat ik geen Russische propagandist ben. Ik word niet betaald door Rusland, ik heb geen banden met Rusland, en totdat ik in 2016 met dit politieke commentaar begon, dacht ik heel weinig na over Rusland. Mijn meningen over het westerse imperium duiken soms op in Russische media omdat ik iedereen mijn werk laat gebruiken die dat wil, maar dat was altijd iets wat ze uit zichzelf deden zonder dat ik het hen voorlegde en zonder enige vorm van betaling of verzoek. Ik ben letterlijk gewoon een willekeurige westerling die politieke meningen deelt op het internet; die meningen zijn het toevallig niet eens met het Amerikaanse imperium en zijn verhalen over zichzelf en zijn gedrag.

Toch heb ik jarenlang gezien hoe mensen naar mij wezen als een voorbeeld van hoe “Russische propaganda” eruit ziet. Dit heeft mij geholpen om alle paniek over “Russische invloed” die de laatste zes jaar de ronde doet beter te begrijpen, en heeft mij enig inzicht gegeven in hoe serieus die moet worden genomen.

Dat is een van de redenen waarom ik niet verbaasd was over Matt Taibbi’s verslag over de onthullingen van de Twitter Files over Hamilton 68, een informatie-operatie die wordt geleid door DC moerasmonsters en gesteund door imperialistische denktanks, die in de loop der jaren honderden, zo niet duizenden volledig valse berichten over online Russische invloed heeft gegenereerd.

  Enkele adviezen voor Volodymyr Zelensky

Hamilton 68 beweerde dat het Russische pogingen opspoorde om het westerse denken op sociale media te beïnvloeden, maar Twitter kwam er uiteindelijk achter dat de “Russen” die de operatie opspoorde in werkelijkheid meestal echte, meestal Amerikaanse accounts waren die toevallig dingen zeiden die niet helemaal strookten met de officiële Beltway-consensus. Deze accounts waren vaak rechts georiënteerd, maar ook mensen als Consortium News redacteur Joe Lauria, die zo ver van rechts staat als maar mogelijk is.

Ze speelden een grote rol in het aanwakkeren van de publieke hysterie over online Russische beïnvloeding, maar terwijl ze dit deden door te doen alsof ze het gedrag van Russische beïnvloedingsoperaties volgden, volgden ze in werkelijkheid afwijkende meningen.

Een van de gekste dingen die vandaag de dag in de wereld gebeuren, is de manier waarop westerlingen door westerse propaganda worden gehersenspoeld om in paniek te raken over Russische propaganda, iets wat in het westen niet betekenisvol is. Voordat RT werd gesloten, trok het slechts 0,04 procent van het totale Britse tv-kijkerspubliek. De veel verkondigde Russische verkiezingsinterventiecampagne op Facebook hield meestal geen verband met de verkiezingen en betrof volgens Facebook “ongeveer 1 op de 23.000 stukken inhoud”. Onderzoek van de New York University naar Russisch trollinggedrag op Twitter in de aanloop naar de verkiezingen van 2016 heeft “geen bewijs gevonden van een betekenisvolle relatie tussen blootstelling aan de Russische buitenlandse beïnvloedingscampagne en veranderingen in attitudes, polarisatie of stemgedrag”. Uit een studie van de Universiteit van Adelaide bleek dat ondanks alle waarschuwingen voor Russische bots en trollen na de Russische invasie in Oekraïne, de overgrote meerderheid van het niet-authentieke gedrag op Twitter in die periode anti-Russisch van aard was.

  Oekraïense militaire eenheden blijven in opstand komen tegen hun bevelhebbers (Video's)

Rusland oefent in wezen nul invloed uit op wat westerlingen denken, maar toch moeten we allemaal panisch worden over “Russische propaganda”, terwijl westerse oligarchen en overheidsinstellingen ons voortdurend bestoken met propaganda die bedoeld is om onze instemming met de voor hen gunstige status-quo te produceren.

Dit alles en nog steeds zien we oproepen tot meer narratieven van het westerse imperium, zoals het recente American Purpose artikel “The Long War of Ideas” dat wordt gepromoot door mensen als Bill Kristol, waarin wordt opgeroepen tot een wederopstanding van de CIA-cultuuroorlogtactieken zoals die werden gebruikt tijdens de laatste koude oorlog. Elke dag is er wel een nieuwe liberale politicus die preekt over de noodzaak om meer te doen om de Russische invloed te bestrijden en de Westerse geesten te beschermen tegen “desinformatie”, ook al blijkt telkens weer dat ze in werkelijkheid dissidente stemmen de mond willen snoeren.

Dat is wat we zien in de voortdurende pogingen om de online censuur te verhogen, in de nep nieuwe “factchecking” industrie, in oproepen om de output van formele Amerikaanse overheidspropaganda operaties zoals Radio Free Europe/Radio Liberty en Radio Free Asia te verhogen, in de manier waarop de afgelopen jaren alle afwijkende meningen over Rusland met kracht uit de westerse media zijn gezuiverd, in de manier waarop door het imperium versterkte trollingoperaties critici van het Amerikaanse buitenlandse beleid online de mond snoeren en overstemmen, in de manier waarop censuur via algoritmen een van de belangrijkste methoden is geworden om afwijkende meningen te beperken.

  Tucker Carlson durft te vragen: "Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?"

Zij beweren dat er een enorme escalatie van propaganda, censuur en online psyops nodig is om de “Russische invloed” te bestrijden, terwijl de enige beïnvloedingsoperaties van enige betekenis waaraan wij worden onderworpen, altijd van westerse makelij zijn. Ze willen daar alleen maar meer van doen.

