De ‘journalisten’ van de mainstream media duiden tegenwoordig de cijfers in tabellen zonder zich proberen te verdiepen in wat er werkelijk aan de hand is in Nederland. Ja, de absolute aantallen kunnen iets zeggen over het verlies van Forum voor Democratie. Zeker heeft het CDA een flinke tik op de neus gekregen. Maar er is één politieke partij in Nederland die werkelijk het grootste verlies heeft geleden en dat is de ChristenUnie. Dit is hoe ik hiernaar kijk, schrijft gastauteur Niccos.

In de naam van de partij staat Christen en dat is precies waar het om gaat. Ben je een ware Christen als je stemt op de ChristenUnie? Alle organisaties, bedrijven en instituties beginnen met een ideaal. De ChristenUnie natuurlijk ook, het stond voor een Christelijke samenleving met Christelijke waarden. Wat is daar nu van over? Als ‘ze’ stellen dat ‘bestuurlijke verantwoordelijkheid’ belangrijk is. Wat heeft de ChristenUnie de laatste jaren gedaan?

Praatjes vullen geen gaatjes. Geen woorden maar daden. De ChristenUnie heeft met die bestuurlijke verantwoordelijkheid vrij baan gegeven aan leugens en bedrog. Meerdere keren heeft de ChristenUnie de kans gekregen maar niet genomen om te breken met verraad. Een diep verraad aan de burgers van Nederland. Het zijn harde woorden en dat vinden veel mensen lastig. Zeker Nederlanders zijn niet gewend om in uitersten te denken. Ze geven liever een 2 dan een 0.

Twee maanden voor de Tweede Kamer verkiezingen in 2021 trad het kabinet met de ChristenUnie af vanwege de Toeslagenaffaire. Het rapport over het optreden van de overheid, de belastingdienst en de politiek was snoeihard. ‘Toevallig’ dat dit rapport vlak voor de verkiezingen uitkwam. Er werd al jaren over gesteggeld, want het speelde al zeker een decennium. Heel slim, je kunt ook zeggen subtiel doortrapt, trad het kabinet af vóór de verkiezingen.

  Ministers Rutte IV, Hallo Vaarwel

Want na de verkiezingen hadden ze zeker hun biezen voorgoed kunnen pakken. Nu echter konden ze aanblijven en kregen ze de kans weer momentum te krijgen. Er speelde ook nog de Corona en in demissionaire staat hadden ze zich een bijzondere macht toegeëigend voor allerlei disproportionele maatregelen om het volk klein te houden en te bespelen. Dit is echter een verhaal apart en laat ik even los, dus terug naar de verkiezingen.

Vreemd genoeg stemde het volk niet massaal deze regeringspartijen weg. Dat bood hen de kansen die ze nodig hadden. Toch zou het tien maanden duren eer er een kabinet werd gevormd. Tien maanden praatjes voor de bühne. Allemaal een grote mond over dat Ongekend Onrecht en dat de bestuurscultuur moest veranderen. Dat ze niet meer door één deur konden met Mark Rutte. Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

Precies dezelfde politieke partijen kwamen terug in de regering. Alle hoofdrolspelers zaten gewoon weer bij elkaar aan tafel. En precies daar heeft de ChristenUnie haar ziel aan de duivel verkocht. Alle Christelijke waarden zijn de deur uit gevlogen. Maar ook op andere momenten had de ChristenUnie de morele plicht de stekker uit het kabinet te trekken. Ze deden het niet. Smoesjes genoeg. Politici zijn een meester in het recht praten wat krom is.

Die Toeslagenaffaire was niet het eerste schandaal en ook niet het laatste. Het rapport over de Aardgaswinning in Groningen is ook keihard richting overheid en politiek. Ik zou haast schrijven dat het tekenend is dat ‘we’ hier niet meer verbaasd over zijn, maar het is veel erger dan dat. We hebben zelfs geen zin meer om er boos over te worden. Alsof we ons al verzoend hebben met de corruptie van onze overheid en politiek.

  Niccos: LHBTIQ+ Hou toch op!

