Foto via Twitter

De Duitse fotografe Rebecca Somer was in Moria toen het migrantenkamp op het Griekse eiland Lesbos onlangs in vlammen opging. Duitse linkse NGO’s zouden verantwoordelijk zijn voor de brandstichting.

Het Griekse nieuwsagentschap Thestival schrijft hoe Sommer de gebeurtenissen in het migrantenkamp Moria rapporteerde. Op 10 september gaf Sommer ook een telefonisch interview aan het Duitse online tijdschrift Tichys Einblick, waarin ze de verdachte rol van NGO’s onthulde en hoe de brandstichting van het migrantenkamp minutieus was georganiseerd, meldt Freewestmedia.

Volgens Sommer was de aanwezigheid van jihadistische groeperingen veelzeggend en circuleerden er wapens in het kamp.

Terwijl een poging werd gedaan om de bewoners van het eiland de schuld te geven van de brand in het migrantenkamp, zouden volgens Sommer een man en een vrouw van een Duitse NGO samen met Afghanen en Arabieren de branden in de buurt van de tenten hebben aangestoken. De illegale migranten werden van tevoren op de hoogte gebracht om hun spullen te verzamelen en te vertrekken omdat er tegelijkertijd meerdere branden zouden uitbreken.

“Brandweermannen en vrijwilligers zitten buiten het migrantenkamp en wachten om in te grijpen als dat nodig is. In de weken dat ik op het eiland was, waren er vele malen branden. De meeste asielzoekers hier in Moria tonen geen respect en zijn uiterst agressief tegenover de politie. Maandagmiddag was het bijzonder slecht. De poging van de brandweerlieden om de brand te blussen werd met geweld gedwarsboomd”, vertelde ze aan Tichys Einblick.

“Bewoners van de omliggende dorpen maken zich zorgen omdat sommige van hen die het asielcentrum hebben verlaten, gewelddadig en gewapend zijn. Ze circuleren in groepen van vijf of tien mensen. Er zijn ook geruchten over wapens van Erdogan’s leger”, voegde ze eraan toe.

  Griekenland deporteert illegale immigranten in rubberboten naar Turkse territoriale wateren

Volgens Sommer is de NGO Seawatch niet alleen betrokken bij mensensmokkelhandel, maar ook bij drugshandel.

“Seawatch Antifa voorziet migranten van reguliere paspoorten – uiteraard illegaal – zodat ze de paspoorten kunnen gebruiken om het eiland te verlaten en naar het land te reizen met drugs in hun bagage.

Ik schaam me om hier Duitser te zijn. Er zijn ongelooflijk veel Duitse NGO’s die zich gedragen alsof ze de heersers van dit eiland en dit land zijn. Ik hoorde van twee Duitsers dat ze zelfs drones gebruikten om te spioneren op een Griekse militaire basis en dat ze daarvoor vorige week werden gearresteerd”, zei Sommer.

De fotografe zei dat er bijna geen Syriërs waren maar wel veel schijnbaar welvarende migranten die uit Afrika kwamen. Maar “de overgrote meerderheid die we hier hebben zijn Afghanen, voornamelijk uit de Hazara’s, die ook de belangrijkste groep Afghanen in Duitsland zijn. Jonge mannen met moderne kapsels en mobiele telefoons en vaak met stijlvolle kleding”.

Lampedusa: Migranten stalen puppy’s van een boerin en vraten ze op, maar raakten de varkens niet aan

Vorig artikelBelgische tiener bewusteloos geslagen en tanden uitgeslagen door migrantenbende die sigaretten eiste
Volgend artikelSchuimbekkende met mes zwaaiende moslim verbergt zijn haat niet voor niet-moslims
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Greenpeace zit al sinds de jaren 80 in de hasj, herione en cocaine smokkel. Dat heb ik uit eerste hand van een voormalige opvarende van de Rainbow Warrior. Hij vertelde die zaken in een dronken bui in een gezeldschap waar ik bij was. Hij klonk heel geloofwaardig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in