Vermoeden bloedstolling ook bij vaccin Janssen

3
via Freepik

Het vaccin van Janssen dat vorige week in de EU werd goedgekeurd, moet extra goed in de gaten worden gehouden om het risico op bloedstolsels te onderzoeken, aldus het Zweedse Bureau voor Medische Producten.

Kort nadat dinsdag bekend werd dat het vaccin van Astra Zeneca ook in Zweden op pauze is gezet vanwege een vermoeden van een verband met ongebruikelijke maar zeer ernstige bloedingsstoornissen, antwoordde het Bureau voor Medische Producten op een vraag van TT dat er verwante verdenkingen zijn over het vaccin van Janssen dat vorige week door het Europees Geneesmiddelenbureau is goedgekeurd.

“Wat naar voren kwam in het grote onderzoek dat de basis vormde voor de goedkeuring, is dat er een kleine onevenwichtigheid is in het aantal trombotische voorvallen, dat wil zeggen bloedstolsels van verschillende aard”.

“Het was geen signaal dat sterk genoeg was om te concluderen dat er waarschijnlijk een verband is met het vaccin. Maar dit is een kwestie waar extra toezicht omheen is gezet, dus het zal zeer nauwlettend worden gevolgd”, zegt Ulla Wändel Liminga, verantwoordelijk voor de veiligheid van geneesmiddelen bij het Europees Geneesmiddelenbureau.

“Enkele gevallen van bloedstolsels”

Ze benadrukt dat het volgens de studies alleen gaat om bloedstolsels, en niet om een combinatie met de bloedingsstoornissen die nu met het vaccin van AstraZeneca worden onderzocht.

“Niet van deze zeer zeldzame combinatie van stollingsstoornis, dat wil zeggen zowel bloedingen als bloedklonters. Maar er waren enkele gevallen van bloedstolsels in de studie”, zegt Ulla Wändel Liminga.

Hetzelfde principe

Een gemeenschappelijke noemer voor het vaccin van Astra Zeneca en het vaccin van Janssen is dat ze op hetzelfde principe zijn gebaseerd, waarbij een gemodificeerd adenovirus wordt gebruikt om een stukje DNA in het lichaam in te brengen, dat wordt vertaald naar de delen van het Coronavirus die het immuunsysteem moet leren herkennen.

  Professor Cahill: "70-plussers die nu gevaccineerd worden, zullen waarschijnlijk binnen 2 tot 3 jaar sterven"

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Migrant hield tienermeisje als seksslavin in toilet – verkracht met een Fanta fles

Vorig artikelRusland kan binnenkort Twitter blokkeren – heeft illegale inhoud niet verwijderd
Volgend artikelNiet in Rusland, maar in Groot-Brittannië: luidruchtige demonstranten kunnen tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Volgens de vaccine tracker is dit vaccin niet volgens hetzelfde principe, als ik het goed lees?
  Kijkt u eens bij de “non-replicating viral vector” categorie.

  https://www.covid-19vaccinetracker.org/

  Begrijp mij niet verkeerd, maar ik ben er alleszins geen fan van, wou dit gewoon even meegeven ter info. Ik zal mij ook niet laten inenten, koste wat het kost!

  • Ah, excuseert u mij, had het artikel verkeerd begrepen, ik dacht dat u het had over Pfizer en Moderna vaccins die volgens RNA gebaseerde techniek werken, mijn fout; beetje te snel geweest!

   Maar die tool is wel handig om het geheel een beetje in de gaten te houden, of niet soms?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in