Het misplaatste klimaatbeleid en de rampzalige Duitse “energiewende” zullen leiden tot een wereldwijde hongersnood die in de eerste plaats de armsten in de wereld zal treffen en vluchtelingenstromen naar de rijke landen op gang zal brengen die alles wat ooit tevoren gezien is, in het niet zullen doen vallen, aldus bestseller auteur en psycholoog Peterson, bericht Freiewelt.net.

Als gevolg van het conflict in Oekraïne, en van het feit dat wij een groot deel van de kunstmest- en tarwevoorraden in de wereld wegvagen, “verwachten wij dat ongeveer 150 miljoen mensen vanaf de herfst met intense voedseltekorten te maken zullen krijgen,” zei Peterson in een gesprek met journalist Michael Yon.

“Dat zal op zijn beurt een migratiedruk teweegbrengen die de laatste migratiegolf volledig in de schaduw zal stellen.” De dreigende crisis zal vooral de armsten treffen, zei hij, want “er zijn veel mensen in de wereld die maar net rond kunnen komen. Als u de prijzen van onmisbare goederen zoals energie, meststoffen of zelfs voedsel verdubbelt, zullen deze mensen onder enorme druk komen te staan en in hongersnood worden gedreven.”

Net als milieudeskundige Michael Shellenberger wijst Peterson er in een essay voor de Daily Telegraph en begeleidende (onderstaande) video op dat de huidige apocalyptische utopische klimaathysterie vooral ten koste gaat van de armsten in de wereld. In 2012 heeft Peterson meegewerkt aan een VN-rapport over “duurzame ontwikkeling”, “waarin wij een aantal van de grootste nonsens hebben weten te schrappen”, schreef hij in de Telegraph.

In Sri Lanka worden 21 miljoen mensen met de hongerdood bedreigd, nadat de linkse regering kunstmest verboden heeft wegens “ESG-normen“, aldus Peterson. “Het zal op middellange termijn niet mogelijk zijn om al deze mensen te voeden. Het enige wat deze eco-normen zullen bereiken, is ervoor zorgen dat deze arme uitgehongerde mensen elk dier op dit eiland zullen opeten, en alles zullen verbranden om vuur te maken. Welke andere keus hebben zij?”

Het idee dat men de wereld kan redden door de energievoorziening te verminderen en de mensen te laten verhongeren en bevriezen “is het meest achterlijke idee dat de grootste idioot ooit zou kunnen formuleren,” zei Peterson.

  Aan Kiev geleverde wapens zijn gevonden in Finland, Zweden, Denemarken en Nederland

“Als de mensen honger hebben, zullen zij binnen 48 uur de straat opgaan en winkels gaan plunderen, vrachtwagens, goederentreinen en schepen beroven,” zei journalist Michael Yon. “Onvermijdelijk wenden de regeringen zich dan tot de boeren en nemen hun voedsel af, zoals in Egypte, waar de regering de boeren dwingt om alleen aan centrale opslagplaatsen te leveren. En de mensen beginnen de boeren te beroven. Dan houden de boeren op met voedsel te produceren, want zij worden alleen maar bestolen. Hongersnood creëert dus nog meer hongersnood”.

Hongersnood in landen als Sri Lanka leidt dan tot epidemieën, omdat het natuurlijke afweersysteem van de bevolking afneemt wanneer zij niet genoeg te eten heeft, aldus Yon, en dan vooral tyfus en cholera. De druk van het lijden brengt oorlog en conflicten voort, zei hij.

“Het zou me niet verbazen als er tegen 2025 een miljard mensen gestorven zijn. Wij staan voor een van de grootste hongersnoden die de wereld ooit heeft gezien,” zei Yon.

Energie is hetzelfde als arbeid, en arbeid betekent voedsel en onderdak, zei Peterson. “Als je energie duurder maakt, verhonger je de armen. En het gaat heel snel dat zij wanhopig worden. Dan hebben we een vicieuze cirkel zoals Michael beschrijft.”

“Dus wanneer wij die vermaledijde utopische globalisten horen praten over de noodzaak van energieschaarste, moet u wel bedenken dat die inflatie rechtstreeks ten koste gaat van de armsten in de wereld.”

Politici die hoge benzineprijzen toejuichen omdat ze de aandacht vestigen op “klimaatverandering” zijn niet degenen wier levensonderhoud door het tekort wordt bedreigd, zei Peterson. “En dat is alleen in het rijke Westen. In Europa zijn ze zo verdomd dom dat hun idiote milieuplannen het continent pathologisch afhankelijk van Rusland hebben gemaakt. Wij zullen wel zien waar dat toe leidt. In Duitsland stoken ze nu weer steenkool, want de zondig dure en contraproductieve energiewende is de zuiverste ramp geworden.”

