Screenshot video

Op 11 mei had ik de Russische aanval op Kharkiv geanalyseerd en geconcludeerd dat deze was bedoeld om een ‘sanitaire zone’ langs de grens te creëren, niet om Kharkiv in te nemen:

Het Kharkiv-offensief lijkt dus ontworpen om een bufferzone van misschien 10 kilometer diep te creëren op Oekraïens grondgebied langs de noordelijke grens met Rusland. Dat het Oekraïense troepen afleidt van elders en ze positioneert in grotendeels open land voor hun uiteindelijke vernietiging is slechts een welkom neveneffect.

In een recente persconferentie bevestigde president Poetin van Rusland dit:

Wat de ontwikkelingen in de Kharkov-sector betreft, die zijn ook aan hen te wijten, omdat ze woonwijken in grensgebieden [van Rusland], waaronder Belgorod, hebben beschoten en helaas blijven beschieten. Burgers sterven daar, dat is voor iedereen duidelijk. Ze vuren raketten af op het centrum van de stad, op woonwijken. Ik heb publiekelijk gezegd dat als dit zo doorgaat, we gedwongen zullen zijn om een veiligheidszone, een sanitaire zone te creëren. En dat is wat we vandaag doen.

Voor wat betreft de inname van Charkov zijn er voorlopig geen plannen in die richting.

De Russische aanval op Charkov is een direct gevolg van Oekraïense aanvallen op Russische burgers, schrijft Bernhard.

Ook de recente Russische vernietiging van elektriciteitscentrales in Oekraïne is een direct gevolg van Oekraïense aanvallen op Russische raffinaderijen. Zoals het Russische dagrapport over haar operatie in Oekraïne op 8 mei opmerkte:

Als reactie op de poging van het regime in Kiev om Russische elektriciteitscentrales te beschadigen, lanceerden de Russische strijdkrachten een groepsaanval met hoge precisie over lange afstand met raketten vanaf zee en vanuit de lucht, het aeroballistische hypersonische raketsysteem Kinzhal, onbemande luchtvaartuigen op elektriciteitscentrales, evenals op ondernemingen van het Oekraïense militair-industriële complex.

Het doel van de aanval is bereikt. Alle toegewezen doelen zijn geraakt.

Oekraïne is zo’n acht gigawatt aan stroom kwijtgeraakt en heeft rollende black-outs moeten starten:

Sinds maart hebben vijf golven van raketaanvallen geleid tot de “volledige vernietiging” van de elektriciteitscentrales van de particuliere energieleverancier DTEK, die 20 procent van de elektrische productie van het land produceert, zei CEO Maksym Timchenko dinsdag in een briefing met journalisten in Zoom.

De laatste aanval, op 8 mei, was bijzonder verwoestend, zei hij, omdat alle raketten hun doel bereikten, ongehinderd door luchtverdediging, waardoor nog eens drie energiecentrales werden uitgeschakeld.

De raketcampagne van de afgelopen weken heeft voor 1 miljard dollar schade toegebracht aan de energie-infrastructuur, zei minister van Energie German Galushchenko aan het begin van de maand op de Oekraïense televisie.

Ondanks dergelijke negatieve gevolgen gaan de Oekraïense aanvallen op de infrastructuur in Rusland door. Als gevolg daarvan zal het land binnenkort nog minder elektrische energie hebben om te distribueren.

  "Stop met zeuren" over hoge energiekosten: Voormalig parlementsvoorzitter leest Duitsers voor om lagen kleding te dragen en kaarsen te branden (Video)

Het Oekraïense leiderschap leert niet dat dergelijke acties zeer schadelijke gevolgen hebben.

Het vraagt de VS nu om de beperkingen op te heffen op wapens die door de VS worden geleverd, zodat het deze kan gebruiken tegen Russische steden.

