Tatyana Tkachuk / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

Niemand verwacht dat westerse functionarissen goed geïnformeerd zijn – zeker niet als het om feiten gaat. Maar sommigen overtreffen zelfs de laagste verwachtingen die je zou kunnen hebben – en nee, niet in positieve zin, schrijft Bernhard.

Kijk eens naar dit opiniestuk van Evelyn N. Farkas, twee dagen geleden gepubliceerd:

Oekraïne verliest niet; Amerikaanse hulp moet doorgaan – The Hill, 31 mrt 2024

De groep in het Congres die tegen hulp aan Oekraïne is, heeft een gemeenschappelijk punt met het Kremlin – dat Oekraïne de oorlog met Rusland sowieso aan het verliezen is. Ik ben net terug uit Oekraïne, waar ik topambtenaren uit Oekraïne heb ontmoet en heb deelgenomen aan een veiligheidsconferentie, en ik heb substantieel bewijs van het tegendeel gevonden.

Het enige wat Farkas heeft gedaan, is praten met een paar Oekraïne-boosters in Kiev. Ze heeft opgeschreven wat zij beweerden en probeert dat nu als de waarheid te verkopen. Ze denkt dat ze daartoe bevoegd is omdat ze ooit een hoge positie bekleedde bij het Amerikaanse Ministerie van Defensie:

Evelyn N. Farkas, Ph.D., is uitvoerend directeur van het McCain Institute en voormalig plaatsvervangend onderminister van Defensie voor Rusland, Oekraïne, Eurazië.

Dit bewijst echter dat ze extreem slecht geïnformeerd is en totaal ongekwalificeerd om een oordeel te vellen:

Hoewel de Oekraïners een nieuw Russisch offensief in de lente of zomer nauwelijks verwelkomen, achten ze het wel waarschijnlijk. De functionarissen met wie we spraken, legden uit dat Poetin vooruitgang moet laten zien, een soort overwinning om hernieuwde mobilisatie te rechtvaardigen en, aangemoedigd nu door zijn nepverkiezingen, zal hij waarschijnlijk ter plaatse in actie komen en misschien opnieuw proberen een landcorridor naar de Krim te openen. Maar zulke beslissingen kunnen de kiem leggen voor militaire overreach.

De landcorridor tussen de Krim en de rest van de Russische Federatie werd begin maart 2022 ingesteld, minder dan twee weken nadat de huidige fase van de oorlog was begonnen.

  Dollar gedumpt? India heeft net voor het eerst 1 miljoen vaten olie gekocht van de VAE met roepies in plaats van USD

Op dat moment zeiden zelfs de kaarten van het neo-conned Institute for the Study of War dat:

De kaarten van het Franse Ministerie van Defensie bevestigden het verband:

Die landcorridor bestaat sindsdien en is nooit onderbroken. De Oekraïense ’tegenaanval’ van afgelopen zomer was bedoeld om die corridor te doorbreken. Die mislukte. Ondertussen is Rusland het gebied aan het versterken en de waarde ervan aan het verhogen door de aanleg van een nieuwe spoorweg (rood) langs de kust van de Zee van Azov die de treinverbinding langs de corridor aanzienlijk zal verkorten.

Het Oekraïense leger is daar niet blij mee en zal proberen de nieuwe lijn te vernietigen:

Oekraïne belooft ook toe te slaan op de spoorlijn, die de Russische Federatie al meer dan een jaar aanlegt langs de Zee van Azov in het bezette gebied van Oekraïne. Het kan een ernstig probleem worden, zegt Kirill Budanov, hoofd van het hoofddirectoraat Inlichtingen van het ministerie van Defensie van Oekraïne.

“Het bouwproces is bijna voltooid en dit kan een serieus probleem voor ons vormen,” zei Budanov, die duidelijk maakte dat het Oekraïense leger zich al voorbereidt op aanvallen op de spoorweg. “We hebben hier ervaring mee en het is veel gemakkelijker dan de kwestie van de Krimbrug,” zei Budanov.

De laatste operatie van Budanov, de inval vorige maand in Rusland in de richting van Belgograd, was een ernstige mislukking. De betrokken troepen leden extreem hoge verliezen.

