Schok: giftige vloeistof ontdekt in school-sneltesten

1
© Freepik

Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland regelmatig testen afleggen om naar school te mogen gaan. Dit is niet alleen vervelend – maar, zoals is gebleken, soms ook gevaarlijk. Omdat er nu een zeer giftige vloeistof is ontdekt in een veel gebruikt product.

Sinds enkele weken moeten kinderen in Duitsland regelmatig verplicht testen afleggen om naar school te mogen gaan. Dit is niet alleen vervelend – maar, zoals is gebleken, in sommige gevallen ook gevaarlijk. Aangezien er nu een zeer giftige vloeistof is ontdekt in een veel gebruikt product.

Zoals de “Welt” op donderdag meldde, ging het om de testkits van het Koreaanse merk SD Biosensor, die door de Zwitserse farmaceutische fabrikant Roche in omloop werden gebracht. In april hadden politici in de Hanzestad in totaal twee miljoen van deze tests besteld voor gebruik op scholen, met 9,9 miljoen euro aan belastinggeld. De chemische stof waarover bezorgdheid bestaat is octylfenol, dat in de EU wordt beschouwd als een “zeer zorgwekkende stof”. De test wordt ook in Oostenrijk gebruikt.

Het gebruik van de giftige stof staat zelfs in de bijsluiter

Het meest verontrustende is dat de zaak eigenlijk al lang bekend had moeten zijn. De “Corona-Blog” bijvoorbeeld berichtte enkele weken geleden over mogelijke gevaarlijke stoffen in de sneltestkits van verschillende fabrikanten, waaronder de Korea test die door Roche wordt gedistribueerd. Het feit dat deze stof is gebruikt, staat al op de eerste bladzijde van de bijsluiter. Inmiddels worden in Hamburg de consequenties getrokken en zal de test niet meer op scholen worden gebruikt.

  Heeft Corona de griep overwonnen of is Corona de griep?

Ook in Oostenrijk werd de test over de hele linie gebruikt. Weliswaar niet op scholen, maar in ieder geval in delen bij de eerste grote massale testronde in december. Hiertoe heeft de regering Kurz enkele miljoenen zelftests besteld bij Roche. Dit is nog steeds goedgekeurd voor gebruik in Oostenrijk.

Wegens gebrek aan beschikbaarheid gewoon opnieuw geëtiketteerd

In het “Welt”-artikel wordt gesust dat het toch maar om de reagensvloeistof gaat, die niet met het lichaam in contact komt. Niettemin was de test oorspronkelijk niet bedoeld om in handen van kinderen te komen, maar moest hij door medische beroepsbeoefenaren worden uitgevoerd. Dat dit toch gebeurde was blijkbaar te wijten aan haast.

“Volgens informatie van de gezondheidsautoriteit waren er op het moment van de bestelling geen alternatieve zelftesten in voldoende hoeveelheid beschikbaar, zodat er gebruik is gemaakt van sneltesten en deze zijn veranderd in snelle zelftesten door de sticker te vervangen”, aldus de toelichting van de verantwoordelijke schoolautoriteit op de schandalige heretikettering.

Oostenrijk: Allergische reactie op ethyleenoxide

In Oostenrijk wordt de voorkeur gegeven aan de test van LEPU Medical. Deze test bevat geen octylphenol – maar mogelijk een andere giftige stof. Zoals de FPÖ-politicus Peter Wurm in een toespraak in de Nationale Raad opmerkte, zou een kind in Oostenrijk na een zelftest een allergische reactie op ethyleenoxide hebben vertoond.

Dit is een brandbaar gas dat al jaren wordt gebruikt om medische apparatuur te ontsmetten. Het is giftig bij inademing en wordt ervan verdacht carcinogeen te zijn. Dit is niet het eerste bericht over mogelijke blootstelling aan de schadelijke stof na antigeen-tests – maar tot dusver hebben de zogenaamde “factcheckers” deze verhalen altijd kunnen afdoen als zogenaamd “ongefundeerd”. Het geval in Tirol voedt echter opnieuw de speculaties die reeds geruime tijd bestaan.

  Coronawaanzin: rouwende Oostenrijker omarmde vriend - gevangenisstraf!

LEPU-test oorspronkelijk alleen voor volwassenen

Bovendien was het eigenlijk de bedoeling dat deze test alleen op volwassenen zou worden gebruikt. “De test kan worden uitgevoerd door meerderjarige personen bij zelftests of door medische beroepsbeoefenaren bij patiënten”, aldus de informatie in de bijsluiter.

Deze oorspronkelijke beperking tot medische beroepsbeoefenaren werd in januari zelfs gebruikt om te beargumenteren waarom de tests niet zouden mogen worden vrijgegeven voor particulier gebruik thuis. Het was toen echter al duidelijk dat het Ministerie van Onderwijs de tests van LEPU Medical op scholen zou willen gebruiken. Intussen maakt het bedrijf zelfs officieel reclame voor zijn product met deze samenwerking. Deze goedkeuring was alleen mogelijk met behulp van een “stickertruc” van de staat.

Giftige stof ontdekt in “alledaagse mondkapjes”

Het is niet de eerste keer dat giftige stoffen in Corona-benodigdheden, die bestemd zijn of waren om ook door schoolkinderen te worden gebruikt, negatief in het nieuws zijn gekomen. Zoals Wochenblick bericht, is er in december een mond-neusbescherming teruggeroepen. De reden: de zeer giftige kleurstof aniline werd daarin gevonden.

Terugroeping – levensgevaar! Coronamondkapje-fabrikant waarschuwt voor giftige bestanddelen

Vorig artikelHier is de “stervende Poetin criticus” pull-ups aan het doen in de gevangenis
Volgend artikelMiljarden voor Big-Pharma! Burgers betalen voor het experimentele vaccin dat hen kan schaden of zelfs doden en hebben geen mogelijkheid om ertegen in beroep te gaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in