Chairman of the Joint Chiefs of Staff from Washington D.C, United States / Wikemedia / (CC BY 2.0)

De aanwezigheid van Joe Biden bij de herdenking van D-Day in Frankrijk was een schande en een die hij met moeite van zich af zal kunnen schuiven als de annalen van de geschiedenis worden geschreven. Nooit eerder heeft een Amerikaanse president zich zo laag verlaagd om het evenement te gebruiken als een podium voor zijn eigen PR-strategie om herkozen te worden en maar te blijven zeuren over Oekraïne, schrijft Martin Jay.

Sommigen geloven misschien dat hij Reagans toespraak van bijna 40 jaar eerder heeft geplagieerd, maar zij missen het punt. De D-Day herdenkingen gaan over het vieren van vrede en het leren van lessen uit de geschiedenis. Ze gaan niet over het vieren van oorlog en het oproepen tot meer bloed op welk slagveld dan ook, laat staan dat van Oekraïne. Interessant genoeg was de president van Oekraïne uitgenodigd voor het evenement, maar niet de Russische leider, wat overeenkomt met een trend die veel geopolitieke analisten nu opmerken: hoe de cruciale bijdrage van Rusland aan het verslaan van nazi-Duitsland uit het hele medialandschap wordt weggemoffeld. Nepnieuws heeft zijn intrede gedaan in de manier waarop over dergelijke gebeurtenissen wordt bericht, omdat we ervan uit moeten gaan dat Rusland dat het nazisme in het Westen versloeg – en in het bijzonder in Oekraïne in de jaren 1940 – niet in de schijnwerpers mag staan omdat sommige kiezers in het Westen de parallel zouden kunnen trekken met hoe Rusland dit thema zelfs vandaag de dag voortzet.

Deze keer zijn het echter de nazi’s in Duitsland die wij in het Westen steunen. Het is behoorlijk ingewikkeld. Heb medelijden met de journalisten die er met hun hoofd bij kunnen. De meesten kozen er gewoon voor om de nazi’s in Oekraïne helemaal links te laten liggen, zoals bleek toen onlangs een brigade het Britse parlement bezocht en niet één nationale krant of tv-zender verslag deed van de buitengewone gebeurtenis waarbij een vlag, die deed denken aan Duitse nazi’s, werd aangeboden aan een trotse Boris Johnson in het parlement zelf. Opmerkelijk wat er mogelijk is wanneer je zoveel controle hebt over de pers. En nog opmerkelijker hoe, als je zo’n controle hebt, dat een van de voordelen is dat het helemaal niet raar of onlogisch wordt gevonden als je je eigen nepnieuws begint te geloven.

  Wagner heeft het Oekraïense hoofdkwartier in Bakhmut opgeblazen - Massale Russische raketaanvallen in heel Oekraïne (Video's)

Een goed voorbeeld hiervan is de door de VS gebouwde drijvende pier waarvan ons werd verteld dat hij zou helpen om de hulpgoederen naar de Gazanen te brengen. Het blijkt dat het eigenlijk een militaire rekwisiet was die werd gebruikt om te helpen bij de slachting van nog meer Gazanen. Onlangs resulteerde een gedurfde inval om 4 Israëlische gijzelaars gevangen te nemen in een bloedbad van zowel Palestijnen als zelfs Israëls eigen gijzelaars – plus het leven van een aantal IDF-officieren. Terwijl de meeste mensen nadachten over het ongemakkelijke moment van Joe Biden tijdens de herdenkingsdienst van D-Day, waar hij lichtjes hurkte alsof hij een wind liet – of zelfs aan het poepen was – waren sommige Amerikanen zijn eigen walgelijke steun aan de slachting van de IDF in Gaza aan het verteren, met de hulp van de collega. Biden heeft al zijn vertrouwen verloren met deze onoprechte houding van schoorvoetend toekijken terwijl Israël doorgaat met zijn etnische zuivering van de Gazanen. Nu gelooft niemand in Amerika hem meer omdat zijn drijvende pier een hoax was, een afleiding voor de media, net als zijn recente vredesplan. Allemaal bruine hete stoom. Maar terwijl Jill Biden haar man wegtrekt van de formaliteiten bij de herdenking van D-Day voor een snelle luierverschoning, is er al veel van het bruine spul de ventilator in geslagen. Biden verloor de controle over het Midden-Oosten en de recente versterkte aanvallen van Hezbollah op IDF-installaties in Noord-Israël en de Golanhoogte zelf, om nog maar te zwijgen van de heersende coalitie in Israël die door ontslagnemingen aan het wankelen is gebracht, hebben hem en Netanyahu in het nauw gebracht.

