Blijkbaar bereidt de westerse militaire alliantie zich al voor op de hypothese van een open en direct conflict tegen Rusland. Volgens berichten die onlangs in de media zijn verschenen, wordt verwacht dat de NAVO haar leden zal adviseren de voorraden wapens en munitie aanzienlijk uit te breiden. Bronnen die bekend zijn met de zaak zeggen dat de NAVO-leden in de nabije toekomst militair verzwakt zullen raken, nu hun voorraad bijna is uitgeput door het beleid van militaire steun aan het neonazistische regime in Kiev, schrijft Lucas Leiroz.

Sommige westerse media hebben hun bezorgdheid geuit over de munitievoorraden van de westerse landen. Militaire informanten zijn door journalisten geraadpleegd en melden dat het Atlantisch Bondgenootschap mogelijk formeel zal verzoeken dat alle lidstaten zo snel mogelijk meer munitie gaan inslaan. Deze mogelijke houding lijkt een noodmaatregel om het militaire tekort, dat in het Westen een steeds groter probleem wordt, te verhelpen.

De belangrijkste oorzaak van deze crisis is het conflict in Oekraïne. Het onverantwoordelijke beleid om systematisch wapens te sturen is op antistrategische wijze uitgevoerd, zonder rekening te houden met de productie- en leveringscapaciteit van de NAVO-landen. Wapens zijn sneller uitgevoerd dan geproduceerd, met als gevolg dat de strijdkrachten van de exporterende landen over lege voorraden beschikken, waardoor ze in een kwetsbare situatie terechtkomen.

Zoals verwacht zijn de artikelen met de grootste tekorten 155 mm granaten, HIMARS-raketten en munitie voor luchtverdedigingssystemen zoals IRIS-T, Patriot en Gepard – precies enkele van de westerse uitrusting die het meest door de Oekraïense strijdkrachten op het slagveld wordt gebruikt.

  Dit is waarom Rusland een nieuwe aanval doet op de Oekraïense regio Charkiv

Volgens de bronnen zouden de Europese staten in een eventuele rechtstreekse oorlog tegen Rusland de gevechten niet langer dan een paar dagen kunnen volhouden vanwege de geringe hoeveelheid munitie. In die zin is het mogelijk dat de informanten hiermee suggereren dat de NAVO zich inderdaad voorbereidt op een open oorlogsscenario in de nabije toekomst.

De informanten waren echter sceptisch over de mogelijkheid dat het probleem snel wordt opgelost. Volgens hen zal het systematisch sturen van militaire hulp door het Westen, zolang het conflict in Oekraïne voortduurt, verhinderen dat de reserves in veiligheid worden gebracht. Bovendien moet worden vermeld dat de westerse defensie-industrie zwaar wordt getroffen door het wereldwijde tekort aan halfgeleiders en sommige andere soorten grondstoffen die essentieel zijn voor de productie van zware wapens.

“Als Europa tegen Rusland zou vechten, zouden sommige landen binnen enkele dagen zonder munitie komen te zitten (…) Ik denk niet per se dat onze voorraden het komende jaar enorm zullen toenemen. Alle extra voorraden die we zullen hebben, zullen naar Oekraïne gaan”, aldus een bron.

Meer specifieke beslissingen, zoals het vaststellen van precieze productie- en voorraaddoelstellingen zullen naar verwachting officieel worden aangekondigd op de volgende NAVO-top die in juli in Litouwen zal plaatsvinden. Maar de meest waarschijnlijke mogelijkheid is dat enkele noodmaatregelen vooraf, vóór de top, zullen worden uitgevoerd om de defensie-industrie in de landen van de alliantie te stimuleren.

Het is namelijk niet de eerste keer dat militaire adviseurs berichten over de crisis in de munitievoorraden van de NAVO. Eerder zei Tobias Ellwood, hoofd van de Britse parlementaire defensiecommissie, al dat het Britse leger “in een penibele staat” van reserves verkeert – ondanks de miljardeninvesteringen in defensie die het land de afgelopen jaren heeft gedaan.