Dat politici in de hoek van D66, de VVD, de PvdA en GL daar vuistdiep inzitten is niet vreemd. Het CDA is al eerder van de morele ladder afgestapt dan de CU, maar het blijft toch eigenlijk onbegrijpelijk dat Christelijke partijen zo verdwalen. Het tekent het verval van onze culturele beschaving. Spiritualiteit verdwijnt en maakt plaats voor bestuurlijke verantwoordelijkheid. Dan heb ik het nog niet eens over abortus en euthanasie. Ook daar doen ze vrolijk aan mee.

Bij deze Provinciale Statenverkiezingen 2023 heeft de achterban van de ChristenUnie gesproken. En let wel dat hun achterban altijd een zeer stabiele achterban was, het aantal zetels bleef altijd ongeveer gelijk. De prognose is nu dat de ChristenUnie in de Eerste Kamer van vier naar twee zetels gaat, een halvering dus. Dat is ook ongekend. En dat is de afstraffing voor het verraad aan de Christelijke waarden.

De Christenen in Nederland gaan steeds meer zien voor wat het is. De ChristenUnie heeft alleen nog het woord in de naam, maar draagt het woord zelf niet meer. Waarschijnlijk omdat ze ingestemd hebben met zich in te laten spuiten met het gif van de duivel. Ze waren er voor en raadden het aan. Ongelooflijk. Op enig moment zal ieder mens verantwoording moeten afleggen. Ook degenen die verdwaald zijn. Ook degenen met bestuurlijke verantwoordelijkheid.

Wellicht is een crisisberaad zoals bij het CDA op z’n plaats. Maar dan niet zoals bij het CDA ‘wel woorden, geen daden’. Er is volgens mij nog geen één toeslagenkind terug bij de ouders. Alles gaat traag als dikke stront. De overstromingsslachtoffers in Limburg wacht ook nog op beloofde hulp. De Groningers moeten nog vechten tegen de overheid. Ik zou zeggen ‘ChristenUnie stop ermee, ga biechten, neem een lange pauze en kom tot inkeer.’

  Niccos: Wij zijn de groep

Copyright © 2023 Niccos. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

NICCOS DOSSIER

Open Brief aan de President van de Russische FederatieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne houdt kinderen in fabrieksmatige omstandigheden voor pedofielen, Rusland redt de kinderen – Media Blackout
Volgend artikelIn Moskou begraven Xi en Poetin de Pax Americana
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. D66 ontstond met het bestrijden van de verzuiling van de christelijke partijen, ze hadden de wind in de rug met het stigma van de polio epidemie bij wat conventionele christelijke groepen. Ik publiceerde het in november 2019 toen ik het formulier voor orgaandonatie in de bus had, als waarschuwing voor het politieke vervolg. Ze zijn daar nog groter mee geworden. Een kans voor de ChristenUnie. Helaas besloten ze ‘met hun tijd mee te gaan’.

 2. Niccos, dat is zeer interessant… Bedankt voor deze uitleg en je moeite dit te doen. Ik weet niet voldoende over de NLse politiek, maar dit geeft een goed beeld, ook met wat verder graven. Wel vraag ik me nu af er wel of niet “fraude” heeft plaatsgevonden in deze verkiezingen, als deze nummers dus echt uit de achterban gekomen zijn zoals je stelt, want hoe zit het dan met bijvoorbeeld de BBB partij, en de FVD. Dat er fraude heeft plaatsgevonden zou ik zonder meer aannemen, maar wat is dan het punt om de CU zo te laten kelderen? En als er geen fraude was, gebaseerd op deze uitslag, dan zou er dus ook geen fraude zijn geweest bij de BBB? Ik vind het allemaal zeer verwarrend, maar je punt is heel goed. En ook die mooie foto er bij – Jesus in de tempel. Spreekt nog luider.

 3. De afbeelding van Jezus die marktlui en marktbezoekers de tempel uit jaagt zegt alles. De Christenunie is verworden tot handelaren en consumenten, slaven van de overheid.

