Noors virusonderzoeker: het Coronavirus komt uit een laboratorium

2
Viroloog Birger Sørensen denkt dat het Coronavirus uit een laboratorium komt

Het Coronavirus dat de ziekte Covid-19 veroorzaakt komt uit een laboratorium en is per ongeluk uitgelekt, zegt de Noorse viroloog Birger Sørensen in een interview met Fria Tider. Dat het niet uit het dierenrijk komt, blijkt volgens hem zowel uit de structuur van het virus als uit de snelle verspreiding ervan tussen mensen.

Viroloog Birger Sørensen is een relatief bekend gezicht in Noorwegen. Toen de Mexicaanse griep in 2009 toesloeg, werd hij regelmatig geïnterviewd in de media voor zijn werk aan de ontwikkeling van een vaccin. Tijdens de Ebola-epidemie in West-Afrika in 2014 werd hij opnieuw het onderwerp van de media toen hij commentaar gaf op de virusuitbraak en hij kreeg ook aandacht voor zijn onderzoek naar hiv.

Toen de Coronapandemie begin dit jaar de wereld begon te overspoelen, werkte Sørensen samen met de Britse oncoloog Angus Dalgleish en statisticus Andres Susrud om het te onderzoeken. Hun eerste rapport, dat gaat over hoe het virus zich bindt aan receptoren bij de mens, werd in mei van dit jaar gepubliceerd door Quarterly Reviews of Biophysics Discovery.

“We wilden een scriptie publiceren over vaccins en het belang van het ontwikkelen van een veilig vaccin en dat je het kunt doen”, vertelt Birger Sørensen aan FriaTider.

Maar toen het wetenschappelijk team klaar was met het schrijven van hun tweede studie, die gaat over de oorsprong van het virus, werd het gestopt. Geen van de peer-reviewed wetenschappelijke publicaties waar ze zich op hebben gericht, wilde het publiceren.

De studie heeft de opvallende kop “The Evidence which Suggests that This Is No Naturally Evolved Virus” – Het bewijs suggereert dat dit geen natuurlijk ontwikkeld virus is. Sørensen, Dalgleish en Susrud zijn ervan overtuigd dat het Coronavirus uit een laboratorium komt.

  Infectieziekten autoriteit geeft toe: FFP-2 mondkapjes zijn een gevaar voor de gezondheid

“Op veel plaatsen in China, VS en Australië wordt onderzoek gedaan naar het Coronavirus”, benadrukt Sørensen.

“Ik ben ervan overtuigd dat het door een ongeluk is verspreid. De Amerikaanse autoriteiten hebben in 2018 een inspectie uitgevoerd in Wuhan, toen werd het beschreven als een risicolaboratorium”.

De Noorse viroloog wijst erop dat er bewezen gevallen zijn waarin virussen uit het laboratorium zijn gelekt, en dat het daarom niet erg controversieel is om te beweren dat dit virus ook die oorsprong kan hebben.

“Er zijn veel laboratoria die een fout hebben gemaakt en per ongeluk virussen hebben vrijgelaten. Het oorspronkelijke Sars-virus werd vrijgelaten vanuit Singapore, wijst hij erop, verwijzend naar een incident in november 2003“.

Er zijn veel voorbeelden van virussen die uit klasse 3- en klasse 4-laboratoria zijn gelekt. Ik denk dat het Coronavirus al in de tweede helft van augustus, begin september 2019, is uitgelekt. Er is veel dat erop wijst.

Birger Sørensen is van mening dat onder andere de structuur van het Coronavirus, en dat het zich zo snel tussen mensen begon te verspreiden, aangeeft dat het niet uit het dierenrijk komt. De Noorse onderzoeker denkt daarentegen dat het eerder aangeeft dat het virus reeds is aangepast voor de mens, door laboratoria die onderzoek doen naar virussen op menselijke cellen.

Hij keert ook de kritiek om op de bewering dat het Coronavirus uit een laboratorium komt, dat daar geen bewijs voor zou zijn, door erop te wijzen dat niemand erin is geslaagd te bewijzen dat het uit de natuur komt.

Tegelijkertijd benadrukt Sørensen dat er tal van wetenschappelijke proefschriften zijn over hoe virussen kunstmatig in het laboratorium worden gecreëerd.

“Er is veel onderzoek gepubliceerd, enkele honderden artikelen tussen 2015 en medio 2011, die aantonen dat je zulke virussen kunt maken en dat men weet welke eigenschappen ze hebben”, zegt Sørensen..

De kritiek op Sørensen is soms erg hard geweest. Kristian Andersen, hoogleraar immunologie en microbiologie aan het onderzoekslaboratorium Scripps Research in Californië, heeft het rapport van Sørensen afgedaan als “complete onzin, onbegrijpelijk en niet eens in de buurt van wetenschappelijk”. Hij maakte de beoordeling voordat het rapport überhaupt was gepubliceerd.

Birger Sørensen is van mening dat er zo’n sterke oppositie is tegen studies waarbij onderzoekslaboratoria als zondebok worden uitgekozen, omdat er grote belangen zijn die  niet willen dat het publiek in twijfel trekt hoe deze virusonderzoeken worden uitgevoerd.

“De wetenschappelijke gemeenschap wil niet discussiëren over zaken die in de toekomst het onderzoek naar virussen zouden kunnen belemmeren”, zegt hij.

“Virusonderzoek is een groot onderwerp. Sommigen doen onderzoek naar het Coronavirus. Anderen doen onderzoek naar de griep. Vooral China heeft goede toegang tot en doet aan dergelijk onderzoek”.

Sørensen benadrukt dat er veel verschillende doeleinden zijn voor het onderzoeken van virussen, en dat niet iedereen bezig is met het stoppen van ziekten en pandemieën.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebracht

Vorig artikelKardinaal waarschuwt: Covid zal worden gebruikt voor de “Great Reset” om “vrijheid” en “families” aan te vallen
Volgend artikelBedreigde critica op de farmaceutische industrie dood aangetroffen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Ik lees niks of ze nou ook echt wat gevonden hebben en het dus hebben kunnen isoleren.
  Alleen wat over een wazig eiwit.
  Dus hebben ze nog steeds geen echt bewijs.

  • Uiteindelijk is dan niet meer dan een soort van aankondiging dat we toch echt dat vaccin nodig hebben.
   En steeds zonder een echt bewijs.
   De man zal ook wel aandelen hebben of er belang bij hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in