Als iemand die in 1985-86 uit de eerste hand meewerkte aan de propagandacampagne voor Afghanistan van de CIA, voel ik me enigszins gekwalificeerd om commentaar te leveren op de omvang en reikwijdte van de huidige propagandacampagne die bedoeld is om in het Westen steun te verwerven voor Oekraïne en de internationale verontwaardiging tegen Rusland aan te wakkeren, schrijft Larry Johnson.

Waar te beginnen? Wat dacht u van het fiasco van de Krimbrug? Aanvankelijk werd de explosie op de westelijke overspanning van de brug wild gevierd als een enorme triomf voor Oekraïne en een bittere nederlaag voor Rusland. Het verslag van Associated Press is representatief voor de reacties in de media:

Een explosie veroorzaakte zaterdag de gedeeltelijke instorting van een brug die het Krimschiereiland met Rusland verbindt, waardoor een belangrijke toevoerader voor de haperende oorlogsinspanning van het Kremlin in Zuid-Oekraïne werd beschadigd en een torenhoog symbool van de Russische macht in de regio werd getroffen.

Niemand eiste onmiddellijk de verantwoordelijkheid op voor de ontploffing, waarbij drie mensen omkwamen. De voorzitter van het door Rusland gesteunde regionale parlement op de Krim beschuldigde Oekraïne, maar Moskou gaf geen schuldige aan. Oekraïense functionarissen hebben herhaaldelijk gedreigd de brug aan te vallen, en sommigen prezen de vernietiging op zaterdag. Maar Kiev heeft geen verantwoordelijkheid opgeëist. – https://apnews.com/article/russia-ukraine-explosions-fires-kharkiv-a5d6dd74e0fc8301cdd87601f5e2db1f

Iedere twijfel dat deze bomaanslag op de brug het werk was van de Oekraïners werd weggenomen toen Kiev een proefdruk vrijgaf van een postzegel die in november zal worden uitgegeven om de overwinning op de Russen te vieren:

Er is geen regering ter wereld die in de korte tijd die Oekraïne hieraan zou hebben gewerkt, een kunstwerk kan bedenken en bureaucratische goedkeuring kan krijgen om een terroristische aanslag te herdenken. Dit was een flamboyant gebaar van twijfelachtige intelligentie – zoiets als een voetbal trappen en jezelf in de ballen schoppen:

Vandaag probeert Oekraïne dus zijn verantwoordelijkheid voor de mislukte missie om de Krimbrug te bagatelliseren (ja, mislukt, want het verkeer stroomt nog steeds over de brug) en sommige van de meer mentaal uitgedaagde aanhangers van Kiev houden vol dat dit een Russische FSB-operatie was. Ik ontving een e-mail van een van deze clowns, ene meneer Lane, die schreef:

Ik ben 💯% Reagan “wij winnen, zij verliezen” en verliezen doen ze. Groots. De Oekraïners hadden trouwens niets te maken met de brug, dat was volledig FSB-werk.

Snap je? Die Russen zijn zo verdomd slim en zo machtig dat ze de Oekraïners hebben misleid om een postzegel te maken met de afbeelding van twee explosies op de brug van Kerch. Rusland kan alles, lijkt het, als het Westen Moskou wil afschilderen als een 21e eeuwse Goliath.

  De Russisch-Oekraïense oorlog: Een terugblik van zes maanden

Ik denk dat de Russische inlichtingendienst al vóór de ontploffing wist van dit complot en de betrokken personen. Waarom? Vanwege de snelheid waarmee de FSB vermeende samenzweerders begon op te pakken.

