Het Russische officiële mediakanaal RIA Novosti citeerde het Russische Ministerie van Defensie dat op de raketkruiser Moskva van de Russische Zwarte Zee vloot munitie tot ontploffing was gebracht als gevolg van een brand.

De raketkruiser Moskva is het vlaggenschip van de Zwarte Zee vloot. Het werd gebouwd op de scheepswerf van Nikolajev en in 1982 in dienst gesteld. Het heette oorspronkelijk Slava, schrijft Southfront.org.

Van Oekraïense zijde waren er tegenstrijdige berichten. Het hoofd van het regionale militaire bestuur van Odessa, Maxim Marchenko, zei dat de kruiser geraakt was door twee Neptun anti-scheepsraketten.

Volgens Oleksiy Arestovych, een adviseur van het hoofd van het Oekraïense presidentiële bureau, brak er brand uit op het schip. “Er zijn 510 mensen aan boord. Wij begrijpen niet wat er is gebeurd is. Ofwel waren twee matrozen op een verkeerde plaats aan het roken. Of ze hebben weer eens enkele veiligheidsmaatregelen overtreden”.

De tv-zender Sky News meldde, onder vermelding van haar bronnen, dat er brand was uitgebroken op de raketkruiser Moskou. Volgens haar kwamen andere Russische schepen te hulp. Volgens de bron bevond het schip zich op 25 zeemijlen van het Slangeneiland ten zuiden van Odessa.

Er zijn berichten dat na een brand en een explosie van munitie op het schip, de kruiser Moskva gezonken is.

 

Er is een grote kans dat het verbranden van de kruiser Moskou het gevolg is van een aanval ertegen door in Oekraïne opgestelde raketten, van sabotage of van nalatigheid. Dit is een geschikte afleiding van de gebeurtenissen die in Mariupol plaatsvinden.

  Hoe zal de oorlog in Oekraine eindigen?

Volgens voorlopige informatie is het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zee vloot, de kruiser Moskva, inderdaad aangevallen door de Neptun-raketwerper vanaf de kustlijn tussen Odessa en Nikolajev. De raketten troffen de bakboordzijde, waardoor het schip hevig rolde. De ongeveer 500 bemanningsleden werden geëvacueerd na de dreigende ontploffing van de munitie. Het drijfvermogen van de kruiser werd bemoeilijkt door de weersomstandigheden op zee. Als gevolg van alle cumulatieve factoren is, volgens voorlopige informatie, de kruiser gezonken.

In ieder geval is dit een grote klap voor het militaire imago van Rusland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: De “Dodenfase” (Twaalf feiten)Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMeer dan 4000 vrouwen in de VS hebben inmiddels hun baby verloren door het Covid-vaccin; dit is een stijging van 16.633% ten opzichte van het aantal foetussterfgevallen ten gevolge van de griepprikken
Volgend artikelMeer dan 1.000 Oekraïense mariniers geven zich over in Mariupol
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Tja Odessa is nog niet in handen van het Russische leger dus er was vermoedelijk voldoende kans om een paar raketten op het vlaggenschip Moskva af te vuren, of dit werkelijk zo is gebeurt brengt mij aan het twijfelen. Net zoals de onderzeeër Kursk werd er gesuggereerd dat tijdens het laden van een van de torpedo-buizen een defecte torpedo werd gebruikt dit scenario werd opgevoerd als enig steekhoudende “bewijs” van het zinken.

  Terwijl in de buurt van de Russische vlootoefeningen in de Barentszzee Amerikaanse onderzeeërs in de buurt waren. Toen Mammoet het voorste gedeelte van de Kursk af had gezaagd zag men een mooi rond gat in het naar boven gehaalde wrak van de Kursk, dit was als complot denker een kolfje naar mijn hand. Tot slot wil ik opmerken dat het bewijs van de geëxplodeerde “fatale” torpedo het afgezaagde neus van de Kursk op de zeebodem ligt.

 2. Open verbranding op de kruiser “Moskva” werd geëlimineerd, de focus was gelokaliseerd. Dat meldde donderdag 14 april in het ministerie van Defensie van Rusland.

  “Atlant” van de eerste rang: de raketkruiser “Moskva” bereidt zich voor op een lange mars
  Het vlaggenschip van de Zwarte Zeevloot heeft alle tests na reparaties al doorstaan en toestemming gekregen om in de oceaanzone te opereren
  “Munitie-explosies zijn gestopt. De kruiser “Moskva” behoudt drijfvermogen. De belangrijkste raketbewapening is niet beschadigd”, aldus het ministerie.

  Ze meldden ook dat de bemanning van het schip was geëvacueerd en dat de kruiser zelf naar de haven werd gesleept.

  Experts stellen de oorzaken van het incident vast.

  Eerder op de dag ontplofte munitie aan boord van de kruiser door een brand. Defensie zei dat het schip ernstig beschadigd was.

  In februari voerde de raketkruiser Moskva artilleriebeschietingen uit in de Zwarte Zee als onderdeel van oefeningen van zeestrijdkrachten, marineluchtvaart en eenheden van kusttroepen. Volgens de persdienst van de Zwarte Zeevloot werden artilleriesystemen gebruikt om de aanval van luchtaanvalswapens van een voorwaardelijke vijand af te weren die probeerde een raketaanval uit te voeren op de basispunten van de vloottroepen.

  “Moskva” is het vlaggenschip van de Zwarte Zeevloot, het leidende schip van project 1164 “Atlant”. Het werd in 1983 in gebruik genomen onder de naam “Slava”. In 1996 werd de cruiser omgedoopt tot zijn huidige naam.

 3. Terug, repareren, en retour.
  Zorgen voor info (satelietjes e.d., en de Oekraiense rotzooi aan puin schieten met dat schip.
  De kruisraketten zijn toch al verouderd: opmaken; evenals overjarige granaten en bommen.

  De russische methode is sinds 1945 niet vernderd; geen soldaten riskeren; schiet een stad in puin met artillerie.
  Of heel specifiek gericht als demonstratie van macht: de militaire en politieke plekken met “dolken”.

 4. Nog beter: haal de vliegtuigen met Nato matereaal neer; schiet de spoorwegen aan puin waar de transporten binnenkomen.
  Satelieten tonen wel waar dat is.

 5. Donderdag 14 april om 19.13 uur Oost-Amerikaanse tijd wordt de stad Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, zwaar gebombardeerd door het Russische leger. filmpje hieronder.

  Er is geen manier om vast te stellen of dit iets te maken heeft met de raketaanvallen op het Russische geleide-raketfregat “Moskva”, dat gisteravond explodeerde en vervolgens zonk in de Zwarte Zee.In de buurt van het regeringskwartier, het ministerie van Defensie en de SBU zijn explosies gehoord. Krachtige explosies en stroomuitval in Kiev. Elders nu, meldingen van explosies en schietpartijen in Charkov.

  Nikolaev – explosies.

  Ivano-Frankovsk (West-Oekraïne) – De laatste olieraffinaderij in Oekraïne wordt vernietigd.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/flash-kiev-being-bombed-now

 6. Er blijft niets meer dan een veld vol puin en Nato schroot over. Dat willen ze kennelijk; want overgeven is ook een optie.

  Wat geen optie is voor de Russen: met infanterie de stad ingaan; liever plat schieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in