Het Oekraïense leger is in verschillende richtingen een offensief begonnen tegen Russische troepen, kondigde de Oekraïense onderminister van Defensie Anna Malyar aan op 24 juni.

Malyar zei dat het offensief gaande is in de richting van Orekhovo-Vasilyevka, Bakhmut, Bogdanovka, Yagodnoye, Kleshcheevka, Kurdyumovka. Ze beweerde ook dat er nog steeds gevochten werd in de buurt van Kupyansk, Liman, Maryinka, Avdeevska, Shakhtyorsk en andere zuidelijke richtingen, bericht Southfront.

“Er is vooruitgang in alle richtingen,” beweerde de Oekraïense functionaris.

Er werd echter in geen enkele richting een noemenswaardige opmars van Kievse troepen gemeld. Bovendien toonden beelden van het slagveld meer Oekraïense menselijke en materiële verliezen in de sectoren Zaphorozhey, Donetsk en Zuid-Donetsk.

Twee nieuwe video’s tonen artillerie- en drone-aanvallen op Oekraïense stellingen en voertuigen in Avdeevka. Een derde video toont twee Amerikaanse Bradley infanteriegevechtsvoertuigen die geraakt worden door artillerievuur in de buurt van Orekhov. Een andere video toont de vernietiging van een Amerikaanse M777 houwitser in Zelenovka.

Het Russische Ministerie van Defensie deelde ook een video waarop te zien was hoe een Oekraïens munitiedepot in de buurt van Kupyansk werd vernietigd met een hoge-precisiewapen.

Daarnaast deelden Oekraïense bronnen foto’s waarop een deel van het door de NAVO geleverde materieel te zien is dat tijdens recente gevechten in de buurt van Orekhov is vernietigd, waaronder Leopard 2 hoofdgevechtstanks van Duitse makelij en Bradley-voertuigen. Andere foto’s die online opdoken tonen Oekraïense menselijke verliezen in een niet nader gespecificeerde richting.

Oekraïne lanceerde zijn zogenaamde lente-tegenoffensief op 4 juni. Sindsdien hebben de Oekraïense strijdkrachten zware verliezen geleden en weinig terreinwinst geboekt.

De nieuwe aanvalsgolf van de Kievse troepen lijkt niet volgens plan te verlopen. Het tegenoffensief zal echter waarschijnlijk doorgaan vanwege de politieke druk die Kiev ondervindt van zijn ondersteuners, die tientallen miljarden aan militaire hulp hebben gegeven sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitse Leopard 2A6 en Bradleys blijven genadeloos vernietigd worden (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIs een Titanic samenzweringstheorie verbonden met het zinken van de miljardair-onderzeeër?
Volgend artikelWeduwe zegt dat haar echtgenoot is VERMOORD als straf “omdat hij niet gevaccineerd was”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Beelden van de frontlinie: ondermijning van gepantserde voertuigen van buitenlandse huurlingen aan het front.

  https://t.me/RVvoenkor/48145

  De vijand rukt op in de richtingen Zaporozhye, Zuid-Donetsk en Liman, het Russische leger weert aanvallen af.

  Een stapel lijken van militanten van de Oekraïense strijdkrachten – het resultaat van het werk van speciale troepen.

  https://t.me/RVvoenkor/48140

  Kolommen van PMC “Wagner” gaan naar Donbass
  edited Jun 25 at 11:51
  PMC-eenheden verlaten de regio’s Voronezh en Lipetsk, op weg naar de Donbass.

  https://t.me/RVvoenkor/48137?single
  https://t.me/RVvoenkor/48138?single

  Herstel van Chongar-brug beschadigd door Storm Shadow-raket is begonnen
  https://t.me/RVvoenkor/48136

  Artillerie van het Russische leger werkt aan vijandelijke bolwerken in de richting van Ugledar
  https://t.me/RVvoenkor/48130

  Hel op aarde: de krachtigste explosie vernietigde de APU-aanhanger in de richting van Koupyansk
  https://t.me/RVvoenkor/48129

