De arrogante houding waarmee sommige Oekraïense vluchtelingen in Duitsland aankomen (of verwachten de vanzelfsprekende levensstijl van hun thuisland in hun gastland te kunnen voortzetten) blijkt uit bijna ongelooflijke ervaringen die medewerkers van Duitse hulporganisaties en voedselbanken melden. Onder “bestaanszekerheid” vallen hier blijkbaar ook luxe accessoires en exquise culinaire hoogstandjes – die de Duitse verzorgingsstaat tot grote teleurstelling van de betrokkenen niet kan bieden, schrijft Wochenblick.at.

In Saarland eisten twee perfect gemanicuurde en naar behoren geklede “behoeftige” vrouwen uit Kiev – volgens plaatselijke ooggetuigen – Argentijnse rundvleesfilet en champagne. Dat instellingen als Tafeln (Tafeltje dek je) oorspronkelijk bedoeld zijn voor behoeftige Duitsers, zodat zij geen honger hoeven te lijden, was een Oekraïense vrouw in Weimar blijkbaar niet bekend: de dame dacht blijkbaar dat ze met een delicatessenwinkel te maken had en legde de verbijsterde medewerker van de plaatselijke Tafeln een bestellijst voor met onder meer garnalen, rode en zwarte kaviaar, maar ook kaas, kwark en yoghurt.

Dit zijn zeker geen geïsoleerde gevallen, zoals MDR meldt: Een andere medewerker van Tafeln, die al door boze eisers met een krop sla is bekogeld, klaagt: “We worden hier bijna elke dag belaagd omdat iemand iets niet goed vindt.” Tafeln-manager Marco Modrow legt uit dat veel Oekraïners ontevreden zijn dat ze in de rij moeten staan om een identiteitskaart aan te vragen en vervolgens moeten wachten tot ze het eten eindelijk krijgen. Daarom zijn er altijd conflicten.

Met de SUV en briefjes van honderd euro naar de voedselbank

De Oekraïense gasten voelen zich notoir “slecht behandeld” – en daarmee wordt geen zogenaamde “discriminatie” bedoeld, maar trivialiteiten die niet passen bij de veeleisende “behoeftigen”: als een appel bijvoorbeeld een vlekje heeft of bijna over de houdbaarheidsdatum is, beginnen ze te klagen. De vluchtelingen, zogenaamd geschokt door de ellende van de oorlog, rijden vaak in een SUV naar de voedselbank en betalen de bijdrage van twee euro met briefjes van honderd euro. Dit aanmatigende gedrag veroorzaakt, zoals Modrow het formuleert, “al een zekere wrevel” bij zowel personeel als cliënten – vooral omdat de Oekraïense grote auto’s ook de parkeerplaatsen en de ingang blokkeren.

  Oekraïense nazi's verbrandden 50.000 ton graan in Mariupol

“Soms kom je er nauwelijks doorheen. Er zijn grote, dure auto’s en ze hebben allemaal Oekraïense nummerplaten. Je hoeft niet in een SUV naar de voedselbank te rijden!” snauwt een andere voedselbankmedewerker. Begrijpelijkerwijs roept dit gedrag ook bij de andere cliënten van de voedselbank twijfels op over de behoeftigheid van de Oekraïense kostgangers. Beate Weber-Kehr, voorzitter van de Tafeln Thüringen, benadrukt: “De Tafeln zijn er in de eerste plaats om mensen in nood te helpen. Daarom moet je het mogen vragen.”

Eisen zoals in een vijfsterrenhotel

De Oekraïners zijn echter niet alleen beledigd door het in hun ogen ontoereikende voedselrepertoire van de voedselbanken: zij hanteren blijkbaar ook dezelfde normen als een vijfsterrenhotel als het gaat om accommodatie. Modrow meldt bijvoorbeeld dat tien personeelsleden die hij met matrassen en bedden naar flats met Oekraïense vluchtelingen had gestuurd “onverrichter zake” terugkeerden omdat de aangeboden bedden niet gewenst waren. Ook de verhuizing naar een volledig uitgeruste slaapzaal met eten buiten Weimar werd unaniem afgewezen.