Maar het fiasco van de Krimbrug lijkt een klein wit leugentje vergeleken met de monsterlijke leugenachtigheid die de regering-Biden vandaag heeft ontketend met de publicatie van haar nationale veiligheidsstrategie voor 2022. Kijk naar deze kolder (zie pagina 25):

De afgelopen tien jaar heeft de Russische regering gekozen voor een imperialistisch buitenlands beleid met als doel belangrijke elementen van de internationale orde omver te werpen. Dit culmineerde in een grootschalige invasie van Oekraïne in een poging de regering omver te werpen en onder Russische controle te brengen. Maar deze aanval kwam niet uit de lucht vallen; hij werd voorafgegaan door de inval van Rusland in Oekraïne in 2014, zijn militaire interventie in Syrië, zijn langdurige inspanningen om zijn buren te destabiliseren met behulp van inlichtingen- en cybercapaciteiten, en zijn schaamteloze pogingen om interne democratische processen in landen in Europa, Centraal-Azië en de rest van de wereld te ondermijnen. Rusland heeft zich ook schaamteloos gemengd in de Amerikaanse politiek en geprobeerd verdeeldheid te zaaien onder het Amerikaanse volk. En de destabiliserende acties van Rusland blijven niet beperkt tot de internationale arena. In eigen land schendt de Russische regering onder president Poetin de mensenrechten van haar burgers, onderdrukt zij de oppositie en sluit zij onafhankelijke media. Rusland heeft nu een stagnerend politiek systeem dat niet reageert op de behoeften van de bevolking. – https://www.whitehouse.gov/wp-content/uploads/2022/10/Biden-Harris-Administrations-National-Security-Strategy-10.2022.pdf

Veel leugens in deze paragraaf. Om te beginnen lijkt het erop dat het Biden-team aan psychologische projectie doet wanneer het verklaart dat Rusland een “imperialistisch buitenlands beleid” voert dat erop gericht is “belangrijke elementen van de internationale orde omver te werpen”. Wat? Rusland “viel” de Donbas niet binnen in 2014. Dat deed Oekraïne. Rusland intervenieerde niet eenzijdig in Syrië, het werd gevraagd om militaire hulp te verlenen. Het zijn de Verenigde Staten die de zogenaamd heilige internationale orde hebben geschonden door te helpen bij de staatsgreep waardoor de democratisch gekozen president van Oekraïne in 2014 werd afgezet, door het regime van Muammar Kadhafi omver te werpen en door wapens en training te leveren aan radicale islamisten in Syrië die probeerden de Syrische president Assad te verdrijven. De pot verwijt de ketel, iemand?

  Gooien de Europeanen elkaar onder de bus om Russische vergelding te voorkomen?

De mensen van Biden begrijpen duidelijk niet wat ironie is. Op dezelfde dag dat de regering Biden haar nationale veiligheidsstrategie bekendmaakt en Rusland beschuldigt van “schaamteloze” inmenging in de Amerikaanse politiek, ondervroeg de Amerikaanse openbare aanklager John Durham FBI-agenten in een federale rechtbank en liet hen bekennen dat het Steele Dossier, dat een van de uitgangspunten was voor het onderzoek naar Donald Trump wegens samenwerking met Rusland om de verkiezingen van 2016 te stelen, een leugen was. FBI-agent Auten gaf tijdens het verhoor toe dat er geen enkele bevestiging was voor de bizarre beweringen in het Steele Dossier:

V: En tussen 19 september 2016 en 21 oktober, toen de FBI de FISA-aanvraag indiende, was u in staat om de zeer ernstige beweringen die in de dossierrapporten stonden in een van de FBI-systemen te bevestigen of te staven?

A: Nee.

De FBI deed ook navraag bij andere leden van de inlichtingengemeenschap om bevestigende informatie te vinden. Zij kwamen op niets uit.

V: En wat kunt u de juryleden vertellen over of een van de inlichtingendiensten die de FBI benaderde voor bevestigende informatie al dan niet bevestigende informatie opleverde?

A: Wij ontvingen informatie terug van een aantal verschillende agentschappen.

V: Dan, wat betreft de informatie die u terugkreeg van de agentschappen, bevestigden zij de specificiteit van specifieke beschuldigingen die in de dossierrapporten stonden?

A: Geen bevestiging van de specifieke aantijgingen, nee.

