Images are generated by Life Science Databases(LSDB). / Wikimedia / (CC BY-SA 2.1 JP DEED)

Over de hele wereld neemt de mentale capaciteit af, vooral onder jonge mensen, terwijl het aantal depressies dramatisch toeneemt. Ondertussen lijdt één op de veertig mannen en vrouwen aan de ziekte van Alzheimer en de leeftijd waarop deze ziekte begint, daalt snel, schrijft Henry Makow.

De hippocampus is een complexe hersenstructuur die diep in de temporale kwab is ingebed. Het speelt een belangrijke rol bij het leren en het geheugen. Het is een plastische en kwetsbare structuur die beschadigd raakt door een verscheidenheid aan stimuli. De hippocampus is het centrum van het autobiografische geheugen, ook wel episodisch geheugen genoemd. Eén van de sleutels tot mind-control door de machtselite (“Illuminati”, Talmudisten, Vrijmetselaars, Zionisten) is het verkleinen van de hippocampus bij hun slachtoffers.

Een gekrompen hippocampus leidt tot dingen die de “Illuminati” gunstig vinden, zoals depressie; grotere vatbaarheid voor propaganda, reclame en hersenspoeling; toegenomen angst voor waarheidsgetrouwe informatie; minder mentale energie. In feite weten de “Illuminati” heel goed dat het verkleinen van de hippocampus een effectieve methode is om slaven te programmeren die te bang zijn om enige psychologische weerstand te bieden tegen hun eigen programmering of hersenspoeling. Het verkleinen van de hippocampus is dus cruciaal voor hun doel om slaven te creëren die permanente of hard-wired slaven zullen blijven.

door Patrick O’Carroll
(henrymakow.com)

In maart 2024 nam Mike Adams een zeer stichtelijk interview op met de Duitse moleculaire geneticus Dr. Michael Nehls.

Dr. Nehls geeft de feitelijke klinische wetenschap achter hoe de “Illuminati” medicijnen met wapens inzetten om hun slachtoffers te hersenspoelen zodat ze de Talmoedische “nieuwe” wereldorde accepteren door ze letterlijk in gehersenspoelde zombies te veranderen.

De hippocampus bevindt zich in het voorste deel van de hersenen en wordt zo genoemd omdat hij de vorm heeft van een zeepaardje, zoals hier te zien is:

Hippocampus_and_seahorse.JPG: Professor Laszlo Seress derivative work: Anthonyhcole (talk) / Wikimedia / (Public Domain)

De hippocampus is het centrum van het autobiografische geheugen, ook wel episodisch geheugen genoemd. Een van de sleutels tot mind-control door de machtselite is het verkleinen van de hippocampus bij hun slachtoffers. De hippocampus is een van de belangrijkste leercentra van de hersenen. Het is het enige deel van de hersenen waar tot op hoge leeftijd neurogenese plaatsvindt, d.w.z. Hippocampus Neurogenese wordt verondersteld je hele leven door te gaan.

Het proces van Hippocampale Neurogenese produceert cruciale cellen die INDEX-NEURONS worden genoemd. Deze helpen om psychologische veerkracht, nieuwsgierigheid en ervaring, individualiteit en creativiteit, maar vooral mentale energie te stimuleren. Maar dat zijn allemaal dingen die de “Illuminati” ongunstig vinden, aangezien hun echte doel is om de slaven te hersenspoelen.

  Stinken in de strijd tegen Poetin: Duitse chef Elektriciteitsnet-agentschap roept op tot geen douches meer

Een gekrompen hippocampus kan het gevolg zijn van slechte voeding, van vergiftiging van lucht, voedsel en water, van een laag gehalte aan omega-3 vetzuren in de bloedbaan (je hebt ongeveer 8-10 procent nodig, maar de meeste volwassenen hebben ongeveer 4 of 5 procent), van chronische stress, van posttraumatische stressstoornis (PTSS), van angst, maar ook van angstzaaierij.

Een gekrompen hippocampus kan ook het gevolg zijn als het slachtoffer zijn doel in het leven verliest, of niet genoeg lichamelijke activiteit krijgt, of geen goed sociaal leven heeft, of niet genoeg goede slaap of goede voeding krijgt.

Kortom, een geslonken hippocampus kan het leren, het geheugen en de stemming aantasten.

Maar een ernstig gekrompen hippocampus kan zelfs leiden tot zombieachtig gedrag, eerst mild maar later extreem.

