De harde sancties die het Westen Rusland heeft opgelegd in verband met het conflict in Oekraïne hebben tot nu toe niet het gewenste resultaat opgeleverd, zo heeft het tijdschrift The Economist erkend, eraan toevoegend dat de strategie “gebreken” vertoont, schrijft RT.

“Verontrustend is dat de sanctieoorlog tot nu toe niet zo goed verloopt als verwacht,” zei de Britse publicatie in een artikel op donderdag, en benadrukte dat de doeltreffendheid van de economische beperkingen voor Moskou “de sleutel is tot de uitkomst van de oorlog in Oekraïne.”

“Het Russische BBP zal in 2022 met 6% krimpen, schat het IMF, veel minder dan de 15% daling die velen in maart verwachtten… De verkoop van energie zal dit jaar een overschot op de lopende rekening van $265 miljard opleveren, het op één na grootste ter wereld, na China. Na een crisis heeft het financiële systeem van Rusland zich gestabiliseerd en het land vindt voor een deel van de invoer nieuwe leveranciers, waaronder China,” aldus het rapport.

Tezelfdertijd kan de energiecrisis, die door de sanctieoorlog is uitgelokt, “een recessie teweegbrengen” in Europa, waar de gasprijzen deze week met nog eens 20% zijn gestegen, aldus het Britse blad.

Dit alles betekent dat de verwachte “knock-out slag [van het aan banden leggen van Rusland] niet is uitgekomen,” aldus The Economist.

“Het unipolaire moment van de jaren negentig, toen de suprematie van Amerika onbetwist was, is al lang voorbij, en de lust van het Westen om militair geweld te gebruiken is sinds de oorlogen in Irak en Afghanistan afgenomen,” erkende het blad.

  Lavrov: "De weg van de Europeanen doet denken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog"

Economische beperkingen “leken” het nieuwe instrument te zijn dat de VS, de EU en hun bondgenoten in staat zou stellen hun macht wereldwijd uit te breiden, maar het conflict in Oekraïne heeft aangetoond dat “het sanctiewapen gebreken vertoont,” zei het.

Een van die gebreken is “het tijdsverschil,” vervolgde het blad. Bijvoorbeeld, “het blokkeren van de toegang van [Rusland] tot de technologie die het Westen monopoliseert, duurt jaren om door te bijten,” voegde het eraan toe.

The Economist suggereerde dat het isolement van de Westerse markten alleen “een ravage in Rusland zou kunnen veroorzaken… over een horizon van drie tot vijf jaar.”

“De grootste tekortkoming [van de sancties] is dat volledige of gedeeltelijke embargo’s niet worden gehandhaafd door meer dan 100 landen met 40% van het wereld-BBP,” benadrukte de krant. “Een geglobaliseerde economie is goed in het zich aanpassen aan schokken en kansen, vooral omdat de meeste landen geen zin hebben om het westerse beleid af te dwingen.”

Nu het niet gelukt is om de Russische economie lam te leggen, moet men “alle illusies weggooien dat sancties het Westen een goedkope en asymmetrische manier bieden om China te confronteren” als het besluit om geweld te gebruiken tegen Taiwan, waarschuwde The Economist.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: “Ze bluffen, en ik zal u uitleggen waarom”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAnti-Rusland resolutie krijgt minder dan één op drie steun van de Verenigde Naties lidstaten
Volgend artikelOekraïne’s voornaamste strategie is om burgers te gaan bewapenen (menselijke schilden plus)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Off Topic maar de moeite waard eens te lezen…

  https://henrymakow.com/002026.html

  The second most powerful man in Nazi Germany, Martin Bormann, was a “Soviet” (i.e. Illuminati) agent who ensured the destruction of both Germany and European Jewry.

  Thus, he advanced two of the Illuminati’s main goals: integrate Germany into a world government by annihilating its national, cultural and racial pretensions, and establish Israel as the Masonic banker’s world capital by threatening European Jews with extermination.

  The Illuminati are a loose alliance of Jewish finance and the British/America/European aristocracy joined by marriage, money, and belief in the occult (Freemasonry). Winston Churchill, a Freemason whose mother was Jewish, fits this description perfectly.

  They own vast interlocking cartels (banking, oil, pharmaceuticals, war, chemicals, minerals, media, etc.) and control society and government through corporate and professional groups, the media, education, secret societies, think tanks, foundations and intelligence agencies. Their goal is “to absorb the world’s wealth” (in Cecil Rhodes’ words) and control its citizens using war, propaganda, “education” and social engineering.

  Nations (Britain, US, Israel) movements (Zionism, Socialism, Nazism, Communism) and people (Americans, Germans, Jews) are their pawns to be sacrificed to their demented megalomaniac scheme for global dictatorship. Bormann’s career illustrates how they plant sleeper agents and orchestrate wars to advance this long-term objective.

 2. Mooi, go Russia, help us in Europa, take down the WEF, WHO, Bilderberg, UN, UNHCR, NATO, and so on, please help us, you will be welcome.

 3. Dat deze sancties niet zouden werken wist Europa van te voren al, dus laat je niks wijsmaken.

  Het is chaos creëren en uitmelken, om steeds meer angst te zaaien, aandacht af te leiden en burgers tot gehoorzame volgertjes te maken.
  Ondertussen gaat de elite ongestoord in oo vilke ramkoers door met hun WEF-planning.

  Vergeet hierbij de Hegelian Dialectic niet (thesis, antithesis, synthesis), want dit monsterspel wordt nog steeds toegepast en bij het accepteren van de zgn synthesis hebben zij opnieuw hun vooraf geplande doelen behaald en lachen ons achter de schermen vrolijk uit.

 4. Wat we hier eigenlijk moeten doen is het fiatgeld weigeren en alleen echt geld wat gedekt is met grondstoffen accepteren. De westerse landen blijven geld uit het niets creëren, door het getal op een computer in te typen en naar een rekening sturen. Zo worden er miljarden uit het niets gemaakt. Terwijl de burgers er voor moeten werken, dit is pure slavernij in zijn ergste vorm. De ECB en banken zijn alle private bedrijven, die hebben op deze manier de wereld en alles in en er op toegeëigend met fraude en valsmunterij. Al die aandelen van bedrijven op de beurzen is niets anders dan fictieve waardes. Geld wat uit niets ontstaat, kan niet eens verdampen want het heeft nooit bestaan. Voor westerse regeringen die alleen fiatgeld gebruiken is eigenlijk alles gratis, zelfs de staatsschuld is een illusie. Vandaar dat de westerse regeringen kwaad werden, dat Rusland hun energie verkochten in Roebels die inmiddels gekoppeld is aan grondstoffen. Want dat betekende dat de energie niet meer gratis was voor de regeringen.

 5. Zolang de Europeanen het linkerhand hunzelf door het slijk heen laten trekken door de Rechterhand Amerika
  Is er toch niks aan de hand ?

  Helaas hebben China Brazilië India Zuid Afrikanen daar een kleinbeetje dankzij de stommiteiten van de Europeanen een push-up gekregen

  Niks aan de hand
  Zo worden alle landen wel een kleinbeetje gelijk getrokken in evenredige waarde valuta en het op eerlijkheid bedrijvende handel
  Alleen China schiet uit en maakt een beetje winst
  Maar dat moet men maar op de kop toe nemen
  Immers chinezen zijn volgend op de indianen de meest gepestten
  Hierop volgend de Afro Afrikanen / Amerikanen

  Zo kan men het ook bekijken

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in