Foto Credit: Moon of Alabama

Een dikke vette rat verlaat het schip.

Je zou dit kunnen interpreteren als de erkenning van het ministerie van Buitenlandse Zaken dat de oorlog van de VS tegen Rusland in Oekraïne een nederlaag is:

Over het terugtreden van staatssecretaris voor politieke zaken Victoria Nuland – Anthony Blinken / Ministerie van Buitenlandse Zaken, 5 maart 2024

Victoria Nuland heeft me laten weten dat ze van plan is de komende weken terug te treden als Under Secretary of State for Political Affairs – een rol waarin ze de belofte van President Biden verpersoonlijkte om diplomatie weer centraal te stellen in ons buitenlands beleid en Amerika’s wereldwijde leiderschap nieuw leven in te blazen op een cruciaal moment voor onze natie en de wereld.

[Het is Toria’s leiderschap in Oekraïne dat diplomaten en studenten buitenlands beleid nog jaren zullen bestuderen. Haar inspanningen zijn onmisbaar geweest bij het confronteren van Poetins invasie in Oekraïne, het samenbrengen van een wereldwijde coalitie om zijn strategische mislukking te verzekeren, en het helpen van Oekraïne om toe te werken naar de dag waarop het in staat zal zijn om sterk op eigen benen te staan – democratisch, economisch en militair.

President Biden en ik hebben onze Under Secretary for Management John Bass gevraagd om waarnemend Under Secretary of State for Political Affairs te zijn totdat Toria’s vervanger is bevestigd.

Victoria Nuland, lid van de neoconservatieve Kagan-clan, is pas 62 jaar oud – te jong om geregeld met pensioen te gaan, schrijft Bernhard.

Ze zal herinnerd worden voor het uitdelen van koekjes aan anti-regeringsdemonstranten in Oekraïne en voor het installeren van het coupregime van 2014.

  Russische tegensancties op komst: Verwoestend voor het Westen

Dat was haar belangrijkste project op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar de Maidan putsch van 2014, die van Oekraïne een stormram tegen Rusland maakte, is op een complete mislukking uitgelopen.

Rusland werd ook niet ‘verzwakt‘ door de oorlog en Oekraïne heeft ook geen andere overlevingskansen dan als een door Rusland gecontroleerd, achtergebleven door land omsloten natie in het oosten van Europa.

Gezien het feit dat er miljarden zijn uitgegeven aan Oekraïne met weinig controle en niets om te laten zien, hebben Nuland en haar familie zeker wat bijverdiend. Je kunt je afvragen of de lopende en komende onderzoeken naar het zwarte gat in Oekraïne hen ongemoeid zullen laten.

Nu zelfs de commentatoren van de Guardian zich bewust worden van de puinhoop die ze hebben helpen creëren, is het hoog tijd dat ook de Europese politici deze realiteit eindelijk accepteren:

West-Europa heeft er geen denkbaar belang bij om de oorlog in Oekraïne te laten escaleren door een uitwisseling van langeafstandsraketten. Hoewel het zijn logistieke steun aan de Oekraïense strijdkrachten zou moeten voortzetten, heeft het geen strategisch belang bij de wens van Kiev om Rusland te verdrijven uit de overwegend Russisch sprekende gebieden van de Krim of Donbas. Het heeft er alle belang bij om ijverig te streven naar een spoedige regeling en te beginnen met de wederopbouw van Oekraïne.

De “soft power” sancties van het Westen tegen Rusland hebben jammerlijk gefaald en de wereldeconomie verstoord. Sancties zijn misschien geliefd bij westerse diplomaten en denktanks. Ze kunnen zelfs iemand pijn doen – niet in het minst de energiegebruikers van Groot-Brittannië – maar ze hebben de Russische economie niet verwoest of Poetin van gedachten doen veranderen. Dit jaar zal de groei van Rusland naar verwachting die van Groot-Brittannië overtreffen.

