Image by vecstock on Freepik

Heb je gezien dat we net de Houthi’s hebben gebombardeerd? Elke nieuwe dag in 2024 lijkt een nieuwe escalatie te brengen en voorlopig kunnen de meeste Amerikanen alle gevechten negeren omdat het allemaal aan de andere kant van de wereld gebeurt. Maar hoe zullen ze zich voelen als de VS actief betrokken is bij meerdere oorlogen tegelijk en die oorlogen direct van invloed zijn op het dagelijks leven in de Verenigde Staten? Het is tijd om je uit te spreken tegen het dwaze beleid van onze leiders voordat de hele wereld in vlammen opgaat. Als er eenmaal duizenden raketten rondvliegen, is het te laat, schrijft Michael Snyder.

De meeste Amerikanen beseffen dit niet, maar dit weekend worden er in Taiwan verkiezingen gehouden die kunnen bepalen of de VS en China oorlog gaan voeren.

China heeft deze verkiezingen zelfs letterlijk opgevat als “een keuze tussen oorlog en vrede“…

Aan de andere kant van de Stille Oceaan wordt dit weekend in Taiwan een van de meest nauwlettend in de gaten gehouden verkiezingen gehouden. De uitslag kan van invloed zijn op de wankele banden tussen de VS en China en de geopolitieke trends in 2024 bepalen. China heeft het een keuze tussen oorlog en vrede genoemd.

Op 13 januari mogen 19,54 miljoen mensen – 83 procent van de Taiwanese bevolking – stemmen, waaronder 1,03 miljoen mensen die mogelijk voor het eerst naar de stembus gaan, volgens de centrale verkiezingscommissie in Taipei. Op het spel staan de belofte van talloze sociale hervormingen, de toekomst van het economische en energiebeleid van Taiwan en, zoals altijd, de relatie met buurland China, afgewogen tegen de decennialange verbondenheid met Amerika.

We zullen zien wat er gebeurt, maar de kandidaat die in de peilingen aan de leiding gaat, is de kandidaat die China het meest haat

De voorsprong van de Taiwanese presidentskandidaat Lai Ching-te op zijn belangrijkste rivaal van de oppositie is aanzienlijk geslonken, waarmee de weg is geëffend voor een close race in de laatste weken voor de cruciale stemming.

  Dr. Coleman: Dezelfde mensen die nu over Rusland schreeuwen, zijn dezelfde zelfingenomen idioten die kleine kinderen dwongen met gif ingespoten te worden

Lai’s partij, die de regerende partij vertegenwoordigt, gaat aan de leiding met 37,3% van de steun, gevolgd door Hou Yu-ih van de oppositie Kuomintang (KMT) met 33,4%, volgens een enquête die tussen 19 en 21 december werd uitgevoerd door opiniepeiler My Formosa. Ko Wen-je van de Taiwanese Volkspartij volgt met 17,7%.

Als Lai Ching-te wint, wordt een Chinese invasie zeer waarschijnlijk.

En op het moment dat China Taiwan binnenvalt, komen de VS en China in oorlog.

Ondertussen is de oorlog in het Midden-Oosten nog “interessanter” geworden. Er wordt gemeld dat een “door de VS geleide coalitie” zojuist meer dan een dozijn doelen in Jemen heeft gebombardeerd

Een coalitie onder leiding van de VS heeft in Jemen doelen aangevallen die in verband staan met de door Iran gesteunde Houthi-rebellen die tientallen drones en raketten hebben afgevuurd op scheepvaartroutes in de Rode Zee.

De Amerikaanse aanvallen, een belangrijke escalatie van de Amerikaanse betrokkenheid bij gevechten in het Midden-Oosten te midden van Israëls oorlog in Gaza, volgden op de 27e Houthi-aanval sinds eind november eerder op donderdag. De aanvallen verdiepen de Amerikaanse betrokkenheid in de regio. In de afgelopen weken heeft het Pentagon door Iran gesteunde militanten in Irak en Syrië aangevallen die Amerikaanse troepen daar met raketaanvallen hebben bestookt.

