Volgens de briefing van 17 augustus van het Russische Ministerie van Defensie hebben de Kievse strijdkrachten zware menselijke en materiële verliezen geleden bij hun pogingen om in verschillende richtingen op te rukken.

In de richting van Donetsk sloeg de Russische Yug Group vier Oekraïense aanvallen af in de buurt van Zaliznyanskoye, Staromikhailovka en Krasnogorovka. De groep voerde ook succesvolle offensieven uit en verbeterde de situatie langs de frontlinie, bericht Southfront.

Bovendien vernietigde een raketaanval van de groep op het station Mezhevaya een Oekraïense militaire trein die munitie vervoerde.

Het ministerie zei dat de Kievse strijdkrachten in deze richting gedurende de dag 310 manschappen, een tank, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, negen motorvoertuigen en een D-20 getrokken artillerie verloren.

Ondertussen verbeterde de Russische Zapad Group in de richting van Kupyansk de situatie langs de frontlinie met de steun van lucht- en artillerievuur. De groep sloeg ook zes aanvallen af van de 14e Gemechaniseerde, 25e Luchtlanding en 95e Luchtaanvalbrigades van Oekraïne in de buurt van Olshana, Sinkovka en Novosyolovskoye.

Tot 125 Oekraïense manschappen werden in deze richting uitgeschakeld, zei het ministerie in zijn briefing, en voegde eraan toe dat twee gepantserde gevechtsvoertuigen, twee pick-ups, een Tyulpan gemotoriseerde mortier, een Amerikaanse M777 getrokken houwitser en een Amerikaanse M109 gemotoriseerde houwitser werden vernietigd.

In de richting van Krasny Liman sloeg de Russische Tsentr Group een aanval af van de 42e Gemechaniseerde Brigade van Kievse troepen in de buurt van Kuzmino. Daarnaast voerde de groep aanvallen uit op Oekraïense eenheden in de buurt van Kremennaya en Chervonaya Dibrova.

Voormalige Amerikaanse marinier: Overgegeven Britse huurlingen hebben inwoners van Donbass vermoord

Ten minste 55 Oekraïense manschappen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie voertuigen, een Akatsiya gemotoriseerde houwitser en twee D-30 getrokken houwitsers werden in deze richting geneutraliseerd, aldus het ministerie.

In de zuidelijke richting van Donetsk richtten de luchtvaart en artillerie van de Russische Vostok Group zich op Oekraïense samenkomsten en posities in de buurt van Priyutnoye, Staromayorskoye en Rovnopol. Meer dan 175 Oekraïense soldaten werden geneutraliseerd, aldus het ministerie. Twee tanks, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, twee motorvoertuigen, een D-20 getrokken houwitser en twee Gvozdika gemotoriseerde houwitsers werden ook vernietigd.

En in de richting van Zaporozhye werd een aanval van de 46e Luchtmobiele Brigade van Oekraïne in de buurt van Rabotino afgeslagen. Het ministerie zei dat de Oekraïense verliezen in deze richting 195 manschappen bedroegen, vier Amerikaanse Stryker gepantserde personeelsvoertuigen, twee infanteriegevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen, een Amerikaanse M777 getrokken houwitser, een Britse FH-70 getrokken houwitser en twee Msta-B en één D-20 getrokken houwitser.

In de richting van Kherson verloren de Kievse strijdkrachten tot 30 manschappen, drie motorvoertuigen en een D-30 getrokken houwitser als gevolg van Russisch militair vuur.

Het Russische ministerie van Defensie gaf tijdens de briefing ook de volgende details:

Operationeel-Tactische en Legerluchtvaart, Raket-troepen en Artillerie van de Russische Groep van Strijdkrachten hebben gedurende de dag in 138 gebieden AFU manschappen en hardware aangevallen.

Twee controlepunten voor AFU-drones werden geraakt in de buurt van de nederzettingen Lastochkino (Volksrepubliek Donetsk) en Ivanovskoye (regio Zaporozhye). Een commando- en observatiepost van een eenheid van de AFU 67e Gemechaniseerde Brigade en een munitiedepot werden geraakt in de buurt van Serebryanka (Volksrepubliek Donetsk).

De hybride oorlog van de VS tegen Turkije is zojuist geëscaleerd na de mislukte sabotage van TurkStream door Kiev

Russische luchtverdedigingstroepen hebben in de loop van de dag één HIMARS MLRS-projectiel onderschept.

Daarnaast werden 18 Oekraïense onbemande luchtvaartuigen onderschept in de gebieden Zhitlovka (Volksrepubliek Lugansk), Soledar, Nikolayevka, Zarya, Orlinskoye (Volksrepubliek Donetsk), Mirnoye, (regio Zaporozhye), en Olshana (regio Kharkov).

In totaal zijn er 459 vliegtuigen en 246 helikopters, 5.805 onbemande luchtvaartuigen, 431 luchtverdedigingsraketsystemen, 11.349 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.144 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.918 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 12.289 eenheden van speciale militaire uitrusting vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

Daarnaast deelden Russische nieuwsbronnen video’s van verschillende aanvallen met Lancet zweefmunitie, waarvan er één een Zweeds CV90 gepantserd gevechtsvoertuig beschadigde, en van recente luchtaanvallen op posities van Kievse strijdkrachten in verschillende richtingen.

Bonus:

De buitenwijken van Kleshcheevka (ten zuiden van Artemovsk) liggen bezaaid met de lijken van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Dit is een klein deel van de gevolgen van de “vleesaanvallen” van de Strijdkrachten van Oekraïne, die nu in verschillende gebieden worden uitgevoerd. Er wordt een colonne van duizenden lichamen gevormd wanneer geprobeerd wordt een nederzetting in te nemen, en vervolgens sterft hetzelfde aantal mensen van Bandera in een poging de nederzetting in de grijze zone onder artilleriebeschietingen te houden (https://t.me/sonar_21/5418).

De prijs die de vijand betaalde voor aanval bij Staromayorskoye (https://t.me/sonar_21/5404).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische strijdkrachten bezetten AFU loopgraven vol met degenen die zich niet overgaven (18+)Volg Frontnieuws op Telegram

Scott Ritter: "De NAVO kan de oorlog niet aan - Oekraïne zal door de VS onder druk worden gezet voor een aanval die gedoemd is te mislukken"

Lees meer over:

Vorig artikelAnti-China hersenspoeling is de snelweg naar oorlog
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – AFU-soldaten zijn naar verluidt geëxecuteerd door Poolse huurlingen omdat ze de rivier de Dnjepr niet overstaken
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in