De kernstrategie van het Oekraïense leger is geweest om menselijke schilden te gebruiken. Zij bezetten dichtbevolkte steden, en beschieten Russen buiten de stad. Daartegen opboksen gaat voor Rusland heel langzaam, schrijft Andrew Anglin.

Technisch gezien heeft Rusland het recht om burgergebouwen te bombarderen die als militaire bases worden gebruikt. Maar in de praktijk ligt het iets gecompliceerder dan dat.

Al vroeg in het conflict heeft de Washington Post toegegeven dat het onmogelijk zou zijn om Rusland te vervolgen wegens oorlogsmisdaden, vanwege het alomtegenwoordige gebruik van menselijke schilden door de Oekraïners. Dit is hun belangrijkste militaire doctrine.

Naar verluidt zijn ze echter van plan om er een schepje bovenop te doen, en deze menselijke schilden domweg te gaan bewapenen, wat zou betekenen dat Rusland ze gewoon kan afslachten.

RT:

Tijdens zijn conflict met Rusland heeft Oekraïne zich gebaseerd op een door de VS ontwikkelde doctrine, waarbij zowel militairen als burgers deelnemen aan verdedigingsactiviteiten, meldde CNN op zaterdag.

Het Resistance Operating Concept (ROC), dat naar verluidt een blauwdruk biedt voor kleinere staten om grotere mogendheden tegen te gaan, werd in 2013 ontwikkeld als reactie op het conflict van Rusland met Georgië in 2008. Het werd verder uitgebreid na de “bijna bloedeloze” hereniging van de Krim met Moskou in 2014, die “Oekraïne en het Westen verbijsterd heeft,” aldus CNN.

De ROC vertegenwoordigt “een vernieuwende en onconventionele benadering van oorlogsvoering en totale verdediging,” en stuurt niet alleen het optreden van het Oekraïense leger, maar ook dat van de burgerbevolking.

“Het is alle hens aan dek wat betreft de alomvattende verdediging voor de regering van Oekraïne,” verklaarde de gepensioneerde Lt. Gen. Mark Schwartz, die tijdens de ontwikkeling van het concept de leiding had over het Special Operations Command Europe. “Zij gebruiken alle middelen en zij gebruiken ook enkele zeer onconventionele middelen om het leger van de Russische Federatie te ontwrichten.”

Schwartz zei dat het “gewoon ongelooflijk was om te zien… ondanks het ongelooflijke verlies aan mensenlevens en opofferingen, wat de wil om weerstand te bieden en de vastberadenheid om weerstand te bieden kunnen doen.”

Hé – daar ben ik het mee eens!

  Het is niet oké dat volwassen mensen zeggen dat de invasie in Oekraïne "niet-uitgelokt" was

Maar waartegen verzetten zij zich? Dat weet zelfs niemand. Niet-democratie, denk ik. Alsof deze mensen er echt op gebrand zijn om volkomen machteloos te zijn in een staat die volledig door Joodse oligarchen gecontroleerd wordt, waar ze anale pridemarsen, kindertrannies, en massale niet-blanke immigratie hebben.

“Ik wil mijn pik misschien niet afsnijden, maar ik zal tot de dood vechten voor het recht van alleenstaande moeders om de pik van hun zonen af te snijden.”

Explosies bij Russische militaire installaties op de Krim – ver van de frontlinie in Donbass – eerder in augustus waren tekenen dat de ROC in het spel was geweest, beweerde Kevin D. Stringer, een gepensioneerd legerkolonel die het ontwikkelingsteam voor het concept leidde.

Kiev heeft zijn betrokkenheid bij de incidenten nooit officieel bevestigd, maar CNN zei een rapport van de Oekraïense regering gezien te hebben waarin bevestigd werd dat het er achter zat.

Rusland zei dat de ontploffingen op zijn vliegveld Saki in het westen van de Krim het gevolg waren van een ongeluk, terwijl een munitiedepot in het noorden van het schiereiland het doelwit was geweest van een “sabotagedaad”.

“Omdat je het niet conventioneel kunt doen, zou je speciale operatietroepen gebruiken, en die [troepen] zouden steun van het verzet nodig hebben – inlichtingen, middelen, logistiek – om toegang te krijgen tot deze gebieden,” zei Stringer, die de vermeende acties van Kiev uitlegde.

Burgerlijk verzet onder het ROC omvat geweldloze acties, zoals het boycotten van openbare evenementen, werkstakingen, en zelfs het gebruik van satire en grappen als verzetsmiddelen. Gewelddadige acties, zoals het gebruik van molotovcocktails, brandstichting en het stoppen van chemicaliën in gastanks om vijandelijke voertuigen te saboteren, maken ook deel uit van het concept.

