Duitsland dreigt een tekort aan elektriciteit te krijgen waardoor cruciale industrieën het land zullen verlaten nadat de regering heeft besloten om de laatste overgebleven kerncentrales te sluiten ten gunste van hernieuwbare energiebronnen, zo hebben bedrijfsleiders gewaarschuwd, schrijft de Daily Mail.

Het hoofd van energiebedrijf RWE zei dat hij vreest dat Duitsland te maken zal krijgen met een tekort aan elektriciteit waardoor de prijzen in het toch al zo worstelende land zullen stijgen.

Markus Krebber, 50, waarschuwde dat dit het “concurrentievermogen” van Duitsland als industrieel centrum in gevaar zal brengen, wat betekent dat bedrijven het land uit zullen worden gejaagd, en broodnodige banen met zich mee zullen nemen.

“De welvaart van Duitsland is gebaseerd op een sterke industrie,” vertelde Krebber aan BILD. Een schaarse energievoorziening leidt tot hoge prijzen – dit brengt het concurrentievermogen van Duitsland als industriële locatie in gevaar. We zien de eerste tekenen van de-industrialisatie.

Zijn grimmige waarschuwing volgt op het schokkende nieuws dat Duitsland in een recessie terecht is gekomen – in tegenstelling tot de economie van Brexit Groot-Brittannië, die in 2023 naar verwachting met 0,4 procent zal groeien en een soortgelijke neergang zal voorkomen.

Duitse energiechefs hebben de slechte vooruitzichten van het land toegeschreven aan de “ramp” met groene energie van de regering, waardoor de laatste overgebleven kerncentrales zijn gesloten. In plaats daarvan ligt de nadruk nu op hernieuwbare energie uit zonne- en windenergie.

Maar de intermitterende aard van deze groene energiebronnen, waardoor ze gevoelig zijn voor plotselinge dalingen tijdens bewolkte of windstille periodes, betekent dat het Duitse elektriciteitssysteem kwetsbaar blijft voor elektriciteitstekorten en prijsvolatiliteit.

Krebber waarschuwde dat dit een verwoestend effect zou kunnen hebben op de Duitse industrieën die tevergeefs proberen om de kwakkelende economie van het land overeind te houden.

“Als industriële locatie heeft Duitsland een ernstig probleem: we hebben niet zoveel energie beschikbaar als we nodig hebben,” vertelde Krebber aan Focus. “Deze kloof leidt tot hoge prijzen en dus tot gerechtvaardigde zorgen over het concurrentievermogen.”

Dit speelt allemaal in de kaart van de extreemrechtse partijen in Duitsland, waarbij de populariteit van de Alternative für Deutschland (AfD) in de peilingen stijgt door haar kritiek op wat zij een dure groene agenda noemt.

De AfD, die betwist dat menselijke activiteit een oorzaak is van klimaatverandering, heeft ingespeeld op de bezorgdheid van sommige kiezers over de kosten van de overgang van fossiele brandstoffen naar een duurzame economie.

Commentaar: Of betekent het gewoon dat de AfD in dit geval gelijk heeft? Want CO2-uitstoot is zeker niet verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde: Kleine IJstijd veroorzaakt door ongewoon warme periode, ongekende kou sloeg binnen 20 jaar toe

AfD-leider Tino Chrupalla zei dat meer kiezers inzien dat het beleid van de Groenen – Scholz’ junior coalitiepartner die sneller van koolwaterstoffen af wil – “economische oorlog, inflatie en de-industrialisatie” met zich meebrengt.

  'Neem geen NAVO-gevangenen' - Medvedev

“Wij zijn de enige partij die geen coalitie met deze gevaarlijke Groenen zal vormen,” zei hij.

Christian Kullmann, CEO van het chemieconcern Evonik, sloot zich aan bij de kritiek van Krebber op wat hij de “rampzalige energiepolitiek” van de regering noemde en waarschuwde voor de gevolgen ervan voor de Duitse industrieën.

“In Duitsland betalen we ’s werelds hoogste prijzen voor elektriciteit en energie, en elke industrie, elke economie leeft en is afhankelijk van een redelijke, goedkope, beschikbare energievoorziening,” zei Kullmann, 54 jaar.

