In de speciale nieuwjaarseditie van False Flag Weekly News vroeg ik E. Michael Jones of hij voorspellingen had voor 2023. Hier is een verkort en bewerkt transcript.

Kevin Barrett: Vorig jaar om deze tijd gingen we van 2021 naar 2022. En we wisten niet dat dit het jaar zou worden waarin we van het virus naar de Russen zouden gaan.

Dus wat wordt het dit jaar? Een buitenaardse invasie?

Michael Jones: Ik weet het niet. Het lijkt erop dat alles – er is een Latijns gezegde motus in fine velocior, “dingen versnellen naar het einde toe”. Dus we hebben niet echt meer een pauze in de crisissen. Het is gewoon het ene ding na het andere. De COVID-kwestie heeft de enorme crisis daarvoor uitgewist… En nu zijn we terug met een oorlog in de Oekraïne. Wie weet wat er gaat gebeuren? Maar ik zal een voorspelling doen. De oorlog in de Oekraïne gaat in 2023 eindigen en de Russen gaan winnen. En of dat leidt tot Amerikaanse troepen op de grond en de Derde Wereldoorlog en een kernoorlog, kan ik op dit moment niet voorspellen.

Kevin Barrett: 2022 was het jaar dat een kernoorlog een ding werd. En ik denk niet dat dat een goede zaak is. Het is terug naar de “duck and cover” oefeningen! De Verenigde Naties vertellen ons dat een kernoorlog weer waarschijnlijk is. En de media vertellen ons welke delen van de Verenigde Staten zullen worden opgeblazen als er een volledige thermonucleaire oorlog uitbreekt. En New York City verspreidt een nucleaire oorlog PSA folder die New Yorkers vertelt dat ze hun hoofd onder hun bureau en dan tussen hun benen moeten steken en ‘het’ als het ware vaarwel moeten kussen. Zoals de oude hippie aankondiging zei.

Dus, Mike, wat vind jij van deze comeback van de nucleaire oorlog, die erg actueel was toen wij kinderen waren in de vroege jaren zestig? En toen vervaagde het een beetje. Het werd minder trendy en hip. En nu, hey, is het een ding! En ik wou dat het niet zo was.

Michael Jones: Ik was een tiener op de middelbare school tijdens de Cubaanse Raket Crisis. Lange rijen bij de biechtstoel toen. En dit is veel erger. Ik vertrouwde John F Kennedy en Nikita Chroesjtsjov veel meer dan iemand in de regering Biden. Er heerst een gevoel van roekeloosheid in Washington op dit moment, een gevoel van roekeloosheid dat lijkt af te stevenen op een kernoorlog. Ik denk dat de eerste stap, de voorbereidende stap, zal zijn of er Amerikaanse grondtroepen in Oekraïne zullen worden geplaatst. Uiteraard zijn daar nu troepen. Zij zijn degenen die de leiding hebben over die batterijen met himar-raketten. Maar komt er een Vietnam-achtige invasie van Amerikaanse troepen als Bakhmut faalt? Bakhmut gaat ten onder. Het is onverbiddelijk. De vraag is wat er op dat moment gaat gebeuren en wie heeft de leiding? Wie heeft op dit moment de leiding? Ik weet het niet. Ik kan deze vraag niet beantwoorden. Ik heb gewoon het gevoel dat er complete roekeloosheid uit Washington komt en dat er geen volwassenen meer in de kamer zijn.

Kevin Barrett: Daar lijkt het wel op. In New York lijkt de burgemeester, Eric Adams, de leiding te hebben. Maar als er thermonucleaire raketten op New York City neerkomen… Manhattan is een vrij kleine, dichtbevolkte plaats. Zoals The New York Times opmerkt, is het game over, baby. Je kunt je in New York niet verstoppen. Dit alles is krankzinnig. Maar dat geldt vrijwel overal. Dus ja, het lijkt erop dat er geen volwassenen in de kamer zijn. Er zijn alleen neocons in de kamer. Misschien hadden we ze niet moeten laten wegkomen met 9/11.