De onbeholpen incompetentie van een kwart eeuw westerse militaire interventies had ons wat moeten leren. Blijkbaar niet.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Sergej Karaganov: Russen zijn de echte Europeanen, het westen van het continent is de weg kwijtVolg Frontnieuws op Telegram

  Prostituees van de pers

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse neuroloog beschrijft hoe hersenspoelen werkt en hoe bepaalde delen van de hersenen van speciaal belang zijn voor de heersende elite
Volgend artikelZweden laadt elektrische bussen op met DIESELGENERATOREN
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Queensryche uit Seattle zingt het oude nummer wat heel erg van toepassing is op deze tijd;
  For now I am standing here
  I am waiting this grand transition
  the future is but past forgotten
  on the roads to madness
  walk the roads to madness
  yes, we are on the roads to madness!!!

  • Juich niet te vroeg.
   Ze zou zeer geschikt kunnen zijn voor de functie van Secretaris Generaal van de NAVO.
   Fuck Europ.!

 2. Bevestiging van andere signalen dat de USA zich aan het afkeren zijn van Oekraïne en de puinhoop aan hun Europese vrienden overlaat. Bij het aantreden van Biden stond een conflict met Rusland hoog op het programma (oorspronkelijk voorzien over Syrië). Rusland is de hoeksteen van de moderne Chinese Muur. Oekraïne-oorlog is een tactisch manoeuver om Rusland aan te pakken in de grote strategie om China te belegeren. Niet alleen is de doelstelling mislukt, Rusland is er met een sterkere mondiale positie uitgekomen. Vier jaar Biden-buitenlandse politiek heeft een wolk van oorlog, as en puin over de aarde achtergelaten.

 3. Off topic, maar de moeite waard om te overdenken.
  Ik heb een scheurkalender van De Druivelaar, nogal populair in België, en daar stond vandaag het volgende stukje in:
  “Als je vanmorgen wakker bent geworden en je bent niet ziek dan ben je gelukkiger dan de 1 miljoen mensen die de komende dagen zullen sterven.
  Als je nooit oorlog,, eenzaamheid, honger of lijden hebt meegemaakt dan ben je gelukkiger dan 500 miljoen mensen in de wereld.
  Al je nergens naar toe kunt gaan zonder je bedreigd te voelen, zonder gearresteerd of gedood te worden dan ben je gelukkiger dan 3 miljard mensen in de wereld.
  Als je eten in de koelkast hebt liggen, goed gekleed bent, een dak boven je hoofd en een bed om in te slapen dan ben je rijker dan 75% van de bewoners van deze planeet.
  Als je een bankrekening hebt en een beetje geld in je portefeuille dan hoor je bij de 8% rijkste mensen op aarde”.
  ———————–
  Dus beste mensen, niet al te hard klagen, wees blij met wat je NU nog hebt.
  Straks is er misschien geen ‘straks’ meer.

 4. Misschien doet ze een “Mark Rutte”, is ze alvast opgestapt in afwachting op een andere functie. Hoofd van de treasury department bijvoorbeeld of Democratische presidentskandidaat. Denk maar niet dat je zo gemakkelijk van d’r af bent. Je ziet Pechtold opduiken bij het CBR, Brinkman werd voorzitter van bouwend Nederland, Rosenmuller waakt over pensioengelden bij APG, Dijksma werd burgemeester van Utrecht.. telkens duiken ze weer ergens op in de baantjescaroussel waar er voor ons geen plek is.

 5. Vorige week maakte ik een voorspelling over deze tuttehoela met haar intense russen haat.
  Boodschap was toen,” Dat ze binnenkort uitgeschakeld werd door ‘ devastating news’” .
  En voila mijn engeltjes liegen niet .
  Ze ligt eruit en binnenkort zullen we weten waarom.
  Of zij heeft’ devastating news’ te horen gekregen in de vorm dat ze haar ontslag in moest dienen of er is een ziekte in de familie of ze word gechanteerd met iets . We komen er wel achter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in