Nieuw Deens asielsysteem: Asiel aanvragen alleen mogelijk buiten Europa en asielzoekers buiten de EU verplaatsen

4

Onder verwijzing naar een Europees asielstelsel dat in feite in elkaar is gestort en dat alleen mensen laat arriveren die rijk genoeg zijn om mensensmokkelaars te betalen, heeft de Deense regeringspartij, de Sociaal-Democraten, deze week een wetsvoorstel voorgesteld om hier een einde aan te maken.

Dinsdag heeft de Deense premier Mette Frederiksen de standpunten aan het Folketing (parlement) gepresenteerd. Het primaire doel is dat het alleen mogelijk moet zijn om in Denemarken asiel aan te vragen in derde landen buiten Europa.

Dit zou het zowel veiliger maken, omdat het de stimulansen om over de Middellandse Zee te reizen wegneemt, als rechtvaardiger, omdat dan niet alleen degenen die het meeste geld hebben erin slagen om helemaal naar het noorden van Europa te komen.

Migranten buiten Europa verplaatsen

Dit jaar al wil men de wetgeving rond hebben die het mogelijk maakt om asielzoekers naar landen buiten Europa te verplaatsen en daarmee een volledig nieuw asielsysteem voor te bereiden. Frederiksen, die dit als de enige realistische oplossing ziet, hoopt de steun van verschillende partijen te krijgen.

Tegelijkertijd erkent Frederiksen dat het vorige migratiebeleid niet deugde en dat het belangrijk is dat er een strakke koers wordt aangehouden. Tegelijkertijd wil ze nog meer doen om de gevolgen van het kapotte Europese asielstelsel tegen te gaan.

Deense minister van Immigratie geeft toe dat het integratiebeleid een “fiasco” is – eist remigratie

  Covid-gegevens uit Denemarken - Enorme stijging deze herfst van het aantal gevallen en ziekenhuisopnamen heeft niets te maken met Omicron en alles met het falen van de vaccins
Vorig artikelVermoorde zijn vrouw en kinderen – krijgt liefdesbrieven na Netflix-documentaire
Volgend artikelDuitsland: Vrouw houdt zich niet aan Coronaregels – man trekt pistool tevoorschijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Als je nou die gekkies in Brussel en in Den Haag mijn posten van 2009/2010 laat lezen, besparen ze veel geld en misere.

    Dit brul ik al vanaf die tijd.

  2. Wij moeten niet schelden op dat tuig wat in Den Haag zit want dat hebben jullie zelf gekozen, nu dat tuig terug te sturen zal wederom een eeuw gaan duren en zal zeker niet zonder slag of stoot gaan en laten wij ook eerlijk zijn, ons volk is laf en bang ik denk dat het eigen volk zich uit de voeten zal maken dan die criminelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in