Nog steeds moeilijk om artsen het nieuwe Coronavaccin te laten nemen

© Marco Verch Professional (CC BY 2.0)

Verbijsterend groot percentage artsen weigert het nieuwe Coronavaccin te nemen, schreef Frontnieuws op woensdag. De AP meldt nu dat maar liefst 80 procent van het personeel van sommige ziekenhuizen in de Verenigde Staten weigert zich te laten vaccineren.

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg behoren tot de groepen die als eerste de nieuwe vaccins van Pfizer en Moderna krijgen aangeboden wanneer de VS de bevolking gaat massavaccineren tegen Covid-19. Maar zoals Fontnieuws eerder meldde, kiest een aanzienlijk deel van de beroepsgroep in de gezondheidszorg ervoor om vaccinatie te weigeren.

Volgens de AP is het aantal werknemers in de gezondheidszorg die het nieuwe Coronavaccin niet willen nemen “verrassend groot”. Op sommige werkplekken heeft maar liefst 80 procent ervoor gekozen zich niet te laten vaccineren.

“Ik denk dat niemand een proefkonijn wil zijn. Ik ben zelf een wetenschapper en wil gewoon zien wat de onderzoeksgegevens laten zien. En geef me alle gegevens”, zegt hartchirurg Stephen Noble tegen AP.

Zelf heeft hij besloten te wachten met vaccineren en zegt dat hij dat misschien in april of mei gaat doen.

Een verpleegster in Texas die AP heeft gesproken, Stormy Tatom, zegt dat ze niet van plan is om zich nu te laten vaccineren omdat het vaccin op de lange termijn bijwerkingen kan blijken te hebben die vandaag de dag niet bekend zijn. Ze schat dat minstens de helft van haar collega’s op dezelfde manier redeneert.

Het is op dit moment niet bekend welke bijwerkingen de nieuwe vaccins op de lange termijn kunnen hebben, omdat de klinische onderzoeken nog niet zijn afgerond. Moderna’s en Pfizer’s fase 3 studies van het vaccin zijn pas over twee jaar klaar.

China's zero-Covid beleid: deuren worden dichtgelast en verhongerde Chinezen eten hun eigen huisdieren op

Om dezelfde reden is het niet bekend hoe lang het vaccin beschermt tegen Covid-19.

“De duur van het beschermende effect van het vaccin is niet bekend, aangezien het nog steeds wordt bepaald in lopende klinische onderzoeken”, luidt de bijsluiter van Pfizer’s covidvaccin Comirnaty voor beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg.

“Verbijsterend groot percentage” artsen weigert het nieuwe Coronavaccin te nemen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here