Extreemrechtse partij in Duitsland stijgt in peilingen met anti-groen en anti-immigratie agenda

De extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD) staat hoog in de peilingen, tot grote schrik van de grote partijen, en is goed op weg om drie deelstaatstemmen in het oosten van het land te winnen met oproepen om de migratie een halt toe te roepen en de in haar ogen dure groene agenda in te perken.

De AfD staat in het hele land op 17-19%, ongeveer een recordhoogte voor de partij die nu in sommige peilingen met de sociaaldemocraten van kanselier Olaf Scholz wedijvert om de tweede plaats, een stijging ten opzichte van de vijfde plaats bij de verkiezingen van 2021, toen de partij 10,3% van de stemmen haalde.

De laatste keer dat het zo hoog stond was in 2018, na de migrantencrisis in Europa. Deze keer heeft de nationalistische, anti-immigrantenpartij ook geprofiteerd van de onenigheid in de driewegcoalitie van Scholz.

Commentaar: Europa’s migrantencrisis is nog niet voorbij, het lijkt erop dat de gevolgen alleen maar erger worden: VK gaat 500 volwassen mannelijke migranten in gigantisch SCHIP huisvesten tegen kosten van meer dan 20.000 pond per dag

De opkomst van de AfD, die de Duitse regering hekelt vanwege de hoge immigratie, de stijgende inflatie en de dure groene overgang, raakt een bijzonder gevoelige snaar in Duitsland vanwege het naziverleden van het land.

Commentaar: Het huidige Duitse leiderschap vindt het niet erg om echte nazi’s te steunen, en het Westerse establishment ook niet: Scholz belooft de Duitse militaire productie “permanent” te verhogen om aan de eisen van Oekraïne te voldoen – CNN

Het Duitse binnenlandse spionageagentschap heeft de jongerenafdeling van de AfD als “extremistisch” bestempeld en gezegd dat ze “een raciale opvatting van de samenleving” propageert. Het hoofd van het spionageagentschap heeft de AfD, die tegen sancties tegen Rusland is, ook beschuldigd van het helpen verspreiden van Russische propaganda over de oorlog in Oekraïne.

  Oorlogen in de nabije toekomst

Ondertussen heeft minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser de AfD gedeeltelijk beschuldigd van het aanwakkeren van anti-immigratie attitudes die een stijging in aanvallen op vluchtelingen hebben gevoed. De AfD ontkent dit.

AfD-leider Tino Chrupalla zei dat meer kiezers inzagen dat het beleid van de Groenen, Scholz’ junior coalitiepartner die sneller van koolwaterstoffen af wil, “economische oorlog, inflatie en de-industrialisatie” met zich meebracht.

“Wij zijn de enige partij die geen coalitie zou vormen met deze gevaarlijke Groenen,” zei hij.

In Thueringen, Saksen en Brandenburg, de Oost-Duitse deelstaten waar in 2024 deelstaatverkiezingen worden gehouden, is de AfD goed op weg om voor het eerst de meeste stemmen te halen, met enquêtes die haar steun op 23%-28% laten zien.

Commentaar: Dat verklaart waarom de het establishment er alles aan doet om ze allemaal als nazi’s te bestempelen: Duitse politie doet inval bij groep beschuldigd van extreem-rechts coupplot, minderjarige aristocraat betrokken

Analisten zeggen dat kiezers in het oosten, waar de loyaliteit van de partijen minder gevestigd is, ontvankelijker zijn geweest voor de AfD, deels omdat ze de hoofdpartijen die in de loop der jaren verschillende regeringen hebben gehad, de schuld geven van de lagere inkomens die drie decennia na de hereniging nog steeds in het oosten bestaan.

Zelfs als de AfD buiten de macht wordt gehouden, heeft haar opkomst stemmen weggezogen bij andere partijen, waardoor ze gedwongen worden tot meer logge coalities op staats- en nationaal niveau, vooral in het oosten waar de AfD het sterkst is.

Kullman waarschuwde dat Duitsland, van oudsher een centrum voor machinebouw, zal zien dat bulkgoederen niet langer in het land worden geproduceerd.