Dus eigenlijk klinkt het op het eerste gezicht alsof ze het alleen maar over partijdig terrorisme hebben.

  Terreurbombardement Belgorod duidt op Oekraïnes "wanhoop" - Voormalig Amerikaans legerkolonel

Maar eigenlijk hebben zij het over het systematisch bewapenen van de burgerbevolking, en proberen zij een Afghanistan-ding te doen, waarbij in plaats van de Russen tegen het Oekraïense leger en hun Amerikaanse PMC’s te vechten, zij tegen de burgerbevolking vechten.

Ik heb hier al veel over geschreven – Oekraïne is geen Afghanistan. In Afghanistan heb je deze oude cultuur, die min of meer het diametrale tegendeel is van de westerse cultuur, die binnengevallen wordt door een volkomen vreemde mogendheid. In Oekraïne ziet het grootste deel van de bevolking zichzelf als Russisch of vaag Russisch aanleunend, vooral de boerenbevolking. Plus – en dit is belangrijk – hun godsdienst is Russisch.

U zult ze niet opgehitst krijgen om te vechten zoals de Afghanen of de Irakezen. Dat zal gewoon niet gebeuren. En het feit dat het Pentagon denkt dat dit zou kunnen gebeuren, toont alleen maar aan dat zij geen idee hebben waar zij het over hebben. Ja, natuurlijk was dit een goede strategie om Afghanistan tegen de Russische invasie te verdedigen. Maar dat het Pentagon denkt dat ze dat gewoon kunnen copy-pasten is maf, en toont aan dat ze in een echokamer leven en weigeren om mensen te raadplegen met kennis van de culturele dynamiek.

Bovendien, als dit zou gebeuren, dan zou het al gebeurd zijn. Dit is al zes maanden aan de gang. Toen de Iraakse Nationale Garde viel, heeft in feite iedere kerel in het land tussen 12 en 72 jaar een geweer opgepakt en is op Amerikaanse soldaten gaan schieten.

  Hongarije blokkeert EU-steunplan voor Oekraïne voor 18 miljard euro

“Een professioneel leger kan geen oorlog tegen een burgerbevolking winnen zonder genocide te plegen” is niet een of andere briljante nieuwe observatie.

Vechten voor uw vaderland, uw cultuur, uw godsdienst, uw hele manier van leven – dat is heel wat anders dan vechten over welke bureaucraten uw plaatselijke regeringskantoren gaan besturen.

Afgezien van de bevoorrechte middenklasse in Kiev, en satanische neonazistische groeperingen, kan deze Russische invasie niemand iets schelen, behalve dan het overduidelijke feit dat het een helse nachtmerrie is. Niets aan het leven van de gemiddelde mens zou veranderen als Rusland het voor het zeggen had, behalve dan dat hun levenskwaliteit in de loop van 4-5 jaar met een factor 2 of 3 omhoog zou gaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kiev zegt dat Oekraïners zuiverbloed Slavische mensen zijn, Russen zijn vuile rasmengersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSanctieoorlog verloopt niet zoals gepland – The Economist
Volgend artikelVernietigde Oekraïense stellingen bij Peski (Video’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Dat is de lafheid van zelensky om zijn eigen volk te gebruiken om putin te baas te kunnen. Maar putin zal ze opofferen. Dat weet ik wel 100% zeker, als je een wapen richt op zijn leger ben je in zijn ogen een soldaat. Klaar over. En terecht mijner inziens.

   • Door de ukrainers, ja. De originele beelden laten duidelijk de witte armbanden zien, die het voor de Russen duidelijk maakten dat ze met een niet-combatant te maken hadden. Die burgers waren niet door de Russen doodgeschoten. Ook de tijd tussen de russische terugtrekking en het plotseling vinden van dode burgers 2-3 dagen nadat de ukrainse troepen aankwamen was al verdacht.

    • Waarom zou een rus die een andere rus wil doodschieten, hem eerst vastbinden en meeslepen naar de hoofdstraat?

     Dan: als je met een AK wordt afgeschoten, lig je in een plas bloed.
     Dit waren allemaal bloedloze slachtoffers….

     Maar allez; linksengeloven wat ze willen geloven….zijn niet zo slim..

 2. Tja, als alle mannen en vrouwen straks op zijn, wat is dan het volgende? Kindsoldaten?
  Ukraine gaat in ieder geval een dun bezaaid landje worden. Geen mannen meer om kinderen te verwekken, geen vrouwen meer om ze te baren.

  • “Ukraine gaat in ieder geval een dun bezaaid landje worden. Geen mannen meer om kinderen te verwekken, geen vrouwen meer om ze te baren.”

