Een voormalig lid van het Israëlische spionageagentschap heeft de voortdurende oorlog van het regime in de belegerde Gazastrook omschreven als “zinloos” en benadrukt dat Tel Aviv aan de verliezende hand is.

Ram Ben-Barak, lid van het Israëlische parlement en voormalig adjunct-directeur van de Mossad, maakte deze opmerkingen in een interview met de Israëlische publieke radio op zaterdag, bericht Presstv.ir.

“Deze oorlog heeft geen duidelijk doel en het is duidelijk dat we aan het verliezen zijn,” zei Ben-Barak.

“We worden gedwongen om in dezelfde gebieden te vechten en verliezen uiteindelijk meer soldaten. We worden ook geconfronteerd met tegenslagen op het internationale toneel, onze relaties met de VS verslechteren aanzienlijk en de Israëlische economie raakt in verval,” zei hij.

“Toon me één ding waarin we geslaagd zijn,” voegde Ben-Barak eraan toe.

Zijn opmerkingen kwamen nadat al-Qassam Brigades, de militaire vleugel van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas, eerder op de dag had verklaard 15 Israëlische soldaten te hebben gedood ten oosten van de meest zuidelijke stad Rafah in Gaza.

Volgens Abu Obeida, woordvoerder van de Qassam Brigades, hebben Palestijnse strijders de afgelopen 10 dagen 100 Israëlische militaire voertuigen aangevallen, waaronder tanks, gepantserde personeelsvoertuigen en bulldozers. Ze hebben zware verliezen toegebracht aan Israëlische soldaten door tunnels op te blazen, raketten en mortieren te lanceren en door sluipschutters en close-quarters gevechten.

In Gaza wordt volop gevochten nu Israël zijn grondinvasie van Rafah intensiveert, ondanks de internationale bezorgdheid om de honderdduizenden ontheemde Palestijnen in de zuidelijke stad.

Israëlische aanvallen en hevige gevechten met Palestijnse verzetsstrijders hebben de stad vrijdag laat en zaterdag vroeg op zijn grondvesten doen schudden, met berichten over beschietingen in het zuidoosten van de stad en straaljagers die de oostelijke gebieden bombarderen.

  In video: Hamas-strijders vallen Israëlische gepantserde voertuigen aan vanaf Point Blank

Rafah, dat tot voor kort een toevluchtsoord was voor meer dan 1,4 miljoen Palestijnse burgers, heeft zo’n 640.000 inwoners naar andere gebieden zien vluchten vanwege de dreigende volledige invasie van Israël.

Vorige week waarschuwde de Amerikaanse president Joe Biden dat hij de overdracht van offensieve bommen en artilleriegranaten aan Israël zou vertragen als het regime een grootschalige aanval op Rafah zou uitvoeren.

Israël begon zijn genocidale oorlog tegen Gaza op 7 oktober vorig jaar. Sindsdien zijn er minstens 35.303 Palestijnen gedood, voornamelijk vrouwen en kinderen, en hebben 79.261 mensen verwondingen opgelopen.

Tijdens de oorlog zijn ook meer dan 1,7 miljoen mensen ontheemd geraakt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Israëlische rabbijn tegen christenen: “Je moet niet één Jood aanbidden, je moet ons allemaal aanbidden”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVolgens New York Times staat de NAVO op het punt actief deel te nemen aan de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelOekraïne Situatierapport: Kharkiv aanval onderzoek – Aanvallen op Rusland en Russische wraak
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. ‘ dat wij de oorlog aan het verliezen zijn’
  Zegt medewerker Mossad, gaat met deze apen streek het nu op een
  ‘ slachtoffer rol’ spelen?
  Met de paar honderd tot 1000 Israëlische slachtoffers,
  In tegenstelling tot het mega aantal Palestijnen
  ‘een strategie ‘ die het goed lijkt te doen.

  hij kan het zeggen; de taak is bijna volbracht , Palestijnen dood, bijna dood, verhongeren, of de grens over gezet.
  Land klaar om ‘ in te wijden ‘ kolonialisatie geslaagd
  Israël met de slachtoffer rol, op
  numero uno . 🏆

  • NB; je hebt zionisten/ globalisten, joden alles onder één deken jood.
   De goedwillenden, zijn in het sprookje ‘ Israël, gestapt en komen er wellicht achter dat het een R . Dahl sprookje betreft.

 2. Het fascistisch zionistisch en orthodox addergebroed in Israel heeft hun oorspronkelijke doelstelling nu al voor een groot gedeelte behaald, namelijk onder het mom vd drogreden om Hamas uit te roeien, die trouwens door het hierboven genoemd addergebroed gefinancierd wordt, de Palestijnse bevolking uit te moorden en verjagen. Hetgeen niet zo goed lukt bij het zionistisch en orthodox addergebroed is om de hele wereld wereld wijs te maken dat het hier gaat om zelfverdediging ipv al jaren geleden geplande genocide op de Palestijnen.

 3. kijk ook deze korte video met bewijs van hoe Israel via via zelf ook Hamas heeft groot gemaakt met een doel en false flag operations om hun (Israel) moordlust te vergoelijken oid.
  ————

  Former Israeli Prime Minister, Ehud Olmert was asked whether Netanyahu funded and deliberately propped up Hamas….

  “Yes, you are repeating what I have been saying for a long time”

  OCTOBER 7th was an ISRAELI PSYOP.

  https://x.com/pepedownunder/status/1791038670134493470

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in