In de jungle eten de oorspronkelijke bewoners insecten en daar worden ze geenszins slechter van. Insecten zijn een prima voeding voor alle diersoorten, ze worden ook volop gegeten. Het punt waar het natuurlijk om gaat is dat wij niet van bovenaf gedwongen willen worden tot het eten van insecten in plaats van vlees en vis.

Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden. Lang geleden alweer las ik het boek ‘Een leven lang fit’ en dat opende mijn ogen op voeding. Het zijn van die momenten waarop je erachter komt dat ‘er is gelogen’ en dat de waarheid ‘anders’ is. Dat de betaalde wetenschap ook maar wat blaat.

Melk is gezond voor elk, was het adagium. In het boek werd uitgelegd dat in principe dieren geen melk van elkaar drinken en dat volwassen koeien ook geen melk meer drinken. Alleen het kalf van een koe drinkt tijdelijk melk van de koe. Waarom zouden dan volwassen mensen melk drinken van een koe?

Of het precies klopt en er geen uitzonderingen zijn in de natuur weet ik niet, maar ik was verrast door de simpele logica. Net als dat het verteren van vlees vier uur kost ten opzichte van 10 minuten voor een appel. Het lichaam moet voor zware kost veel meer werk verzetten. Rendement? Voedingsstoffen versus bijwerkingen?

Mensapen zijn veelal omnivoor, maar eten weinig vlees. Deze krachtpatsers eten het meest fruit en zaden. Kijkend naar ons gebit en nagels hebben wij van nature geen gereedschap voor het levend verscheuren van een varken. Kinderen vinden konijnen leuk en hebben geen natuurlijk instinct om het te verorberen.

Ik denk dat de mens meer uit nood vlees is gaan eten, misschien was de ijstijd daar een reden toe. De ayurveda uit India stelt dat het menselijk lichaam gebaseerd is op drie soorten energiebalans, namelijk vita, pitta en kapha. Afhankelijk van de constitutie is een meer vleesrijk dieet aan te raden of af te raden.

Wanneer de mens zijn lichaam goed kent en doorvoelt, weet het wat het nodig heeft. De ene mens heeft meer behoefte aan bepaald voedsel dan de andere mens. Voedsel is tenslotte ook voornamelijk energie, we moeten eten om energie te hebben. Eten mag lekker zijn, maar eten als troost of lust is vooral een verslaving.

Het is tijdens onze donkerste momenten dat we ons moeten concentreren om het licht te zien

De wetenschap stelt te weten wat goed voor ons is en zadelt ons op met ‘de schrijf van vijf’. In Azië worden mensen met gemak honderd op een dagelijks dieet van een kommetje rijst met wat boontjes. Het menselijk lichaam is een wonder dat zelfs de vergiftiging grotendeels kan verwerken.

Lokaal eten is belangrijk voor het lichaam, tenslotte worden we op die plek geboren en niet aan de andere kant van de wereld. We hebben niet veel nodig, het lichaam maakt alles zelf aan. Dat we supplementen nodig hebben komt door de vervuiling van onze omgeving. Die vervuiling is het grootste voedingsprobleem.

Vis uit de zee is niet zo gezond meer. Hoe komt het dat jonge meiden tegenwoordig van die grote borsten krijgen? Zou dat te maken kunnen hebben met in dieren gespoten hormonen?! Veel tarwegraan is al genetisch gemanipuleerd wat waarschijnlijk niet zo goed is voor ons en de dieren die het eten.

In die zin zou je kunnen stellen dat je beter insecten kunt eten dan vervuilde vis, bewerkt vlees en genetisch gemanipuleerde gewassen. Hoewel je er natuurlijk donder op kunt zeggen dat ze ook gaan rotzooien met insecten. Het enige wat je kunt vertrouwen is een eigen moestuin.

Maar hoeveel tijd en energie wil je steken in bewust omgaan met voeding. Veel mensen eten gedachteloos, gewoon wat lekker is. Wanneer mensen enigszins nadenken komen ze nooit meer bij een fastfood keten. Het is gewoon rotzooi wat je naar binnen werkt, een enkele keer lekker, maar vergif voor het lichaam.

Een andere theorie is dat als je vlees eet, je dit moet doen zover mogelijk van de eigen soort. Dus niet kannibaliseren. De mens zou moeten wegblijven van zoogdieren en dan beter gevogelte en vis kunnen eten. Maar dit kun je als individu het beste zelf aanvoelen en eten wat jouw lichaam echt nodig heeft.

Er zijn vegetariërs die eigenlijk vlees nodig hebben. Mentaal willen ze geen vlees, maar het lichaam vraagt daar wel om. Het is van belang om je eigen lichaam te kennen en daarnaar te handelen. Waarbij ik wel begrijp dat mensen de wens kunnen hebben geen dieren te willen eten.

Zelf ben ik ook een vegetariër hoewel ik een paar keer per maand wel kip of vis eet. Dat begon zo’n dertig jaar geleden met het verbannen van rood vlees uit mijn dieet vanwege mijn gezondheid. Tien jaar geleden ben ik nagenoeg geheel gestopt met het eten van dieren. Dit bevalt mij prima en mijn lichaam kan het aan.

