Ik weet niet wat de Washington Post-columnist David Ignatius of de ambtenaren van de regering Biden met wie hij praat, roken, maar het moet buitengewoon sterk spul zijn:

Functionarissen van de regering werden bemoedigd door de beter dan verwachte vooruitgang maandag, toen Oekraïense eenheden door zwaar bemijnde gebieden drongen en tussen de vijf en tien kilometer oprukten in sommige delen van het lange front. Dat gaf hoop dat de Oekraïense strijdkrachten kunnen blijven doorstoten naar Mariupol, Melitopol en andere door Rusland bezette plaatsen langs de kust – en zo de landbrug kunnen verbreken.

De ‘aanval’ was gericht tegen een kleine Russische salient in de frontlinie bij Velyka Novosilka in het midden van deze kaart, schrijft Bernhard.

Klik voor groot

Als we inzoomen zien we de huidige frontlinie zoals afgebeeld door de pro-Oekraïense Ukraine LiveUAmap.

Klik voor groot

Als we de functie ‘Tijd’ van die kaart gebruiken, zien we de frontlinie in hetzelfde gebied een week geleden.

Klik voor groot.

Met behulp van de schaal rechtsonder op de kaart kunnen we zien dat de enige totale ‘vooruitgang’ van de Oekraïense troepen linksboven ongeveer twee kilometer diep was op een front van vier kilometer breed. Ze veroverden twee bomenrijen tussen open velden. Geen enkele nederzetting of boerderij werd door die troepen “bevrijd”.

Hier is dezelfde plaats afgebeeld op de kaart van het pro-Oekraïense neoconservatieve Institute for the Study of War.

Klik voor groot

Het laat hetzelfde verhaal zien. Ook hier was de ‘vooruitgang’ van de Oekraïense troepen beperkt tot enkele boomgaarden tussen vlakke open velden.

De verliezen waren enorm:

Tijdens de drie dagen van gevechtshandelingen in alle richtingen verloor Oekraïne tot 3.715 man, 52 tanks en 207 gepantserde gevechtsvoertuigen, 134 vrachtwagens, 48 artilleriekanonnen, evenals vijf vliegtuigen, twee helikopters en 53 drones.

  Europa incasseert gigantische terugslag in mislukte poging om Rusland te confronteren

De verliezen van Rusland waren onmetelijk kleiner: “In totaal werden 71 militairen van de gecombineerde strijdkrachten gedood en 210 anderen gewond tijdens het afweren van het vijandelijke offensief. Vijftien tanks, negen infanteriegevechtsvoertuigen, twee vrachtwagens en negen kanonnen werden uitgeschakeld.”

Dat is Russische propaganda zegt u? Ja, u kunt deze getallen beter doormidden snijden om bij de echte getallen te komen. Ze zijn nog steeds enorm.

Gilbert Doctorow merkt op dat Het Oekraïense leger wordt niet geleid door de generaals, maar door de PR-afdeling (Frontnieuws Nederlands transcript). De vernieting van de Kakhovka dam is dan ook een afleiding van de rampzalige verliezen van de afgelopen dagen.

De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zei dat de schade aan de dam was aangericht om de overdracht van Oekraïense troepen mogelijk te maken:

“Vannacht heeft het Kiev-regime weer een terroristische misdaad begaan: de waterkrachtcentrale Kakhovskaya werd opgeblazen, waardoor grote gebieden onder water kwamen te staan,” zei hij.

De minister voegde eraan toe dat het doel van het opblazen van de Kakhovskaya waterkrachtcentrale door Kiev is om eenheden van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) over te brengen van de richting Kherson naar het offensieve gebied.

Hij wees erop dat het Kiev-regime de structuren van de Kakhovskaya waterkrachtcentrale had opgeblazen. “Het doel van deze acties is, volgens de beschikbare gegevens, als volgt. Aangezien de vijand geen succes heeft geboekt in offensieve operaties, is hij, om zijn potentieel te versterken, van plan om eenheden en uitrusting uit de richting van Kherson over te brengen naar het gebied van zijn offensieve operaties, en zo zijn posities in de richting van Kherson aanzienlijk te verzwakken,” zei Shoigu.

