Na veel speculatie weten we nu dus dat het Kremlin heeft besloten ongeveer 300.000 soldaten te mobiliseren op een totaal mobilisatiepotentieel van 25.000.000 soldaten. Dat is iets meer dan 1% van het mobilisatiepotentieel van Rusland. Het gaat alleen om de soldaten die officieel de status van “reserve” hebben en die allemaal een speciale opleiding moeten volgen voordat zij naar Oekraïne worden gestuurd, schrijft Andrei.

Enkele opmerkingen over dit besluit:

 • Het zal Rusland enkele maanden kosten om deze troepen te verzamelen en om te scholen (opfriscursussen) en zij zullen niet onmiddellijk beschikbaar zijn om de regio’s Lugansk, Donetsk, Zaporozhie en Kherson te beschermen tijdens het komende referendum over de vraag of zij zich al dan niet bij Rusland willen aansluiten. Het 3e vrijwillige legerkorps is al ingezet in het zuiden en zou hierbij een grote rol kunnen spelen.
 • Poetin en Shoigu gaven verschillende redenen voor dit besluit, waaronder de zeer lange contactlijn, de directe betrokkenheid van NAVO-personeel dat nu het Ukronazi-regime in Kiev leidt en de dreigementen van het Westen om Rusland te ontmantelen.
 • Shoigu gaf aan dat de UAF ongeveer 50% van zijn personeel heeft verloren (meer dan 100.000 soldaten op een totaal potentieel van ongeveer 200.000). Hij voegde er ook aan toe dat het merendeel van de Oekraïense wapensystemen, die van Sovjet-oorsprong waren, grotendeels is vernietigd. Het aantal Russische gesneuvelden ligt net onder de 6.000 soldaten.
 • Shoigu stelde ook duidelijk dat “wij niet zozeer vechten tegen Oekraïne, maar tegen de NAVO plus het verenigde (collectieve) Westen”.
 • Shoigu zei ook dat alle satellietcapaciteiten van de NAVO (70 militaire en 200+ civiele satellieten) nu tegen Rusland worden gebruikt.
 • Tot slot voegde Shoigu eraan toe dat NAVO-wapens met hoge precisie door NAVO-commandanten doelbewust worden gebruikt om burgers te terroriseren.

Met andere woorden, Rusland bereidt zich voor op een escalatie van deze oorlog in de komende maanden. In feite breidt het zijn strijdkrachten uit tot een niveau dat een grote NAVO-escalatie in Oekraïne (en elders, want niet alle gemobiliseerde strijdkrachten hoeven gevechtseenheden te zijn; het inzetten van meer C4ISR-capaciteiten, logistieke/bevoorradingskrachten of eenheden voor civiele zaken en terrorismebestrijding zou ook zinvol zijn) aankan.

Het andere grote nieuws van de dag is natuurlijk dat Rusland de uitslag van de referenda in de vier bovengenoemde regio’s zal steunen en aanvaarden.

  De beginnende neergang van het Westen

Eerlijk gezegd heb ik gemengde gevoelens over dit besluit, maar ik begrijp dat het Kremlin eenvoudigweg geen andere optie had, en wel om de volgende redenen:

 • Met dit besluit is de netelige kwestie “zullen de Russen blijven of vertrekken” van de baan. Zodra de vier regio’s stemmen om deel uit te maken van Rusland (wat volgens de meeste opiniepeilingen zal gebeuren), zullen zij die status voor altijd behouden.
 • Met alle geruchten in het Westen over een beperkt gebruik van kernwapens, breidt Rusland, door deze vier regio’s niet alleen de facto maar ook de jure deel te laten uitmaken van Rusland, zijn nucleaire paraplu over hen uit (de Russische militaire doctrine staat het gebruik van kernwapens toe als de territoriale integriteit en de veiligheid van Rusland worden bedreigd). Hier citeer ik Poetin:

