Een voortdurend losgeslagen Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft het afgelopen jaar geprobeerd de NAVO-mogendheden in een rechtstreeks conflict met Rusland te betrekken, en hij heeft nog geen succes geboekt, ondanks vele pogingen daartoe. Hoewel de retoriek tussen D.C., Brussel en Moskou zeker feller is geworden, zijn de kinetische stukken op het geopolitieke schaakbord gestaag op hun plaats gebleven, omdat de belangrijkste partijen in het conflict niet geconfronteerd willen worden met het uitbreken van de Derde Wereldoorlog, schrijft Jordan Schachtel.

Afgelopen donderdag voerde Zelensky de retoriek nog verder op door de NAVO-strijdkrachten op te roepen Rusland te bombarderen en te proberen hun kernwapenarsenaal uit te schakelen.

Natuurlijk is een dergelijke missie, die de Derde Wereldoorlog zou ontketenen, niet eens mogelijk, aangezien Moskou de nucleaire triade en duizenden kernwapens tot zijn beschikking heeft.

Zelensky, acteur van beroep, lijkt zich niet druk te maken over de details. Hij wil gewoon NAVO/VS-troepen op de grond in Oekraïne, en hij is bereid de Derde Wereldoorlog te accepteren om dat voor elkaar te krijgen.

Vorige week ondertekende Zelensky een versnelde NAVO-aanvraag.

Het goede nieuws, althans voor nu, is dat geen van de belangrijkste partijen in dit conflict een nucleair armageddon wil via de Derde Wereldoorlog.

De NAVO-machten willen zeker niet in een directe schermutseling met Rusland verwikkeld raken. Zoals de afgelopen maanden is gebleken, zijn zij tevreden met het bewapenen en financieren van Oekraïne vanaf de zijlijn van de oorlog.

Deze machten blijven vastbesloten om Kiev te steunen als de punt van de speer in wat zij hopen dat een lang slepend conflict met Moskou wordt. Zij streven niet naar een Oekraïense overwinning op Rusland, maar naar een Afghanistan-achtige eeuwigdurende oorlog die zowel dient om hun vijand te verzwakken als om verschillende vormen van witwassen voor de mondiale elite te vergemakkelijken.

  40% van de Belgische levensmiddelenproducenten stoppen of verminderen hun activiteiten wegens tekorten en stijgende kosten

Gelukkig geloven de leiders van de westerse mogendheden niet echt in de hysterische onzin dat Poetin een soort keizerlijke Hitler-achtige figuur is die heel Europa wil veroveren.

De Russen willen ook geen Derde Wereldoorlog. Hun openlijke doel, zoals verwoord door het Kremlin, is het elimineren van de bedreigingen voor hun territoriale integriteit. Hun meer onuitgesproken doel, zoals blijkt uit de politieke en militaire acties van Rusland, is het veiligstellen van grondgebied dat zowel strategisch waardevol is als bevolkt wordt door burgers die het idee van wisselende soevereinen verwelkomen of onverschillig laten. Rusland is een minimaal expansionistische macht, in een beperkte omgeving die zich richt op bevriende bevolkingsgroepen.

Zelensky heeft zich ernstig misrekend, want geen van de internationalistische spelers die betrokken zijn bij de steun aan Kiev geven daadwerkelijk om Oekraïne. Als ze echt om Oekraïne zouden geven, zouden ze streven naar beëindiging van de vijandelijkheden. In plaats daarvan gebeurt het tegenovergestelde, en is Oekraïne de nieuwe goudmijn geworden voor het militaire industriële kartel.

Zelensky en zijn meer recente voorgangers hebben de realpolitik volledig verprutst. In plaats van de macht van Oekraïne in te zetten als neutrale bufferstaat, heeft zijn regering alles op alles gezet om dienstbaar te worden aan één coalitie en tegelijkertijd haar machtigere buurman tegen zich in het harnas te jagen. Dit heeft verwoestende gevolgen gehad voor het Oekraïense volk.

Terwijl de politieke klasse van Oekraïne, onder leiding van Zelensky, zich graag verrijkt door druppels uit de proxy-oorlogskraan te drinken, wordt de Oekraïense natie verscheurd door oorlog en blijft de bevolking verarmd.

  Frontnieuws filmpscoop - De vreemdste beelden die ik ooit heb gezien

Hoewel het zeker een tegenslag zou zijn voor de NAVO-coalitie als Kiev in de Russische invloedssfeer terecht zou komen, blijkt uit hun optreden dat het niet de moeite waard is om een Derde Wereldoorlog uit te vechten. Dit baart Zelensky zorgen, omdat het spel voor hem en zijn bondgenoten in de regering dan uit zou zijn. Daarom is het misleiden van de wereld tot een Derde Wereldoorlog de aangewezen strategie voor Kiev. Gelukkig wil, voorlopig althans, geen enkele grote mogendheid die weg bewandelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Executie van Russische krijgsgevangen door Oekraïense strijders op 30 maart (VIDEO 21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHeel Oekraïne staat in brand: Wit-Rusland heeft zich in de oorlog gemengd – Lukashenko: “We zullen ze verpletteren” (Video’s)
Volgend artikelSchokkende video uit Grozny: Duizenden Tsjetsjenen vertrekken – Kadyrov: “Ren Zelensky” – “Oekraïne zal uiteenvallen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. Tja; genetische afwijkingen; niet alleen zijn ontbrekende lengte
  Zijn vader scheen ook een lekkertje geweest te zijn.
  Hij denktdattie op het laatste moment kan wegkomen, en lekkerkan genieten van zijn gestolen geld e.d.
  Ik ben benieuwd waar hij heen vlucht….verdwijnen kan alleen onder de grond, 2 meter diep.

  • Zalensky heeft veel vrienden, globalisten, lijkt een besloten club te zijn
   Hiernaast kan het zijn dat hij chanteert , mk17 kan zo’n gevalletje zijn , waar NL mogelijk een groot aandeel in heeft, (1e wat er in mij opkwam , dit klopt niet)

   • USA en zalensky vs NL Europa kan ook optie
    Zo te zien is NL , EU de pineut.
    in Den Haag zitten ze daar niet mee; die voeren agenda’s uit
    ( depopulatie) .
    En vertoeven 🏝
    vn, wef, NATO, etc is 🇺🇸

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in