Nieuw Deens asielsysteem: Asiel aanvragen alleen mogelijk buiten Europa en asielzoekers buiten de EU verplaatsen

4
869

Onder verwijzing naar een Europees asielstelsel dat in feite in elkaar is gestort en dat alleen mensen laat arriveren die rijk genoeg zijn om mensensmokkelaars te betalen, heeft de Deense regeringspartij, de Sociaal-Democraten, deze week een wetsvoorstel voorgesteld om hier een einde aan te maken.

Dinsdag heeft de Deense premier Mette Frederiksen de standpunten aan het Folketing (parlement) gepresenteerd. Het primaire doel is dat het alleen mogelijk moet zijn om in Denemarken asiel aan te vragen in derde landen buiten Europa.

Dit zou het zowel veiliger maken, omdat het de stimulansen om over de Middellandse Zee te reizen wegneemt, als rechtvaardiger, omdat dan niet alleen degenen die het meeste geld hebben erin slagen om helemaal naar het noorden van Europa te komen.

Migranten buiten Europa verplaatsen

Dit jaar al wil men de wetgeving rond hebben die het mogelijk maakt om asielzoekers naar landen buiten Europa te verplaatsen en daarmee een volledig nieuw asielsysteem voor te bereiden. Frederiksen, die dit als de enige realistische oplossing ziet, hoopt de steun van verschillende partijen te krijgen.

Tegelijkertijd erkent Frederiksen dat het vorige migratiebeleid niet deugde en dat het belangrijk is dat er een strakke koers wordt aangehouden. Tegelijkertijd wil ze nog meer doen om de gevolgen van het kapotte Europese asielstelsel tegen te gaan.

Deense minister van Immigratie geeft toe dat het integratiebeleid een “fiasco” is – eist remigratie

Meer migranten vertrekken dan dat ze naar Denemarken migreren

4 REACTIES

  1. Potverdikkeme , als Denemarken wakker wordt dan kán én mág Nederland toch niet achterblijven ? Een NEXIT zou niet misstaan !

  2. Als je nou die gekkies in Brussel en in Den Haag mijn posten van 2009/2010 laat lezen, besparen ze veel geld en misere.

    Dit brul ik al vanaf die tijd.

  3. Wij moeten niet schelden op dat tuig wat in Den Haag zit want dat hebben jullie zelf gekozen, nu dat tuig terug te sturen zal wederom een eeuw gaan duren en zal zeker niet zonder slag of stoot gaan en laten wij ook eerlijk zijn, ons volk is laf en bang ik denk dat het eigen volk zich uit de voeten zal maken dan die criminelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here