Provinciale Statenverkiezing 2023 - De Verkiezingsuitslag Duiden

Het is zoeken naar wat bij je past. In het hierboven genoemde boek stond ook wat nu bekend is als vorm van ‘intermittent fasting’. Het lichaam kent drie stadia, namelijk eten, verteren en uitscheiden, wat inhoud dat je slechts acht uren op een dag eet. Tussen 12 uur ’s middags en 8 uur ’s avonds bijvoorbeeld.

De ochtendmaaltijd is voor veel mensen een gewoonte, maar niet nodig en eigenlijk zelfs onhandig. Wanneer je twee weken stopt met het ontbijt, dan zul je daarna ’s ochtends geen trek meer hebben. Dat ligt natuurlijk anders voor mensen met een zwaar lichamelijk beroep die ’s ochtends ook aan de bak moeten.

Het gaat erom je eigen lichaam te leren kennen en je daarop af te stemmen. Het is een eigen experiment. Ook omdat jij als individu niet in wetenschappelijke statistieken past. De vraag is of je daar de moeite voor wilt nemen. Zelfs heel veel ‘wakkere’ mensen vinden het wel best zoals het is.

Maar denk eens na over de spirituele impact op mensen van het doden van dieren voor consumptie. Ik ben van mening dat dit onze energie omlaag houdt. Uiteindelijk zie ik de mens stoppen met het eten van dieren. Doch dit is nu niet het geval en sommige mensen hebben nu wél vlees nodig.

De evolutie zal haar weg volgen en het is belangrijk dat in iedere fase de mens handelt naar die fase. Bewust eten. Voor nu is de uitdaging het eigen lichaam beter te leren kennen. Persoonlijk vind ik dat het goed zou zijn voor ieder mens om minder vlees te eten. Er zijn natuurlijke vervangers in vis en noten.

Groente en fruit zijn belangrijk en verdienen veel meer aandacht. Doch niet te vergeten dat voedsel ‘slechts’ brandstof is. De zin van het leven moet elders worden gezocht. Bijvoorbeeld in het bewust omgaan met de natuur. De mens als levend organisme in een wereld vol met ander leven.

Niccos: School en vervolgopleiding – Wat te kiezen?

De strijd die we moeten voeren is mijns inziens niet per se tegen het eten van insecten, maar tegen de lieden die grootse plannen hebben voor een slaafs volk. Dat behelst veel meer dan voeding. We kunnen die plannen alleen tegenhouden als we daar niet aan meewerken. Dus moeten wij bewust worden.

Wanneer wij niet naar fastfoodketens gaan, zullen die ophouden te bestaan. Wij hebben het zelf in de hand. Het lastig is dat nog zovelen gedachteloos doorgaan op hun destructieve pad. Daar is weinig aan te doen. Doe wat wel kan en dat is zelf wel investeren in gezond eten wat bij jouw individuele lichaam past.

De energie die daarbij vrijkomt werkt als een olievlek in jouw omgeving. Voorbeeldgedrag werkt altijd, in elk geval onbewust. En tenslotte doe je het in wezen puur voor jezelf, voor jouw eigen gezondheid. Het werkt door op andere gebieden, omdat alles bewustzijn is. De slagingskans is groot in kleine stappen.

Je hele leven in één keer proberen om te gooien werkt bijna nooit. Experimenteren in kleine stappen heeft ook als voordeel dat je beter in staat bent te ontdekken wat voor jou werkt en wat niet. Wel volhouden en ambitie hebben voor de lange termijn. Wie weet laat je eens toch een biefstuk staan voor een smakelijke krekel. Lol.

Als vegetariër heb ik het voordeel dat ik ook geen insecten eet. Dat is dus ook een mogelijkheid voor mensen. ‘Ze’ dwingen ons te veranderen, maar hebben niet door dat we daardoor bewuster worden en hen doorkrijgen. Misschien is het wel een ‘geschenk’ dat we deze lieden op ons pad krijgen.

Het zijn reptielen die in evolutie achter zijn gebleven op ons zoogdieren. Koudbloedige bangeriken zonder geweten. Daar staan we ver boven, tenzij wij ons hetzelfde gedragen en niet de moeite nemen om bewuster te worden. Indianen bedanken moeder Aarde voor het voedsel dat ze hen schenkt. Bewust Zijn.


Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Waarom lopen grote groepen dieren, insecten en vogels plotseling overal ter wereld in cirkels?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat u niet wordt verteld over schandalige plannen om de WHO macht over uw leven te geven
Volgend artikelWij worden politiek, economisch, medisch en technologisch vermorzeld door de “Grote Reset” van de Elite: Waarom? Hoe vechten we effectief terug?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

50 REACTIES

 1. Wanneer heb jij voor het laatst een jungle bewoner insecten zien eten?

  Slecht artikel, gebaseerd op een aanname waarvan je geen idee hebt of die waar is (dat jungle bewoners insecten eten)

  Je bent er gewoon weer ingetuind Niccos. Ik had meer van jou verwacht.

  • Hallo Mestkever, heb je enig idee waar mijn artikel naar vraagt? Zelfonderzoek en bewust eten. Ik verwacht meer van de lezers, dat ze de essentie uit mijn artikelen kunnen halen. Bovendien, het hele internet staat vol met materiaal dat jungle bewoners en vele andere bevolkingsgroepen insecten eten. Maar daar gaat het dus niet om. En hoezo ‘weer’ ingetuind? Lees graag mijn artikel over het fileren van reaguurders. Groetjes, Niccos.