  Britse troepen in Oekraïne zou een "oorlogsverklaring" zijn met risico op nucleaire reactie: Medvedev

2022 was het jaar dat Rusland steeds zonder wapens kwam te zitten. Vanaf maart zat Poetin helemaal tot en met 26 december zonder munitie: “Rusland zit zonder raketten.” Er is verhaal na verhaal dat Rusland altijd zonder wapens zit, maar het raakt nooit helemaal op. Ze houden vast wat in reserve of halen er een paar uit hun whatevers. Ik weet het niet.

Dus laten we eens kijken naar jouw mening over de grotere kwestie, Mike, over hoe en waarom deze oorlog het grote probleem van 2022 is geworden.

Michael Jones: Nou, een oorlog is een grote kwestie. Maar het andere punt is dat ik nog nooit zo’n schaamteloze oorlogspropaganda heb meegemaakt als nu. En ik moet zeggen dat de Engelsen in dit opzicht nog erger zijn dan de Amerikanen. Schaamteloze propaganda! Van het spook van Kiev tot wat het nu ook is, de Russen zijn altijd fout.

Kevin Barrett: Vergeet de heldhaftige martelaren van Slangeneiland niet.

Michael Jones: De Martelaren van Slangeneiland. Poetin is stervende aan een of andere ziekte. Hij blijft sterven op hetzelfde moment dat de Russen zonder wapens komen te zitten. Dus eigenlijk kun je alleen maar zeggen dat ze precies het tegenovergestelde van de waarheid zeggen. Wat ze eigenlijk zeggen is dat de NAVO zonder wapens zit. De NAVO heeft de bevoorradingsproblemen, niet de Russen.

Kevin Barrett: En Biden heeft een erger gezondheidsprobleem dan Poetin. Hij valt waarschijnlijk van de trap en bevuilt zijn broek. Dat klinkt niet als Poetin. Dat klinkt meer als Biden.

Michael Jones: Het is zover gekomen dat je alleen maar hoeft om te draaien wat je in de krant leest en te beseffen dat alles wat ze over Rusland zeggen, waar is voor de NAVO.

Kevin Barrett: Ze hebben zelfs geprobeerd Rusland de schuld te geven van het opblazen van de Nord Stream pijpleiding! Al jaren schreeuwt elke Amerikaanse leider “deze pijpleiding mag niet doorgaan. Deze pijpleiding mag niet gebeuren. Het mag niet gebeuren. We zullen ervoor zorgen dat het niet gebeurt!” En dan, oh, ontploft het. En het moet Poetin zijn die het gedaan heeft.

Michael Jones: Ja, dat is toch ongelofelijk? Deze man Sikorski (die de VS bedankte voor het opblazen van Nordstream) is een complete gek. Maar hij heeft iedereen een groot plezier gedaan door deze tweet openbaar te maken:

Hij is getrouwd met Anne Applebaum, een van die dames van de neoconservatieve overtuiging. Hij is dus stevig betrokken bij de Amerikaanse propagandamachine, die de Polen aanzet tot een razernij van Russofobie. Wanneer zullen de Polen wakker worden en beseffen dat dit niet in hun belang is? Wanneer zullen de Polen zich realiseren dat als je een bondgenoot bent, als je de beste bondgenoot bent, de belangrijkste, grootste bondgenoot van de Verenigde Staten in Europa, de Verenigde Staten je gaan aanvallen en je pijpleiding opblazen, je economie vernietigen, en verwachten dat je daarin meegaat.

  Russisch Ministerie van Buitenlandse Zaken: Westerse bedrijfsmedia en Big Tech zijn schuldig aan "Mediacide"

Kevin Barrett: En sommige van onze kijkers betalen nu hoge gasprijzen dankzij dit, ’s werelds ergste daad van ecoterrorisme ooit, de ergste vrijlating in de atmosfeer van stoffen die de opwarming van de aarde veroorzaken. Maar om de een of andere reden lijken de ecofreaks die onze mainstream media domineren zich daar niets van aan te trekken.

Michael Jones: Kijk eens wie de leiding heeft in Duitsland. Wie is de minister van Buitenlandse Zaken? Annalena Baerbock, die een Groene is.

Kevin Barrett: Waarom houden de Groenen ervan gaspijpleidingen op te blazen en de grootste uitstoot van broeikasgassen in de geschiedenis te veroorzaken?