“Vandaag hebben Amerikaanse strijdkrachten op mijn bevel – samen met het Verenigd Koninkrijk en met steun van Australië, Bahrein, Canada en Nederland – met succes aanvallen uitgevoerd op een aantal doelen in Jemen die door Houthi-rebellen worden gebruikt om de vrijheid van scheepvaart in een van ’s werelds meest vitale waterwegen in gevaar te brengen,” zei president Joe Biden donderdag laat.

We zijn niet alleen in oorlog met door Iran gesteunde milities in Irak en Syrië, maar nu zijn we in wezen ook in oorlog met de Houthi-strijders.

Ons is verteld dat de doelwitten “radarsystemen, opslag- en lanceerplaatsen voor drones, opslag- en lanceerplaatsen voor ballistische raketten en opslag- en lanceerplaatsen voor kruisraketten” waren…

  De vijf principes van Surovikin zullen Oekraïne doen verdwijnen als rook in de wind

De aanvallen waren met gevechtsvliegtuigen en Tomahawk raketten. Meer dan een dozijn Houthi-doelen werden beschoten met raketten afgevuurd vanuit de lucht, vanaf het oppervlak en vanaf onderwaterplatforms. Ze werden gekozen vanwege hun vermogen om de voortdurende aanvallen van de Houthi’s op schepen in de Rode Zee af te breken, vertelde een Amerikaanse functionaris aan CNN.

Ze omvatten radarsystemen, opslag- en lanceerplaatsen voor drones, opslag- en lanceerplaatsen voor ballistische raketten en opslag- en lanceerplaatsen voor kruisraketten.

De aanvallen zijn een teken van de groeiende internationale bezorgdheid over de bedreiging van een van ’s werelds meest kritieke waterwegen. Wekenlang probeerden de VS rechtstreekse aanvallen op Jemen te vermijden vanwege het risico op escalatie in een regio waar de spanning al hoog oploopt, maar de voortdurende Houthi-aanvallen op de internationale scheepvaart dwongen de coalitie tot actie.

Het hoeft geen betoog dat deze oorlog in het Midden-Oosten nog maar in de beginfase verkeert.

Het gaat nog veel erger worden.

De oorlog in Oekraïne zal ook nog veel erger worden en de afgelopen weken hebben de Russische troepen gestaag terrein gewonnen.

Ik heb zo’n medelijden met degenen die onder dwang zijn opgeroepen om aan het front te vechten. De Russen bestoken de frontlinies voortdurend met allerlei soorten wapentuig, waaronder enorme glijbommen met een enorme vernietigende kracht

Frontlijnpersoneel van het Oekraïense leger heeft tegenover de New York Times op grote schaal melding gemaakt van verwoestende schade door een nieuwe golf van Russische luchtaanvallen met glijbommen. Het personeel vertelde de Amerikaanse krant dat ze al lang te lijden hadden onder bijna constante artillerieaanvallen, maar dat ze sinds de lente “de extra verwoestende kracht” van deze glijbommen te verduren hadden gekregen. Ze benadrukten dat deze bommen hun ondergrondse bunkers vernietigden en elk tot 500 kg explosieven droegen. Eén militair vergeleek de impact van de Russische glijbomaanvallen met “de poorten van de hel” en benadrukte dat de Russische luchtmacht “ze twee aan twee aan twee, acht in een uur zou sturen… Het klinkt als een straaljager die op je afkomt.” Het Russische Ministerie van Defensie heeft de integratie van glij- en correctiemodules op FAB-500 bommen van 500 kg tegen Oekraïense posities gemeld, met een bereik van ongeveer 70 km afhankelijk van de hoogte van waaruit ze worden losgelaten. Zulke geleide bommen kunnen vuur afgeven tegen een fractie van de kosten van kruisraketten of ballistische raketten, maar kosten nog steeds aanzienlijk meer dan ongeleide bommen.