Maar zelfs deze onbeschaamdheden kunnen het idealisme van de dienstdoende weldoeners in het Duitse welzijnssysteem niet aan het wankelen brengen; Modrow verfraait de situatie: de Oekraïners zijn onbekend met het Duitse voedselbanksysteem, en bovendien komen ze uit een land met een Europese levensstandaard, waardoor ze “een ander niveau” gewend zijn dan de normale voedselbankgasten.

Deugmensen maken de situatie lichtzinnig

Hooguit kon hij het opbrengen om de voorzichtige kritiek te uiten dat na de ervaringen van de afgelopen maanden de vraag rees of elke Oekraïner “vanuit financieel oogpunt naar de voedselbank moest gaan” – hoewel hij vervolgens onmiddellijk toegaf dat zij sinds 1 juni het recht hebben om “naar de voedselbank te gaan”, omdat zij sindsdien op gelijke voet staan met Duitse Hartz IV-ontvangers.

  De vernietiging van de EU

Het feit dat zogenaamde oorlogsvluchtelingen niet op een all-inclusive reis naar West-Europa zijn en te midden van hun vermeende ellende geen andere zorgen hebben dan te klagen over een gebrek aan comfort; dat ze gevoed worden door een land dat zelfmoord pleegt op het gebied van energiebeleid, juist vanwege zijn blinde steun aan Oekraïne; dat bijna alle voedselbanken behoeftigen moeten afwijzen omdat ze niet meer genoeg voedseldonaties krijgen: het is verrassend dat dit niet wordt vermeld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

DEUGMENSEN DOSSIER

Linkse vrouw wisselt van kant: “Ik was een nuttige idioot in dienst van het globalisme”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS: Geen hulp met gas en olie voor Europa
Volgend artikelZe wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

  • hahahaha en race..?? van het lachen… Nederland : het enige land ter wereld dat eerst de buitenlanders alles geeft en dan pas de eigen bevolking.als er dan nog wat over is..dus alle toeslagen gaan naar de opvang en de eigen moeders kunnen creperen

   • Precies, zo is het! Erger mij groen en geel, het lukt hen telkens weer. Houden elkaar per mobiel op de hoogte hoe iets aan te pakken, wat te zeggen om kansen te vergroten! Over 25 jaar hebben wij niets meer te vertellen!!!

 1. Oekrainers snappen dat als een land als Nederland bijvoorbeeld honderden miljoenen euro’s naar hun land kan sturen en US nu al 100 miljard dollar gestuurd heeft. Dat zij als voormalig bestuur en elite van dat budget dan inderdaad kaviaar en champagne kunnen eisen.

  • Waar is dat dan ongeveer, welke opvang,
   ik geloof dit niet zomaar, is toch wel
   echt waar? NB: graag zou ik hier een nieuwsitem over filmen/maken en dat dan proberen te verkopen aan de hoogste bieder. Samen delen?!

  • Iets soortgelijks zag ik voor mijn neus gebeuren bij mij in de buurt. Zogenaamd een dak- / thuisloze (herkaande haar van weken eerder) werd afgezet bij winkelcentrum om de ‘straatkrant’ te verkomen.

   De auto (BMW X5) waar ze uitstapte had platen uit Bulgarije!! Ik geloof stellig dat ook hier sprake is van slavernij.. 🙁

 2. ik heb al een poos de indruk dat specifiek dit mensen zijn die niet in eigen land willen blijven omdat ze onderdeel van de corruptie zijn waar de russen ook hun vizier op gericht hebben.

  • Is juist, en ook om hun gelden en waardevolle bezittingen, zoals goud, zilver, auto, aandelen veilig onder te brengen. Pépe en mémé moeten nog effe wachten.

