De “Vice-Admiraal Koelakov”, een Udalay-klasse Destroyer van de Russische marine is voor het eerst sinds lange tijd in Cuba aangekomen voor een officieel bezoek, en er is gevaarlijk nieuws voor de Verenigde Staten …

Kort voordat het oorlogsschip van de Russische marine aankwam, vonden er gesprekken plaats tussen de leiders van Cuba en Rusland en hun ministeries van Defensie. Het resultaat zijn verklaringen om niet alleen de economische samenwerking, maar ook de militair-technische samenwerking te versterken, schrijft Hal Turner.

Volgens Amerikaanse militaire deskundigen zou dit de terugkeer van Rusland naar Cuba kunnen betekenen, met alle gevolgen van dien: de inzet van Russische troepen en langeafstandsraketten.

Dit zal een doorslaggevend Russisch antwoord zijn op de dreiging die uitgaat van de uitbreiding van de aanwezigheid van de NAVO in Noord-Europa en Japan.

Eerder veroordeelde de Cubaanse leider Miguel Díaz-Canel de toetreding tot de NAVO van nieuwe leden die aan Rusland grenzen scherp. In het licht van de vijandige acties van de alliantie is Cuba bereid om opnieuw Russische raketten op zijn grondgebied te plaatsen.

GEHEIME INFORMATIE GEEFT AAN DAT VRACHTSCHEPEN IN RUSLAND, “MET EEN VOORAF VASTGESTELDE DOORGANGSROUTE NAAR CUBA, “BEZIG LIJKEN TE ZIJN” OM GELADEN TE WORDEN MET ONDERDELEN VAN RUSSISCHE RAKETTENFABRIEKEN”.

Lezers moeten weten dat de toenmalige Sovjet-Unie in 1962 kernraketten voor de middellange en middellange afstand op Cuba plaatste, met een vliegtijd van vijf minuten naar Washington DC. Dit resulteerde in de “Cuban Missile Crisis” waarin de toenmalige Amerikaanse president John F. Kennedy een zeeblokkade van Cuba oplegde en begon met het verzamelen van Amerikaanse troepen in Florida voor een invasie van Cuba om die raketten te vernietigen.

Belgische premier roept op tot "pauze" in anti-Rusland sancties - Belangrijkste prioriteit nu is om de beste manier te vinden "om de energieprijzen onder controle te houden"

Gedurende de 13 dagen dat de crisis uitbrak, stond de wereld aan de vooravond van een echte nucleaire oorlog. De VS hadden Cuba geblokkeerd en waren troepen aan het verzamelen. De Sovjets stonden voor een keuze met de raketten: GEBRUIKEN of ze VERLIEZEN.

Deze korte compilatie van scènes uit de Hollywoodfilm “13 Days” laat in het kort zien hoe het er toen aan toe ging:

Natuurlijk is de film een dramatisering. Om Dertien Dagen in 145 minuten te comprimeren, moeten veel specifieke historische feiten verdraaid worden. Maar de hoofdthema’s van de film en de belangrijkste “conclusies” komen in wezen overeen met wat er gebeurde toen JFK en Chroesjtsjov in 1962 oog in oog stonden.

Toen stemde Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov ermee in om die raketten te ontmantelen en te verwijderen, en stemden de VS ermee in om hun “Jupiter”-raketten uit Turkije te verwijderen, waar ze op de Sovjet-Unie waren gericht.

Vandaag willen de VS Oekraïne bij de NAVO betrekken … om Amerikaanse raketten op Oekraïens grondgebied te plaatsen … met een vliegtijd van vijf minuten naar Moskou. Dezelfde situatie als tijdens de Cubaanse Raketcrisis, maar dan omgekeerd!

Rusland zei “nee” tegen Oekraïne. Oekraïne negeerde Rusland. Het Russische leger viel Oekraïne aan en vernietigt het land nu.

De VS en de NAVO voorzien Oekraïne van wapens om Russen te doden, dus sturen de Russen nu marineschepen naar Cuba en Cuba zegt dat het bereid is om Russische raketten te accepteren.

Dezelfde soort crisis als in 1962, alleen waren het deze keer de VS en de NAVO die de crisis begonnen door te proberen Oekraïne bij de NAVO te betrekken, zodat er Amerikaanse raketten in Oekraïne geplaatst konden worden.

Franse regering verbiedt cartoonvideo over oorlog in Oekraïne - de video is "spot-on"

Deze keer is het vooruitzicht op een echte kernoorlog veel groter, omdat de gevechten in Oekraïne al begonnen zijn.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Amerikaanse leger start een officieel onderzoek naar COVID-vaccinsterfgevallen
Volgend artikelZodra de oorlog voorbij is, zal Oekraïne ophouden te bestaan binnen zijn huidige grenzen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

59 REACTIES

 1. Het is een gevaarlijke stap van de Russen en de Cubanen, ik denk om te kijken hoe de reacties zullen zijn van de VS die nog steeds denkt dat zij de agent op de aardbol zijn die dus alles mag beslissen en regelen en niemand mag daar iets tegenin brengen want zij zijn de baas, benieuwd wat er als reactie zal komen nu vanuit het Westen(?)!

