De Roemeense omroep TVR heeft de Europese Radio-Unie ervan beschuldigd een andere reeks punten te hebben toegekend dan die welke zij had gegeven, en ten onrechte de hoogste score te hebben toegekend aan Oekraïne, dat het concours won.

De Oekraïense band Kalush Orchestra won de wedstrijd gemakkelijk, en eindigde op 631 punten, met het Verenigd Koninkrijk op de tweede plaats met 466 punten, bericht Newswars.com.

Maar ondanks de winstmarge klaagden de officiële Roemeense Eurovisievertegenwoordigers dat de EBU hun stem om Moldavië de eerste plaats te geven had genegeerd en die in plaats daarvan aan Oekraïne had toegekend.

“Wij waren verbaasd te ontdekken dat het resultaat van de stem van de Roemeense jury niet in aanmerking werd genomen bij de berekening van de eindrangschikking,” zei TVR in een verklaring. “De organisatoren hebben in opdracht van de jury van ons land een andere reeks punten toegekend aan de deelnemers van de finale. Wij preciseren dat de Roemeense jury besloten heeft de vertegenwoordigers van Moldavië de maximale score te geven.”

Vertegenwoordigers van elk land verschijnen normaal gesproken ook in de live-uitzending om de stemresultaten van hun land bekend te maken, maar de Roemeense Eda Marcus was nergens te bekennen.

De Europese Radio-Unie (ERU) reageerde door te beweren dat zij “onregelmatige stempatronen” hadden opgemerkt, waardoor zij “gedwongen waren de scores van zes landen te vervangen: Azerbeidzjan, Georgië, Montenegro, Polen, Roemenië en San Marino.”

“Om aan de stemvoorschriften van het concours te voldoen, heeft de ERU met haar stempartner samengewerkt om voor elk betrokken land een vervangend totaalresultaat te berekenen, zowel voor de tweede halve finale als voor de grote finale (berekend op basis van de resultaten van andere landen met een soortgelijk stemverloop),” zeiden zij in een verklaring.

  "Het ergste moet nog komen": Onrust onder de burgerbevolking zal wereldwijd toenemen naarmate de sociaal-economische druk toeneemt, zo waarschuwt het rapport

TVR zei dat de organisatoren van Eurovisie “de juryscore in Roemenië vervangen hadden door een op niet-transparante wijze berekende ‘plaatsvervanger’,” en hen zelfs niet op de hoogte hadden gebracht van wat zij tijdens de wedstrijd deden.

Hoewel een deel van de stemming ook aan het kijkerspubliek te danken is, suggereren de beweringen dat er misschien achter de schermen wat gechicaneerd is om ervoor te zorgen dat Oekraïne de wedstrijd zou winnen, en zo te voldoen aan een vooraf ingesteld narratief om “het huidige ding” te steunen.

Het Eurovisie Songfestival is berucht om zijn politieke karakter en heeft in het verleden al vaker te kampen gehad met soortgelijke stemmingsschandalen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Othuld: Elitaire pedofielen betalen $150.000 voor Oekraïense kinderen in “Snoepwinkel” aan de grensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWesterse wapens in Oekraïne worden verkocht via berichten-app Telegram
Volgend artikelDood door duizend sneden: Waar blijft de strategie van het Westen voor Oekraïne?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. 466 punten voor VK. De 66 is verderf! Ja, hoor, daar gaan we weer. Er wordt weer gelogen en bedrogen. En zo goed vond ik de Kalosh band nou ook weer niet…

 2. Er is echt niets meer eerlijk of objectief, zelfs een stel mongolen die staan te bleren krijgen een gekleurde beoordeling. Dat Oekraine ging winnen was voor de wedstrijd” al helder, lijkt me dat je als deelneemer/ster jezelf toch ook eigenlijk als overbodig kan zien…

 3. Tja typerend weer. Ik leef al 13jr zonder TV, laat staan dat ik mij druk ga maken om een stom muziek spelletje terwijl ik via internet alle muziek ter beschikking heb die ik mij maar kan wensen. Nul punten voor Nederland, nul.

 4. Arm Roemenie… ze hebben niet door dat als Odessa in Russische handen zou vallen juist zij via de NAVO het vuile werk mogen gaan opknappen.Misschien kan de Hongaarse minderheid in Transsylvanie zich straks bij Hongarije proberen aan te sluiten, zoals de Kosovaren bij Albanie

 5. Much ado about a liedjeswedstrijd.
  Geldverslindend goedkoop vertier op koste van de belastingbetaler waar ik al sinds mijn 15e niet meer naar kijk.
  Reeds in mijn kinderjaren viel me op hoe er gepolitiseerd gestemd werd.
  En trouwens: wat kan het mij schelen wie er wint? Ik bedoel: ZELFS als er niet gefraudeerd zou zijn er er geen politieke voorkeuren zouden meespelen bij het stemgedrag, DAN NOG is de winnaar niet meer dan wie het best in de smaak ligt bij de massa. So what? Het is net als bij de weekelijkse top 30 of zo. MOET ik perse “excited” zijn bij wie er op 1 staat en net dat singletje kopen?
  Waarom zou bij het eurovisie de mening van de massa wel ineens relevant zijn? Andere mensen vinden een bepaald liedje het mooist. OK, so be it. Wat mot ik daarmee?
  Ik verbaas me erover dat dit jaarlijkse circus de 21e eeuw heeft gehaald en anno 2022 nog steeds bestaat en er mensen zijn die er nog steeds aandacht aan schenken.

 6. En ja hoor, er werd weer eens gefraudeerd! Tjongejonge, wat een aanfluiting, wat een farce! Het is allemaal nepper dan nep!

 7. Vunzige roemenen….krokedilletraantjes voor de msm…,laten wel troepen en materiaal door voor de nazi,s in dat nazi-land,en maar deugen net als die nazi,zwijnen hier in Moffenland nederiglandje.\
  Met de nazihonden rutte,de jonge, kuipers,kaag,paternotte,de gehele kliek politici in de 1ste en 2de slaapkamer alsmede zogenaamde nsb hoge raad(!)
  Ons geheel politiek en juridisch stelsel staat onder controle UND BEFEHL von nazi SS SCHWABBBBBB
  Wordt wakker….gooi die NPO/NOS brillenglazen weg…en kijk eens vrij en blij om je heen, geniet eens van de open lucht en ruimte en vergeet de leugens van de witte jassenterreur, de stropdassenduivels, en vooral de media, de grootste satanistische gore bende die er bestaat.

 8. Maar iedereen was wel zo blij toen die Duncan Laurens het LHBTI-festival fake had gewonnen. Want toen was Nederland de “winnaar” natuurlijk pas dan is het allemaal goed!

 9. Songfestifal was altijd al gerigged.
  Zoals alle Afrikaanse voetbalclubs.
  Zoals zoveel Europese voetbal clubs.

  Groot geld maakt corrupt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in