Het Russische leger verwacht saboteurs op de nieuwe spoorlijn en weet hoe ze die moeten aanpakken. Het heeft ook zijn eigen spoorwegtroepen die schade aan spoorlijnen in kortere tijd kunnen herstellen dan het kost om die te saboteren.

  Russisch MvD zegt dat Kievse strijdkrachten er niet in geslaagd zijn op te rukken in Donetsk, Krasny Liman & Zuid-Donetsk (Video's)

Wat Farkas betreft – je vraagt je echt af hoe zo’n blunder voorbij kon gaan aan haar stagiaire die dat stuk schreef, aan haar eigen ogen en aan die van de redacteuren van The Hill die het stuk zogenaamd hebben doorgelezen voordat het werd gepubliceerd.

Dit zegt iets over de kwaliteit van de analyses die uit Washington DC komen – en nee, niet positief.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Rusland creëert een dorp voor blanke Zuid-Afrikaanse vluchtelingen om aan het zwarte terrorisme te ontsnappenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIsraël krijgt welverdiende kritiek voor zijn ongedisciplineerde wreedheid
Volgend artikelArtsen slaan alarm over toenemende druk om ouderen en gehandicapten te euthanaseren: “Sommige mensen zijn beter af als ze dood zijn”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  • Het was toch van begin af aan duidelijk dat de rekening aan Europa gepresenteerd zou worden, de vervangings wapens moeten wel NATO approved spreek Amerikaans zijn bij voorkeur, money pit!

 1. De Russische strijdkrachten omsingelen Chasov Yar vanuit drie richtingen

  Russische troepen blijven oprukken over een breed front in de richting van Avdejevski, van Berdychi tot Pervomaisky. De Russische strijdkrachten waren in staat een vijandelijk bolwerk ten westen van Berdychi te bezetten, met de bedoeling het hele dorp van militanten te zuiveren.

  Ook rukken Russische eenheden op van het zuiden naar het noorden van Semenovka, maar de vijand heeft nog steeds een deel van deze nederzetting in handen en probeert een tegenaanval te doen. In het zuiden trekken de Russische strijdkrachten richting het dorp Umanskoye en bereiken de buitenwijken. >>>

  https://topcor.ru/46042-vs-rf-okruzhajut-chasov-jar-s-treh-napravlenij.html

 2. Stoltenberg sprak over “verplichte bijdragen” van NAVO-landen ter ondersteuning van Oekraïne

  De steun voor Kiev in een situatie van politieke onzekerheid in het Amerikaanse Congres is aanzienlijk verzwakt. Het lijkt erop dat de belangrijkste rol bij het helpen van Oekraïne nu verschuift naar Europa en de NAVO.

  Zo sprak secretaris-generaal van het Westblok Jens Stoltenberg over het belang dat de NAVO-landen voldoen aan de financiële verplichtingen jegens Oekraïne, die de noodzakelijke wapenleveringen zouden garanderen. Tegelijkertijd herinnerde het hoofd van de alliantie aan de opmars van de Russische strijdkrachten op de contactlijn en benadrukte hij dat uitstel met de hulp van Kiev ernstige gevolgen zou kunnen hebben voor de strijdkrachten van Oekraïne. >>>

  https://topcor.ru/46047-stoltenberg-vyskazalsja-ob-objazatelnyh-vznosah-stran-nato-v-podderzhku-ukrainy.html

 3. Met straks de narcistische psychopaat aan het roer van het misdadige clubje op zoek naar 100 miljard mag u raden wie de grootste bijdrage gaat leveren.
  Of u wil of niet u zult bijdragen aan oorlog waanzin, asieltuig ,en klimaat nonsens en voor u is na een leven hardwerken en belasting betalen zorg niet meer van zelfsprekend ,wat een land.

 4. Ach het is allemaal bijna op.. alleen terrorisme blijft over..maw De Schurkenstaten…US/UK/EUROPA/NAVO/ISRAËL……Dus de rest van de Wereld heeft nog redelijk veel Werk.Vernietiging is een Vereiste ✊👊♥️🇷🇺🌹🇵🇸🌹

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in