  Het nieuwste copium van het Westen is dat de winst van Rusland het gevaar voor hun eigen troepen vergroot

Kun je je voorstellen dat je uur na uur in een modderige loopgraaf zit terwijl overal om je heen enorme explosies afgaan?

De volgende ronde zal waarschijnlijk niet jouw nummer dragen, maar het kan wel.

Honderdduizenden zijn al gestorven en velen van hen krijgen zelfs nooit een fatsoenlijke begrafenis.

Naarmate de Oekraïners terrein verliezen, zullen ze steeds wanhopiger worden.

Sommige Oekraïense leiders hebben voorgesteld om door de VS geleverde wapens te gebruiken om raketlanceerinstallaties in Rusland aan te vallen en Dmitri Medvedev waarschuwt dat zo’n actie een nucleaire reactie zou kunnen uitlokken

Een belangrijke bondgenoot van president Vladimir Poetin waarschuwde donderdag dat een Oekraïense aanval op raketlanceerinstallaties in Rusland met wapens geleverd door de Verenigde Staten en zijn bondgenoten een nucleaire reactie van Moskou zou kunnen uitlokken.

De voormalige Russische president Dmitry Medvedev, nu plaatsvervangend voorzitter van de Russische Veiligheidsraad, zei dat sommige Oekraïense militaire commandanten overwegen om raketlanceerinstallaties in Rusland aan te vallen met door het Westen geleverde langeafstandsraketten.

Deze oorlog had al lang geleden beëindigd moeten zijn.

Op een gegeven moment gaat iemand te ver en dan is er geen weg meer terug.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

En nog iets andersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Als Europa wordt aangevallen, zullen we jullie nooit komen helpen” – EU-topambtenaar citeert Trump
Volgend artikelRusland profiteert van oorlogen VS-Jemen en VS-Iran, EU komt als grootste verliezer uit de bus
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

  • Het westen kan alleen clusterfucks produceren. Mislukkingen die mislukken en dan ontploffen om nog veel meer mislukkingen te verspreiden.

   Maar ze houden allerlei awardshows om de clusterfucks te labelen als ongekende, epische successen. Daarom zijn ze blind voor hun eigen falen.

   We zijn in oorlog met zulke domme losers.

 1. De bom staat op scherp in het midden oosten. In Europa de wandelende tijdbom van de vijfde colonne migranten die en masse binnenstromen onder het mom van asielzoekers en daarna als illegalen verdwijnen in de massa. Veiligheidsdiensten kunnen het allang niet meer aan. We worden doodleuk van binnenuit aangevallen. Met de huidige aan het bewind zijnde linkse graaiende politieke afdankertjes en lichtgewichten gaan we het zeker niet redden en het overzeese linkse FJB regime staat op instorten.

 2. Hoe noem je een oorlog met China plus een oorlog met Rusland plus een kolossale oorlog in het Midden-Oosten?

  De verlossing en bevrijding ? Putin for ever

   • Ons land bestaat niet meer sinds 18mei 1940, de capitulatie is nooit echt teruggedraaid. Heel Europa is eigendom van de USA.

    En de grondwet staat uit… lees artikel 120. De wetgever verbiedt rechters om te toetsen aan de grondwet.

    DE GRONDWET STAAT UIT.

    ER IS GEEN RECHTSTAAT.

    POLITIE EN JUSTITIE EN AMBTENAREN HEBBEN GEEN MANDAAT/BEVOEGDHEID.

    IEDEREEN IN DIT LAND IS EEN BURGER.

    Wie voor de overheid werkt, is feitelijk een huurling die meewerkt aan een staatsgreep!!!

    Dit moet bij de meeste wakkeren nog steeds indalen. Niemand in dit land is ergens toe bevoegd!!! Geen enkel mandaat, geen enkel verdrag en geen enkele wet is geldig. De enige reden dat ze geldig zijn, is omdat wij DENKEN dat ze geldig zijn. Maar niks is nog geldig… NIKS. We leven in een Mad Max wereld, maar dat beseffen we nog niet.