   … laten er nu eens een paar miljoen vrijgezelle mannetjes zijn geïmporteerd en laat er nog eens miljoenen onderweg zijn….met wat zelfgemaakt subsidie geld van de EU en Oekraïne heeft een babyboom in het verschiet, allemaal Koudenhoven Kalgery kindjes….

   Wist u dat in minder dan twee generaties Duitsland na WO2 weer bijna evenveel mannen als vrouwen had, enkel op de oudjes zit nog weinig testoron. De reden dat er na verlies van veel mannen weer veel meer jongetjes worden geboren is doordat de natuur ingrijpt: is er veel oestrogeen in de lucht dan komen er veel meer jongens met de ooievaar mee en bij teveel testoron krijg je meer meisjes…kwestie van de natuur die balans zoekt, en dat zo afregelt. Dus dat Oekraïne lang leeg blijft, denk het niet. en dan zijn er nog de boeren met hun stikstof koeien en varkens en trekkers….hier met subsidie oprotten , daar met subsidie beginnen…..

   Nee, voor iedere dooie Oekraïner komt er een Arabier of Afrikaan zijn vrouw bestijgen en zijn huis bewonen…in de AZC’s kunnen de vrouwen al dan niet gewenst vast voorproeven….hoe die oorlog ook loopt en afloopt, er is door het WEF tuig zowel linksom als rechtsom winst te halen….een soort fixed game, zoiets als de bank heeft in oorlogstijd….of crisis….

   • ” is er veel oestrogeen in de lucht dan komen er veel meer jongens met de ooievaar mee en bij teveel testoron krijg je meer meisjes”…. waarom mogen er geen mannen in de buurt van moslim vrouwen….kwestie van veel zonen willen krijgen en door mannen buiten de deur te houden lukt dat ook….een Harem had niet zomaar gecastreerde bewakers…..weg testoron….

    Om die reden lopen er in moslim landen veel meer gevechtsklare mannetjes dan vrouwtjes rond…..het fok programma zoals de sekte voorgeschrijft werkt ook…

   • Tja, ik weet niet of die import interesse heeft in Ukraine. Lage lonen, geen gratis huis en zorg, koud. Het is nou niet echt het walhalla wat hen beloofd is.
    Ik betwijfel of er een importneger te vinden is die zich daar wil vestigen.
    En het stikt er van de nazi’s.

    • Die “NAZI’s” ( een verhaal apart, en het is niet onlogisch vanuit hun standpunt) zijn straks dood en weg, en als de EU iedere negert en zandkabouter 500 of 1000 euro netto per mand geeft om in Oekraïne te gaan wonen dan zal de gemiddelde Oekraïense schone die niet is gevlucht kiezen voor iedere dag eten en het bed op de koop toe nemen. Honger en armoede maakt kleurenblind. Plus de economie springt er omhoog….

     Nee, koud is ook relatief, Oekraine is groot en ook in Afrika en Arabië zijn plekken waar het verdomd koud word….ieder gebied boven de 500 meter hoog is in de winter koud, ook op de evenaar.

     • Er gaat van die hele Ukraine strakt niets interessants meer overblijven. Geen toegan tot zee, Geen indusrtrie. Slechts een stukje landbouwgrond. Interessant voor een verjaagde nederlandse boer misschien. Maar niet voor een dobberneger.

      • Huizen kosten weinig; een redelijke woning in een dorp met een stuk land en bos, in eenpopulaire streek kost 3000 euro, op het platteland, niet direct bij een grote stad, 1000 euro.

       Maar dat is niet alleen in Oekieland hoor.
       Kijk eens naar de kaart van Spanje. Alleen de buitenrand is bewoond. Het grootste deel is onbewoond. Je kan er ook 3000 verlaten dorpen vinden.

       Maar waarom is dat geen El Dorado voor geiten neukers en dobbernegers? Simpel; er is geen soos….

       Ook te weinig geiten trouwens; dat wordt in de rij staan…

 3. De oekies willen dat RU zich vastpinned op het platteland, bij wat dorpen.

  Ru zou het leven in de grote steden onmogelijk moeten maken; in en uitgaande wegen kapot schieten; spoorweg verbindingen: paar bommetjes, bruggen, electra voorziening, water voorziening.

  Als het leven moeilijk genoeg wordt geven ze zich wel over….

 4. What an absolute pile of shite you have written… Take your head out your fascist/communist genocidal ass and wake the hell up… people like you need to take a long look in the mirror and ideally a long drop from somewhere very high, basically like Russia is doing to its Oligarchs that support Ukraine…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in