 3. Wat mij opvalt hier in Den Haag word bij huize florance op de Melis Stokelaan een zooitje oekrainse asiel eisers opgevangen dat ze zich vervoeren met vrij nieuwe dikke suv”s.Persoonlijk vind ik het laf schijt volk

 4. Hoor / lees ik zo vaak: ‘vluchtelingen’die eisen – durven – stellen..

  Opzouten met dat gajes. Helemaal als het gaat om alleenstaande mannen in de leeftijd van 18 – 55 jaar. Vluchteling? muhoelah!

  Blikken hondenvoer: zit alles in wat ze nodig hebben om te overleven. Rijden ze in Alaska en Canada in de winter standaard mee in hun auto voor het geval dat.. In elk geval genoeg calorieen om de kou te kunnen doorstaan.

 5. In de omgevingen waar ze zijn in NL zijn de Oekies super asociaal volk.
  Lekker plank gas retour.
  Aan dieven en hoeren geen behoefte

 6. Eerlijk is eerlijk, de Oekraïners, (de vluchtelingen van nu) hebben niet om de oorlog gevraagd.
  Verhofstad en die vette VVDer van Balen, zei hebben de mensen BELOOFD, dat als zij de door het weste georganiseerde Coupe steunen, dus voor het WESTE de zittende Democratische gekozen president zal vermoorden, zij een paradijselijk Europees rijk leven zouden krijgen, iedereen een mooi huis, een mooie auto,
  elke dag Kaviaar en Champagne eten en drinken, vakanties, en bij 60 jaar een dik pensioen, alles zoals in Europa. (de Oekraïeners werden jaren verteld dat Europa een paradijs is).
  Na 12 jaar de door het weste georganiseerde burgeroorlog, hebben de Oekraïners niet de door die VETE VVDER HANS VAN BALEN het beloofde paradijs gekregen.
  In tegenstelling moesten de Oekraïners vluchten, achterlatend dat beloofde mooie huis, en naar het westen, zonder die beloofde mooie auto.
  Aangekomen vonden ze niet dat beloofde paradijselijke EURO.
  Dus vroegen ze naar de Kaviaar en de Champagne, maar schrokken toen ze van de voedselbank te horen kregen dat de mensen hier in het weste, die niet in de Politiek zitten, nooit geen Kaviaar en Champagne eten en drinken.
  Conclusie de Oekraïners zijn BELAZERD, en zijn er achtergekomen dat ze beter niet naar die VETTE VVDER HANS VAN BALEN HADDEN GELUISTERD.
  Hoelang moeten die mensen nog leiden, voor deze WESTERSE IDIOTEN DIE IN OEKRAÏNE EEN OORLOG VOEREN TEGEN RUSLAND ??? en die niet te winnen is.
  Ik schat nog 15 jaar, en dan zal de WESTERSE MILITAIREN ALLIANTIE uit Oekraïne vluchten.
  Herinner U zich nog de vlucht van de MILITAIRE ALLIANTIE uit Afghanistan.
  Oekraïne eindigt het zelfde.

 7. Ik begrijp heel goed dat je op dit moment weg wil uit Oekraïne. Maar wat ik hoorde van een kennis die een restaurant runt in Nederland, doet mijn nekharen werkelijk recht overeind gaan staan. Daar kwamen DRONKEN Oekraïners binnen en die wilden eten tegen 50% korting omdat ze uit Oekraïne kwamen!!! Waar haal je G.V.D. het gore lef vandaan? Als ik weinig geld zou hebben, zou ik zelf thuis iets maken met goedkope producten uit de supermarkt! Er zijn veel gezinnen in Nederland die amper rond kunnen komen, ik heb nog nooit gehoord van deze restauranteigenaar dat die mensen bij hem kwamen voor goedkoop eten. Die nota bene DRONKEN ( daar was dus wel geld voor!) Oekraïners zouden zich dood moeten schamen en wij moeten dan ook beslist niet met elke vluchteling ( die overigens straks echt niet meer welkom is thuis!) medelijden hebben. Toen de Russisch sprekende bevolking acht jaar lang systematisch werd uitgemoord in Oekraïne zaten deze zatlappen feest te vieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in