Dr. Nehls identificeerde de top drie effecten als chronische uitputting, zware depressie en de ziekte van Alzheimer.

Een gekrompen hippocampus leidt tot dingen die de “Illuminati” gunstig vinden, zoals depressie; grotere vatbaarheid voor propaganda, reclame en hersenspoeling; toegenomen angst voor waarheidsgetrouwe informatie; minder mentale energie. In feite weten de “Illuminati” heel goed dat het verkleinen van de hippocampus een effectieve methode is om slaven te programmeren die te bang zijn om enige psychologische weerstand te bieden tegen hun eigen programmering of hersenspoeling. Het verkleinen van de hippocampus is dus cruciaal voor hun doel om slaven te creëren die permanente of hard-wired slaven zullen blijven.

IQ VERSUS ECHT INTELLECT

Het geval van de Connecticut epilepticus Henry Molaison bewees dat IQ alleen het vermogen van de frontale cortex meet.

In een poging zijn epilepsie te genezen, verwijderden artsen operatief het voorste tweederde deel van de hippocampus van Henry Molaisons hersenen. Na deze operatie kon hij geen nieuwe herinneringen vormen omdat zijn autobiografische geheugen weg was. Maar hij kon zich sommige dingen nog wel herinneren en leerde na de operatie zelfs piano spelen.

Maar na de operatie werd het IQ van Henry Molaison getest en dat bleek onveranderd 112 te zijn.

Dit komt omdat IQ alleen het vermogen van de frontale cortex meet, maar niet het vermogen van de hippocampus.

  Kijk: Globalisten weten dat ze 'extreem impopulair' zijn - maar dat weerhoudt ze er niet van om 'totale controle' over de wereldbevolking na te streven

Dat is ook de reden waarom zoveel mensen met een hoog IQ zijn gevallen voor de COVID HOAX en voor de meeste andere samenzweringstheorieën die hen zijn ingeprogrammeerd door de leugenachtige mainstream media. Vandaar dat heel veel mensen met een hoog IQ nog steeds geloven dat NASA (geen ruimtevaartorganisatie) naar de maan ging, dat Michael O’Bomber een “vrouw” is en dat twee aluminium vliegtuigen drie stalen gebouwen neerhaalden tijdens de aanvallen van 11 september 2001.

Hoewel een HOOG IQ geweldig kan zijn om examens te halen, of om te overleven in de moderne maatschappij, kan een gebrek aan het meer cruciale HIPPOCAMPAL INTELLIGENCE je tegenwoordig gemakkelijk de dood injagen, net als in vroegere tijden.

KRIMPEN VAN DE HIPPOCAMPUS IN DE ALGEMENE BEVOLKING DOOR LOCKDOWNS EN ANGSTZAAIERIJ

Nomogrammen worden gebruikt om de grootte van de hippocampus te meten. Bij de geboorte is de NORMALE grootte van de hippocampus van de meeste mensen ongeveer 3 cm³, en deze groeit tot ongeveer 10 cm³ met 1-2 procent per jaar. Maar het is alarmerend dat de grootte van de hippocampus bij de meeste mensen tegenwoordig afneemt. Nomogrammen meten regelmatig de afgenomen grootte van de hippocampus bij de meeste volwassenen tegenwoordig, maar hun hippocampus is eigenlijk vergelijkbaar met de hersenen van kinderen. De “Illuminati” hebben deze wetenschap dus echt bewapend om de meeste volwassenen in kinderen te veranderen (dit wordt nog verergerd door standaard nepnieuws voor kinderen en andere propaganda van Tell-Lie-Vision). Vandaag de dag heeft de gemiddelde 50-jarige een gekrompen hippocampus van ongeveer 5 cm³, wat overeenkomt met ongeveer HALF van wat normaal is.

De “Illuminati” wisten wat ze deden met de lockdowns tijdens de COVID-PHARMA GENOCIDE, want deze lockdowns waren gewapend om de zin van het slachtoffer te verminderen, lichamelijke activiteit te beperken, een goed sociaal leven te belemmeren en goede slaap en voeding te belemmeren, met andere woorden om zijn hippocampus aan te vallen en te laten krimpen met behulp van elke techniek die al bekend was.