Ze hebben zelfs hun toevlucht genomen tot nucleaire chantage. Ik doel niet alleen op de door het Westen aangemoedigde beschieting van de kerncentrale van Zaporozhye, waardoor een kernramp dreigt, maar ook op de verklaringen van sommige hoge vertegenwoordigers van de belangrijkste NAVO-landen over de mogelijkheid en toelaatbaarheid van het gebruik van massavernietigingswapens – kernwapens – tegen Rusland. Ik wil degenen die dergelijke uitspraken doen over Rusland eraan herinneren dat ook ons land verschillende soorten wapens heeft, en dat sommige daarvan moderner zijn dan de wapens waarover de NAVO-landen beschikken. In het geval van een bedreiging van de territoriale integriteit van ons land en om Rusland en ons volk te verdedigen, zullen wij zeker gebruik maken van alle wapensystemen die ons ter beschikking staan. Dit is geen bluf.

 • Verder heb ik altijd gezegd dat, ondanks mijn volledige steun en sympathie, de LDNR-republieken grote problemen hebben (waaronder veiligheidskwesties!) en ik ben enorm opgelucht dat de Russische staatsorganen, waaronder de veiligheidsdiensten, het beheer van deze republieken niet rechtstreeks zullen overnemen.

Natuurlijk kunnen we de gebruikelijke hysterie en verdubbeling verwachten van de westerse heersende klasse, die al heeft beloofd de uitkomst van referenda nooit te zullen erkennen. Rusland begrijpt dat en heeft nu de maatregelen genomen die nodig zijn voor een langdurig conflict.

Wat de Ukronazi’s betreft, kunnen we er zeker van zijn dat zij alles in het werk zullen stellen om te proberen de referenda te verstoren. Bovendien begrijpen de NAVO-commandanten in Kiev heel goed dat de Russische troepen de komende maanden alleen maar sterker zullen worden, dus ze zullen zich haasten om zoveel mogelijk overwinningen te boeken (inclusief het vermoorden van burgers en aanvallen op de civiele infrastructuur).

  Heftige video's: De Russen hebben een Britse en Spaanse huurlingeneenheid weggevaagd: "Bloedbad - Overal lagen lijken" (Video's 18+)

Ik verwacht volledig een toename van NAVO+Ukronazi aanvallen in de komende weken en maanden. Deze aanvallen zullen pas stoppen wanneer a) het Westen geen middelen meer heeft en b) het resultaat ervan geen enkel tastbaar resultaat oplevert.

Voor het geconsolideerde Westen ging het vooral om de optiek: PR, PSYOP’s, propaganda, noem maar op. Met deze laatste Russische reactie wordt het voor de heersers van het geconsolideerde Westen nog crucialer om hun lijfeigenen ervan te overtuigen dat Rusland verliest en het Westen wint.

Aangezien de westerse heersende klassen weten dat de tijd dringt (zowel militair als economisch) proberen zij dit wanhopig te verbergen door luidkeels te verkondigen dat de Russische “veldnegers” zullen worden gestraft voor hun vermetelheid om ongehoorzaam te zijn aan de Grote Meesters van het Universum.

Ik wil hier opmerken dat deze mini-mobilisatie een belangrijk psychologisch effect zal hebben op de Russische samenleving: de “business as usual”-mentaliteit is nu duidelijk achterhaald. Het Russische middenveld heeft een directe boodschap ontvangen dat het nu ook “gemobiliseerd” is. De rest van de Russische economie zal er zeker kennis van nemen. Net als het volk. Ik juich die “verandering van toon” zeer toe.

Hoe dan ook, ik sluit af met een paar korte punten.

Sommige trollen hebben me voortdurend gesmeekt om “de lichamen te laten zien”. Oké, ik heb een Telegramkanaal gevonden met genoeg lichamen om hen hopelijk tevreden te stellen: https://t.me/ZLOIORK

Vervolgens hebben de Polen al gedreigd met een eigen referendum in het westen van Oekraïne. Wie zou eraan getwijfeld hebben dat de Hyena van Europa een stukje Oekraïne voor zichzelf zal afbijten (vooral een stukje dat historisch gezien bij Polen hoorde).