  Een echte gelovige luistert niet naar de overheid, maar naar God. Voor een echte gelovige is er maar 1 wet en 1 toets voor denken en doen… en dat is LIEFDE.

  Cojona was puur angst, angst is het werktuig van de duivel. Ga in een gemiddelde kerk/geloofsgemeenschap checken hoeveel gevaccineerden er zijn en ik vrees dat 90% de angst van de duivel heeft laten regeren.

  De kerk in mijn dorp was tijdens cojona gesloten en onzichtbaar. Na cojona houden ze ineens feestjes als onlangs de top 2023, met een dj en hapjes en drankjes. Dus geen stille tochten voor de zogenaamde killer pandemie, geen huis aan huis bezoeken, geen liefde in het dorp brengen, maar zuipen en BBQ’en voor de kerk. En uiteraard allemaal gevaccineerd.

  De corruptie is overal. De kerk hoort een plek te zijn waar angst niet bestaat, maar de dominee en alle bezoekers van de kerk in mijn dorp bogen voor de duivel en alle maatregelen en namen allemaal een vaccin uit doodsangst. We zijn van God los. We zijn de marktlui en de consumenten die Jezus ooit de kerk uit joeg. De kerkgangers zijn geen gelovigen meer, maar slaven van de duivel. Ze leven niet meer in liefde, vertrouwen en geloof in God, ze leven uit doodsangst omdat ze nergens meer in geloven, behalve in de angst die de duivel hen via de dominee verkoopt.

  We zijn van God los omdat we tussenpersonen volgen ipv zelf een connectie te hebben met God. Geloven is een individueel proces. Geloven is jou persoonlijke connectie met God, niet de connectie waar de dominee over praat. Tussenpersonen zijn valse profeten. Geloven doe je door je hele leven de 1ste 2 geboden heilig naleven.

  1. Houd van God en van niks anders dan God.
  2. Houd van alles zoals je van God houdt.

  Als iedereen deze 2 geboden leeft, dan behandelt iedereen elkaar als God/liefde. Als iedereen elkaar als God behandelt, wordt iedereen als God aanbeden en bedient.

  Meer is het niet. De Christenunie is volledig van God los en gecorrumpeerd tot de duivel. Angst (ego) regeert waar de duivel de baas is. De Christenunie hebben hun ziel idd verkocht, net als het geïnstitutionaliseerde geloof. Geloof is de dialoog die je zelf met God voert om de eerste twee geboden te kunnen volhouden. Om die eerste twee geboden echt te leven, zul je God om raad moeten vragen en je ego onder controle moeten krijgen.

  In grote duisternis vindt met het licht… de duisternis is inmiddels zo groot dat het onmogelijk wordt dat we het licht niet vinden. God zal in ons terugkeren zodra wij uit vermoeidheid van alle complexiteit, gaan hunkeren naar eenvoud en de eerste twee geboden weer gaan leven.

  Niccos beschrijft al dat we moe zijn… we gaan hunkeren naar eenvoud. En wat is er eenvoudiger dan de liefde die ontstaat wanneer iedereen elkaar dient. De vijand wil ons op eenzelfde manier met eenvoud vangen in de CBDC’s. Maar natuurlijk gezien… als iedereen elkaar gewoon als God dient, dan wordt iedereen als God bedient. IN GOD ZIJN WIJ ÉÉN LIEFDE LIEVE MENSEN.

  Laat alles maar instorten, de eerste 2 geboden zijn alles wat we nodig hebben. Toets alles aan LIEFDE en vergeet de rest.

  Ik bid voor ons allemaal en ik zend jullie allemaal kracht en liefde.

 4. Niccos precies gefileerd die hypocrieten van een Christenunie en hopelijk dat meer schapen wakker worden maar oom eerlijk te zeggen als ik naar Frankrijk,Duitsland,Libanon heb ik mijn twijfels als ik naar ML kijkt🤔🧐

 5. Weer een goed artikel Niccos.
  Nu ben ik persoonlijk niet zo’n bijbelkenner/lezer hoewel ik inmiddels aan het denken kom dat in dat boek sprake is van ‘de opname van de gemeente en de grote verdrukking’.
  Zou die ‘opname’ niet van toepassing zijn op de vele mensen die overlijden a.g.v. die spuiten?
  En wat betreft ‘de grote verdrukking voor de overlevenden’, zou dan straks niet a.g.v. die CBDC zijn?