Michael Jones: Ik zag onlangs een lid van het Duitse parlement tegenover Annalena Baerbock staan die zei: “Waarom onderzoeken jullie niet wie dit gedaan heeft? Het is nu maanden later en u vertelt ons nog steeds niet wie dit heeft gedaan. Waarom? Waarom maakt u zich geen zorgen over al dat methaan in plaats van koeienscheten?” Er komt een enorme hoeveelheid methaan uit de pijp en niemand praat erover.

Er is een complete crisis in Duitsland op dit moment. Het is een natie van slaapwandelaars die op hun eigen uitroeiing afstevent en maar niet wakker lijkt te worden.

Kevin Barrett: Zo komt het ook bij mij over. Ik weet niet hoe ik het moet uitleggen. Nou, in termen van voorspellingen voor 2023, denk ik dat het een nek-aan-nek race is tussen jou, Mike, en de Russische Medvedev, in termen van wie een ergere oorlog voorspelt in 2023.

Maar Medvedev zegt dat hij denkt dat er volgend jaar een oorlog komt tussen Duitsland en Frankrijk – ik weet niet hoe dat gaat gebeuren – en een burgeroorlog in de VS die ertoe zou kunnen leiden dat Elon Musk president wordt. Nou, Elon Musk wordt de Twitterbaas, dat is bijna beter dan dat hij president wordt. Ik veronderstel dat het Witte Huis een logische volgende stap zou zijn voor Elon. Ik denk echter wel dat Medvedev iets rookt als hij deze voorspellingen doet. Wat denk jij?

Michael Jones: Ik denk dat dat absoluut gek is. Ik denk dat wat er gaat gebeuren is dat het ofwel allemaal of niets is: of de NAVO gaat en verovert Rusland volledig en breekt het op en verandert het in onbelangrijke vazalstaten; of, als ze dat niet doen, stort de NAVO in. Het is het een of het ander. Dit zijn precies het soort apocalyptische alternatieven die in Washington de ronde doen en tot dit soort roekeloosheid leiden.

Ze hadden de NAVO in 1991 moeten afschaffen. Nu heeft het tot deze oorlog geleid en wordt het doen of sterven. En ik denk niet dat de wil er is om de NAVO te steunen. Als je verder kijkt dan Frau Baerbock zie je überhaupt allerlei demonstraties in Duitsland over “sluit vrede met Rusland, stap uit de NAVO.” Als je op Twitter kijkt, zijn er allerlei hashtags. Een daarvan is #AmiGoHome. Een andere hashtag is #MorgenthauPlan. Prinses Gloria uit Thurn und Taxis zegt dat de Groenen nu het Morgenthau Plan uitvoeren, dat was toen Henry Morgenthau, de minister van Buitenlandse Zaken onder Franklin Delano Roosevelt, probeerde de Duitsers uit te hongeren. Dit doet nu de ronde. Op een gegeven moment zal het aanslaan. Want de NAVO kan dit niet volhouden. Ze kunnen hun belangrijkste bondgenoot niet aanvallen en dan suïcidale trouw eisen aan een agenda die het land zal vernietigen. Ik bedoel, is iemand zo dom? Zelfs Duitsers zijn niet zo dom.

  Amerikaanse pers: Tweederde van de NAVO-landen is niet langer in staat militaire bijstand aan Oekraïne te verlenen

Kevin Barrett: Je moet je afvragen hoe het zover heeft kunnen komen. Zoals je zei, als de NAVO was ontbonden en Rusland er na de Koude Oorlog als gelijkwaardige partner bij was gekomen, zouden we niet in deze positie verkeren. Maar nu zitten we in deze krankzinnige positie waarin beide partijen bang zijn om terug te krabbelen. Het is een spelletje chicken. En wie verliest, verliest alles. De Russen kunnen het zich niet veroorloven te verliezen, en ze hebben al die kernwapens om ervoor te zorgen dat ze niet verliezen, want als ze verliezen, is dat het einde van Rusland. Rusland eindigt geplunderd en vernietigd. Maar als de VS verliest, gaat ons imperium eraan. Dus ik denk eerlijk gezegd dat de Amerikanen in dit spelletje chicken het eerst zouden uitwijken, want je imperium verliezen is niet hetzelfde als je land verliezen. Rusland zou als land volledig worden vernietigd als het zou verliezen. En dat zou niet gebeuren als de VS hun imperium in Europa zouden verliezen en uiteindelijk een normaal land zouden moeten worden. Het zou dus logischer zijn als de VS verliest.