Intussen heeft Armenië gedreigd uit de Organisatie voor het Collectieve Veiligheidsverdrag (CSTO) te stappen, een besluit dat ik, als dat gebeurt, volledig zal steunen en vieren! De CSTO heeft op zijn zachtst gezegd een flinke schoonmaakbeurt nodig. Rusland heeft Loekasjenko, Tokajev en Pashinian gered, maar alle drie zijn ze nog steeds bezig met die onnozele politiek van “multi-vectorniteit”, wat in gewoon Engels betekent: “we willen dat Rusland ons beschermt terwijl wij ons verkopen aan de VS”. De waarheid is dat Rusland veel betere partners heeft dan de meeste van haar directe buren en dat Loekasjenko, Tokajev en Pashinian de harde les moeten leren. Dat is wat Armenië nu ervaart. Misschien zullen Loekasjenko en Tokajev de boodschap begrijpen en hun lesje leren. Armenië zal gewoon krijgen wat het verdient…

  Slagersrekening

In schril contrast met Armenië zijn Azerbeidzjan, Iran en zelfs Turkije veel verantwoordelijkere partners voor Rusland geweest (hoewel ook Turkije af en toe een “herinnering” nodig heeft om zich te gedragen). En aangezien de Armeniërs nu “veiligheidsgaranties” hebben van niemand minder dan Pelosi (!) kunnen ze nu rustig slapen zonder Russische bescherming nodig te hebben, toch? 🙂

Wat betreft de Stad op de Heuvel, de enige supermacht ter wereld, die is druk bezig met onzin als deze: “Unexpectedly, the USAF Finds Itself With a Critical Shortage of Pilots While It Says It Has Too Many White Officers“. Zoals de Fransen graag zeggen: hoe meer de dingen veranderen, hoe meer ze hetzelfde blijven…

UPDATE: Russische bronnen melden dat westerse PSYOP’s actief FUD (Fear, uncertainty, and doubt) over het Russische internet verspreiden met allerlei onzin over de gedeeltelijke mobilisatie. Nauwelijks een verrassing, dus probeer niet in deze onzin te trappen.

PS: de domme Russische 5e colonne heeft geprobeerd protesten te organiseren tegen deze mini-mobilisatie. Het resultaat? 364 mensen gearresteerd. 96 in Sint-Petersburg, 89 in Moskou en 45 in Jekaterinenburg. Dit geeft u een goed idee van hoe volkomen irrelevant de 5e colonne in Rusland is geworden (behalve in de machtskringen waar de Atlantische integratiedeskundigen zich nog steeds schuilhouden in afwachting van betere tijden).

Hier is een foto van Alexander Belik, de coördinator (terwijl Navalnyi in de gevangenis zit voor fraude) van de “beweging van gewetensbezwaarden”. Ik denk niet dat ik hier commentaar op hoef te geven 😉


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Europese Unie is dicht bij een ineenstorting – Het hele systeem is tot in de kern verrotVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense vluchtelingen eisen kaviaar en garnalen in Duitse voedselbanken
Volgend artikelDe huidige oorlog en de onderwerping van de Europese volkeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Nee hoor het is allemaal de schuld van Poetin en de zijnen.

  De Britse premier Liz Truss zei tijdens de Algemene Vergadering van de VN dat niemand Rusland bedreigt en benadrukte dat Londen militaire hulp zal blijven bieden aan het regime van Kiev. “Ik beloof dat we onze militaire hulp aan Oekraïne zullen handhaven of vergroten”, zei Truss, erop wijzend dat “Rusland door niemand wordt bedreigd.”

  Rusland zal de oorlog in Oekraïne niet winnen, zegt NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg. Dit is hoe hij commentaar gaf op de gedeeltelijke mobilisatie die Vladimir Poetin in Rusland had aangekondigd .

