Wij hebben ons ontdaan van het stereotype van het Rode Leger”: Arestovitsj noemt de terugtocht uit Lysichansk een prestatie voor Oekraïne. De terugtocht van de Oekraïense troepen uit Lysichansk zou, logischerwijze, door de Oekraïense autoriteiten uiterst negatief moeten worden opgevat. Maar Aleksej Arestovitsj, hoofdadviseur van het bureau van de president van Oekraïne Volodymyr Zelensky, denkt daar anders over. Hij publiceerde een lang bericht dat de terugtocht uit Lysichansk een goede gebeurtenis is voor de Oekraïense staat, schrijft Top War.

De adviseur van het bureau Zelensky merkte ook op dat de verdediging van Lysichansk het mogelijk maakte tijd te kopen voor de levering van westerse wapens en de tweede verdedigingslinie te versterken. Het is waar dat een aanzienlijk deel van deze wapens in handen van het Russische leger terechtkomt, en soms niet eens als krijgsbuit, maar als verkocht door corrupte Oekraïense militairen, en geenszins alleen in vaandrig-rangen. Maar Arestovitsj zweeg daar natuurlijk over.

Anderzijds merkte Arestovitsj op dat een van de belangrijkste successen van het verlies van Lysichansk was dat het oude stereotype van het “Rode Leger dat geen stap terug deed” de rug was toegekeerd. Hij meent dat het Oekraïense leger zich acht jaar lang door dit stereotype heeft laten leiden. Als gevolg daarvan was het volgens hem het verlies van Ilovaisk en de val van de 32e controlepost waard. Het lijkt erop dat er winst is geboekt…

Bevrijding van stereotypen is, volgens Arestovich, veel waard. Hij noemde dit proces “de geboorte van een nationale militaire school”. Maar de “geboren nationale school” zal blijkbaar bestaan uit de kunst om het terugtrekken en beschieten van Russische burgers in de Donbas steden af te doen als strategische overwinningen. De Krim verloren – een overwinning, de Donbass verloren – een grote overwinning, de regio Kherson verloren, de kust van de Zee van Azov verloren… een grote strategische prestatie.

  'Radicale islamisten' pleegden aanslag in Moskou - Maar Poetin vermoedt nog steeds dat Oekraïne medeplichtig was aan de tragedie

Onbedoeld zullen de Oekraïense autoriteiten dus zover komen dat de bevrijding van heel Oekraïne door het Russische leger een “grote strategische overwinning” genoemd zal worden, waardoor de pro-Westerse elite zich eindelijk zal kunnen bevrijden van de post-Sovjet erfenis die het Oekraïense grondgebied en zijn bevolking vertegenwoordigt…

Toch is het “optimisme” van Arestovitsj, evenals dat van Zelensky en het hele gezelschap, tot op zekere hoogte te benijden. Blijkbaar is dat de stempel van vele jaren in de showbusiness en in bijna-creatieve kringen – om elke ongemakkelijke situatie te kunnen laten doorgaan voor een ongelooflijk succes.

Arestovich: “Tegen de herfst zal Oekraïne met behulp van westerse wapens het Russische leger verjagen”

Aleksej Arestovitsj, hoofdadviseur in het kabinet van de president van Oekraïne, gaat door met het uitdragen van zijn standpunt aan een breed publiek. Nadat hij onlangs had aangekondigd dat in augustus (hij had het eerder voor juni en juli aangekondigd) “het Oekraïense tegenoffensief zal beginnen,” sprak Arestovitsj nu over het wapenarsenaal dat niet uit Oekraïne komt, maar uit het Westen, dat wapens aan Oekraïne levert.

Volgens Arestovitsj beschikt het Westen op het ogenblik niet over de wapens die nodig zijn voor een grote continentale oorlog.