   • Beste Niccos, hier een klein excerpt van een FN artikel van februari 2023:

    “Het eten van chitine is als het aanzetten van de dodemansknop voor parasieten.

    Inwendige parasieten infecteren hun gastheer en kunnen ernstige gezondheidsschade veroorzaken, waaronder verlies van eetlust, diarree, neurologische schade en voortplantingsproblemen. Parasieteneieren komen uit in het insect en kunnen vrij duurzaam worden in de gastheer, vooral wanneer deze met bepaald voedsel wordt gevoed. Ziekteverwekkers en (metazoïsche) parasieten die ziekten veroorzaken bij mens en dier gebruiken chitine in hun levenscyclus. Veel van deze parasieten hebben een chitinelaag die hen beschermt tegen vernietiging door de natuurlijke afweersystemen in de gastheer. Mensen die krekels eten, geven de parasieten en pathogenen precies datgene wat ze nodig hebben om meer weerstand en veerkracht in hun lichaam te krijgen door ze steeds meer chitine te geven. Het eten van krekels kan de brandstof zijn voor de volgende “pandemie” en miljoenen mensen uitroeien, zo niet een paar miljard.” (einde excerpt)

    Daar komt bij dat uw stelling dat voedsel “slechts brandstof” zou zijn van veel onkunde en ignorantie getuigd omtrent de werkelijke functie van datgene wat we eten. De meeste medicijnen die we kennen komen van oorsprong uit de helende natuur en zit dus in de natuurlijke producten die we ETEN. Voedsel is een geneesmiddel voor het lichaam om te herstellen van alle schadelijke stoffen waaraan we dagelijks worden blootgesteld. Zoals de circa 80.000 chemische stoffen, afkomstig uit de olie industrie die alles wat we eten, drinken en inademen, kankerverwekkend, neuro-toxische, hormoonverstorend en natuur vernietigend is….

    Nu wil de voedselindustrie ons wijsmaken dat de natuur te onveilig is (want niet controleerbaar voor de ‘experts’) dus zijn ze bezig om al het ‘veilige’ voedsel artificieel te maken en onder hun controle te brengen. Zo zijn ze nu stelselmatig bezig de boeren het werk onmogelijk te maken en de voedselketen te vergiftigen met hun antivirus “medicijnen” uit hun laboratoriums in vee en groenvoer te manipuleren (GMO vervuiling waarvan we de lange termijn risico’s niet kunnen inschatten) Jaja, “Veilig” hoor!!

    Als we echt zo “Bewust” over het kunstvoedsel zouden zijn zouden we daarover debatten voeren ipv de lulverhalen en leugens aanhoren over datgene wat die gezonde groentjes uit de natuur allemaal laat groeien! Zoals stikstof en CO2 dat het hoofdbestandsdeel is in kunstmest en door tuiders onder glas grootschalig als groeimiddel worden gebruikt. Maar ons nu door de grootste petrochemische vervuilers en vernietigers van de wereld flora/fauna als het “echte gevaar” wordt voorgelogen.

    Droom maar lekker verder van je insecten voedsel, ik sla deze ronde ff over;-)

   • Excuses voor het geïrriteerde bericht. In principe ben ik een fan van je. Echter, wij bevinden ons in een strijd op leven en dood met een kwaadaardige tegenstander die excelleert in het manipuleren van mensen. Elke keer een klein babystapje, totdat de mensheid vernietigd is of tot slaaf gemaakt is. Als we dit willen overleven moeten we elk klein stapje dat de tegenstander voorstelt afwijzen. Maar elke keer weer zijn er mensen in ons eigen kamp die dan zeggen: a joh, dit kleine stapje is best ok. Dit zijn de mensen die erin tuinen. Onze linie is hierdoor zo lek als een zeef, waardoor we dit gevecht nooit kunnen winnen. Zelfs de – in hun ogen – extremistische website Frontnieuws blijkt erin te tuinen. Jij denkt dat je een artikel over “zelfonderzoek en bewust eten” schrijft, maar omdat je insecten als voedingskeuze accepteert demoraliseer je hiermee je eigen lezers. De tegenstander heeft wéér een stapje kunnen zetten. Wéér worden we teruggedrongen. Wéér is onze linie zo lek als een zeef. Wéér maken we een stapje richting de afgrond. Dat is waar ik tegen ageer.

    En inhoudelijk komt ik toch terug op mijn eerste vraag: wanneer heb jij voor het laatst een jungle bewoner insecten zien eten? Onze tegenstander beheerst de informatievoorziening, de media en de wetenschap, en “het internet” is helaas geen betrouwbare bron.

    Wat de rest van het artikel betreft: natuurlijk ben ik het daarmee eens. Sterker nog, onze kant zou een stap vooruit kunnen zetten door in te zetten op het cancellen van ongezonde voeding. Bewuste keuzes maken is wat mij betreft niet genoeg, strijd tegen een gezamenlijke vijand is wat mensen verbroedert. En dan het liefst tegen een tegenstander die niet “zielig” is, waardoor ze ons niet in de extreem-rechtse hoek kunnen drukken. Ongezonde voeding is perfect. Eindelijk ook een stapje vooruit voor ons!