  Ik pretendeer niet dat ik het precies weet in het hoe,wat en wanneer. Het zet wel aan tot vragen in hoever het e.e.a. in elkaar lijkt te passen.
  Mijn innerlijk laat mij in ieder geval weten dat wij met z’n allen eerst nog door een diep dal gaan voordat wij de berg op kunnen.

  In de tussentijd; ben goed voor jezelf en je medemens.
  Breng mensen die zich minder voelen op gelijke hoogte van jezelf en trek aan de stropdas van hen die menen méér te zijn dan jij totdat zij ook op gelijke hoogte staan.

  Niemand is meer of minder dan de ander.
  Als iedereen nu zou sterven dan stinken we na een paar dagen allemaal even hard.

 6. Wie geloofd dit bulschit verhaal weer. Ten eerste zijn de verkiezingen wederom vervalst. Degene die de stemmen tellen zijn degene die bepalen wie er wint. Die trut van der plas is een psyop. Alles is fake, ook de zogenaamde verliezen van cu zijn fake, allemaal staged. En nu afserveren dat katholieke en het geloof niet deugd, wake up mensen. Er word je een rad voor ogen gedraaid, degene die dit stuks schreef is immens lomp of betaald door suiker oom om dit te doen. Dit is gewoon om het geloof kapot te maken meer niet. Rutte is een zieke geest die met alle hollanders hun mind fockt.WAKE UP. Niets van wat je leest of ziet in nederland is echt alles is staged naar hun woke agenda. Zo ook deze verkiezingen. Die trut van de plas gaat voor niemand iets doen dan alles nog meer laten aandralen. Misschien in begin schijnheilig laten ogen dt ze voor de boeren is om de kalmte te bewaren en daarna komt de psyop naar buiten.

  • Hallo Greet,

   “degene die dit stuks schreef is immens lomp of betaald”
   Jeetje, dan ben ik dus immens lomp. Nou ja, kan mij het ook schelen.

   “Niets van wat je leest of ziet in nederland is echt”
   Oh gelukkig, ik dacht even dat ik immens lomp was, maar het is dus niet echt. Of toch wel?

   Groetjes, Niccos.

  • Greet maart 23, 2023 at 12:15
   “Misschien in begin schijnheilig laten ogen dt ze voor de boeren is om de kalmte te bewaren en daarna komt de psyop naar buiten.”

   Dat idee kreeg ik ook van die BBB mop. Daarom vraag ik me af of er geen algehele fraude bij alle partij uitslagen gepleegd was. De boeren moeten effe weer de fopspeen ingedrukt krijgen, en dan pats.

 7. Velen van de mensheid zijn los van de normen en waarden die vroeger gebruikelijk waren. Niet dat er toen niets gebeurde, maar nu…. Alles wat naar die normen en waarden verwijst is overboord.
  Het is ikke, ikke en de rest kan….

 8. Helder artikel. Dank.
  Dat de christen unie gehalveerd is is natuurlijk goed nieuws voor de occulte club die niet bij name genoemd mag worden.
  Zeg maar de voldemorts enzo

 9. Overheid dicteerd met “regels”

  Refrein .:
  🎼 I am they eye in the sky.
  i am the maker of rules!
  Oehoe ik can cheat you blind!

  Welk oog? Dat oog op de dollar bill met “uit allen een” of in god we trust ? Devgod van wat ? geld?
  Of de piramide met dat oog van die metselaars ? Welke god? De God van macht ?
  De duivel luci satan baal moloch remphan?

  God die iedereen bedankt na gebed is de duvel !!
  Bidden=pray=prooi.
  Amen is rahmen een pharoische Babylonische demi-god.

  De bijbel , een door pagan geschreven subversie van het “gesproken” woord noemt
  de echte “Schepper
  “ik ben wie ik ben”

  En deze schiep onvervreemdbare en onverranderbare Wetten.

