Update: Enkele belangrijke details van de Oekraïense aanvalsoperatie op de Krim zijn onthuld. De camera die geïnstalleerd was op de plaatselijke burgercamping die door de Oekraïeners werd aangevallen, filmde het incident. Het bleek dat de ‘dappere’ Oekraïense Special Forces bedreigd werden door een dappere Krimtoerist, die hen tegemoet trad met een geweer, bericht Southfront.

Aangezien de Oekraïense aanval uitsluitend gericht was op het maken van foto’s, zonder de aandacht van het Russische leger te trekken, ontsnapten ze onmiddellijk om gevechten met de burger te vermijden. Ondanks de leugens van Kiev over talloze trofeeën die in een gevecht zouden zijn gewonnen, vluchtte de AFU onmiddellijk en raakten ze hun wapens kwijt:

De terugtrekkende Oekraïense militairen openden haastig het vuur met machinegeweren om hun aftocht te dekken. Ze richtten zich op de burgercamping. Gelukkig raakte niemand gewond. Het Russische leger opende het vuur niet op de Oekraïense groep om de burgers niet in gevaar te brengen. De Oekraïense boten werden echter wel beschoten en tot 25 militairen werden vernietigd.

De AFU deelde een video van hun gevecht met een Russische UAV:

Het regime in Kiev vierde de Onafhankelijkheidsdag met nog een provocatie op Russisch grondgebied. In de nacht van 24 augustus landde een groep Oekraïense saboteurs op de westkust van het Krim-schiereiland.

De operatie werd naar verluidt bevestigd door de beelden die Kiev deelde. De video toont een groep Oekraïense Special Forces op boten gewapend met in de VS gemaakte M2 Browning machinegeweren en Mk19 automatische granaatwerpers. Ze zijn te zien terwijl ze hun vlag op een onbekend gebouw plaatsen, in de lucht beschieten en vluchten. De burgercamping op Kaap Tarkhankut werd naar verluidt onder vuur genomen.

Sommige bronnen beweerden dat de groep verliezen had geleden, anderen meldden dat ze te snel gevlucht waren zonder slachtoffers. Sommige Israëlische bronnen meldden dat de AFU probeerde om de sabotagegroep te evacueren die eerder de posities van de Russische luchtverdediging had aangevallen.

Russische wetshandhavers noemen beide berichten nep. Het doel van het regime in Kiev was echter om tenminste een hype te krijgen, zelfs als ze nep zijn.

De operatie was niets anders dan een mediacampagne gewijd aan de Onafhankelijkheidsdag. Als de aanval niet in scène is gezet, heeft deze geen militaire resultaten opgeleverd. Maar als het bevestigd wordt, stelt het feit dat Oekraïense militairen de Krim over zee kunnen bereiken de veiligheid van het schiereiland in vraag, waar de strategisch belangrijke faciliteiten van het Russische leger staan.

Op 23 augustus verklaarde de AFU de vernietiging van het Russische luchtverdedigingssysteem op Kaap Tarkhankut. LINK Als reactie deelde het Russische leger beelden van twee Russische Su-34 bommenwerpers die Oekraïense luchtverdedigingssystemen vernietigen met X-35 raketten in de buurt van het dorp Zeleny Gai in de regio Mykolaiv. Afgaande op de video werden twee lanceerinrichtingen, een radarstation en een gevechtscontrolepunt vernietigd. De aanval werd gelijktijdig gefilmd door twee Russische drones.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Patrick Lawrence: De oorlog die we eindelijk mogen zienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWie is er bang voor Prigozhin en Wagner?
Volgend artikelArtsen die oproepen om de verspreiders van verkeerde Covid-informatie te straffen, moeten voorzichtig zijn met wat ze wensen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Dus het verhaal wat ik eerder al zei hier blijkt dus toch waar te zijn ? en als dat wel waar is dan is de verdediging dus geen klote waard van Rusland dan krijg ik toch mijn twijfels .
  Want hoe is het in godsnaam mogelijk om met boten of boot bij de Krim te komen , dat is geen goed teken van Rusland als ze niet opgemerkt zijn .
  Beter gezegd knap slordig , Rusland kan beter maar eens haast maken voordat de Ukris straaljagers krijgen want dan gaat het goed mis .
  En niet ieder keer mauen dat het Rusland plan is , ik krijg mijn twijfels van het leger van Rusland .

  • Treeg augustus 25, 2023 at 12:04

   Ben het met jou eens Treeg, niets zou aan de aandacht van het Russische leger mogen ontsnappen, maar geen enkele organisatie, instelling, leger is perfect omdat deze met de menselijke factor te maken hebben, maar net zoals Casse het zei, denk dat het goed komt met deze Speciale Militaire Operatie van Rusland.

   • Kijk Adriaan ik weet wel dat het moeilijk is maar de Krim niet potdicht maken is mijn opzicht niet goed en het feit dan die Ukri met een speedboot zo ver over zee moeten en niet opvallen dan zeg ik , De kust wordt niet goed beschermd

 2. Grote doorbraak op de Krim door oeki Bandera leger: 3 stuks 12,7 mm gaten geschoten in blauwe bungalowtent op de camping van Tarkhankut.

 3. Electronica en nog eens electronica; dan is er maar een centrale nodig die bemand moet zijn.
  Kan de hele zeekant bewaakt worden.

  Ik denk, dat als Rusland eindelijk eens doorstoot, dat na de overgave van Banderastan dit soort irritaties en aanslagen zullen doordruppelen, maar niet voor lang.
  Tijd dat RU wakker wordt en doorstoot, het land zuivert en herverdeelt.

  Dan kan RUst weerkeren

 4. Ondertussen: ik weet zeker dat er nog wel wat advocaten zijn in Moscow die niets te doen hebben.

  Laat die zoveel mogelijk aanklachten deponeren bij het ICC wegens oorlogsmisdaden gedaan door de Oekies; uitlokken van oorlog door USA en GB; verlengen van oorlog door wapen leveranties.

  Kortom: alles wat mogelijk is; overstroom ze met aangiften……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in