De “Illuminati” waren achter deze effecten gekomen nadat ze de krimp van de hippocampus hadden gemeten bij mensen die geïsoleerd waren geweest in Antarctische stations in vergelijking met controlegroepen van mensen die thuis waren gebleven. Deskundige Dr Alexander Christoph Stahn uit Berlijn verklaarde: “Voor het krimpen van de hippocampus lijken twee belangrijke factoren een belangrijke rol te spelen; de eerste is sociaal isolement … en de tweede is monotonie.” Dit is wetenschappelijk bewijs waarom sommige slachtoffers stierven van verveling, of zelfs zelfmoord pleegden, tijdens de lockdowns die de WEF-gecontroleerde-poppenspelers “essentieel” verklaarden tijdens de COVID-PHARMA GENOCIDE.

  Schwab droomt ervan om een metaversum te besturen dat bijna elk facet van ons leven doordringt

Verder was DE COVID-BIOWEAPON-PRIK duidelijk een belangrijke aanval op de hippocampus omdat de Spike-S1-Subunit moeiteloos de hersenen kon binnendringen door de bloed-hersenbarrière (BBB) te passeren, waarbij de Toll-Like Receptor 4 (TLR4) van de hersenen vervolgens een hele keten van programma’s activeerde die de neurogenese van de hippocampus uitschakelde, waarbij deze gewapende techniek ook wel “spikopathie” of “hersenmist” wordt genoemd. Vandaar dat de term “hersenmist” in wezen betekent dat TLR4 geactiveerd wordt om het proces van Hippocampale Neurogenese te belemmeren. Het beangstigende resultaat hiervan is dat alle ontvangers van de COVID-BIOWEAPON-PRIK een veel hoger risico lopen om de ziekte van Alzheimer te krijgen.

De COVID-BIOWEAPON-PRIK verklaart ook waarom het aantal nieuwe gevallen van Alzheimer in Duitsland tussen 2018 en 2021 met 31 procent omhooggeschoten is, met meer dan een derde van de nieuwe gevallen gediagnosticeerd bij slachtoffers jonger dan 65 jaar (wat vroeger de grensleeftijd was, waaronder niemand ooit Alzheimer kreeg). Dat betekent in feite dat de Big Pharma maffia opzettelijk een lucratieve nieuwe “Alzheimer Boom” heeft gecreëerd met de COVID-BIOWEAPON-PRIK;

Manieren om je hippocampus te laten groeien zijn simpelweg een DOEL in het leven hebben, voldoende lichaamsbeweging krijgen, een goed sociaal leven hebben, goed slapen, goed eten en TIJD investeren om je hippocampus te laten groeien. Over het algemeen zal een hoger niveau van het hormoon OXYTOCIN helpen om je hippocampus weer te laten groeien.

Om de ziekte van Alzheimer te voorkomen, te controleren of om te keren, zijn de beste benaderingen onder andere:

Supplementeren met Lithium (1 mg per dag);
Eet zoutwatervis, dat 10 keer meer Lithium bevat dan zoetwatervis;
Eet en kook met biologische kokosolie.

GERELATEERD:

De websites van Dr. Michael Nehls, inclusief zijn boeken en papers, staan hier:

In het Engels: https://michael-nehls.com/
In het Duits: https://michael-nehls.de/
En per e-mail: [email protected]


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Dr. Coleman: De Covid-prikken hebben miljoenen zombies gecreëerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedvedev roept op tot het opsplitsen van Oekraïne – “Oekraïne maakt onderdeel uit van Rusland”
Volgend artikelOekraïne – Koekiemonster vertrekt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. O.k……dat is dus wat ik overal waarneem. Te walgelijk voor woorden…….dat ik gelijk heb……dat de mensheid naar de verdommenis is geholpen .

  Daar sta je dan…….met lege handen…….te kijken naar iets waar niets proportioneels meer aan te redden valt voor de komende honderd jaar.

  Die actie lijkt dus volkomen geslaagd te zijn.

  Het lijkt erop dat het enige zinnige wat ik nog doen kan, is proberen om mijn kinderen overeind te houden in de misselijkmakende bende van deze aardkloot.
  Niet álles is kapot. We zullen op een of andere manier de ongevaxte handen ineen móéten gaan slaan, als we willen voorkómen dat die bende zombies uiteindelijk over ons heen rolt.

  Vluchten kan niet meer dus……maar dat wisten jullie hier ook.

  Hoe verder……….