Niemand weet hoeveel duurder energie zal worden, zei Peterson. “Zet u schrap, want dit rolt nu op ons af”. In Duitsland wordt brandhout verzameld, zei Yon, omdat de mensen anticiperen op een koude, donkere winter. “Laat de armen maar doodvriezen in het donker, zo redden we de wereld,” merkte Peterson treffend op. Als Duitsland instort, zal dat het einde van de EU betekenen, aldus Yon.

  Prigozhin's eerste audioboodschap sinds zijn mislukte staatsgreep: Geeft toe dat hij Russisch bloed aan zijn handen heeft


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

De ineenstorting van het wereldvoedselsysteem – massale hongersnood en wereldwijde sterfte is nu op handenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWAARSCHUWING: Als u een COVID-vaccin of -booster hebt gehad, kan dit artikel u stress en bezorgdheid veroorzaken
Volgend artikelBritse politie bereidt zich voor op “ineenstorting van de openbare orde” als gevolg van de kosten van levensonderhoudcrisis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • Sterf allemaal in vrede jullie schaapje hebben gekozen om dood te willen en op VVD of het WEF gestemd u wil zal geschiede , vergeet niet je corona spuit te halen dan sterven jullie een stuk sneller maar wel pijnlijker maar dat hebben jullie dan wel terecht verdiend, ike ike ike kan niet wachten dan krijg ike groot huis dank je wel schaapjes.

 1. Het probleem is helemaal niet dat Europa zich afhankelijk heeft gesteld van Russisch aardgas en olie. Het probleem is dat Europa Rusland sancties oplegt. Het opleggen van sancties treft alleen de gewone bevolking. Nooit de elite.

  • Het is ook goed om te bedenken dat ware het niet om MR. Trump, dat Nord Stream 2 aangelegd zou zijn geweest. En ook dat ware het niet om MR. Biden dat het nog maar te bezien valt of Europa zich zozeer tegen Rusland zette. Kort en goed, was het niet om het Amerikaanse imperialisme, in het grote en het kleine, we zouden de dans ontsprongen kunnen zijn.
   Gewoon stof tot nadenken. Het had evengoed hetzelfde resultaat kunnen brengen.

 2. Het is ronduit satanisch waar het omhooggevallen establishment mee bezig is. Wanneer worden ze uit tempels gesleurd en voor een tribunaal gebracht vanwege misdaden tegen de menselijkheid? Alles wat er gaande is in de wereld wordt kunstmatig georkestreerd.

 3. Pete Peterson is Alex Jones voor de mensen die denken dat ze heel intelligent zijn. Ook hij is een bruikbare idioot die zijn shekels krijgt van zijn joodse meesters. Als iemand hem kan betrappen ooit over joodse macht en hun agenda’s te praten dan wens ik die persoon veel doorzettingsvermogen.

  • Ik kan geen frikandel meer zien want als ik ernaar kijk zie ik die kutte kop van Rutten en de Jonge staan heer verlos mij van deze twee moordenaars. ZAL WEL NIET GEBEUREN GOD IS VERMOEDELIJK UIT HET ZELFDE HOUT GESNEDEN.

 4. Ik kan hier wel een hele tekst neer zetten over hoe en wat. Maar heeft toch geen zin. Het westerse volk is ingekakt en zo volgzaam, zo gemakzuchtig en zo achterlijk dom geworden. Teksten van meer dan 4 regels worden doorgaans al niet meer gelezen. Kost te veel moeite, maar wel de hele dag zoveel mogelijk met hun mobieltje spelen. Van kijk mij eens. .

  • Mensen die constant overtuigd zijn van hun eigen gelijk zijn misschien nog dommer dan degenen die van zichzelf weten dat ze niet slim zijn.

  • klopt, als het filmpje lander dan 3 seconden duurt, drukken ze hem weg.
   wrijftelefoonhelden hierna te noemen wrijffies, oftewel het minste op aarde.
   van een mooie verse dampende hoop stront met een oekkie vlaggetje erin, word ik gelukkiger

 5. Beste Mensen

  Wat betekend Kunst ??
  Kunst betekend iets wat niet officiëel is
  Dus iets vals
  Met andere woorden Altijd slecht

  Het is dus perfect dat alle kunt dus nep word verboden
  Alleen officiële Natuurlijke producten toestaan is de enige goede optie

  Dank U

 6. Beste Mensen

  Mensen kunnen er toch niks aan doen
  Hoe ze met de paplepel zijn groot gebracht
  Zo handelen zij
  Ze weten niks beters
  Alhoewel zoeken de taak is van of voor de mensheid
  Vertikken die het en blijven maar door modderen in de doolhof waarin die groot zijn gegroeid

  Met als gevolg nooit zelf nadenken
  Moord en Doodslag met als eindresultaat Oorlogen

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in