  Oekraïne sluit gas naar Europa af

Ik heb een andere kijk op de situatie. Met de dam intact zou elke grote oversteek van de beneden-Dnjepr in gevaar komen door de mogelijkheid van de andere kant om water uit de dam te laten stromen. NU de dam opgeblazen is, zullen de overstromingen het gebied langs de rivier een week of twee in een moeras veranderen. Maar na een week of twee zal het water weg zijn en zal een grote oversteek, zonder het gevaar van overstroming, mogelijk worden. Deze lezing is gebaseerd op verschillende berichten over veer- en overbruggingseenheden die naar Oekraïne worden overgebracht:

Rusland is voor een zekere mate van veiligheid afhankelijk van onoverbrugde waterwegen en andere geografische kenmerken. Als Oekraïense gepantserde overbruggingseenheden in de strijd opduiken, zal Rusland uitgedaagd worden door de plotselinge opkomst van snel bewegende Oekraïense eenheden in licht verdedigde gebieden.

Overbruggingseenheden zijn echt enkele van de laatste stukken die Oekraïne nodig heeft om het offensief in te zetten. Het feit dat ze nu geschonken worden, kan alleen maar geïnterpreteerd worden als een teken dat Amerikaanse deskundigen er vertrouwen in hebben dat Oekraïne eindelijk klaar is om hun nieuwe, zeer mobiele uitrusting effectief, op grote schaal en in grote offensieve operaties in te zetten.

Maar goed – Shoigu heeft vast betere toegang tot informatie over het slagveld dan ik.

Terug naar de waanideeën van Ignatius’ klasse:

Ahem – Oekraïne werd volkomen verslagen in Bakhmut en heeft geen grond meer in die stad.

Als Oekraïne dat wil uitbreiden, zullen de Russen dat zeker toejuichen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Drs. E. Michael Jones: “De oorlog in Oekraïne eindigt in 2023 en de Russen gaan winnen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKievse strijdkrachten leden zware verliezen in de zuidelijke sector van Donetsk (Foto’s, Video’s)
Volgend artikelDuitsland kampt met elektriciteitstekorten, industrie zal instorten door groen programma, waarschuwen bedrijfsleiders
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het begint wel wat te worden als de Russische beer echt boos wprdt.
  https://youtu.be/Jf6-gzeOjms
  Met dat ze toeslaan houden de Russen niet van half werk.
  Dus als ze het doen,doen ze het goed.Ik hoop dat ze niet alleen de Nazi;s verslaan,maar ook de ZKM terug in hun hok blaffen!

 2. Het loopt op rolletjes voor de Russen als de Amerikanen .

  De Russen hebben een nieuw probleem;
  Maar die strijden voor iets .
  – tegen ‘pedofielen de baas’
  – tegen gender psychische wanhoop.
  – tegen biolabs
  – tegen uitroeing Russische burgers
  – tegen uitbanning (christelijke) religie
  – tegen orgaanhandel
  – tegen oorlogs hitserij / nazi
  – tegen grensoverschrijding
  – tegen overschrijden ‘vredesakkoord’
  – tegen USA aan hun grens ipv neutraal gebied.

  De NAVO soldaten strijden voor de poen. Niet hun thuis land/ omgeving.
  Een Dam opblazen met verzuipen, dood en ellende voor burgers geeft ze bonuspunten 💸 van hun Fuhrer .
  vals spelen 💸 wellicht ook.

  strijd met een knotsgekke staart.
  Wat kun je anders verwachten….
  (Chemische wapens, Dam opblazen)
  Waar wij, niet de bolsjewieken ✈️ 🏝 In meegesleurd kunnen worden.
  ‘T is allemaal script.
  Dam; Is organisatie, goedkeuring, kennis, vaardigheid nodig.

 3. noodlottig offensief… tot het op is, de Navo en co.. bijten hun tanden stuk, gek eigenlijk dat ze hun vijand zo hebben kunnen onderschatten..de us heeft nochtans de kans gehad om ietsje te leren van de Russische interventie in Syrië …. 💪❤️🇷🇺❗❗

 4. Frontnieuwsers zijn geïrriteerd omwille van de toon van de MSM. Ja, ik heb mij ook laten bepraten dat de grote kranten en staatszender gemakkelijk en goedkoop nieuws overnamen van de NYT en WP, want het zijn toch bondgenoten enz.
  Neen, het zijn criminelen: als je met ons belastinggeld een driedelig programma maakt zoals “de giftige oorlog” dan doe je wetens willens aan misleiding haatzaaierij leugens en propaganda. Het programma heeft intussen al gerenommeerde “prijzen” gewonnen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in