 2. Het is al geruime tijd , tijd voor echte actie, iedereen die roept dat dit precies is wat ze willen, het zal allemaal wel, maar niets doen gaat dus ook niet helpen.
  Ben het helemaal spuugzat.

  Zo lucht even op

  • @Robbie je hoeft ook niet niks te doen. Het is heel belangrijk om in de gaten te houden wat ze nog meer willen doen om ons tot slaaf (zombie) te maken. Hun einddoel is om ons in 15 minuten te stoppen en ons leven totaal te controleren. Om dat te bereiken MOETEN ze de digitale ID en CBDC invoeren. Dus het is is HEEL belangrijk dat we die te allen tijde blijven weigeren. Weigeren en doorvertellen is het beste middel om ze tegen te houden (eigenlijk net als met de prik)

 3. Het doel van dit leven, deze incarnatie, is zelfrealisatie. Gevolg van zelfrealisatie is dat je sociale leven en ego-doelen loslaat om het doel van zelfrealisatie (liefde) te bereiken. Dit hele artikel kan onder je huid kruipen en zich in je kop nestelen… laat dat niet gebeuren, want dat is de stress die je kapotmaakt.

  Wij zijn niet ons brein of ons lichaam. Gebruik je energie om dat te begrijpen/realiseren. Leg jezelf toe op meditatie en zelfrealisatie en je hebt een levensdoel waarin je realiseert dat alles één is en dat stress wordt beëindigd door te realiseren dat jij niet je gedachten of je lichaam bent.

  De meeste mensen zijn hun ego en het ego groeit door angst. Angst groeit door te veel of te weinig stress, te veel of te weinig doelen en van te veel of te weinig sociale omgeving. Als je het ego loslaat, kan je dit alles loslaten.

  De doelen hoeven niet groot te zijn en je sociale kring begint in jezelf. Maakt het je doel om je ego los te laten en je slaat alle vliegen in één klap dood.

 4. Interessant.. “spikopathie” dwz hersenmist-brinta agv het spikeprikie…
  Informatief artikel. Fijn Rommel daarom hebben we voor jou nieuwe onderbroek gedoneerd. 💪♥️🐶

 5. Dus als ik het goed lees gaat vooraf aan de covid vaccinatie een stijging van Alzheimer met 31%. Gelukkig heb ik prematuur altijd veel geknuffeld zodat ik niet veel lithium nodig heb om mijn oxytocine gehalte hoog te houden. Blijft er meer over voor batterijtjes. Ben overigens wel tevreden met mijn gemiddelde IQ.

 6. Prima artikel waarvan vooralsnog weinig over geweten is.
  Het kan verklaringen geven over gedragingen die velen van ons inmiddels hebben bemerkt.
  Hopelijk dat daarmee het onbegrip bij de ongeprikten richting de wel geprikten wat milder zal worden.
  Kort door de bocht genomen zou men kunnen stellen dat nogal wat geprikte mensen in een soort ‘ mentale narcose ‘ terecht zijn gekomen, of nog moeten komen.
  Vervolgens kan men zich afvragen of wij niet milder moeten zijn t.a.v. deze mensen.
  Iemand in een chemisch veroorzaakte coma is niet ” wakker ” te krijgen en is hun eigenlijk niet te verwijten.

  En nu niet meteen weer gaan bashen dat ze die prikken hebben genomen, die klaagzang kennen we inmiddels wel.
  Iedereen maakt in zijn/haar leven ooit keuzes waarvan men achteraf beseft dat ze dat eigenlijk niet hadden moeten doen.

  Geeft men het mes de schuld, of de persoon die het mes vasthoud om te vermoorden?

 7. We hebben nog teveel te verliezen maar als het later allemaal afgenomen is dan worden er pas groepen mensen boos en breekt de pleuris uit. Lekker toch…een nieuwe dikke BMW halen en met de bijl betalen. ik wacht erop totdat we dat geteisem af gaan slachten.