  “Poetins aankondiging van de eerste militaire mobilisatie in Rusland sinds de Tweede Wereldoorlog zal het conflict doen escaleren en nog meer levens eisen. Maar het is ook een bewijs dat Poetin een grote fout heeft gemaakt toen hij besloot Oekraïne binnen te vallen.

  De enige manier om deze oorlog te beëindigen is door te bewijzen dat Poetin niet kan winnen op het slagveld. Als hij dit begrijpt, zal hij moeten gaan zitten en onderhandelen met Oekraïne over een redelijke overeenkomst’, citeerde Stoltenberg door Reuters.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1663788141

 2. Rusland heeft 8 jaar lang geprobeerd te onderhandelen, minsk 1+2, niks heeft geholpen.
  Nu zijn de rapen gaar…..en niet de spreekwoordelijke rapen.

 3. In Nederland wordt op de TV door een Johan Derksen onder veel gelach op geroepen om een politicus die niet valt in de Rusland fobie om te brengen.

  • Ze moeten die halfgare wefhoer en volksverader nog een clothshotje geven dat zeker de pretenties heeft tot dodelijke gevolg of zware beroerte. 🤞en hopen dat hij één van deze weken om zijn potentiele killshot gaat. Wie duimt ermee👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 4. En laten we dit ook niet vergeten morgen. Nog meer wef troep…

  Morgen, vrijdag 23 september, zal de “Global Goals-vlag” gehesen worden in verschillende gemeenten (GemeentenVoorGlobalGoals. Een overzicht van gemeenten is terug te vinden op:
  https://vng.nl/…/overzichtskaart-van-gemeenten-die…
  Laten we dit aan ons voorbij gaan? Laten we de Global Goals vlag zomaar hijsen?
  Hier staan wij als volk NIET achter.
  WIJ willen niet deelnemen aan het stappenplan van het WEF.
  WIJ, het VOLK, zeggen NEE!!!!
  Wij horen niet te buigen voor de “opdrachten” van “hoger af”. Wij zijn niet ondergeschikt. Alle landen, en dus ook Nederland, hoort weer van het volk te zijn. Wij moeten ook gehoord en gezien worden.
  En wij gaan niet naar iemands pijpen dansen!!
  Wacht niet op plannen van een ander. Sta op en doe er iets aan!
  De verandering begint bij jezelf!!

  • We moeten eerst begrijpen wie bij ons de baas speelt. Thierry Baudet heeft een deel van de sluier opgelicht in de Tweede Kamer. Minister Kaag werd woedend toen er iemand met een brandende fakkel voor de deur stond omdat zijzelf een fakkeldrager van baphomet is als satanische Rozekruiser. Wij worden geregeerd door satanisten ofwel meinedige dieven, vandaar komt al dat negatieve nieuws en oorlog. We mogen blij zijn dat er nog geen atoomoorlog is losgebroken met die lieden aan de macht.

 5. Zelf viel me het aantal van 300.000 op dat nu wordt opgeroepen.
  Toevallig net het aantal extra soldaten de de EU aan hun ‘snelle interventiemacht’ aan het toevoegen is.

  Dat even terzijde; met 200.000 man heeft Rusland, terwijl het zorgvuldig zo veel mogelijk burgerdoelen wist te vermijden, het Ukrainse leger enorme verliezen toegebracht.
  Zelf vermoed ik dat slechts een relatief klein deel van de extra troepen als frontsoldaten zullen dienen, deels als uitbreiding, deels om verliezen te compenseren, misschien tot een totaal van 100.000 man, maar de meesten zullen worden ingezet om versterkingen en observatieposten te bouwen, loopgraafstelsels te graven, bruggen te bouwen en om secondaire taken te vervullen on zo de meer ervaren frontsoldaten volledig vrij te maken voor hun taken in het gevecht
  Ik kan het natuurlijk mis hebben, we zullen zien. Maar het westerse verhaal van kanonnenvoer geloof ik niet, Rusland heeft constant gewerkt aan het minimaliseren van de eigen verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in