  • Een gevaarlijke maar niettemin fantastische stap , een koekje van eigen hegemoniale deeg voor de US of A! ‘Wat zal zijn zal zijn’ zong iemand ooit, de westerse beschaving heeft hoe dan ook zijn vervaldatum al enige decennia overschreden , de EU als zielige autodestructieve vazal van Amerika moet ergens de laatste nagel in de doodskist geweest zijn, zal ooit nog in de digitale geschiedenisboekjes komen te staan ….enfin, als er nog ellentriek is uiteraard …

  • Logische stap en dit keer niet heimelijk. Ze hebben het volste recht om er raketten te plaatsen, is dat niet Amerika met heel de wereld doet?

  • In dit geval zijn de Amerikanen begonnen om Ukraine bij de Navo te plaatsen zodat die gekke cowboys daar raketten kunnen plaatsen en dan moet je de beer niet wakker maken dus De beer viel Ukraine binnen wat hun goed recht is daar ook de afspraken van 2014 door de Navo zijn geschonden zo wie is nu de verstandigste 🧐🤔

  • flardinga,
   Ze zijn allang niet meer de baas… sinds het landje pikken in 2015 ophield, toen de Ruskies naar Syrie werden ontboden, om te voorkomen dat Syrie ook een vazal staat van Amerika zou worden.

 2. 1 jaar geleden had ik al voorspeld dat Rusland en Cuba zouden samenwerken en er weer bommen zou plaatsen want dat is het enige antwoord op de Amerikanen om hun een toontje lager te laten zingen en aangezien Amerika Cuba nog steeds zwaar sanctioneert is een samenwerking met het rijke Rusland voor de hand liggend.
  Wat gaan de Russen doen met ‘Gitmo’?
  De Amerikanen, tenminste die kleine elite die aan de touwtjes trekken zijn zo vol van hun eigen onoverwinnelijkheid dat ze niet in de gaten hebben dat ze een groot land totaal naar de ondergang leiden, niet beseffend dat ze zelf ook meegesleurd zullen worden.

 3. nu kunnen de Amerikanen eens proeven wat het inhoud bedreigd te worden met echte bommen en reken maar dat de rus de weg weet waar zij terecht komen haal die transgender generaals maar naar voren en laat ze maar dansen

 4. En intussen lanceert rusland de digitale roebel. Ze werken allemaal samen denk ik zo, totale chaos maken om derna het net dicht te spannen. Hoop dat ik fout zit.

  • Ga er maar van uit, beste kaas, dat Rusland heel goed voor zichzelf kan en zal zorgen en dat hun digitale munt codes zal hebben die niet door de Amerikanen te kraken zijn.
   Het is juist voor Rusland de ideale manier om onder de Amerikaanse sancties uit te komen. Weg met de $$
   De Amerikanen hebben het naar Rusland toe zo bont gemaakt dat er van ‘gesprekken op hoog niveau’ absoluut geen sprake meer is. Enkel daden nog en dat laten de Russen nu overduidelijk zien.
   Dat er chaos zal komen is zeker, niet in Rusland maar bij ons.

  • ja digitaal, maar cash blijft bestaan en (voorlopige) garantie van privacy. tot nu toe heeft rusland onder poetin geen landgenoten onder druk gezet te MOETEN prikken en al helemaal gen mrna techniek etc.

  • Je denkt toch niet dat de honderduizenden baboeshkas in dorpjes ver van de grote stad, waar vrijwel geen internet is, gedwongen kunnen worden om digitaal geld te gebruiken? Daarbij wil de RF over op een betaalsysteem gebaseerd op waarde en niet meer op schuld.

   Ghadafi wilde dat ook en heeft daarvoor moeten betalen met zijn leven, maar de cabal heeft niet genoeg tentakels in Rusland meer om hier iets tegen te kunnen doen. Ze zullen het wel proberen.

 5. Goed nieuws. USA komt helemaal alleen te staan in de wereld. Het enige dat ze kan redden is een president met fatsoen en normale mensen in de politiek. Maar ja, dat geldt hier ook….

  • Toevallig had ik Radio2 (nl) op staan (vaak goede muziek) maar in een nieuwsflits werd gezegd dat een hoge Russische functionaris op bezoek was in Noord Korea, “een van de weinige landen die Rusland steunen”
   Leven ze bij de NPO in een alternatieve virtuele nep werkelijkheid?

   • @Matt… de NPO is de schepper van een nep werkelijkheid… ze weten wel dat ze liegen. Ze creëren duisternis om de angst (hun enige strategie en hun enige macht) waarmee ze ons regeren in leven te houden.