    • Hallo Mestkever, emoties zijn mij ook niet vreemd en ook ik reageer soms uit de heup. Voor mij is waarheid een belangrijk goed en daarom geef ik aan dat ook mensen insecten eten. Dat wij in Nederland daar geenszins vertrouwd mee zijn wil niet zeggen dat op zoveel andere plekken in de wereld er hele voor ons smerige eettaferelen plaatsvinden. Het vette visdieet van een Inuit is ook niet iets wat mij aanspreekt, net zo min apenhersenen. Maar mensen eten blijkbaar alles wat voor handen is, kijk maar naar die markten in Azië. Net zoals bij elk soort voedsel zal niet ieder insect gebruikt kunnen worden, maar zelfs schadelijk zijn. Ik zal in elk geval geen insecten eten, maar iedereen moet dat voor zichzelf bepalen. Net zoals zovelen die vaccinaties hebben genomen. Mijn artikelen pogen telkens de lezer bewuster te maken. Die ‘strijd’ is veel belangrijker dan een strijd tegen de door mij genoemde ‘reptielen’. Ieder individu dat bewuster wordt is een versterking van het collectief. Wanneer iemand wel bewuster wordt en toch eens een larve eet, so what. We zijn allemaal verschillend, fysiek, mentaal en spiritueel. Dat is ook nodig voor de evolutie. Wat we gezamenlijk hebben is de aansluiting op het collectieve bewustzijn dat interactie heeft met onze eigenheid. Accepteren dat we uniek zijn en kunnen afwijken van elkaar is ook bewustzijn. Ik zie liever dat iemand in beweging is en wellicht een stapje verkeerd zet, dan dat diegene vaststaat in een set van overtuigingen. Open staan voor ‘anders’ is de allereerste stap richting bewuster zijn. Ik zeg en schrijf regelmatig dingen die vervelend kunnen prikkelen, dat heeft dus een reden. Eenmaal in beweging ontstaat meer openheid en dus inzicht. Nou ja, we staan aan dezelfde kant volgens mij. Groetjes, Niccos.

   • Ah oke, heel internet staat vol dat mensen die in een oerwoud wonen of woonden insecten eten/aten. Dus nu willen ze je wijsmaken dat men vroeger ging jagen op insecten? Speren, pijlen en bogen etc waren dus nodig om een krekel in de boom te raken of een larve te spietsen? Ze gingen vast en zeker een hoop kakkerlakken en termieten verzamelen. Vuur maken om insecten te bakken? Insecten zijn nuttige opruimers in de natuur, dus nu wil men dat je die opgeruimde gifstoffen binnen krijgt? Ik weet niks daarom stel ik vragen maar het ontmaskert wel dat er, vul maar in, niet klopt.

 2. Vis gaat achteruit, schollen zijn wel twee keer zo klein als 20 jaar daarvoor. Iemand vertelde me dat die 20 jaar op zee had geleefd. Overbevissing is misschien een reden. Trouwens, de pijn die dieren lijden is niet hetzelfde als mensen, wij projecteren ook menselijke eigenschappen op dieren. Er zijn ook overdreven reflexen over roken. Rudolf Steiner die toch echt niet altijd zweefde, hij had inzicht in de etherkrachten in de natuur, zei dat roken het etherisch lichaam dichter bij het fysieke brengt, daar kan ook een voordeel aan zitten.
  De eerste wet is vrije wil, dat is wat de mensen van dieren onderscheidt.

  • Je hebt yang en yin, het mannelijke en vrouwelijke die ook in voeding terugkomen. En in de mens zelf. Zo zouden roken en alcohol elkaar compenseren, bijvoorbeeld. Ik ken alle details niet. Maar iedereen heeft een eigen constitutie. Trouwens ondanks de feminisering psychisch, worden vrouwen er biologisch er nog niet veel vrouwelijker op. Het tijdperk van Maitreya is ook het tijdperk van Tara waar echte natuurlijke vrouwelijkheid ontstaat, of terugkomt. Nu, door gender gelijkheid merkte iemand al op, hebben vrouwen steeds smallere heupen en mannen brede, hij kon niet begrijpen hoe die vrouwen geboorte kunnen geven. Echte vrouwelijkheid bestond misschien wel voor het tijdperk van verduistering, Kali Yuga. De eerste exemplaren die alleen ik ken worden gediscrimineerd. Want zoals in de VS als je een mooie vrouw ziet kan het (door competitie) enkel een hoer of pornoactrice zijn. Ze worden nog geheim gehouden.

 3. Dat melk ongezond is weet ik al vele decennia, gewoon logisch nadenken is hier dus correct.
  Maar insecten zijn niet allemaal gezond voor de mens, er zijn er slechts enkelen,
  Als je kijkt naar ons gebit weet je dat we omnivoren zijn en dus wel degelijk vlees en vis nodig hebben.
  Een kind speelt misschien met een konijntje ipv het op te eten omdat de ouders voor eten zorgen en dus geen honger heeft.
  Onze voorouders waren wel in staat om dieren levend te verscheuren, desnoods met hulpmiddelen.
  Mijn beide grootouders waren boeren en heel de grote familie dus ook vooral vleeseters want dat was zelf gekweekt, dus gezond en goedkoop.
  Heel de grote familie is op 1 uitzondering na meer dan 92 jaar en ouder geworden.
  Het grootste probleem is dat men zijn lichaam volpropt met chemische rommel en daar horen ook medicijnen bij op de eerste plaats.
  Dus heel de familie had ook hun eigen tuin, kippen en/of konijnen. Ook eigen fruit van hoogstam bomen en medicijnen werden niet genomen tenzij uiterst uitzonderlijk.
  Trouwens ipv medicijnen werden er medicale en gewone likeuren gemaakt.
  En wie een goed stevig ontbijt neemt komt zeer ver door de dag zonder eten, op voorwaarde dat men licht lichamelijk werk verricht.
  Denk hier ook maar is over na.
  Bovendien waren de dokters toen nog “geneesheren” en geen Big Farma slippendragers zoals nu.