Michael Jones: Er zal een groot gejuich zijn. Als de NAVO instort, zul je het gejuich hier helemaal horen van alle onderdrukte mensen in Europa die zo lang vazalstaten van dit imperium zijn geweest tot het allemaal geen zin meer heeft. Dus de vastberadenheid van de Russen om hun eigen land te beschermen zal duidelijk zwaarder wegen dan de vastberadenheid van wie dan ook in de NAVO, want de Duitsers, de Europeanen zien dit als duidelijk niet in hun belang.

Kevin Barrett: Zo zie ik het ook. Dus dat is de belangrijkste reden waarom je voorspelling dat Rusland dit gaat winnen waar is: het is dat zij meer te verliezen hebben. Uiteindelijk zitten ze allemaal met huid en haar in het spel. En de VS slechts de helft van hun huid, omdat het impirium-aspect van ons slechts de helft is van wat we zijn. We zijn ook een republiek, en we kunnen dat behouden en toch veroorloven deze oorlog verliezen.

Drs. E. Michael Jones (geboren op 4 mei 1948) is een Amerikaans schrijver, voormalig professor, mediacommentator en de huidige redacteur van het tijdschrift Culture Wars (voorheen Fidelity Magazine). Hij heeft veel geschreven over de seksuele revolutie, het kapitalisme, de geschiedenis van de katholieke kerk en haar relatie tot de joden en over bredere culturele kwesties.

Via Unz.com


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zes maanden na de ineenstorting van Oekraïne is de wereld voorgoed veranderdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel2022… Het jaar dat het einde betekende van Amerika’s hegemonie
Volgend artikelBakhmut valt! – Adviseur Zelensky: “We hebben duizenden doden” – 30 keer meer slachtoffers dan de Russen! – Oekraïners lopen in hinderlaag (Harde video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

22 REACTIES

 1. wat n ongelooflijke onzin weer.
  die hele ‘ukraine’ kuch oorlog is niets anders als een proxy [=excuus]
  om het Westen zich volledig uit te laten putten

  ten gunste van dat verdomde WEF

  je bent echt Simpel als je denkt dat ‘Rusland de zgn beschaving verdedigt’ .

  • Lone, ik hou toch de optie goede bedoeling nog open. Opgeven kan nog wachten. Waarom zou een Poetin niet de gedegenereerde misdadige oorlogszuchtige plunderende wereldmacht eisende, woke, wef, pedofilie salonfähig makende VS kunnen haten?! Zo niet, dan zijn we verloren. Onder de westerse condities leven is geen prettig toekomstbeeld.

  • Mee eens Svea. Dat linkse rechtse geleuter…Democraten, Republicans, het vrije Westen tegenover de onderdrukte Communists en ga zo maar een tijdje door met tegenstrijdigheden. Dit heeft de gemoederen altijd bezig gehouden en wordt in den treure uitgespeelt terwijl je echt niet zoveel…tenminste als men de moeite heeft genomen om er eens een beetje dieper op in te kijken het zo klaar als een klontje is dat het allemaal controlled opposition is want wie trekken er ALTIJD aan de touwtjes? Bekijk het zoals je wilt maar uiteindelijk kom zal je dan toch tot de zelfde conclusie gaan komen. Op het oog lijkt het dat Poetin/Rusland het recht geheel aan zijn zijde heeft en al zeker als men kijkt naar de altijd absurde regelgevingen van de Westerse politici….alsof gezond verstand (common sense) totaal nooit heeft bestaan. NOPE ze hebben er het er allemaal veelste dik bovenop gelegt. Als Rusland en China het stokje over gaan nemen…verwacht niet dat het er beter op gaat worden! Mooi voorbeeld was hoe Hitler in het zadel werd geholpen…man man man man toch…het kon niet op. Hij werd op handen gedragen…. We are played like a fiddle.