    • De omgekochte Mockingbird press/ newspeak/ msm liegt sinds eeuwen in commissie. Het wordt overigens met de dag moeilijker voor hen om de leugens te – blijven – maskeren, maar door het licht wordt het duister steeds meer zichtbaar.
     Het boek ‘Gekochte journalisten’ van dr. Udo Ulfkotte (1960 – 2017) geeft een ontluisterend beeld van de werkwijze van de media en de rol van de CIA sinds het begin van de vijftiger jaren.

 6. 🤣🤣🤣🤣🤣fantastisch. Zo laat Putin weer zien een man met stalen ballen te zijn en de grootste strategist ooit.💪💪

 7. Ja, de Yankees eens ferm op hun op hun nummer zetten. Als ik denk aan de faces van die Hillary Clinton of die Pelosi, eigenlijk zou Cuba moeten vragen om een Chinese assosatie te mogen toetreden als Taiwan toch niet wil.

 8. “BREAKING: Cuba kondigt aan dat het gereed is Russische raketten te accepteren terwijl Russische marine 225 km uit de kust van de VS arriveert”

  Prachtig dat ook de Cubaanse geest uit de fles is, decennia lang onderdrukt door Castro bijna alle voorgaande regeringen van de VS na de 2e WO hebben Cuba op hun knieën gekregen met hun verdomde boycot dit boycot dat het leek wel op een sirene van een hulpverlener, sinds de revolutie van 1959 officieel een marxistisch-leninistische staat en wordt sinds april 2018 bestuurd door Miguel Diaz-Canel, secretaris-generaal van de Communistische Partij van Cuba, willen die communisten schoonschip maken ik weet het niet wel prachtig waneer ze een paar Sarmat raketten in de achtertuin van de zio staat willen zetten, maar van het communisme krijg ik een smerige smaak in mijn mond, op hoop van zegen.

  • Niemand zit nog te wachten op “de communisten”. Maar we leven wel ondertussen in een andere eeuw. China laat zien dat het ook anders kan. Mijn perceptie is dat ondertussen alleen nog de naam overblijft, maar dat het een vlag is die de lading dekt: “alles wat tegen het zion-amerikanisme is” in die landen. Of het hier zou werken? Natuurlijk niet, daarvoor moet je eerst uit een put in de grond uit kruipen.

 9. Hoppa dit zijn pas soldaten, petje af voor deze kanjer.

  De Russische soldaat Artem Berezin heeft in zijn eentje de aanval van de strijdkrachten van Oekraïne verstoord

  PAVEL SHISHKIN

  Ministerie van Defensie: particuliere Russische strijdkrachten Berezin vernietigde persoonlijk meer dan een dozijn soldaten van de strijdkrachten van Oekraïne in de strijd

  Luitenant-kolonel Oleg Tsjechov, hoofd van het perscentrum van de Vostok-troepengroep, vertelde RIA Novosti dat een Russische soldaat persoonlijk meer dan een dozijn vijandelijke jagers had ontdekt en uitgeschakeld in de strijd bij de Vremevsky-saillant.

  “Tijdens een van de aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne in het gebied van de Vremevsky-richel slaagde soldaat Artem Berezin van de RF-strijdkrachten, die deel uitmaakte van een eenheid in de verdedigingslinie, erin om persoonlijk meer dan een dozijn nationalisten op te sporen en te vernietigen,”
  de journalisten van het bureau citeren de woorden van luitenant-kolonel Tsjechov.
  Hij ben
  adrukte dat dankzij de acties van de Russische jager Berezin een nieuwe vijandelijke aanval werd verijdeld en dat de RF-strijdkrachten hun defensieve posities vasthielden.

  Bedenk dat het tegenoffensief van de strijdkrachten van Oekraïne op 4 juni begon. Tot nu toe heeft de vijand geen serieuze resultaten kunnen boeken.

  Eerder werd gemeld dat de strijdkrachten van Oekraïne meer dan 350 soldaten verloren terwijl ze in verschillende richtingen tegelijk probeerden aan te vallen.

  https://voennoedelo.com/posts/id47923-rossijskij-soldat-artem-berezin-v-odinochku-sorval-ataku-vsu

 10. Auteur lijkt te zijn gevallen voor het Amerikaanse perspectief van de Cuba-crisis.
  De Russische zet destijds was OOK omdat de VS bezig was raktten langs de Russiche grens te plaatsen. Turkije en Roemenie. Het was niet de VS dat deze crisis ‘won’. Het was een gelijk spel, of misschien zelfs een Russische overwinning omdat de VS de raketten destijds weghaalde uit Roemenie.
  Dit is dus feitelijk een exacte herhaling; de VS die begint met agressief opdringen en Rusland dat daarop reageert

 11. Toen dit bericht werd geplaatst was de Russische marine 225 km van de VS kust verwijderd.
  Ik vraag mij nu af of het schip voor anker staat of reeds veel dichter is gevaren ( in een mogelijke snelheid Prigozjin stijl ).