 4. De mens is omnivoor.
  Maar niet geschikt om insekten te eten; dat is gewoon schadelijk.

  Trouwens : Vega-types : eten die dan weer wel “insekten-vlees” ??….Is tegenstrijdig.

 5. Ik snap het kennelijk niet, natuurbeschermers, veganisten willen dat we insecten op het menu zetten want, dieren hebben ook rechten, klimaat enz.. Wat zijn insecten dan? Is het een minder wezen waar je alles mee mag doen wat je wilt? Of is het gewoon weer een middel om verwarring te zaaien om de voedselketen te manipuleren? Wist men dat insecten ook scheten laten en zijn verantwoordelijk voor de grootste CO2 invloed? Komt niet uit, denk ik dan maar.

  • Hallo Barry, ik denk niet dat veganisten insecten op het menu willen hebben, tenslotte zijn het ook dieren. Dat haalde ik ook al aan in mijn artikel. En de titel van het artikel geeft ook aan dat het vreemd is de stap naar ‘vervangers’ niet direct te nemen. Het insectengebeuren is enerzijds gewoon een commercieel gebeuren net als melk (daarom krijgen ze ook zoveel ‘normale’ mensen -die geld willen verdienen- mee) en anderzijds een manipulatie richting totale controle. Groetjes, Niccos.

   • Ik bedoel eigenlijk dat er daar geen tegenstand lijkt te zijn. Alles is gericht op het eten van vlees. Maar het gebruik van insecten in de voedselketen is kennelijk geen probleem. Het zijn wel de veganisten die oproepen om geen vlees te eten, over insecten heb ik ze (nog) niet gehoord. Tenminste niet in de media, of ik moet me vergissen.

 6. Die natuurbeschermers en veganisten die jij bedoelt zijn activisten en mensen met een psychische aandoening, geen normale leuke mensen die om dieren geven.

 7. Precies. MELK IS VOOR BABIES. Kalfjes in dit geval.
  Je hangt toch ook niet je hele leven aan je moeders tiet?

  Mensen zijn de enige soort die Melk drinken na hun baby tijd. Melk van een andere moeder. Melk van een andere soort.
  Onnatuurlijker kun je het niet maken.

  Daarbij is zuivel van koeien heel ongezond voor ons.
  De zuivel industrie is daarnaast nog wreder dan de vlees industrie. De propaganda machine achter de vlees en zuivel industrie is hetzelfde als de covid propaganda machine. 1 en al gefabriceerde leugens met vele slachtoffers als gevolg.

  Als je af en toe vlees eet ben je geen vegetariër. Dan ben je iemand die weinig vlees eet.

  Milk lies
  https://youtu.be/roIWg4ntj9k

  A mothers persective https://youtu.be/mZsm2_TdFa0

  https://www.adaptt.org/veganism/dairy.html

  https://carnism.org/

  • Afgelopen week hebben undercover activisten in een slachthuis ergens in Vlaanderen schokkende beelden gemaakt van kalveren die naar en in het slachthuis werden mishandeld. Hartverscheurend. De zogenaamde inspectie kijkt consequent weg, want het verdienmodel (ook in Nederland hoor!) voor o.a. de mengvoederindustrie (denk aan kartellientjes BBB) moet ten koste van alles in stand gehouden worden. Tenslotte wil de consument zo goedkoop mogelijk vlees consumeren.

   • Hallo Ron, dat is ook de reden dat ik tien jaar geleden vegetariër ben geworden. Nu eet ik wel af en toe kip en vis, dus mag mij op die dagen geen vegetariër noemen. Ach, ik ben niet roomser dan de Paus. Mijn lievelingseten is Roti en dat is met kip toch wel het lekkerst. Precies die megastallen en slachthuizen die aan de lopende band werken maken dat ik het zou toejuichen dat ‘onze’ veestapel meer dan halveert. Terwijl ik vóór de boeren ben, maar dan veel meer biologisch en kleinschalig. Weet je, je kunt het nooit goed doen. Emoties lopen hoog op als je tegenover iemand staat die er heel anders over denkt. Kom niet aan het eten. Lol. Groetjes, Niccos.

    • Sorry maar een vegetariër die af en toe kip en vis eet? Waar staat de label vegetariër nog voor dan? Daarom blijf ik weg van die label, simpel ik eet geen vlees en vis. Geen insectenvlees of gevogltevlees of reptielenvlees of kattenvlees etc.

 8. Herken me in deze ontwikkeling en voedselkeuzes van Niccos. Om in jargon te blijven, “heerlijk artikel”.

  Overigens is mijn grootste bezwaar bij insecten eten het dwangmatige aspect, ongevraagd e/o stiekem vervangen van vlees of vleesbestanddelen door insecten’vlees’.

