De regering van het Verenigd Koninkrijk heeft een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat demonstranten die luidruchtig zijn of “ernstige overlast” veroorzaken, tot tien jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, bericht Anti-Spiegel.

Dit is geen grap, het artikel komt van het gerenommeerde Business Insider. Omdat dit zo ongelooflijk is, zal ik beginnen met het begin van het artikel uit Business Insider te citeren, zodat niemand denkt dat ik het verzonnen heb:

“De Britse premier Boris Johnson zal deze week een controversiële nieuwe wet indienen die elk protest kan verbieden dat luidruchtig is of “ernstige overlast” zou kunnen veroorzaken, waarbij demonstranten tot 10 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen.
De leden van het Britse parlement zullen dinsdag in de tweede lezing in het Lagerhuis debatteren over de “Police, Crime, Sentencing and Courts Bill”. Het zou politieagenten aanzienlijk meer bevoegdheden geven om protesten hard aan te pakken.
De maatregelen zouden het illegaal maken om te protesteren als dat “ernstig ongemak” veroorzaakt en strafrechtelijke sancties invoeren voor mensen die “ernstige overlast” veroorzaken.
Het wetsvoorstel zal ook nieuwe beperkingen invoeren op het recht om buiten het Britse parlement te protesteren, en straffen opleggen tot 10 jaar gevangenisstraf voor het bekladden van openbare monumenten”.

Laat dat even bezinken.

Het Verenigd Koninkrijk werpt zich internationaal op als voorvechter van de mensenrechten en steunt massaal protesten in andere landen (Rusland, Belarus, China, Venezuela, enz.) die meer zijn dan alleen luidruchtig of “ernstige overlast” veroorzaken. In eigen land willen Britse politici nu echter heel andere regels invoeren.

Groot-Brittannië maakt zichzelf gewoon volstrekt ongeloofwaardig wanneer het internationaal tekeer gaat over het belang van het recht om te demonstreren, maar dat recht nu in eigen land zo massaal beknot, terwijl dat in geen van de door Groot-Brittannië regelmatig bekritiseerde landen het geval is.

Londen ziet dat natuurlijk anders. Een woordvoerder van premier Boris Johnson zei, volgens Businessinsider:

“Wij hebben altijd gezegd dat vreedzaam protest een fundamenteel recht is in een vrije samenleving. De maatregelen in het wetsvoorstel doen op geen enkele manier afbreuk aan het recht om te protesteren – ze zijn alleen gericht tegen het gebruik van een aantal extreem ontwrichtende tactieken die we de afgelopen jaren hebben gezien.”

Dit is pure Orwell. Bij Orwell geldt: “Oorlog is vrede, vrijheid is slavernij, onwetendheid is kracht!” In Groot-Brittannië – als de wet wordt aangenomen – zal het binnenkort zijn “Opsluiten van demonstranten is vrijheid van demonstratie!”

Mensenrechtenactivisten hebben de tekst van het wetsvoorstel op Twitter geplaatst en inderdaad is dat is wat er in het wetsvoorstel staat.

De formulering is zo wollig dat, wanneer de wet eenmaal is aangenomen, van vrijwel elke demonstratie kan worden gezegd dat zij hinderlijk is of ongemak veroorzaakt. Dit betekent dat in feite iedere demonstrant dan voortdurend moet vrezen een gevangenisstraf van tien jaar te riskeren als hij naar een demonstratie gaat die niet is goedgekeurd.

Intussen gaan de beperkingen van de meest fundamentele mensenrechten die thans in de westerse landen worden ingevoerd in de schaduw van de Corona-show veel verder dan bekend is van de zogenaamd strenge dictaturen. In Hong Kong bijvoorbeeld hebben radicale demonstranten de stad bijna een jaar lang geterroriseerd, waarbij zij enorme materiële schade hebben aangericht door delen van de stad te vernielen. Maar China, dat volgens Londen zo slecht en dictatoriaal is, heeft een jaar lang toegekeken voordat het een in het Westen zwaar bekritiseerde veiligheidswet invoerde, met veel lichtere straffen dan nu in het “modelland” van de westerse democratieën zullen worden ingevoerd.

Om nog maar te zwijgen van Rusland, waar schendingen van het recht op betoging slechts administratieve overtredingen zijn en geen strafbare feiten, die worden bestraft met boetes of, in geval van herhaling, met administratieve hechtenis van ten hoogste 30 dagen.

Ondertussen is Orwell inderdaad werkelijkheid geworden: in het vrije Westen kunnen betogers gevangenisstraffen krijgen voor ongeoorloofde demonstraties; in het onvrije Rusland krijgen ze een geldboete.

Blank Brits meisje werd 12 jaar gevangengehouden door moslimbende en werd gedwongen om acht abortussen uit te voeren

Vorig artikelVermoeden bloedstolling ook bij vaccin Janssen
Volgend artikelNu wordt het besturingssysteem DNA van de mens, veranderd door een besturingssysteem ontwikkeld door Gates “briljante” maar duivelse geest
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Tsa het Angelo Amerikaanse zionisme laat nu werkelijk haar lelijke gezicht zien, enfin wat in deze landen klaargestoomd wordt, kom ook langzaam naar de rest van Europa overdrijven.

    Feitelijk kunnen de Britse leiders niet meer terug zonder een enorm gezichtsverlies, ook Europa onder Frau Merkel heeft haar crypto-communistische gezicht laten zien, nu alleen nog de boodschappen jongen Rutte die hoogstwaarschijnlijk de langst zittende premier wordt en daardoor nog de kans krijgt om Nederland als franchise van de EU, de Nederlanders op de knieën te krijgen viva democratia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in