  En ik reken er niet op dat dit schip aangevallen wordt want nucleaire koppen willen ze niet laten ontploffen want dan is hun kustgebied radioactief. Tijd voor onderhandelingen tussen Indiana Joe en Vladimir Putin.

  • Joe ‘Pedo Peter’ Biden is een sokpop… Barry Soetoro bedient hem. Maar Barry is druk met een dooie kok.

   • Volgens mij kan de Biden-soap geen maanden meer duren. De ultracorrupte zoon Hunter (1970) stond bij een hearing in het congres centraal waarin hij schaars gekleed was te zien. Het feit dat hij ondanks die laptop from hell nog altijd vrij los loopt, is werkelijk een gotspe.
    Vader Joe heeft volgens de dagboeken van dochter Ashley (1981) zich meerdere malen aan haar vergrepen en hij loopt nog altijd vrij rond, althans dit wordt ons voorgeschoteld.
    Verhalen doen de rondte dat een acteur de rol van Biden speelt. We gaan het zien waar dit tot leidt.

    • Ron Swart juli 25, 2023 at 17:34

     Kennis van mij waarmee ik frequent discussies mee had was een behoorlijk slimme ITer en werkte veel langdurige tijden in Amerika vertelde mij o.a. dat veel Amerikanen niet eens de naam wisten van hun buurstaten.

     • Amerikanen zijn volgens mij het meest geïndoctrineerde & afgestompte volk ter wereld en God’s own country heeft zoveel mogelijkheden om te recreëren, dat velen niet de behoefte hebben te reizen naar het buitenland.
      Nog altijd zijn de meeste Amerikanen niet in het bezit van een paspoort.

     • @Adriaan…

      Dat is in Europa niet anders. Vergeet niet dat de staten in Amerika net zo groot zijn als complete landen in Europa. Veel Nederlanders kunnen België niet eens op de kaart aanwijzen. Veel Nederland kunnen de provincies in eigen land niet eens aanwijzen en dan zijn wij op schaal, vergeleken met de USA, zelfs maar een middelgrote stad. We zijn met zn allen door het ONDERwijs, ONDER de wijsheid gebracht en gehouden. We leren in het ONDERwijs om orders te volgen, te gehoorzamen, te presteren en wedstrijdjes met elkaar te houden en te consumeren… meer leren we niet meer. We leren niks meer, we worden volledig geprogrammeerd. Leren begint in de leerling, ONDERwijs is als een gans met een trechter volproppen, het heeft niks meer met leren te maken. Deze oorlog gaat om ons bewustZIJN, het ONDERwijs is samen met de media één van de allergrootste wapens ooit. Ze hebben ons volledig gehersenspoeld en geprogrammeerd. We denken, doen en leven in totale duisternis, alleen het licht van liefde kan dat nog ongedaan maken.

      • Let God sort them out juli 25, 2023 at 18:50

       In Israël gaat het ook de verkeerde kant op LGSTO net zoals in Polen waar de regering de rechtsorde wil verstoren tengunste van het regime Andrzej Duda, zoals Nederland straks geregeerd wordt volgens decreten uitgevaardigd door de noodwet, overal in Europa wordt de marginale “democratie” vertrapt.

       *

       In een golf van verzet hebben ongeveer 10.000 reservisten van de Israel Defense Forces (IDF) verklaard niet bereid te zijn om te dienen, samen met meer dan 1.000 tegenhangers van de luchtmacht die een soortgelijke verklaring aflegden. Hun verzet komt voort uit controversiële wetgeving van de huidige regering die volgens sommigen indruist tegen democratische waarden.

       “Dit is een van de moeilijkste avonden voor de staat Israël, maar het is ook een van de belangrijkste in de geschiedenis van de staat”, kondigde Eyal Neve, leider van de Brothers in Arms, aan tijdens een persconferentie op zaterdag.

       Volgens The Jerusalem Post staat de groep van 10.000 reservisten symbolisch voor de regering, de minister van Defensie en premier Benjamin Netanyahu en beweert dat de verantwoordelijkheid bij hen ligt om het wetgevingsproces te stoppen.

       https://libertywire.net/10000-israeli-troops-refuse-to-serve-over-govt-actions/

 12. Ondertussen zitten we met een grote groep neomarxistische jongeren uit het hoger onderwijs, die zich inzetten voor de Verenigde Naties SDG Agenda 2030 revolutie.
  Het communisme is er nog steeds en is groeiende.
  De globalisten VN WEF zijn dol op het communistische systeem van China.

  • Blinde volgers maken geen kans tegen vrije mensen… de GGZ gaat het nog druk krijgen met al deze toekomstige patiënten. Alhoewel… ze zijn wel geprogrammeerd, maar kijk hoe makkelijk die bladeren draaien en meewaaien zodra er een andere wind waait. Één wakker licht is krachtiger dan een zonsverduistering.