“We zullen hier in de nabije toekomst waarschijnlijk afscheid nemen van deze industrieën – en dat zal absoluut niet lang meer duren,” zei Kullman in een grimmige waarschuwing. Duitsland staat onder druk als vestigingsplaats voor bedrijven.

Roland Farnung, 82, de voormalige CEO van RWE, voegde daaraan toe: “Het energiebeleid dat nu door de federale regering wordt aangenomen, is praktisch een operatie op het open hart van de samenleving met aanzienlijke risico’s voor Duitse bedrijven en de banen die hier gevestigd zijn.”

Om de kwetsbaarheid van Duitsland voor elektriciteitstekorten te bestrijden, moet er volgens Krebber “massaal geïnvesteerd” worden in groene energie. Maar zelfs met deze investering moeten de Duitse elektriciteitsproducenten doorgaan met het aanpassen van het hele elektriciteitssysteem van het land in een recordtempo.

  Orbán dwingt banken en grote bedrijven winst af te dragen aan crisisfonds voor Hongaarse gezinnen

Krebber zei: “De wil en het geld zijn er voor [investeringen in groene energie]. Om ervoor te zorgen dat er ook echt geïnvesteerd wordt, is er op de lange termijn een betrouwbaar kader nodig dat stimulansen biedt in plaats van hindernissen opwerpt.

En sommige deskundigen zeggen dat Duitsland uiteindelijk terug zal moeten naar kernenergie als het fossiele brandstoffen geleidelijk wil afschaffen en zijn doel wil bereiken om tegen 2045 in alle sectoren broeikasgasneutraal te zijn, omdat wind- en zonne-energie de vraag niet volledig zullen dekken.

“Door kernenergie uit te faseren, verplicht Duitsland zich tot kolen en gas omdat er niet altijd genoeg wind waait of zon schijnt,” zei Rainer Klute, hoofd van de pro-nucleaire non-profitorganisatie Nuklearia.

De Duitse regering heeft dergelijke zorgen van de hand gewezen met het argument dat Duitsland dankzij het geïntegreerde elektriciteitsnetwerk van Europa energie kan importeren wanneer dat nodig is en toch een netto-exporteur blijft.

Maar de Duitse bedrijfsleiders waarschuwen nog steeds dat Duitsland te maken kan krijgen met een tekort aan elektriciteit waardoor bedrijven zullen vluchten – en een dergelijke stap zal schadelijk zijn voor de worstelende Duitse economie.

Vorige maand werd bekend dat Duitsland zich in een recessie bevindt nadat het land een onverwachte inzinking had gehad in het eerste kwartaal van het jaar.

Het bruto binnenlands product (BBP) van Duitsland daalde in de periode van januari tot maart met 0,3 procent, zo bleek uit gegevens van het Federale Bureau voor de Statistiek.

De cijfers zijn een zware klap voor de Duitse regering, die haar groeiprognose voor dit jaar stoutmoedig had verdubbeld nadat de gevreesde energieschaarste in de winter uitbleef.

De regering voorspelde dat het BBP met 0,4 procent zal groeien – in plaats van de eind januari voorspelde groei van 0,2 procent – een prognose die nu waarschijnlijk naar beneden moet worden bijgesteld.

De Duitse krant Bild meldde dat de economie van het land in het winterkwartaal van 2022 al met 0,5 procent was “ingestort”.

De voorspelling komt nadat het Internationaal Monetair Fonds moest toegeven dat het zijn prognose van de Britse economie na de Brexit verkeerd had berekend. Het ziet er nu naar uit dat deze economie een recessie zal vermijden, ondanks het onheil en de somberheid van de Remainers die het EU-lidmaatschap als een economische noodzaak afschilderden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Analyse: Europa wordt ECONOMISCHE WOESTENIJ nu industrie sterft, banken failliet gaan en voedselproductie instort Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNee – Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog niet
Volgend artikelDe NAVO escaleert, Poetin de-escaleert de oorlogsinzet – Het enige spel dat het Westen nog heeft is Russisch Roulette
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • wbka juni 8, 2023 at 09:06

   Nederland is afhankelijk van zijn groene buurman Duitsland, iedereen kon zien aankomen toen Merkel aankondigde om gefaseerd de kerncentrales te sluiten.