Tijdens zijn recente bezoek aan Kiev leek minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken het daarmee eens te zijn:

Tijdens een bezoek aan Kiev op woensdag 15 mei liet de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken doorschemeren dat Oekraïense strijdkrachten Russisch grondgebied zouden kunnen aanvallen met wapens die door de VS zijn geleverd, voor het eerst sinds de Russische invasie in 2022. “We hebben aanvallen buiten Oekraïne niet aangemoedigd of mogelijk gemaakt, maar uiteindelijk moet Oekraïne zelf beslissingen nemen over hoe het deze oorlog gaat voeren,” zei Blinken, waarmee hij de mogelijkheid opende dat Westers militair materieel wordt ingezet tegen Russische eenheden buiten de grenzen van Oekraïne.

Oekraïne zal deze wapens met een groter bereik onvermijdelijk gebruiken om Russische burgers aan te vallen. Rusland zal onvermijdelijk terugslaan met veel sterkere middelen.

Oekraïne kan misschien hopen op een paar public relations punten door het plegen van dergelijke daden, maar het is een zekere manier om het land volledig te ruïneren.

Vandaag hebben de Washington Post en de New York Times langere stukken over het succes van de Russische campagne richting Kharkiv. Ze concluderen allebei dat Oekraïne, ondanks dat het wist dat de aanval eraan zat te komen, zich er niet op had voorbereid.

Tweede Russische invasie in Kharkiv heeft Oekraïne onvoorbereid verrast (gearchiveerd) – Washington Post

Het nieuwe offensief van Rusland over de noordoostelijke grens van Oekraïne werd al maanden verwacht – maar toch verraste het de Oekraïense soldaten die daar waren gestationeerd om zich ertegen te verdedigen.

Een interessant detail:

  Tucker Carlson hekelt transhumanisten die 'denken dat ze God zijn' op World Governments Summit

De Starlink-apparaten [van de drone-eenheid] – satellietinternet waarop het Oekraïense leger vertrouwt voor basiscommunicatie – vielen uit, de eerste keer dat het voor hen volledig werd uitgeschakeld sinds de Russische invasie in februari 2022.

“We waren op een gegeven moment volledig blind ,” zei een commandant van een drone-eenheid in de brigade. The Post stemde ermee in om hem te identificeren met zijn roepnaam, Artist, in overeenstemming met het Oekraïense militaire protocol.

Het blokkeren van Starlink over het front wanneer dat nodig is, is een nieuw Russisch vermogen dat we vaker zullen zien.

Russen stroomden over de grens van Oekraïne. Er was weinig om ze tegen te houden (gearchiveerd) – New York Times

De Oekraïense topambtenaren leken het gevaar serieus te nemen. President Volodymyr Zelenksy bracht op 9 april een zeer gechoreografeerd bezoek aan de vestingwerken rond Kharkiv.

“We moeten voorbereid zijn,” zei Zelenksy. “En de Russen moeten zien dat we klaar zijn om onszelf te verdedigen. En ons volk moet begrijpen dat Oekraïne voorbereid is voor het geval de vijand probeert aan te vallen.”

Deze voorbereidingen hebben weinig geholpen om de Russische aanval af te slaan.

De fortificaties, met uitzondering van een paar pronkstukken die gebruikt werden voor ZelenskY’s PR-stunt, werden nooit gebouwd, ook al werd er geld voor betaald:

Mevrouw Sykhina zei dat ze betonblokken en machines had zien verplaatsen langs een weg voor haar huis, in wat ze dacht dat voorbereidingen waren voor fortificatie.

“Maar van wat ik weet, werd er in feite niets gebouwd,” zei mevrouw Sykhina.

Een ander interessant stuk gaat over de steeds autoritairder wordende dictatuur in Oekraïne die wordt geleid vanuit het kantoor van één man:

Zelensky’s belangrijkste assistent laat macht zien, irriteert critici – en maakt geen excuses (gearchiveerd) – Washington Post

Andriy Yermak, een voormalig advocaat en filmproducent die het presidentiële kantoor van Volodymyr Zelensky in oorlogstijd leidt, is misschien wel de machtigste stafchef in de geschiedenis van Oekraïne.