 13. Er staat een historische onjuistheid in dit stuk welke het westen graag in stand wil houden en dat is dat de Russen de schuldigen waren aan de Russische raketcrisis. Als je tussen de regels doorleest erkent de auteur van dit stuk het ook. De Amerikanen hadden eerst een nuke baisis in Turkijke opgezet. Die vertikte ze te verwijdeen. Als reactie daarop gingen de Russen hetzelfde doen in Cuba. Toen schrokken de Amerikanen en pas toen waren ze bereid om de raketten in Turkijke te verwijderen.

  Geschiedenis rijmt…. Zal het nu weer gebeuren maar dan met de Amerikaanse nuke basis in Polen en Roemenie ontmanteld worden als de Russen ze weer in Cuba plaatsen?

  Groeten,
  Hugo

   • Hoi,

    Ik vind de ”heilig” verklaring van de Kennedy familie meer dan jammer. Op papier waren het goede Christenen maar wat ze uitspookte was dat zeker niet. Een beetje ala de Clintons maar dan iets milder.

    Macht corrumpeert, absolute macht corrumpeert absoluut. Aldus een van de weinige eerlijke mensen in de Engelse politiek ongeveer een eeuw geleden.

    Ik heb macht gehad en heb nog een flink deel er van over. Ik kan je vertellen dat het verslavend is. Jouw beslissingen ed veranderen de toekomst van mensen, het bedrijf en zelfs de sector. Dat was mijn macht. Ik liet me niet echt gaan en hield vast aan mijn idealen. Daarom heb ik nu geen macht meer in de sector. Die waren het nl niet eens met mijn idealen en wonnen.

    Ik vind het zo een zwakte bod dat mensen zeggen, oh, laat t maar over aan Jezus. Ik ben niet institutioneel (lees gecorrumpeerd) gelovige. Eens dat er meer tussen hemel en aarde is dan ons wordt verteld maar echt, JIJ bent degene die in je omgeving verandering of niet kan bewerkstelligen.

    Weet ook dat je succes hebt met die verandering dat je aangevallen zal worden door ”’the powers that be” die de status quo willen handhaven. Vergeet niet dat al die schapen dat ook graag willen hoezeer het ook tegen hun belangen in gaat.

    Ik kan je van harte aanraden een ”fuck you, ik weet het wel beter (en bewijzen dat het zo is) dan ach ik doe niks want Jezus doet t wel voor ons. Gaat niet gebeuren. Sodom en Gomorra waren niets vergeleken met de pervesie die er nu is. God heeft niet ingegrepen. Maar blijf vooral bidden en doe niets, iets wat de ”powers that be” graag zien.

    Groeten,
    Hugo

    • Hugo,
     Dank voor het delen van jouw verhaal met ons, ik zelf schrijf altijd over de Kennedy’s dat ik veel respect heb omdat beide broers toch ergens voor zijn blijven staan en daarom zijn vermoord, heilig zijn ze niet maar zij zijn voor mij wel tot nu toe de enigste Presidenten van dit land waar ik in ieder geval sympathie voor heb, hoe ze hun priveleven hebben geleid daar heb ik wel over gehoord is het net als met Martin Luther King, toch ook veel respect voor, iemand die wel erg diep in mijn hart zit en een voorbeeld was en altijd zal blijven is Mandela, maar ook hij was slechts een mens, net als u en ik, ik ben van protestantenhuize maar heb mij zeer lang geleden uitgeschreven uit die Kerk, ik vind religie in het algemeen mensen onderdrukken en blijf er graag zover mogelijk vandaan, denk dat U ook bedoeld dat je alles lekker kunt afschuiven op G.d die het wel oplost maar ondertussen gaat alle ellende gewoon door, de opstand van de gevangenen in Sobibor die gezamenlijk alles of niets deden tegen de SS en hun t.ringlijers van Nazibeulen, dat mensen inderdaad toen dachten, we wachten en bidden tot er hulp komt of we doen het zelf en we gaan of de dood in of we redden het, heel vroeger was daar Rutger Hauer in een film over, hij speelde een Russische soldaat, sterke persoon ook als mens die Hauer, mocht ik wel, eigenzinnig en voor niemand bang, groet aan U van mij, beetje langer geworden dan ik eigenlijk had verwacht!

     • Hoi,

      Dank je voor je reactie. Ik kan met je meegaan in Martin Luther King. Hij vond dat mensen op basis van hun kwaliteiten beoordeeld moeten worden ipv huidskleur en dat deze verandering niet gewelddadig moest gebeuren. Iets waar ik volledig achter sta. Iets wat helaas ongedaan gemaakt is. Prio voor vrouwen, asielzoekers, homo’s etc.

      De Kennedies heb ik altijd hypocriet gevonden. Openlijk stelde ze het een. In de werkelijkheid iets anders. Dat nukes in Cuba vs Turkije is daar een mooi voorbeeld van. Wij hebben nukes in Turkije staan maar die kut RUssen mogen dat echt niet in CUba doen en ik dreig met WW3.