Eenvoudig gezegd, de ongegronde bewering dat Trump samenspande met Rusland was een totale schijnvertoning. Een leugen. Een gigantische leugen. Maar dit feit weerhield de mensen van Biden er niet van om te proberen die drol in de punch bowl drijvend te houden.

De voorlaatste zin in de openingsalinea over Rusland is nog een bewijs van het totale gebrek aan zelfbewustzijn van de regering Biden:

In eigen land schendt de Russische regering onder president Poetin de mensenrechten van haar burgers, onderdrukt zij de oppositie en sluit zij onafhankelijke media.

Deze bizarre verklaring komt van de regering die honderden demonstranten heeft opgesloten wegens huisvredebreuk, die de FBI gebruikt om politieke tegenstanders te arresteren en te intimideren en die routinematig druk uitoefent op de sociale media om iedereen de mond te snoeren die het mislukte beleid van de regering ter discussie durft te stellen. Alex Berenson is maar één flagrant voorbeeld van dit misbruik. Zijn poging om te berichten over de tekortkomingen van de Covid-vaccins werd door Twitter met de volledige steun van de Amerikaanse regering de kop ingedrukt. Toch wil Biden dat het Amerikaanse publiek de leugen gelooft dat de grootste bedreiging voor hun vrijheid uit Rusland komt, terwijl het zijn eigen regering en beleid is die grondwettelijk beschermde rechten afnemen.

  Op het web zijn beelden verschenen van een duel tussen Russische en Oekraïense tanks tijdens gevechten in de Donbas

De stroom van propaganda en desinformatie over Rusland en wat er in Oekraïne gebeurt, zal waarschijnlijk niet snel afnemen. In feite lijken Biden en zijn team de verspreiding van buitensporige onwaarheden te verdubbelen. Hier volgt het laatste geraaskal van minister van Defensie Lloyd Austin:

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin prees woensdag de “buitengewone winst op het slagveld” van Oekraïne, die hij deels toeschreef aan “vitale” steun van NAVO-bondgenoten, waaronder miljarden dollars aan militaire hulp, samen met humanitaire en financiële bijstand.

“Ondanks de nieuwe aanvallen van Poetin hebben de Oekraïense strijdkrachten de dynamiek van deze oorlog veranderd”, zei Austin tijdens een tweedaagse bijeenkomst van de NAVO-defensieministers in het hoofdkwartier van de alliantie in Brussel.

“Ze hebben honderden steden bevrijd van de Russische bezetting. Ze hebben duizenden vierkante kilometers van hun land heroverd,” zei de heer Austin, die aan het hoofd stond van een door de VS geleide contactgroep voor defensie in Oekraïne. – https://www.thenationalnews.com/world/europe/2022/10/12/lloyd-austin-hails-nato-supported-military-gains-in-ukraine/

Beschouwt Austin het falen van Oekraïne om het Russische raketbombardement van de afgelopen twee dagen te stoppen als een “buitengewone winst” van de Oekraïners? Zolang dit soort waanideeën de westerse leiders aantasten, zal de slachting van de Oekraïners doorgaan. Als u iemand tegenkomt die volhoudt dat leugens als deze geen blijvende schade veroorzaken, moet u voor die persoon een reis regelen naar de kerkhoven die zich overal in Oekraïne vullen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Washington is bereid een sanctieoorlog te voeren, tot de laatste EuropeaanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlexander Dugin: De tijd van halve maatregelen is voorbij
Volgend artikelGevaarlijk of “nutteloos”? Kiev en het Westen zijn verward in de beoordeling van de nieuwe Russische UAV’s
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. We praten niet meer over mensenrechten want waar bestaan mensenrechten nog….. in ieder geval niet meer in de EU

  De EU is DDR maal 10 !!!!!!

