Steve Bannon, voormalig hoofdstrateeg van het Witte Huis. Foto links, Michael Vadon, The Pancake Of Heaven! (CC BY-SA 4.0), rechts, Michael Vadon, (CC BY-SA 4.0)

Het YouTube-kanaal van de voormalige hoofdstrateeg van Donald Trump, Steve Bannon, en zijn podcast “War Room” zijn verwijderd, meldt The Wrap.

Een woordvoerder van YouTube, eigendom van Google, zegt dat de reden voor de censuur is dat de podcast valse informatie verspreidde over de Amerikaanse presidentsverkiezingen en dat daarmee de regels van het videoplatform werden geschonden. Na drie overtredingen is het kanaal nu definitief verwijderd.

“In overeenstemming met ons waarschuwingssysteem hebben we het kanaal ‘War Room’ van Steve Bannon en een daarmee verbonden kanaal stopgezet wegens het herhaaldelijk overtreden van onze communautaire richtlijnen. Zoals we gisteren al zeiden, zal elk kanaal dat nieuwe video’s met misleidende inhoud plaatst waarin wordt beweerd dat wijdverbreide verkiezingsfraude of onnauwkeurigheden de verkiezingsresultaten bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben gewijzigd,  in strijd met onze richtlijnen, een waarschuwing ontvangen, een straf die het uploaden of live-streamen tijdelijk beperkt. Kanalen die in dezelfde periode van 90 dagen drie waarschuwingen ontvangen, worden permanent van YouTube verwijderd”, zegt de woordvoerder tegen The Wrap.

Bannon werd een stem in de publieke opinie toen hij de Amerikaanse conservatieve rechtse site Breitbart News in 2012 overnam. Hij leidde de verkiezingscampagne van Trump in de laatste maanden voor de verkiezingen van 2016 en werd vervolgens benoemd tot hoofdstrateeg van het Witte Huis, een positie die hij ongeveer een jaar bekleedde. De censuur van Bannon vond plaats op hetzelfde moment dat president Donald Trump op vrijdagavond definitief werd geschorst van Twitter.

Na verkrachtingen: “Twitter tolereert racisme tegen blanken”

Immunoloog waarschuwt na sterfgevallen tegen vaccineren van mensen die al immuun zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here