      De invasie van Cuba (bay of pigs) heeft ie alleen gestaakt omdat hij er achter kwam dat hij voorgelogen was door de CIA en anderen. In eerste instantie was hij gewoon voor.

      Mandela was, in mijn optiek, ook gewoon een klootzak. Aanvallen uitvoeren op (voornamelijk) blanke burgers en ze martelen en vermoorden. Wat een held. Het zal niet lang meer duren voordat Zuid Afrika een failed state is. Ze kunnen het energienet niet eens in de lucht houden.

      Over je gedachten over religie. Grappig dat jij uit een gelovig gezin het totaaal verwerpt maar ik, die atheitsisch is opgevoed juist meer in, laten we het meer tussen hemel en aarde noemen, ben gaan ”geloven”.

      Hoe ik dat vorm geef laat ik even in het midden. Ik wil wel benadrukken dat ”institutioneel geloof” absoluut mensen onderdrukt. Dus eens op dat vlak. Ik bedoelde dus inderdaad dat ”intitutioneel geloof (itt nioem het je hart volgen) mensen passief houdt. God heeft een plan, bid maar en heb vertrouwen dat het goed komt. Dat doet het dus niet. Je moet, idealiter met gelijkgestemden, het allemaal zelf doen.

      Overigens beschouw ik ”staatisme” ook een vorm van geloof. Ik heb ”goed” gestemd, Helaas de meerderheid niet dus meer kut overheid. Over 4 jaar een nieuwe kans en in de tussentijd doe ik niets. Ok, misschien een opiniepeiling invullen om aan te geven dat ik iets niet steun.

      Grappig dat je de film met RH aanhaalt. Wat mij voor een flink deel heeft gevormd waren de (schaarse want trauma voor hem, vertelde het alleen als hij teut was) verhalen van mijn opa wat hij had meegemaakt in WW2. Hij had de werkplicht in DL ontweken door zoutzuur over zijn enkel te gieten (lidteken gezien) maar uiteindelijk opgepakt in een razzia.

      Daarom werd ie naar een heel pittig werkkamp gestuurd waar hij een tandje beter werd behandeld dan Russische krijgsgevangenen. Uiteindelijk had een forse club zich georganiseerd en braken ze succesvol uit. Dit met redelijk wat slachtoffers aan hun kant. Bidden hielp niet (smile)

      Wat mij betreft een mooi motto om naar te leven ”be the change you want to see” (in society). Je kan het en als je ergens echt voor staat kan je super koppig zijn. Als je ooit bang voor iemand bent, stel je gewoon voor hoe die persoon op de pot zit met zijn broek naar beneden om te schijten. Helpt altijd om de mythe te doorbreken. Ok, werkt misschien niet als je onder schot wordt gehouden maar als je gedwongen wordt je eigen graf te graven…. Je hebt een schop en aarde (of zand). Dan moet je wat. Ik zal het vertikken om mijn eigen graf te graven en dan doodgeschoten worden. Ik accepteer dan dat er een heel grote kans ik dat ik doodga maar dan mogen die klootzakken in ieder geval zelf graven.

      Fuck em. In een zeker opzicht bent ik blij geweest met die corona waanzin. Ik heb mezelf echt goed kunnen trainen in het weerstaan van het ”niet nadenken maar meedoen” gebeuren. Was niet altijd even makkelijk maar over het algemeen wel.

      Groeten,
      Hugo

      • Hugo,
       Over Mandela denken wij heel anders, een hem een klootzak noemen daar heb ik wel problemen mee, hierop deze site zitten ook racisten en die hebben wel grote moeite met Mandela, hij stond voor verbinding en liet mensen in zijn regering toe die van het apartheidsregime waren, hij vroeg het hen en zei willen jullie voor de nwe regering werken en zij waren verbaast want zoals jij schrijft dachten die blanken massaal, hij gaat ons vermoorden en een compleet zwarte regering installeren, zij waren voor een nwe regering en kregen de kans, juist Mandela dacht niet in wit en zwart, hij bezocht rugbywedstrijden van witte spelers, juist daarmee liet hij zien dat hij voor alle burgers een president was, vele zwarte burgers waren het toen niet met hem eens maar onder de blanken kreeg hij wel sympathie, in de gevangenis leerde hij het Afrikaans spreken omdat zo beter met de bewakers om te kunnen gaan, hoe kun je nou iemand als terrorist beschouwen die op komt voor zijn volk, het land staat er nu slechter voor denk ik maar Mandela ging echt voor samen ook al schrijven zij van alles en ook U, ik hoef je niet te overtuigen Hugo, heb ik ook geen illusies in maar dat hoeft ook niet, Kennedy’s zijn natuurlijk voor een Amerikaanse president 2 bijzondere geweest, ik weet wel meer over hen natuurlijk en zeker zeer negatief, King en de Kennedy’s allemaal door de CIA vermoord, triest voor een land die zo groots spreekt over zichzelf, groet aan U!