  NAVO suggereert voor het eerst dat Oekraïne grondgebied kan afstaan

Hoewel het conflict in Oekraïne hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de drastische daling van de binnenlandse munitievoorraad, menen sommige deskundigen dat het probleem dateert van vóór het begin van de speciale militaire operatie van Rusland. Met name onder Europese staten die gewend waren aan tientallen jaren van “bescherming” onder de Amerikaanse militaire paraplu heerste de overtuiging dat uitputtingsoorlogen tot het verleden zouden behoren, onhaalbaar in het huidige tijdperk – waarin vormen van oorlogsvoering alleen nog hybride en asymmetrisch zouden zijn. Dit heeft ertoe geleid dat veel landen minimale wapen- en munitievoorraden aanhouden. Met het begin van de hulp aan Kiev begonnen de middelen uiteraard op te raken, met het huidige scenario als gevolg.

Deze factoren zijn het zoveelste bewijs van de onhaalbaarheid van de westerse steun aan Kiev. Het enige juiste is de onmiddellijke stopzetting van de wapenleveranties, waardoor zowel de herstructurering van de defensiecapaciteit van de Europese landen als de vermindering van de spanningen mogelijk wordt, waardoor het risico van escalatie verdwijnt. De NAVO lijkt “bezorgd” over hoe haar leden zouden omgaan met een mogelijke situatie van open oorlog tegen Rusland, maar het is de NAVO zelf die kan voorkomen dat een dergelijk scenario werkelijkheid wordt. In plaats van een wapenwedloop te beginnen, zou zij gewoon moeten stoppen met het promoten van de anti-Russische oorlogsmachine en een verantwoordelijke en diplomatieke houding moeten aannemen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Franse vrijwilliger woedend over leugens van Westerse media, onthult waarheid over oorlogsmisdaden in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

  Azovstal's neonazi militanten zullen als misdadigers vervolgd worden

Lees meer over:

Vorig artikelTerreuraanslag Nord Stream: Het plot wordt steeds dikker
Volgend artikelKolonel Richard Black verklaring over aardbeving Turkije/Syrië – “Ik walg van het optreden van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Rusland is niet het enige gevaar, de Turken kunnen ook zo naar binnen wandelen.
  Bovendien hebben die al een aardig aantal landgenoten hier en in de overige EU landen rondlopen die echt niet allemaal alleen maar op de markt staan of een garage hebben.

  • Zou goed kunnen. Volgens mijn Turkse kennissen weten ze goed hoe het eea in elkaar zit met die man-made aardbeving en het feit dat Turkije de toetreding van Sweden in de NAVO tegenhield, en dat ze daarmee de 3e ww tegenhielden omdat Rusland anders heel kwaad was geworden. Dus ze moesten afgestraft worden door het Anglo-Zio bewind dat constant in de reet van de VS zit te prikken. Denk vooral niet dat die Turken domme ‘gastarbeiders’ zijn.

  • Helemaal mee eens. Martin Vrijland was een van de eerste die hier overigens over schreef. Overigens zou ik er geen voorstander van zijn als dit ook zou gebeuren.. Een Rusland, China of Turkije die domineren in de toekomstige wereldpolitiek, is dat wat we willen? Het probleem is echter dat we van onze mRNA priklustigen en andere corrupte incompetente lieden af moeten geraken. Een militaire coup in Nederland en daarmee beeindiging van deelname aan NAVO en oprollen van pedo-netwerken lijkt mij een beter scenario dan onder Erdogan te vallen.

  • Vlrdngr nooit eerder gezien of gehoord. Een AIVD-TROLL ?

   Eenieder is het overbekend dat de NAtionale Terror Organization (NATO) met zijn voormalige Pharma-verkoper Stottenberg het hoofdgevaar is/zijn !!!! voor de mensheid en de wereld.

   Vlrdngr, schaam jezelf om met valse doorzichtige beschuldigingen te komen tegen Russen en vooral tegen Turken die momenteel de grootste rampspoed moeten ondergaan waarschijnlijk agv NATO-HAARP-Terrorisme.

 2. Emile februari 15, 2023 at 12:02
  “Een militaire coup in Nederland en daarmee beeindiging van deelname aan NAVO en oprollen van pedo-netwerken lijkt mij een beter scenario”

  Heb je er een beeld bij wie dit gaat organiseren, en hoe en wanneer? Het lijkt mij ook een beter idee.