Arestovitsj:

De grootste oorlog sinds 1945 is aan de gang. En het Westen was de laatste tijd aan het ontwapenen, zijn leger, militaire industrie aan het ombrengen, behalve misschien de Verenigde Staten.

Volgens de adviseur in het kantoor van Zelensky blijkt nu, dat wanneer het nodig is om wapens over te dragen, niet aan de Iraakse en niet aan de Afghaanse legers, maar wapens en uitrusting voor een grote continentale oorlog, dit alles gewoon niet in de magazijnen ligt.

  Pure, ongeraffineerde militaire porno

Arestovitsj:

Deze wapens worden geproduceerd. Momenteel heeft men in de fabrieken 4 ploegen per dag werken. En het zal allemaal naar Oekraïne gaan.

Volgens Arestovitsj zal, zodra “alles ervan aankomt in Oekraïne er een grote knuppel gevormd worden, die de Russische troepen heel ver zal verdrijven.”

Arestovitsj:

Dit alles zal binnen een redelijke tijd gebeuren. Ongeveer tegen de herfst.

Bedenk dat augustus de vorige termijn was die door dezelfde Arestovitsj genoemd werd.

In zijn redenering vergat Arestovitsj een belangrijk punt te vermelden. Militaire fabrieken werken inderdaad met verschillende ploegendiensten, doch niet alleen in het Westen, maar ook in Rusland. Maar in Oekraïne zelf werken ze praktisch niet meer, ook niet als gevolg van de demilitarisering die de RF strijdkrachten hebben doorgevoerd. Daarom, met de vraag wie wat naar wie zal “sturen”, kan het voor Arestovitsj en het hele officiële Kiev blijken dat “niet alles zo eenvoudig is”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet komt dichterbij: De eerste Duitse woningbouwvereniging sluit dictatorstijl warm water en verwarming af om energie te besparen
Volgend artikelEU in wanhoop, wil lidstaten als Hongarije dwingen om Russisch gas te “delen” met landen als Duitsland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Het enige wat goed is van die nazi materieel is dat de tanks,vrachtwagens ,jeeps het achteruit rijden perfect in orde is gemaakt dat is sneller dan vooruit🧐😜🤣🤣🤣🤣

 2. Eigenlijk moet je medelijden met die knaap hebben, hij is aan het verzuipen en zegt wel de overkant te zullen halen!

 3. Liegt en fantaseert dat ie barst; en zo wordt zwart weer wit; verlies weer winst, dag wordt nacht.
  In gestoorde geesten tenminste.

  Volledige overgave: denk eind van de zomer.
  Niet vergeten: Poetin heeft de Russische regio’s, de havens…..

 4. Doet me denken aan de persvoorlichter in Irak toendertijd:) ze waren aan de winnende hand blablabla en intussen trilde de gordijnen op de achtergrond van de ontploffingen net buiten….

 5. Ik geloof ze wel dat ze met Westerse wapens van Rusland gaan winnen, maar zonder soldaten zal het moeilijk worden de steden te heroveren. Bovendien zijn Himars weinig effectief in bijvoorbeeld de bergen in de Krim….
  Dan lopen ze ook wat gevaar dat dat materiaal later niet meer gebruikt hoeft te worden en dan moet het daar niet ongebruikt staan

 6. Ha ha ha ha DE WAPEN OPSLAG SCHUUR IS LEEG…..
  Nu worden ze weer aangemaakt voor de Ukrainers, omdat zij de grootste oorlog op het Europese continent voeren….. HET LIJKT WEL ALSOF ZE HET LEUK VINDEN. Wat een bluf……❗️ en het steeds maar verlengen van dit smerige spel kost alleen maar mensenlevens….. dat lijkt geen rol te spelen…..
  De Ukrainers die zo denken zijn inderdaad Nazi’s, want dit is een zeer wrede manier van mensen opofferen.
  En Zalensky moet dit toneelspel meespelen anders wordt hij door zij eigen leger vermoord.