  Zo denk ik dat sommigen ook negatief cq afwijzend kunnen denken over de meer gangbare maaltijden met ‘insect achtige’ garnaal, krab, kreeft, etc, of een ’tropische bbq’ met dikke spinnen aan het stokje.

  Het doden van ‘alles met een gezicht’ voor menselijke consumptie vergt altijd een offer. Als je aan de kip vraagt of het de kip of de koe moet zijn is de keuze bekend. Dat geldt ook voor de verstikkingsdood bij visvangst.

  Mijn motto is vooral: vermijd zo veel mogelijk wat uit een fabriek komt, kies voor de echt natuurlijke producten. Een fabrikant levert minder product of kwaliteit, of rommelt om de houdbaarheid te verlengen, etc. Het is per saldo een degradatie van wat we veelal simpel rechtstreeks uit de natuur kunnen krijgen.

 9. Mijn oma van vaders kant is 97 jaar oud geworden met aardappelen, vlees en groente. Soep vooraf en een toetje na de maaltijd. De warme maaltijd werd gegeten op het middaguur. Dat was vroeger gewoon. Het voedsel, zowel het vlees als de groente en aardappelen kwamen voor het grootste deel wel van eigen land of de andere boeren uit de directe omgeving. Ik weet nog dat mijn oma eens tomaten had gekocht op de markt in het dorp. Mijn opa dacht dat het mooie rode appels waren. Hij nam een hap uit een tomaat en heeft daarna de hele zak tomaten weggegooid omdat hij dacht dat de appels rot waren.
  Mijn andere oma, van moeders kant, is bijna honderd geworden met rijst en kip en wat groenten. Zij luste geen aardappelen. Zij is van Chinese afkomst en tijdens de Bersiap naar Nederland gevlucht. Maar beiden hebben zich nooit druk gemaakt over voedsel en aten wat er was. En zij werden daar oud mee en een leven lang gezond.

  • Hallo Dee, mooi wat je deelt. ‘Vroeger’ was ook alles veel natuurlijker, wat zelfs geldt voor tabak. Tegenwoordig wordt alles bewerkt zodat het meer rendement oplevert. Of je oud wordt hangt van veel zaken af en genoeg mensen worden honderd terwijl ze heel ongezond leven. Het punt is natuurlijk dat je zelf zo gezond mogelijk leeft om niet alleen ouder te kunnen worden maar ook in de laatste fase nog een redelijke kwaliteit van leven te kunnen hebben. Een jaar eerder dood gaan is niet heel erg, maar de laatste tien jaar van je leven aan de zuurstof hangen is verschrikkelijk. Voorgaande generaties hebben andere tijden meegemaakt dan wij, laat staan wat onze kinderen moeten meemaken. Zou ik nu jong zijn, dan zou ik geen kinderen op deze wereld willen zetten. Groetjes, Niccos.

    • Hmmmm… Geen kinderen op de wereld zetten. Ik zou het zo weer doen want zonder kinderen geen toekomst. En als jij je kinderen waarden leert en hen niet laat hersenspoelen door scholen en social media, dan zet je goede mensen op de wereld die onze fouten met zich meenemen naar de toekomst en ze hopelijk niet nogmaals begaan. De wereld heeft zo’n grote behoefte aan goede mensen met het hart op de juiste plaats. Ik heb mijn zoon bijvoorbeeld, goede waarden bijgebracht en altijd met hem over dingen open gesproken. Hij is wars van alle gender onzin. Zit nauwelijks op social media. Hij gebruikt zijn telefoon bijna nooit. Hij is goud eerlijk en heeft zijn hart op de goede plaats. Belangrijkste advies dat ik kan geven is: Lieg nooit tegen hen. Wees altijd open en eerlijk, ook al is een leugen soms gemakkelijker. Want als jou kinderen jou als eerlijk zien, dan sta jij sterker. Want naarmate zij ouder worden, dan ervaren zij dat de wereld wel tegen hen gelogen heeft. En dan ben jij die rots waar zij op kunnen vertrouwen.
     En ik wil de gates en de swabs niet hun zin geven door hier geen kinderen op aarde neer te zetten. Dit hoort ook weer bij hun depopulatie progamma. Maak de wereld zo gevaarlijk en onaatrekkelijk om in te leven, dan gaan volwassenen vanzelf twijfelen over het nemen van kinderen. Families zijn autonome eenheden. En daar zijn zij het meest bang voor. Sterke familie banden is het sterkste verzet tegen dat tuig. Wij mensen hebben dit nodig. Wij kunnen niet zonder!

     • Eens een ander verhaal. Veel mensen doen mee aan de zelfvernietiging van de soort uit eigenliefde, ook wel zelfmedelijden.
      Het is wereldpolitiek per meter uitgevoerd, om tegen de buren een punt te maken hoe slecht ze daar allemaal zijn!
      Mensen worden geboren bij karmische wet, het probleem kwam naar voren bij abortus. Door seks worden te vroeg zielen in incarnatie geroepen, maar het gebeurt ook andersom dat ontwikkelde zielen geen geschikte plek hebben om te worden geboren. Dat is een van de tragedies van Nederland, de achteruitgang van intelligentie die ze met onderwijs en immigratie proberen goed te krijgen, dweilen met de kraan open omdat diezelfde mensen voor een geboortepolitiek zijn gebaseerd op seks puur voor de lol of plezier. In landen als India werden daarmee de paria’s beziggehouden, zo ontstonden ze ook. Maar ik las eens van de meester Djwhal Khul over de nachtmerrie dat de mensheid uitsterft door zich niet meer voort te kunnen planten.