  Maria Zakharova: “We hebben één opperbevelhebber. Niet twee, niet drie. Een”

  – Russische lente

 2. De provocateurs, we weten alreeds wie ze zijn en wat ze van plan zijn.

  Amerikaanse senatoren introduceren resolutie: NAVO-artikel 5 beroept zich op als tactische atoombom – of kerncentrale – in Oekraïne straling uitzendt

  De Amerikaanse senatoren Lindsay Graham (R-SC) en Richard Blumenthal (D-CT) hebben een resolutie ingediend in de Senaat waarin staat dat als Rusland, of een van zijn gevolmachtigden zoals Wit-Rusland, een tactische atoombom laat ontploffen in Oekraïne, of als iets gebeurt met de kerncentrale van Zaporozhye waardoor straling lekt, zou dat “een aanval op de NAVO” zijn die oorlog zou veroorzaken.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/u-s-senators-introduce-resolution-nato-article-5-invokes-if-tactical-nuke-or-nuclear-power-plant-in-ukraine-emits-radiation

 3. USA heeft verouderde Minuteman 3 atoomwapens. Ze bluffen een heleboel maar wanneer het echt op vechten aankomt zijn de Amerikanen waardeloos. De helden bestaan alleen uit Hollywood films. Weet iemand nog de film waarin Los Angeles door zogenaamde buitenaardsen wordt aangevallen en een peleton, ja je leest het goed, de buitenaardsen met hoogontwikkelde technologie weet te verslaan. Vietnam, Afganisthan zijn allemaal een schoolvoorbeeld dat de USA militair gezien niets voorstelt. Ze spelen blufpoker. De Russen lachen zich dubbel. Want zij weten dondersgoed wie de Nazi’s in WO11 verslagen hebben en dat is Rusland en niet dei geallieerde troep. een aanrader : Mike King – the bad war- the truth never told about world war 2 en https://www.unz.com/ artikelen over de WO2 met bronvermelding.

  • In de jaren 90 was er al veel kritiek op usa militair beleid.
   Er werd toen gezegd dat usa wapen systemen een “boutique” karakter (Zeer exclusief) En buiten gewoon kostbaar.
   Het is lang terug maar ik vond dit zo snel:

   https://www.popularmechanics.com › … › Naval Vessels
   7 Nov 2016 — The USS Zumwalt Can’t Fire Its Guns Because the Ammo Is Too Expensive. At $800,000 a round, the ammunition is simply too expensive for the Navy …

   Ik ben wel blij met al die corrupte neocons, asset strippers, etc. Het zijn de grootste peaceniks die we hebben.
   Ik bedoel die reusachtige anti iraq war demonstranten wat hebben ze bereikt waar zijn ze gebleven?

 4. Operatie restore order in Somalië of Ethiopië zegt genoeg over Amerikanen pff die gasten liepen op sloffen, een vernedering voor de Amerikanen 2 blackhawks neergehaald weet niet hoeveel doden.

 5. Oekraine heeft kans gezien in de ontstane consternatie hun offensief te beginnen. Eerst waren ze aan aftasten zeggen ze zelf, maar dit moet het dan zijn, de tegenaanval.

  We gaan het volgen.

 6. stap 1: oekraïne word verteld dat wagner weggegaan is.
  stap 2: oekraïne reageert daarop met offensieven.
  dit is al meerdere malen zo gebeurd, eerder steeds met stap 3: oekraïne stort zich in een vleesmolen.
  of dat nu ook zo is weten we niet, maar de kans bestaat dat de russen er klaar voor waren en dat wagner vanuit het noorden inene weer springlevend is. het blijft een schaakspel.
  we gaan het zien.

 7. Krijg op mijn gewone Frontnieuws nieuwsbrief na aanklikken lees verder ineens overal ‘invalid newsletter’ te zien…. Kijk nu via omslachtige omweg van titels kopiëren en plakken… !!!???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in