  Politiek kan per definitie niet deze schepper vertegenwoordigen maar immer en altijd .:
  de gevallene Lucifer God van deze vlakte en als je om je heen kijkt moet er toch echt een kwartje gaan vallen.

 10. Bidden!!
  Wat doet een
  “bid” sprinkhaan??
  Bidden!!
  Tot deze een prooi in zijn bereik krijgt…
  en dan?

  Overal om je heen word je gewaarschuwd en niemand ziet het terwijl het is
  Hidden in plain sight!

  Christus zei teleurgesteld ,:
  Maar zo weinig??
  Tja , maar zo weinig.

 11. Dat een gewone partij verliest, dat kan gebeuren. Maar dat een christelijke partij verliest is eigenlijk vreselijk. Onze christelijke waarden zijn een machtig wapen tegen de waanzin van de machten. En dat zeg ik niet omdat ik een gelovige of zo zou zijn. Ik zeg het omdat ik me realiseer dat ons Nederland geen Nederland meer is zonder die beschaving en patsers zo vrij spel krijgen met hun eigen gemaakte wetten! Het gaat om de moraal.

 12. De Christen Unie bestaat voor het overgrote deel uit gereformeerden, hervormenden, christelijk gereformeerden en alle moderne lichtingen sinds de jaren ‘50.

  Om af te sluiten met ‘ga biechten’ wat alleen katholieken doen, betekent dat je van de partij en dat electoraat niks begrijpt.
  Doet niks af aan de strekking van je verhaal, maar het is een enorme blooper.

  • Hallo Anita, ik ben inderdaad weinig bekend de ‘gewoonten’ van de verschillende stromingen. Ik heb wel geprobeerd juist achter dit punt te komen, maar kon op de website van de CU niet specifiek er iets over vinden. Inderdaad dat het grootste deel bij oprichting gereformeerd was. En dat biechten vooral iets is bij katholieken. Omdat het niet echt duidelijk werd voor mij en ik biechten zelf zie als verantwoording afleggen aan God heb ik er voor gekozen om toch dit woord ‘biechten’ toch in mijn tekst te zetten. Wetende dat het misschien niet klopte. Dank voor jouw toelichting. Groetjes, Niccos.

 13. De Christenunie is een afsplitsing van de ARP, heeft te maken met een kerkscheuring bij de gereformeerden in 1944. Die afsplitsing heette Gereformeerd Politiek Verbond (GPV) Deze is later, in de jaren ’90 gefuseerd met het Reformatorische Politieke Federeatie (als ik het goed heb) RPF. RPF, GPV en SGP werden in die dagen “klein rechts” genoemd. De ARP zwenkte in de jaren ’70 af naar links en bij de gereformeerd vrijgemaakten (de uitstappers in 1944) gebeurt alles 50 jaar later, zo grapte men. En dat klopt.

  Ik ben lang gereformeerd geweest, maar na een geloofspauze ben ik toegetreden tot de behoudende Baptisten.

  Familie is overwegend gereformeerd en laatst tijdens een etentje hoorde ik ze over nogal wat zaken in de kerk praten, waarvoor je in de jaren ’90 bij wijze van spreken nog zou zijn gestenigd. Je kunt over de gereformeerden stellen dat het zout haar zoutende werking heeft verloren.

  In die kerk werden (worden nog steeds..?) de 10 geboden voorgelezen. Zo een limitatieve opsomming biedt nogal wat ontsnappingsmogelijkheden. Feitelijk houdt de Bijbel ons voor, dat wij God moeten liefhebben met heel ons hart, onze ziel, ons verstand en onze kracht. En het 2e gebod, daaraan gelijk is: Hebt uw naasten lief als uzelf. Ook als dat een D66’er is, om het cru uit te drukken. Dat gebod gaat dus heel ver. Na alle schandalen kan je stellen dat de “christen Unie” niet als Christelijke partij is aan te merken, waarmee deze partij na alle onrecht tegenover hun naasten ook nog grossiert in de leugen. De naam van die partij is een leugen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in