 3. Putin is al uitgenodigd om naar Den Haag te komen. Nog even en hij is er… maar dan niet op de uitnodiging die ze in gedachten hadden 🇷🇺Z💪👍

 4. Het westen en daarmee bedoel ik ALLE INVALLEN VAN DE USA EN HAAR ALIANTIES IN ANDERE LANDEN,
  hebben nog nooit een tegenstander gehad die ECHT TERUG KON SLAAN
  EEN TEGENSTANDER DIE ER ECHT TOE DOET….‼️
  Dat is hier het probleem
  Als Rusland nog een tijdje zo doorgaat dan stopt het misschien vanzelf.
  Wapens en kogels op……..‼️
  Als er niet zoveel doden te betreuren zijn zoals nu ( om de harde koppen van de leiders) zou het bijna lachwekkend zijn……

  Rusland is een tegenstander van formaat, zelf militair-industriel groter en sterker dan ons semi Amerikaans uitgeholde “ vredestichter “ legertje.
  Rusland is een zeer te vrezen KERNMACHT met moderne wapens, wat de NAVO uit ons hoofd probeert te praten, ook via de op hun hand zijnde media…… een kernmacht die niet zal twijfelen om deze wapens ……. Na uitgebreide uitleg; redenen waarom……. OOK ZAL GEBRUIKEN.

  Dit patroon zagen we ook bij de inval in Ukraine, eerst uitgebreid uitleg waarom en toen binnen vallen.
  Dat het domme westen niet kan luisteren, en niet wil horen is hun eigen kortzichtigheid.

  Zelensky had al toestemming van zijn chef in het witte huis om de provincies Donbas en Lugansk binnen te vallen, hun leger stond al klaar 12.000 man, en toen stak Putin daar een stokje voor……. En krijgt nog de schuld ook.

  Het westen is dus ONBETROUWBAAR, EN ONVOLDOENDE VOORBEREID EN DOM EN DWARS OM NIET TE ONDERHANDELEN. En het zal uit draaien op WIE NIET HOREN WIL MOET MAAR VOELEN….

  De kogels zijn op en elk wapentuig wat ingezet wordt , kapot geschoten en toch door gaan met dwars zitten van de grootste kernmacht te wereld.
  SPELEN MET VUUR‼️😡

 5. Goed gezegd. Maar nog steeds weet niemand, en kan niemand voorspellen waar het op uit draait. Niettegenstaande vele miitaire experts en andere toeschouwers van dit globale fiasco. Waar het allemaal om gaat is ‘follow the money.’ Zodra het pad naar het geld stuk loopt, dan houdt het allemaal op. Maar tot nu toe is dat pad nog steeds met goud en advanced technology geplavuisd voor pharma- en wapenindustrie en de velen die er vette graantjes van meepikken, die je al kent (zoals bijv de smiechterige pers, de smiechterige ambtenaren in de regeringen en de volksgezondheid, het smiechterige EU parlement, en er komen steeds nieuwe parasieten bij).

  Dus iedereen kan zich wel beroepen op de cryptische uitspraken in de Bijbel, de cryptische kwatrijnen van Nostradamus, de komst van de Annunaki, het Space Alien, en weet ik wat nog meer om te voorspellen waar het heen gaat, maar niemand weet het. Je kan alleen maar toekijken om het parasitaire gespuis in de gaten te houden, en hopen dat de shit niet op je eigen hoofd valt. Maar zolang het geld niet naar tevredenheid is geroofd in de handen van de grootste parasieten op Aarde, houdt de chaos niet op.

  Dus:
  Follow the money. Pas als je weet waar al de rijkdom van de Aarde verborgen zit op dit moment, in wiens handen, en hoeveel er nog aan het schuiven is in die smerige duivelse handen, dan pas kun je echt voorspellen hoe het gaat aflopen, en wanneer. En dan zie je wie de duivelse winnaars zijn in dit globale rondje poker van de super-parasieten.

  We zitten er mooi mee. (Het zal ‘je tijd wel uitduren’ hee schaapie?)

 6. Beste Mensen
  &
  Kassa
  Zegt Amerikaanse Bisson Bidon
  Gaande over veele lijken
  Als Amerika het maar Riant Royaal uitgebreid heeft van Alles en nog wat op illusionaire gebied
  Maya
  Maya is helaas niet Alles

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in