Onze machthebbers zijn eigenlijk niet bezorgd over “Russische invloed”, maar over afwijkende meningen. Ze zijn bang dat het publiek niet zal instemmen met de “grootmacht concurrentie” waaraan ze ons in de nabije toekomst willen onderwerpen, tenzij ze enorme invloed op onze gedachten kunnen uitoefenen, omdat ze weten dat we anders zullen inzien dat onze belangen rechtstreeks worden geschaad door de economische oorlogsvoering, de exploderende militaire uitgaven en de nucleaire kruistochten die noodzakelijkerwijs gepaard gaan met de campagne om Rusland in toom te houden en de opkomst van China te stoppen.

Ze propageren ons over de dreiging van buitenlandse propaganda om te rechtvaardigen dat ze ons nog meer propageren. We worden gemanipuleerd om in te stemmen met agenda’s waarmee geen enkel gezond mens ooit zou instemmen zonder overvloedige hoeveelheden manipulatie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bekijk de eerste gewapende confrontatie tussen Russische en Amerikaanse troepen in Bakhmut – De Amerikanen lopen in een hinderlaag en trekken zich terug – De 5 dramatische minutenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMossad denkt dat tot nu toe 157.000 Oekraïense soldaten zijn gesneuveld
Volgend artikelHet Amerikaanse Imperium begint uit elkaar te vallen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Vrije Opini vorming is niet alleeneen probleem in de USA, net zo goed in de EU. De invloed van zogenaamde Chinese propagandaheeft nu plotselingmeer aandacht, oftewel nieuwe indoctrinatie van onze regeringen om stemming te kweken tegen China.
  Russen, Chinezen en USA – het zal mij een worst zijn, manipulatie van nieuwsmedia om de vrije informatiemarkt te beinvloeden is niet van vandaag of gisteren, Vooral veel TV kijken, dan weet je zeker dat je gemanipuleerd wordt.

 2. Tis al sinds jaar en dag gaande……en ik geloofde er al heel lang geen barst van.

  Dat tekeer gaan tegen Rusland deed mijn interesse voor Tsjechow, Solzjenytzin en Tolstoi…….Tis veertig jaar geleden, en weet niet eens meer hoe je die namen precies schrijft …….maar ik realiseerde mij dat ook die schrijvers bij een tijdsbeeld horen.
  Dat tijdsbeeld bestaat niet meer…….alles is aan verandering onderhevig ….en zeker in dit stadium.

  Die Amerikanen hebben genocide op de plaatselijke bevolking gepleegd…….zijn geen spat beter. Punt. Dat schorum van die deep state is helletuig.

  Of je het nou over Stalin of Bush hebt….

  Gestoorde rotschoften zijn van alle tijden, van alle landen …….

  We komen hier wel weer uit, maar de boor moet bot in een onverdoofde en ontstoken kies bij de schapen…..en een groot deel gaat dat niet overleven.

  Uiteindelijk zullen de zachtmoedigen de aarde erven.

 3. Vroeger was ik “onpartijdig”. En eigenlijk nog steeds een “beetje”. Tot ik begon te lezen en ik las over de misstanden over het eiland bikini en rondom dat eiland!,daarna las ik over Vietnam, Irak, Korea, Afghanistan,
  Cuba, Saoedi Arabie, Iran, Japan en de rest! Niet ècht iets om vrolijk van te worden. Maar ik heb ook gelezen wat Nederland heeft uitgehaald, oké niet op zo’n grote schaal als de VS. Ook las ik wat Frankrijk heeft geflikt èn nog steeds FLIKT! Is er veel verschil? Eh, NEEN. Oké, ze flikken het op een andere schaal, maar de daad is hetzelfde, uitbuiting. Van Rusland Kan ik niet zoveel zeggen, heb er eigenlijk geen kijk op. Wat ik dan wèl weet dat ze in Afghanistan zaten, waarom? Expansiedrift? Geen idee! Wat ik eigenlijk mat deze flauwekul wil zeggen is dat eigenlijk ieder land “boter” op zijn hoofd heeft. Oorlog voeren is een kwestie van veel geld hebben!
  We zien dat terug in de gehele geschiedenis van de mensheid!
  Recent nog, Spanje ontdekte Amerika en met goud beladen schepen keerden terug, de koning die meende geen geld gebrek meer te hebben startte direct een oorlog. We zien dat terug in de VS, het loskoppelen van de dollar met de goudstandaard gaf onbeperkte dollars! Dus oorlog op grote schaal. Het zou voor deze planeet het beste zijn als de mensheid collectief zelfmoord pleegt. Misschien met DE oorlog welke een eind maakt aan alle oorlogen?

 4. Al eeuwen spelen de elites van landen machtsspelletjes boven de hoofden van de bevolking die er niets mee te maken heeft en er voor opdraait. Zonder deze elites zouden de boeren in vrede hun land kunnen bewerken.
  Deze idiote machtsspelletjes worden verheerlijkt (gepropageerd) in spannende oorlog- en spionage films a la James Bond waarmee Jan met de pet gehersenspoeld wordt om dit normaal te vinden en te bewonderen.

 5. Dokter Zjivago en Anna Karenina, Taras Bulba 👍
  En later kwam Che Guevara, en in de jaren 70 kon de ideologie van Mao en zijn rode boekje ook mijn geest beroeren.

 6. De totalitaire elites zijn altijd bang voor elke kritiek.
  Daarom zetten ze ondermijnende schema’s in elkaar, en komen ze voortdurend met VALSE beschuldigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in