   Nederland is een kakistocratie en de gevolgen zijn voor een heleboel mensen echt rampzalig aan het worden, ook de sigaar uit eigen doos het energie plafond is er volgend jaar er niet meer.

 1. Klopt trieste zaak, als mijn moeder een standaard aow has was het schraalhans keukenmeester met €800 huur en € 775 (januari) stookkosten, misschien voeren ze binnenkort een Trudeau programma in, je kunt de huisvesting niet betalen een gratis prikje voor u. Rol maar omhoog!

  • Je slaat de spijker op zijn kop, Rommelaar.
   Maar dit verhaal past uiteraard niet in het narratief van de criminele overheid en is dus sowieso (dadelijk) verboden.
   Maar steeds meer mensen gaan het allemaal langzaam aan begrijpen, kijk maar eens naar het proletariaat in Duitsland.
   Steeds meer mensen kiezen voor de waarheid.
   Hier heeft men zich alweer laten verleiden om op de BBB te stemmen.
   Alweer 4 jaar verloren waarin deze criminelen nog meer mensen kapot maken.

 2. En het goede nieuws is dat de MinPres 14 dagen uitstel heeft gekregen om zgn. Coudenhove-Kalergie Pan-Europa plan tegen te houden, de partij van bont en parels zijn complete geldgeile idioten zien niet wat er momenteel aan de gang is zó stupide.

 3. Ik lees gewoon niet verder en waarom niet?? ‘
  Omdat de windmolens heel vaak BEWUST worden stopgezet.
  Bovenstaand soort berichten zijn allemaal bedoelt als “ruis” en u trapt er in.
  Zo in de maling laten nemen… u kiest ervoor.
  Al die zgn. EL leidingen. landen kopen EL van elkaar, visa versa… hoppata…. kassa.

 4. Het is Amerika die RECHTSTREEKS IN OORLOG IS MET DUITSLAND.‼️ Amerika die de eigendommen van een ander land vernietigd…….dit is een OORLOGS MISDAAD. NOTABENE TEGEN EEN NAVO LID……. EN ALLES GAAT GEWOON VERDER……
  En die rare Stolz lacht een beetje en hult zich in stil zwijgen.
  Direct na deze misdaad was hij nog actief en ging hij nog naar China, samen met zijn bedrijven maar nu is hij / werd hij door Uncle Sam omgeturnd terug gefloten en kreeg hij op zijn kop voor het algemeen W.E.F. Belang . en nu loopt hij weer als een braaf hondje achter de USA aan.

  Terwijl Amerika nog steeds “ zijn paadje schoon probeert te vegen door Biden gisteren weer een andere verklaring te laten afleggen, nu ten nadele van Ukraine…….WAT IS POLITIEK EEN GROTE SMEERLAPPERIJ ……

  Amerika misgunde Duitsland zijn Sterke economie en heeft de gas pijpleidingen naar Duitsland gebombardeerd.
  Ik heb hier bewijs van gefilmd van YouTube waar het maar één dag op gestaan heeft.
  Het was een Poseidon Subhunter die bij moest taken en een duikvlucht maakte boven de plaats delict (de hoogte meters worden vermeld) ….. van de pijpleiding….. en terug vloog naar het noorden……
  Ik kan het alleen per ap versturen ik ben niet handig met apparatuur.
  Via de moderator wil ik het graag ter beschikking stellen.

  WANT DIT IS EEN STEEDS TERUG KEREND GROOT SCHANDAAL.‼️

  Dus Amerika onder Joe Biden probeert nu ook Europa aan de bedelstaf te brengen en probeerde ook duur schalie gas aan Duitsland te verkopen.
  Van je vrienden moet je het maar hebben.
  Amerika is een schurkenstaat geworden.‼️

 5. De moffen volgen de gek Biden en de Nato; en daar moet een prijs voor betaald worden.

  USA is al van de kaart. Grote steden geen politie, duizenden kleine bedrijven gepluderd en in de fik gestoken, volledige rechteloosheid, groot deel van bevolking –zo’n 30% arm. zo’n 20% analfabeet,
  economisch, moreel, sociaal bankroet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in