 8. Open staan voor jouw medemens lijkt zo simpel, maar in de praktijk is dat lastig. Want vele willen maximaal van je profiteren en als zij niet krijgen wat zij willen, wordt je op allerlei manieren tegen gewerkt of je wordt genegeerd/buiten gesloten. Vrienden hebben is na de covid hoax in een heel andere dimensie komen te staan. Wat voor die tijd heel gewoon was, moet je nu bijna geforceerd doen. Eigen doelen hebben in deze tijden van de ene na de andere openbaringen van grote zwendel in de maatschappij en dat je zelfs gestraft wordt door je eigen eerlijkheid. De psychische uitwerking op jouw is meestal dat jouw eigen doelen verdampen. Van wat heeft het nog voor zin om eerlijk en openhartig te zijn, als o.a. de overheden maffia praktijken hanteren van willekeur, maar ook op het werk en ook in je vrienden/kennissen kring. Je komt steeds meer alleen te staan ook al probeer jij je constant je aan te passen wat er gebeurt schijnt niet genoeg te zijn. Want als er willekeur gehanteerd wordt, kun je daar gewoon weg niet op anticiperen.

  • @Qvic…
   ‘Je komt steeds meer alleen te staan ook al probeer jij je constant je aan te passen wat er gebeurt schijnt niet genoeg te zijn.’

   Dat is het lot van de dragers van de waarheid/het licht in een tijd dat de leugen regeert. Alleen als je meedoet in de sekte van leugens word je geaccepteerd. Houd vol, WIJ zijn echt niet alleen, we zijn alleen (nog) onzichtbaar voor elkaar. Je gaat jezelf bevrijden van het ego en dan zul je, net als Neo in The Matrix, alleen nog de data van angst of het licht van liefde zien. The Great Awakening is nabij, WIJ zijn voorgangers die de weg naar een nieuwe aarde zoeken. We moeten alleen nog realiseren dat het heel simpel is, hoge vibraties, daar draait alles om. We moeten in onszelf de vibratie verhogen door onszelf te accepteren en onszelf te omarmen, de rest gaat dan automatisch. Wil je de deepstate satanisten verslaan, hef dan eerst de programmering (ego) die ze in je hebben gestopt op. We zitten vol met verrotte programmering (ego), als een computer die allemaal slechte software heeft gekregen, we moeten onszelf formateren. Als het je lukt, kan je het verspreiden, dat is The Great Awakening. Een pandemie van ontwaken.

 9. Interessant
  Mijn zoons en ik hebben de lockdown doorgstaan door gezelschapsspellen te kopen en spelen.
  Voor mij toen 67 best héle moeilijke gezelschapsspellen. Enfin, met uitleg van de jongens ben ik ze heel erg leuk gaan vinden.
  Goed voor je brains!
  Blijkbaar is dat een goede actie geweest.

 10. Ik heb mij al 2 jaar lang verdiept in zelfvoorzienend zijn.

  Kippen( eieren zijn een essentiële voedingsbron), moestuinieren, het bewaren van voedsel, warmtebronnen, homeopathie, kruidengeneeskunde, nicotine( -pleisters), ( nicotine schijnt niet verslavend te zijn en werkt zeer helend).
  Mijn brein werkt al 2.5 jaar opvolle toeren.

  • Wat die Duitse neuroloog beschrijft hoe hersenspoelen werkt, wat moeten wij daar mee ? Dat is bruikbare stof voor hen die nog het vakgebied bestuderen toch. Die neuroloog mag per direct stoppen met die moordenaars elite te noemen.

 11. 🙏Krimpen v “Hippocampus” meldde ik voor ’t eerst, zo’n 15jaar geleden. (ik wist dat wetenschappers mijn teksten gebruiken in alle stilte, daarom dat ze mij monddicht willen maken)…..

  De Hippocampus gaat krimpen omdat mensen hun ZELF gevangen zetten in “bekrompen geest”= kudde geest / sekten/ godsdiensten / groepen/ dorpsmentaliteit enz… zich willen afsluiten, anderen blokkeren / negeren / willen monddicht maken / ondermijnen – “denken te weten” – hersen spoelen – brain washing = krimpen v geest !

  GEVAAR voor nog meer krimpen van Hippocampus = “mental firewall” .

  Een “mentale MUUR” willen bouwen – maken rondom kinderen of jongeren om hen “zogezegd” te willen beschermen tegen dit of dat !

  NIET DOEN = zombies maken van je kinderen / jongeren !

  ****
  TOTALE OPENHEID = OPEN GEEST is DE BOODSCHAP !

  .
  Enkel en alleen mogelijk doorheen onze “Ware Verlichting”-wedergeboorte…

  Het “ZUIVER BEWUST ZIJN” mogen terug vinden ‼️

  ****

  UNIVERSENERGIE.eu ©

  Hilde Plasman…
  INFO : [email protected]

  *****

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in