  • Sorry Svea but I actually meant Lone alhoewel ik ook hoop…net als jij, dat ik mis ben aangaande de ‘goede’ bedoelingen van Poetin. Ik hou mijn hart vast…gelukking nog geen mandate injection of pil in China. Karel kon het niet laten om je ook te ‘ondersteunen’….op zijn manier. Quote: @ lone: Lang leve de simple minded 😆…. End quote. Keep up the good work Karel….alweer goed voor een Brownie….how simple can one be?

 2. Nee, die oorlog gaat nog jaren duren en onze grotendeels gebrainwashte kinderen mogen er in gaan vechten. Nu 5 jarige kleuters, in 2035 kanonnenvoer.

  • Oh, daar wil ik een weddenschap op afsluiten. Voor het eind van 2023 bestaat Ukraine niet meer in de huidige vorm. De oorlog daar is voor het einde van 2023 voorbij.

 3. Jdewit december 31, 2022 at 21:01

  Poolse media lekken Poolse militaire plannen om voormalig Pools land in West-Oekraïne rond Lviv (Lwów) terug te winnen, met volledige goedkeuring van Zelensky en stilzwijgend akkoord van Poetin. Dit zal leiden tot een historische deal die een einde maakt aan de oorlog.

  De verwachte datum voor Poolse vlaggen die trots zwaaien op gepantserde colonnes die richting Lviv trekken, is 4 mei … met het referendum over West-Oekraïne twee maanden later, op 11 juli – 80ste verjaardag van het begin van het Ukie Wolhynia-bloedbad van Polen – om terug te annexeren naar Polen.

  https://dziennik-polityczny.com/2022/12/14/hanna-kramer-polska-szykuje-do-marszu-wyzwolenczego-na-ukrainie-juz-znamy-najwazniejsze-daty/

 4. Het lot van Oekraïne is al bezegeld.
  Dit gaat weer een land worden wat uit elkaar getrokken zal worden; een deel naar Rusland, een deel naar polen.
  Misschien dat Roemenië en Wit Rusland nog ’n stukje gaan claimen
  De rest wat over is mag zelfstandig proberen te blijven.

  • Jij hebt op school niet veel geleerd. Rusland / Oekraïne hebben HEEL VEEL TE BIEDEN, dat de VS erg graag wil hebben!

 5. Ze plegen 1 of meerdere false flags en het ganse volk wil dan oorlog met Poetin. En dan praat je pas over vrijwillige bevolkingsreductie

 6. Russen gaan wel winnen. Om precies te zijn minder zwaar verliezen, want deze oorlog zal alleen verliezers voortbrengen. Maar dit zal nog niet in 2023 gebeuren. Het “collectieve Westen” heeft zich te diep aan deze sh!t gecommitteerd en zal niet in staat zijn om zo snel tot bedaren te komen…
  Toch is de gedachte van Kevin Barrett sympathiek 🙂. Als een nieuwjaarswens dan. Ook van mij Gelukkig Nieuwjaar aan de bezoekers van deze site! Zeg maar aan het “collectieve Denken”.

 7. Wat ik niet snap is dat er steeds gezegd wordt dat als Rusland de oorlog met Oekraïne wint dat dan de NAVO ophoudt te bestaan. Hoezo? Officieel heeft de NAVO niks met deze oorlog te maken (in werkelijkheid houden ze ‘m in stand), maar stel Oekraïne kapituleerd, er komt een Russisch gezinde regering en de NAVO/VN stopt morrend met de bemoeienis dan is het toch klaar?

  • NAVO zal, denk ik, niet gelijk ophouden te bestaan na de nederlaag in Oekraïne. Eerst zullen ze natuurlijk beweren dat het geen nederlaag is maar een overwinning. Pas als deze leugen niet meer stand kan houden, zullen ze geleidelijk de nederlaag toegeven. Er zijn hier te veel macht-junkies die zich hebben gecommitteerd aan het idee om Rusland te verslaan, om nu of straks het tegengestelde te erkennen. Bovendien, zo’n erkenning leidt tot de conclusies die deze lui helemaal niet willen trekken. Dit is ook waarom ik denk dat deze oorlog, helaas, nog een paar jaar zal duren 🙁.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in