  En Biden die lijkt het wel “ leuk te vinden “ z’ on krachtmeting met Rusland. Een echte proxie oorlog….. Hij moet ook “ zijn oorlog hebben “ anders ben je zeker geen goede president zo lijkt het wel…….. wat een smeerlapperij……. In plaats van onderhandelen…. Praten……

  Maar Putin is een groot strateeg, Biden zal dit niet en nooit winnen.
  Sterker nog zijn ( Amerikaanse ) financiële positie komt ook in gevaar, het is gebeurt met “ The lead nation”
  Hoeveel “ instrukteurs en wapens “ ze ook naar de Ukraine sturen.
  Het wapentuig plus munitie is al kapot geschoten voordat het opgesteld is.

  Hopelijk kan Putin zich nog een beetje inhouden en NIET met nucleaire wapens beginnen want dan ONTPLOFT EUROPA.
  Maar ook nu wordt Putin getergd door de blokkade van Kaliningrad…..

 7. Ach de beste man Arestovitsj zal naar mijn mening ook regelmatig het nodige waspoeder doorzijn neus halen, anders kun je zulke onzin niet bedenken.
  Evenals de junk in Kiev die de hele wereld wijs probeert te maken dat hij de Russen Oekraine uit zal jagen maar ondertussen de zogenaamde hulp van het westen verkocht ziet worden op het dark net.
  Als het allemaal niet zo triest was zou je je te bartsen lachen.
  Want triest is het, omdat de burger voor de kosten op moet draaien.

 8. Volgens Arestovetjs word het met herfst dus een een nationale feestdag met al zijn zijn strategische top presentaties dan is oekrie leger terug getrokken tot de Duitse grens waarschijnlijk zeer strategische taktiek.. Moet vast moeilijk geweest zijn met al dat tactisch navo materiaal wat bij een enkele zand korrel al weigert te functioneren.

 9. Denk dat de Russen nu best in onderhandeling zouden willen, zij zullen wel tevreden zijn met het tot nu behaalde resultaat, maar van de VS moeten de Azovkameraden van Zelensky nog even doorvechten, wat een menselijk drama en verlies van zoveel buiten alleen al de mensenlevens, diep triest, het Westen en de EU kliek moeten zich diep schamen voor wat zij hebben veroorzaakt in die ellende van 8 jarenlange beschieten van de Russisch sprekende bevolking in de Donbass, toen zwegen de Westerse media in alle talen, meten met 2 maten, net als het beloofde land als het om de miljoenen Palestijnen gaat, helemaal geen sancties maar gewoon illegaal land inpikken, daar mag het wel van de VS, mogen we even overgeven en een teiltje!!!

 10. De Russen zijn met hun speciale militaire operatie slechts met een klein deel van hun leger erin gegaan.
  Wellicht wordt er nog een blik militairen en materieel open getrokken die zijn weerga niet kent.
  Blijft er helemaal niets over van de Oekies en dat alles dank zij het o zo vredelievend westen.
  Of… de NATO gaat te ver en het wordt een full scale oorlog.
  ik kan je verzekeren, dat gaat de NATO verliezen.
  Deze is helemaal niet geschikt om een “full scale war” te voeren.
  Rusland is niet Afganistan of zo.
  En als het helemaal uit de hand loopt…. game over voor iedereen.

  • Er zijn hier (Roemenie) vrij veel Fransen. Maar ik denk niet dat ze een full scale war tegen Poetin aandurven.
   je weet wel: Satan 2…….uitstekende naam trouwens.

 11. Ik denk, dat Poetin eerst op zijn dooie akkertje zijn positie daar gaat consolideren, waarschijnelijk met ruim voldoende raket matereaal.

  Daarna wellicht een bliksem actie om Kiev te veroveren.
  Of over te nemen na overgave.

  Hij zal het druk genoeg hebben met het laten opruimen van mijnen door Oekie krijgsgevangenen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in