      • Dat gevaar van uitsterven van een volk of het hele mensenras door mechanische oorzaken wordt al dagelijks belicht. Zo is dat coronaverhaal ontstaan in het verlengde van deze soort dienst vanuit de medische wereld aan de individu, en is liberalisering van de gezondheidszorg begonnen met transseksualiteit dat minder goed in een simpel ziekenfonds past.

     • Ik las in Cyril Scott hoe samenwerking van de meesters met de deva evolutie in Engeland een babyboom tot stand bracht. Dit is een heel ander soort eugenetica.

      Veel mensen nu zijn echter vroegtijdig in incarnatie getrokken. (De overbevolking in sommige werelddelen.) Ze weten niet wat ze hier te doen hebben.

     • Een kennis van me had pas, na een stel mislukte relaties, weer een nieuwe, jonge vriendin, ik keur dat weliswaar af, hij had gelijk een zoon, maar die vrouwen zijn anders veroordeeld tot een vruchteloos leven. Hij komt dat soort dingen bij mij rapporteren, hij gelooft in reïncarnatie. Hij liet hem aan me zien en zei: ‘De nieuwe Dalai Lama.’
      De Tibetanen incarneren bewust in een bepaalde lijn, zo vinden ze ook de nieuwe Dalai Lama. (Het wordt wat moeilijker nu.)

     • Niemand is gevaccineerd. Ik zei je mag van geluk spreken.
      Een nichtje kreeg een kind in die tijd maar had zich toch maar laten vaccineren toen ze net zwanger was, het ging net goed, maar haar dochtertje werd te vroeg geboren.

 10. Super leuk en inspirerend artikel, als positieve noot in de doom en gloom! Wel meen ik dat het eten van onze vrienden de dieren heeft bijgedragen aan de ontwikkeling vd menselijke hersenen, maar mss was dat ook een fabeltje. Zouden dieren dan baat hebben bij het eten van mensen..? Hihi. Maar waar het op neer komt is dat het menschdier zelf niet meer dan een dier is, en hooghartig bovendien. Vroeger was hij een jager maar dat hoeft eigenlijk niet meer. Zelf zou ik dan voor dieet verbeteringen ook suiker uit het dagelijks leven verwijderen, maar dat is heel lastig. Bon soiree et bon appetit!

 11. Laten we allemaal over gaan op een gezond stukje fruit, met name de appel zoals in dit artikel wordt genoemd omdat die zo lekker snel verteert…. Weten jullie wel waar fruit vandaan komt? Ja, van een boom zul je zeggen, nou dan zit je al bijna 100% verkeerd: fruit groeit namelijk aan kleine struikjes van maximaal handhoogte want dan kan het zonder ladder geplukt worden (door goedkope Oost-Europese arbeidskrachten) en die struikjes staan op strakke rijen ca. 1.20 meter uit elkaar, en weet je waarom dat is? Omdat een smalspoor tractor daar namelijk ca. 26 keer per jaar tussendoor rijdt, om wat te doen? Lekker appeltje meneer en mevrouw?? Juist, die tractor rijdt daar zo vaak tussendoor met een grote gifspuit achterop die heel veel lawaai maakt (waarom is dat relevant zul je zeggen?) en gelukkig doet ie dat want dan heb ik nog net de tijd om alle ramen en ventilatieroosters van mijn huis dicht te zetten want ik woon namelijk in De Betuwe, direct tegenover een prachtige fruit “boomgaard” waar dit fraaie feest zich soms meermaals per week afspeelt! Wast u wel even uw handen na het eten van een appeltje, er zit namelijk nogal wat gif aan uw handen nadien, maar niet alleen aan uw handen….

  Fruit, lekker en gezond! Eet smakelijk!

 12. @Niccos,
  Hmmmm… Geen kinderen op de wereld zetten. Ik zou het zo weer doen want zonder kinderen geen toekomst. En als jij je kinderen waarden leert en hen niet laat hersenspoelen door scholen en social media, dan zet je goede mensen op de wereld die onze fouten met zich meenemen naar de toekomst en ze hopelijk niet nogmaals begaan. De wereld heeft zo’n grote behoefte aan goede mensen met het hart op de juiste plaats. Ik heb mijn zoon bijvoorbeeld, goede waarden bijgebracht en altijd met hem over dingen open gesproken. Hij is wars van alle gender onzin. Zit nauwelijks op social media. Hij gebruikt zijn telefoon bijna nooit. Hij is goud eerlijk en heeft zijn hart op de goede plaats. Belangrijkste advies dat ik kan geven is: Lieg nooit tegen hen. Wees altijd open en eerlijk, ook al is een leugen soms gemakkelijker. Want als jou kinderen jou als eerlijk zien, dan sta jij sterker. Want naarmate zij ouder worden, dan ervaren zij dat de wereld wel tegen hen gelogen heeft. En dan ben jij die rots waar zij op kunnen vertrouwen.
  En ik wil de gates en de swabs niet hun zin geven door hier geen kinderen op aarde neer te zetten. Dit hoort ook weer bij hun depopulatie progamma. Maak de wereld zo gevaarlijk en onaatrekkelijk om in te leven, dan gaan volwassenen vanzelf twijfelen over het nemen van kinderen. Families zijn autonome eenheden. En daar zijn zij het meest bang voor. Sterke familie banden is het sterkste verzet tegen dat tuig. Wij mensen hebben dit nodig. Wij kunnen niet zonder!