       • Hoi,

        Dank je voor je reactie. Ondanks dat we het niet overal eens over zijn vind ik het een heel prettige uitwisseling van gedachten. Gezien je passie voor Mandela en de Kennedies zal ik me wat verder verdiepen. Ik heb me er duidelijk minder in verdiept dan jij hebt gedaan. Ik moet bekennen dat ik me er zeker niet zo diep in ga verdiepen als jij maar een tweetal boeken zal ik minimaal lezen. Jammer dat ik ze nog niet heb want vanavond is een prima avond om een boek te lezen (smile)

        Hartelijke groeten,
        Hugo

      • Hugo,
       Ik lees nu pas het gehele bericht, dank voor de uitgebreide reactie, ik ben dan wel iemand die niet religieus is maar wel weet en denk dat er dingen zijn die wij niet kunnen verklaren, misschien zou je dat spiritueel kunnen noemen, ik geloof niet in een opperwezen, wel dat wij als mensen gekloond zijn na het lezen van Sitchin zijn boek de 12e planeet, ik heb natuurlijk wel respect voor een ieders mening want daar begint alles mee althans voor mij!

       • Hoi voor de tweede keer (smile).

        Heel herkenbaar, respect ik de basis voor een degelijk gesprek en/of discussie.

        Aangezien je totaal niet gelovig bent kan ik je aanraden om je te verdiepen in CERN (de deeltjes versneller). Wat die wetenschappers hebben verklaard doet je mond openvallen.

        Het laatste wat ik er van heb meegekregen is dat ze met hun experimenten hopen om inzicht de krijgen in de 9e dimensie. Ze zeggen zelf dat ze al observaties hebben uit dimensies die wij nog niet kennen.

        Een wetenschappelijke speculatie (welke kan volgens snaar theorie) is dat dat wezens uit de 9e dimensie een hologram kunnen projecteren in de 8e dimensie welke daar dan niet van echt kan worden onderscheiden en zo door. Ik vind dat ook facinerend spul. Allicht dat je er wat mee kan.

        Groeten,
        Hugo

        Bijzonder feitje, bij de ingang van CERN staat een beeld vann Shiva, de vernietiger van werelden….

        • Beste Mensen

         Sorry
         Shiva is Alles bijelkaar
         Zowel de Schepper de in stand houder als de vernietiger tegelijkertijd
         Hij bedeelt zichzelf steeds een andere naam toe
         Het is dat een wezen in dit geval mens een passende keuze kan maken zonder enige dwang van welke benaming het innerlijke gevoel ook zal aangeven te accepteren als de steunpilaar
         Via die te gaan dienen en bedienen
         Vervolgens :
         Alles zal op z’n pootjes terecht komen
         Overgave en Geduld heelt alle wonden zuivert alle misvattingen misverstanden

         Dank U

        • Hugo,
         Iets wat ik ook heel interessant vind is te zien op Netflix heet unsolved mysteries en aflevering heet paranormal rangers, die rangers zijn Navajo mensen die bigfoot onderzoeken en andere wezens zoals skinwalkers, ik geloof in de verhalen van deze first nations van de Navajoreservaten, er zitten diverse dingen in deze aflevering die ik zeer interessant vind, boeken over Mandela ja,
         heb er zelf, een verhaal wat ik zelf prachtig vind zal ik nu delen met je, hij was inmiddels al President en ging bij iemand op bezoek met chauffeur en auto, de man liet Mandela binnen en na een tijdje zouden zij gaan eten, de chauffeur moet al die tijd wachten, Mandela zegt tegen de man die hem had uitgenodigd ik kom zo terug en gaat naar de chauffeur, hij vraagt hem, heb jij al gegeten en de chauffeur zegt nee, Mandela loopt met hem naar binnen en zegt tegen de binnen zittende man doe maar een bord erbij want de chauffeur eet gewoon mee, dat is wat ik bedoel, zie jij dat Rutte of zo doen bij de chauffeur, ik niet, ik hield echt van deze man maar er zijn zoveel boeken over hem, ik zelf heb het boek Nelson Mandela de biografie geschreven door Fatima Meer, natuurlijk mag je hem een klootzak noemen maar ik vind dat geen argument, gewoon een belediging, weet heel veel van hem, hij was 1x te gast bij Oprah Winfrey en de zaal zit vol met mensen, Mandela zegt na een tijdje in dat programma, is er verder nog iets speciaals vanavond, Winfrey begint te lachen en zegt, de zaal zit vol want de mensen komen voor U, heb nog meer voorbeelden maar ook op youtube kun je hem zien in interviews, proberen ze hem te chanteren, wat een sterke man, wijkte voor niemand en zat alleen maar gevangen omdat hij gelijke rechten wilden voor alle Zuid Afrikanen, niet meer en niet minder, groet aan U, geniet van het weekeinde en nu lees ik een boek met 10 verhalen over de Inquisitie, kocht ik eens in een witte boekenwinkel, wat een vreselijke tijd moet dat ook geweest zijn, nu begint het er inmiddels ook op te lijken dat je niet meer mag afwijken van de gewone media, doen ze gewoon de microfoon uit, bizarre tijden maar ik blijf mijzelf, een autonoom eigenzinnig mannetje!
         Hopelijk was het bericht niet te lang voor je (?)!

