Op 12 mei heeft de Oekraïense minister van Financiën Serhiy Marchenko in een interview met Reuters gezegd dat Oekraïne al 245,1 miljard hryvnia (ongeveer €8 miljard) had uitgegeven aan de oorlog met Rusland. Volgens Marchenko werden de voor ontwikkeling bestemde begrotingsmiddelen besteed aan de militaire behoeften, van de aankoop en reparatie van wapens tot noodhulp voor in eigen land ontheemden. De Oekraïense regering heeft in april slechts 60% van de geplande belastinginkomsten geïnd. In mei en juni kan dit cijfer dalen tot 45-50%, schrijft Southfront.org.

“Kiev heeft buitenlandse financiële steun nodig, want Oekraïne is gedwongen miljarden dollars uit te trekken voor nooduitgaven. Het ministerie van Financiën schat dat het 5 miljard dollar per maand nodig heeft om de staatsbegroting te financieren,” beweerde de minister.

Intussen blijft de situatie aan de frontlinies gespannen. De Oekraïense strijdkrachten hebben te maken met een sterke aanval van de Russische troepen in de Donbas-regio.

Klik voor groot.

In de regio Izjoem rukken de Russische Strijdkrachten, nadat zij het dorp Dolgenkoe onder controle hebben gekregen, op in de richting van Bogorodichnoye en Krasnopolye ten westen van Sviatogorsk, aldus de generale staf van het Oekraïense leger (AFU).

In de Volksrepubliek Luhansk omsingelen eenheden van het Russische en het LPR-leger de AFU-groepering in Lysychansk en Severodonetsk. Het Russische leger hergroepeert troepen in de richtingen Liman en Severodonetsk. Een tactische groep van bataljons die in de buurt van het spoorwegstation Novy Aidar was gelegerd, is versterkt.

Russische en LPR-troepen hebben de opruimingsoperatie in de grote chemische fabriek Zarya in Rubizhne, LPR, voltooid. Russische, Tsjetsjeense en Luhanskse vlaggen werden boven de industriële installaties gehesen. De militaire functionarissen van LPR bevestigden dat de industriële zone in de stad Rubizhne na langdurige gevechten volledig ontruimd was. Op zijn beurt bevestigde Oekraïne officieel dat de brug tussen Rubizhne en Severodonetsk vernietigd was. Na het verlies van de Rubizhne en Voyevodka en de ondermijning van de brug, lanceerden de LPR-troepen, gesteund door Russische eenheden, naar verluidt een aanval op de wijken van Severodonetsk.

  Biden is alles waar mensen bang voor waren dat Trump zou zijn

Aan het oostelijk front van Oekraïne wordt gevochten om de controle over verschillende nederzettingen. Van Oekraïense zijde wordt melding gemaakt van een aanval door de DPR en Russische strijdkrachten op Kamianka en Novoselovka-2 in de omgeving van Avdejevka.

Het Russische leger concentreert zich vooral op de offensieve acties in de richtingen van Severodonetsk, Soledar en Bakhmut. De aanvalsoperaties langs de contactlijn zijn aan de gang met ondersteuning van de luchtmacht en de artillerie.

In de Volksrepubliek Donetsk hebben de Russische troepen enig tactisch succes geboekt in de buurt van Avdiivka, hetgeen bevestigd werd door de militaire functionarissen van de AFU.

De door Rusland geleide troepen proberen op te rukken in de richting van Marinka en Novomikhailovka. DPR-troepen hebben het dorp Aleksandropillya bij Popasna onder controle gekregen en Oekraïense eenheden teruggedrongen naar Kamyshevakha. De opmars is bedoeld om de ketel te sluiten over de AFU-groepering in het gebied.

In de stad Mariupol melden strijders van het Azov Regiment dat de Azovstal fabriek bestormd wordt door de gezamenlijke Russische en DPR strijdkrachten. De Russische luchtmacht en artillerie beuken op de militaire stellingen van de Oekraïense militanten.

De situatie aan de Oekraïense frontlinies blijft zeer ingewikkeld. De AFU en de Russische Federatie strijden om elk huis. De successen van het Russische leger in de buurt van Severodonetsk zouden kunnen leiden tot een verdere blokkering van de Oekraïense strijdkrachten en een consolidering van de Russische posities in de regio. Tegelijkertijd vertraagt de opmars van de door Rusland geleide strijdkrachten door een tekort aan manschappen en enkele strategische fouten van de Russische legerleiding. De AFU wint dus tijd om hun verdediging langs de hele frontlinie te versterken.

  Een belangrijke observatie

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

President Poetin’s toespraak op de Overwinningsparade op Rode PleinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische functionaris: NAVO riskeert rechtstreeks conflict met Rusland en “volledige” nucleaire oorlog
Volgend artikel“Kanonnenvoer”: Oekraïense Ministerie van Defensie wil 1 miljoen burgers mobiliseren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Versnelde goedkeuring van $ 40 miljard voor Oekraïne is mislukt

    In de VS zou in een spoedprocedure 40 miljard dollar moeten worden vrijgemaakt als noodhulp aan Oekraïne. Een eenzame Amerikaanse senator heeft dit nu voorkomen.

    Ik heb al bericht over de ongelooflijke sommen geld die de EU en de VS op het punt staan ​​in allerijl vrij te geven voor Oekraïne. De VS willen 40 miljard dollar sturen en de EU meer dan 20 miljard euro naar Kiev. In de VS, waar het vorige budget voor hulp aan Oekraïne praktisch is opgebruikt, is de vrijgave van de 40 miljard nu vertraagd door een eenzame senator. De Russische televisie bracht vrijdag verslag uit over de redenen voor de controverse in de VS en ik vertaalde het Russische rapport .

    https://www.anti-spiegel.ru/2022/die-beschleunigte-genehmigung-von-40-milliarden-dollar-fuer-die-ukraine-ist-gescheitert/

  2. Waar komt al dat geld toch vandaan uit de VS. Heeft het ueberhaupt nog waarde? Die hele leipe oorlog is gewoon witwasserij. Zo wil ik ook wel geld verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in