  Kijk, dit moeten wij nou voorkomen. Wij moeten hen sterk en weerbaar maken. Dat is onze taak als ouders.
  Dus sta op van je luie reet en ga je kinderen OPVOEDEN!
  https://rumble.com/v2hioi2-dit-is-waarom-de-jeugd-zo-ongelukkig-is.html

 13. Was het maar waar dat vlees maar 4 uren gemiddeld in je lichaam blijft voordat het je lichaam verlaat. Het blijft wel meerdere dagen in je lichaam rotten, ja rotten ja. Als je al moeite hebt men een paar vellen van het vruchtvlees van een sinaasappel te verteren, hoe moet dat dan voor stug rood vlees zijn?

  • Goed kauwen ! Men kan vlees rood consumeren maar er moet goed gekauwd worden . En ook moet er water gedronken afhankelijk van lichaams lengte minimaal 1,5 liter per dag gewoon water.
   Speeksel heeft een functie.

 14. Het grote probleem met de ideeën over voeding is het feit dat deze ideeën steevast een ding gemeen hebben; ze zijn allemaal gebaseerd op biochemie. De inhoudsstoffen zouden dus bepalen of iets gezond is. Niccos haalt de Ayurveda al even aan en als Ayurveda beroepstherapeut kan ik hem aanvullen met het volgende.
  Het cliché van ‘melk is voor de kalfjes’ uit Een leven lang fit is vanuit Ayurvedische oogpunt onzinnig. Je kunt net zo gemakkelijk zeggen dat honing voor jonge bijen is en op die manier kun je alles wat je denkt wel recht redeneren. Volgens de Ayurveda gaat het erom wat voor ‘kwaliteit’ iets wat je eet heeft. Is bijvoorbeeld melk goed of slecht? Het is een onzinnige vraag, omdat je daarmee de hele wereldbevolking over één kam scheert. Iemand met bronchitis kan beter geen melk drinken omdat het slijmvormend werkt, iemand met zwaar ondergewicht kan dat beter wel doen omdat melk uiterst voedend is en direct beschikbaar voor alle weefsels; in de koe is melk daarvoor al ‘klaar’ gemaakt. (Hoe dat zit voert hier te ver)
  Volgens de Ayurveda bestaat ‘gezonde’ voeding strikt genomen eigenlijk niet. Als je het beste voedsel ter wereld in je bloedbaan spuit ga je dood. Voedsel is namelijk lichaamsvreemd en moet in de spijsvertering en stofwisseling lichaamseigen worden gemaakt voordat het lichaam er iets mee kan. Het is dus logisch dat deze omzettingsprocessen (pitta/agni) perfect dienen te verlopen. Het feit dat spijsverteringsproblemen schering en inslag zijn spreekt boekdelen. Niccos zegt in zijn artikel al terecht dat zuiverheid van voedsel (ook energetisch) en goed naar je lichaam luisteren van grote invloed zijn. Heel bepalend is; wie eet wát, wanneer, in welke hoeveelheid en in welke combinatie. Past dit bij je persoonlijke aanleg? Voorts is elke vorm van stress van grote invloed op het functioneren van het lichaam tot op celniveau. Heel veel van onze stress vindt z’n oorsprong in innerlijke conflicten die ontstaan in een leven dat mijlenver van de natuur af staat. Ook je morele standaard heeft grote invloed, ofwel, waar verbindt je je mee? Bioindustrie of plantaardig met liefde geteelde bio-dynamische gewassen? Dode fabrieksprodukten of neem je de tijd zelf iets te bereiden met natuurlijke ingrediënten? Luister je naar destructieve herrie of bezoek je ook wel eens een klassiek concert? Er valt heel veel meer over te zeggen, maar dat voert hier te ver. Ieder die dat wil raadt ik aan de bibliotheek te raadplegen. Ayurveda vereist echter een geheel andere kijk op de wereld dan wij hebben geleerd; de biochemie (scheikunde = scheiden) zegt alleen iets over de buitenkant, de Ayurvedische holistische visie vertelt ons hoe we tot de essentie kunnen komen, de heelheid van alles dus. Als we de kwalitatieve wetmatigheden van het universum kennen, kennen we de aard van de materie en kunnen we voorspellen wat de effecten van bijvoorbeeld voedselsoorten op individuen zullen zijn. De Ayurvedic Practitioner of Vaïda kunnen dit o.a. waarnemen in je pols. De afwijking in je huidige situatie t.o.v. je (gebalanceerde) basisaanleg, zorgt voor het verkeerd verlopen van allerlei processen die tot ziekte kunnen leiden. Via polsdiagnose kan dit zo worden voorspelt en gedetecteerd, voordat de eerste symptomen zich aandienen.Meten is niet weten, alles draait om zélf ervaren.

 15. Melk is oké.
  1. Niet bewerkt, dus rauwe melk
  2. Biologische landbouw

  ‘ zolang er slachthuizen zijn,
  zullen er slagvelden zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in