        • Nogmaals hoi en dank voor je reactie. Maak je geen zorgen om de lengte van je rezctie(s). Ik lees snel en graag. Verder leuk dat je je persoonlijke verhalen hebt gedeeld.

         Fijn weekend!

         Groeten,
         Hugo

 14. Benjamin Creme schreef dat we er bijna geweest waren met de Cubacrisis, als we niet achter de schermen waren geholpen door UFO’s, die evenals hun bemanning etherisch zijn. De ether is de blauwdruk van fysiek bestaan waar wetenschappers nog geen beslag op kunnen leggen. UFO’s zouden ook de technologie hebben om straling op te ruimen die (nog niet ontdekt) op etherisch niveau plaatsvindt door commerciële uitbating. Hun energiebron is universeel, en ze proberen die ook langzaam op aarde in te voeren. Dit alles verloopt min of meer via plan, maar is afhankelijk van het niveau van bewustzijn van de mens. Want zoals me gisteren verteld werd: ‘Wij zijn op een andere weg’.

 15. “alleen waren het deze keer de VS en de NAVO die de crisis begonnen door te proberen Oekraïne bij de NAVO te betrekken, zodat er Amerikaanse raketten in Oekraïne geplaatst konden worden.”

  De “Cuba crisis” is ook door de VS begonnen, door Turkije bij de NAVO in te lijven, en er op Rusland gerichte raketten te plaatsen…
  Zelfde aanstichters, zelfde verhaal, enkel met Oekraïne in plaats van met Turkije.

 16. Ik heb het al vaker gezegd en wil het bij deze nogmaals herhalen : de westerse politiek, de westerse “democratie” is helemaal geinfiltreerd door het bedrijfsleven. Michael Parenti heeft er al jaren geleden een boek over geschreven met de titel “democratie voor de elite”.
  Verder is democratie voor de normale mens een wassen neus. Fabeltjeskrantkijkers zeggen dan : maar hier leef je toch goed. Je kunt alles zeggen, niemand die je oppakt. Er is geen armoede.
  Nou, bij deze : slaap verder. Als dat zo is, komt dat omdat dat door de eeuwen heen stukje bij beetje afgedwongen. Kiesrecht voor vrouwen, afschaffen kinderarbeid, minimumloon etc.
  Maar geef de elite een vinger en ze hakken je arm af tot boven het schoudergewricht.
  In een groot bedrijf werkend erger ik me al jaren aan de houding van veel collega’s die het allemaal wel goed vinden. Die redeneren van : stom kijken en ja zeggen. Die nooit eens zeggen : en nu is het genoeg. Die collega’s laten vallen die wel wat zeggen en die in de problemen komen. Altijd wordt er wel weer iemand als leiddinggevende gevonden die bereid is om het peroneel te koeieneren tegen wat meer salaris en het vooruitzicht van promotie. Iedere keer weer.
  In de landelijke politiek is het niet anders. De ene volksmenner (Rutte) gaat weg en de andere (Timmermans) staat alweer te trappelen. Iedere keer weer de nederlandse samenleving weer wat uitgehold achter latend.
  op globaal niveau idem dito.
  Zonder Poetin te verheerlijken is het wel bijzonder om te zien hoe Poetin het westen een spiegel voorhoudt. Hoe hij het westen dwingt tot nog meer leugens en gekonkel om hun achterban dom te houden. De burgers die zich meer bezig houden met netflix, het geboden jaarsalaris van mbappe, de voorverkiezingen van het eurovisiesongfestival, en de avonturen van de meilandjes en andere belangrijke zaken.
  Iemand moet regeren, en als het dan toch iemand moet zijn laat het dan een kerel zijn en niet die westerse stiekeme hypocrieten met hun achterbakse verdeel en heers maniertjes die ervoor zorgen dat er een kille harde samenleving ontstaat.

 17. Nou beste Mensen

  Wat Nu
  Door Neuken ??
  Of stoppen ?!
  Hoe meer Satanisten
  Hoe meer er moeten worden uitgeroeid vermoord

  Maak Uw keuze en geef er gehoor aan
  Heel veel success sterkte
  Word een Isss Lala Mietje
  Dat Gender troep
  Of
  Een geheel onthouder totdat de Satanisten uit zichzelf zonder geweld zijn gereduceerd tot een hanteerbare niveau
  Natuurlijke dood
  Maakt Uw keus

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in