  • @ Peter oktober 13, 2022 at 14:58,
   Daar ligt nu net het punt als er over mensenrechten gesproken wordt. Want ieder vrije mens bij zijn/haar geboorte, wordt omgedoopt tot een natuurlijk persoon door de overheden bij de geboorte aangifte op het gemeentehuis. Dan wordt hij/zij van de werkelijke wereld in de fictie wereld getrokken. Hierdoor bestaat de mens niet meer voor de overheden, er bestaan volgens hen alleen nog maar burgers. Maar burgers hebben enkel plichten, de zogenaamde rechten zijn alle betaalde privileges. De mens is in de fictie van zijn mensheid ontdaan, hij/zij is dood verklaard, zodat vele in de illusie leven, dat zij die natuurlijk persoon zijn en daardoor belastingplichtig zijn. Terwijl de mens zelf een soeverein is, die niet belasting plichtig is. Net als een identiteit betekent letterlijk masker. Zolang jij je masker draagt in de fictie, ben jij een lijfeigenen van de staat. Zodat de staat alles met jou mogen doen wat zij maar willen. Daar is het hele reset verhaal op gebaseerd van de WEF. Net als hier in Nederland, het land wat enkel in de fictie bestaat.

   Want Nederland als een soeverein land is al sinds 1896 een commercieel bedrijf geworden de Staat der Nederlanden coöperatie. Met het uitbreken van de 2e WW is de koningin gevlucht uit de staat. Daarmee verloor zij haar titel en rechten van Koningin op 13-05-1940. Op 18-05-1940 is een rijkscommissaris van Nazi Duitsland hier in dit land de baas geworden en heeft zich op later zich tot koning laten kronen. Sinds dien bestaat het land Nederland officieel niet meer, het werd het een onderdeel van Duitsland. Het noord/midden westen van Duitsland heeft zich op 04-05-1945 aan Amerika gecapituleerd en is sinds dien tot heden is het Amerikaans grondgebied. Maar nu sinds kort in de huidige tijd onder Rusland is komen te vallen. Zo ook heel de EU, Engeland, Australië, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika. Eigenlijk het gehele Angelsaksen Zionisten Rijk. En dat is inclusief Israël. De zogenaamde oorlog in Oekraïne zijn de laatste stuiptrekkingen van het AZR.

   Want Rusland is gerechtigd om ieder NAZI te berechten waar dan ook op de wereld volgens het handvest van de VN. Daarmee zal tevens het VN zelf vallen, maar ook de WHO, EU, NATO, WEF, IMF en de Wereldbank en het Angelsaksen Zionisten Rijk. Daar de Angelsaksen Zionisten Rijk uit pedofielen, psychopaten/sociopaten en machtlustige satanisten bestaan, die niemand iets gunnen en altijd iedereen tot slaaf degraderen en alles met geweld plunderen en toe-eigenen. Die zullen echt nooit ooit iets toegeven en zullen alles uit de kast halen met list en bedrog en zullen zij zoveel burgers/mensen meenemen in hun dood. Daar zitten de wereld nu midden in. De wereld bevolking zal door toe doen van het AZR m.b.v. de zogenaamde vaccins en oorlogen, kunstmatige schaarste van energie, voedsel en klimaatmanipulatie de wereld populatie met 80 tot 85% reduceren. in de loop naar het jaar 2030.

 2. Spijker en kop. Mooier kan je het niet verwoorden. Wat zouden ze Rusland niet graag willen bezetten, vernietigen, innemen om totale heerschappij te verkrijgen. De USA heeft miljoenen doden op hun conto met al hun interventies en oorlogen. Het afgelopen jaar is dat aantal alleen maar gegroeid. De doden die ze hebben veroorzaakt overstijgt de hele holocaust van de Duitsers. Die vallen compleet in het niet. Decennia posteren ze zich als ‘Warmongers’ en absoluut geen vredestichters.

 3. De CIA en uit de eerste hand… doe mij niet lachen… die hebben levenslange zwijgplicht. Spreken is een misdaad tegen Amerika, met zware gevangenisstraf en soms gebeurt er een ongelukje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in