    • Het is de echte reden waarom koning Leopold van België is afgezet; hij had in 1944 gewaarschuwd voor “een andere bezetting”.

     • Toenmalig Belgisch premier Hubert Pierlot heeft op 11.09.1944 graaf Karel van Vlaanderen (1903 – 1983) ontvangen en aangezien koning Leopold III (1901 – 1983) zich bij de Belgische bevolking onmogelijk had gemaakt door o.a. zijn stiekeme kerkelijk huwelijk op 11.09.1941 met Lilian Baels (1916 – 2002) was het draagvlak voor de Belgische monarchie voor een groot deel verdwenen.
      Op 21.09.1944 is Karel als prins-regent ingezworen en hij zou deze functie behouden tot vlak voor de troonsbestijging op 11.08.1950 als koninklijke prins door Boudewijn (1930 – 1993).
      Leopold III’s moeder Elisabeth (1876 – 1965) heeft in 1945 een bezoek gebracht aan Winston Churchill (1874 – 1965) in Londen om voor haar oudste zoon een goed woordje te doen, maar hij weigerde haar te ontvangen.

 3. Wat zou het toch mooi zijn als die smerige oorlogophitsers in usa, Europa (het zgn democratische Westen) zelf naar het front zouden gaan en daar pang, pang roepen. Dat durven de “helden” niet. Dat schorem zit veilig in de betonnen bunkers en laten het vuile werk door het volk opknappen.
  Schoften zijn het.
  Het zgn democratische Westen is failliet met een onaflosbare schuld. Vandaar de afleiding om her en der oorlogje te spelen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en daar zijn we als gewone burgers nu getuige en het slachtoffer van. De jaren van westers wanbeleid toont nu het resultaat. De zgn wereldoverheersing van het Westen is voorbij. En dat heeft het aan het eigen wanbeleid van plundering, tegen elkaar opzetten enz. Te danken. De Brics landen hebben het vuile westerse spel door en gaan hun eigen weg. Ze hebben groot gelijk.
  Met “dank” aan de “ geweldige” westerse lijers. ( geen leiders)

 4. Een vraag, als de Brics coin actief wordt, waardoor de dollar nx meer waard wordt, verliezen de miljardairs dan hun vermogen?

  • Toen ik Q volgde las ik dat Trump allerlei wetten en regels heeft gemaakt waardoor bij een crash de FED zichzelf ophangt ipv de ‘gewone’ Amerikanen. En wetgeving waardoor, na die crash, niemand meer meerderheidsaandelen kan hebben, zodat er geen machtsstructuren meer kunnen ontstaan. Er schijnt een plan te zijn dat je nooit meer dan (in huidige maat uitgedrukt) 5000 dollar aan aandelen kan kopen. Maaar uiteindelijk is niks waterdicht. Als alles dan crasht zullen de elites in de problemen komen, want ze hebben bergen cash en bezit, maar geld is waardeloos en bezit kost geld (wat waardeloos is geworden). En hun bergen met geld die ze snel uit de markt halen als alles crasht, kunnen ze dan niet meer in een nieuw systeem inzetten zoals ze dat deden.

   Ik heb de verschillende orders die Trump tekende allemaal gezieb en gelezen en het zou een totale schaakmat zijn. Maargoed… ik ben niet voor of tegen Trump. Uiteindelijk moet de echte verandering uit ons (de mensheid) komen.

   • ‘En hun bergen met geld die ze snel uit de markt halen als alles crasht, kunnen ze dan niet meer in een nieuw systeem inzetten zoals ze dat deden.’

    Ik zit me nu te bedenken… hierom zijn ze op zoek naar een manier om voor die crash een nieuw systeem klaar te hebben… de CBDC’s dus. Zodat het niet uitmaakt of zij alles verliezen, ze bezitten dan toch alles en in hun CBDC systeem worden zij onschendbaar.

 5. Dit is het soort artikelen die regelmatig verschijnt en in een categorie van opjagerij kan geplaatst worden. Echte schaakgrootmeesters hebben veel meer geduld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in