In interviews met meer dan een dozijn huidige en voormalige Oekraïense ambtenaren en wetgevers, buitenlandse diplomaten en anderen die Yermak kennen of met hem werken, erkennen zelfs zijn aanhangers dat hij ongewoon veel gezag heeft, zowel over het bestuur als over externe communicatie. Sommigen zeiden dat hij zelfs controleert welke andere ambtenaren naar het buitenland mogen reizen en wanneer – een detail waarop zijn kantoor geen commentaar wilde geven.

Recentelijk, zeggen critici, heeft Yermak naarmate Zelensky’s kring van adviseurs hechter werd, het Ministerie van Buitenlandse Zaken op een zijspoor gezet, zich gemengd in militaire beslissingen en bemiddeld in belangrijke deals met partners, waaronder de Verenigde Staten – een taak die volgens hen door de president zou moeten worden uitgevoerd.

Yermak heeft directe lijnen naar de machtigste mensen in Washington, waaronder de nationale veiligheidsadviseur, Jake Sullivan. “We hebben zeer regelmatig contact,” zei Sullivan over Yermak tijdens een bezoek aan Kiev in maart. Het kantoor van Sullivan reageerde niet op meerdere verzoeken om verder commentaar.

Yermak is een entertainmentadvocaat en filmproducent zonder enige kwalificatie voor de positie die hij nu bekleedt.

  Bundeswehr Generaal Kujat: Oorlog in Oekraïne is verloren, Duitsland staat nu tegenover een boos Rusland... alleen

Afgaande op de dagelijkse rapporten die het Russische ministerie van Defensie publiceert, zijn de huidige verliezen aan Oekraïense kant behoorlijk gruwelijk. Het rapport van vandaag vermeldt 30 vernietigde Oekraïense artilleriesystemen, 15 rupsvoertuigen en 1.525 Oekraïense slachtoffers. Deze aantallen liggen nu regelmatig veel hoger dan we in voorgaande maanden hebben gezien.

In een interview met AFP betreurt Zelensky dat sommigen in het Westen op zoek zijn naar vrede:

De 46-jarige voormalige komiek droeg een van zijn kenmerkende kaki outfits voor het interview in Kiev – zijn eerste interview met buitenlandse media sinds het begin van het Russische offensief in de regio Kharkiv.

“Wij willen dat de oorlog eindigt met een eerlijke vrede voor ons,” terwijl “het Westen wil dat de oorlog eindigt. Punt uit. Zo snel mogelijk. En voor hen is dit een eerlijke vrede,” zei hij.

Zolang het geld uit het Westen stroomt en niemand het ter discussie stelt, zal het Zelensky/Yermak team zich niet inspannen om de oorlog te beëindigen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom die diepe, diepgewortelde haat tegen Poetin?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Israël aan de verliezende hand in Gaza-oorlog’: Voormalig plaatsvervangend hoofd Mossad
Volgend artikelVoormalig CDC-directeur geeft ‘significante bijwerkingen’ toe van COVID-vaccins bij jonge, gezonde mensen – roept op tot een onafhankelijk onderzoek, vergelijkbaar met dat van de 9/11-commissie (VIDEO)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Ik heb mijn Russische Gazprom en Sberbank aandelen niet verkocht, want die worden veel waard na de oorlog.
    Of het is einde verhaal voor de mensheid, dan maakt het ook niets meer uit.

  2. En Poetin De Beer is nog maar net begonnen met nog zwaardere bommen en raketten Die Zendellensy de Theater clown en kinderpedofiel met de verkoop van lichaamsdelen van vermoorde kinderen en zijn pedofiel vriendje Biden VN NAVO met zijn illegale oorlogenhitserij samen met de illegale corrupte Europese Unie Ursula van der LIJKEN en Klaasje zwarter Schaap De hoeren keet de RIOOLRATTEN HOL van DAVOS BRUSSEL De Russen zijn er klaar mee met illegale corrupte ongekozen WESTEN- EUROPA Volgen New York Times staan de NAVO op het punt actief deel te nemen aan een oorlog in Oekraine die ze nooit zullen winnen Ze zullen allemaal vernietigt worden en een dampende Beerput En een Amerikaanse nobody staart naar Mordor!!!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in