Noorse professor psychologie waarschuwt dat de post-covid samenleving een “nationale gehoorzaamheidswedstrijd” is

1

De Noorse hoogleraar psychologie Charlotte Reedtz waarschuwt dat onze post-covid-samenleving een “nationale gehoorzaamheidswedstrijd” is geworden die de komende jaren een verwoestend effect zal hebben op de geestelijke gezondheid.

Reedtz, een professor in de psychologie aan de Universiteit van Tromsø, zegt dat er in geen enkele kosten-batenanalyse rekening is gehouden met de nadelige psychologische impact van de lockdowns.

“Het politieke landschap is veranderd in een nationale gehoorzaamheidswedstrijd”, zegt Reedtz tegen de nationale omroep NRK. “We strijden om de strengste maatregelen voor de hele bevolking van het hele land, zo lang mogelijk. En dit alles zonder de het effect van de genomen maatregelen af ​​te wegen tegen de kosten en de gevolgen”.

Reedtz merkt verder op dat de maatregelen die worden genomen om de pandemie te bestrijden uiteindelijk een grotere impact zullen hebben dan de pandemie zelf.

“We hebben een grote toename van mentale, sociale en emotionele gezondheidsproblemen, bij een breed scala aan kinderen en adolescenten. In veel opzichten doen we het na al deze maatregelen veel slechter”, zegt ze.

Reedtz merkt op dat jongeren het meest zullen lijden.

“Het lijdt geen twijfel dat kinderen en jongeren het meest worden getroffen door infectiebeheersingsmaatregelen in Noorwegen. En nu zijn er veel onderzoeken die aantonen dat zowel gedragsproblemen als concentratieproblemen, eenzaamheid, depressie en angst enorm zijn toegenomen, zowel bij de oudere als bij de jongere leeftijdsgroepen”.

De wetenschap concludeert dat lockdowns de sterfte tijdens een pandemie niet vermindert.

De hoogleraar zegt dat ze allemaal “te gehoorzaam” waren geweest en dat ze “een beetje moesten rebelleren”.

Noorwegen heeft slechts 640 positieve sterfgevallen als gevolg van Covid-19 geregistreerd, wat veel minder is dan in veel andere Europese landen.

  Genadeloze Corona-dictatuur: het Merkel-regime wil mondkapjesweigeraars in de gevangenis zetten

De gemeente Oslo heeft onlangs echter nieuwe beperkingen ingevoerd die hebben geleid tot de sluiting van scholen en een verbod om mensen meer dan twee bezoekers toe te laten in hun huizen.

Deugman werd anaal verkracht door asielzoeker – voelt zich schuldig over de deportatie van de verkrachter

Vorig artikelVruchtbaarheidsonderzoek na Covid-19 vaccinaties in Israël
Volgend artikelRusland kan binnenkort Twitter blokkeren – heeft illegale inhoud niet verwijderd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De recente Covid-19-plandemie heeft aanzienlijke psychologische en sociale gevolgen gehad voor onze bevolking. Vele onderzoeken hebben de impact op het psychologische welzijn van de meest blootgestelde groepen aangetoond, waaronder kinderen, studenten en gezondheidswerkers, die een grotere kans hebben op het ontwikkelen van posttraumatische stressstoornis, angst, depressie en andere symptomen van angst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in