  Jake Sullivan en de 'softening up operation'

Het aftreden van de centristische minister van Defensie Benny Gantz vormt niet meteen een bedreiging voor Netanyahu, omdat de premier nog steeds een meerderheidscoalitie in het parlement controleert. Het is echter wel van invloed op de respectabiliteit van de Israëlische regering op het internationale toneel, omdat Gantz in Washington erg geliefd is en zijn oproepen tot vervroegde verkiezingen wellicht weerklank zullen vinden bij Biden, waardoor Netanyahu’s aanstaande bezoek aan Washington een verkoelende factor wordt. Nog meer druk op de wankelende coalitie of van Biden zelf kan Netanyahu dwingen om af te treden, omdat hij weet dat een snelle verkiezing – hoewel die nu in de smaak valt – hem niet in het zadel zal laten zitten. Misschien houdt Iran hier ook rekening mee, omdat Netanyahu door de recente bombardementen van Hezbollah op sites van de IDF en het in brand steken van de Golanhoogte ook zwak lijkt. Het is alsof Iran een onderhandelingsronde verwacht en zijn hand aan het voorbereiden is.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Scott Ritter: Waarom ik niet langer achter Israël sta en dat ook nooit meer zal doenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKan vreemd DNA in ons lichaam gedrag en eetgewoonten beïnvloeden – en zelfs onze ziel?
Volgend artikelZIJN ZE HIER? Harvard-studie suggereert dat UFO’s kunnen behoren tot een ”Verborgen civilisatie” die op Aarde leeft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Nappygate ?
  De man is 88, als hij een stoel nodig heeft geef hem dan
  Fd Roosevelt was gehandicapt door polio, werd hij daarmee ook zo afgezeken ?

  Heeft hij de mentale capaciteiten ?
  Op eerste gezicht soms wel en soms niet, maar dat kan ook mtoneel zijn
  Kan een jonger iemand al die duizenden paginas aan text lezen die zijn bureau passeerd?
  Vast niet.
  Had r reagan geen last van dementie als president? Werd ook gewoon omheen geregeerd.

  De job is vooral voor binnenlandse pr,
  En buitenlandse ‘postering’ waar veel landen bang voor zijn
  Het is theater en show

  • Inderdaad de president heeft niet zoveel macht als men denkt ,het is het congres die macht in handen heeft,
   een voorbeeldje: Toen Bono the leadzanger van U2 opkwam voor de Afrikaanse landen die gebukt gaan onder de schulden, had hij een gesprek met President Clinton, die had er oren naar om de schulden van de Afrikaanse landen kwijt te schelden, Bono dacht het is in kannen en kruiken maar….er gebeurde niets, Na enig onderzoek van Bono moest hij toegeven dat inderdaad de president van de US weinig macht heeft en het congres is die het voor het zeggen heeft; een congres die vooral bestaat uit joodse rijken en industrie bazen

  • Joris driepinter heeft niet zijn quotum van 3 glazen melk per dag gekregen gezien zijn debiele uitlating over die seniele pedofiel biden de kinderruikert.
   Deze slemiel is een trekpop net als rat rutte….die gore kwezel trudeau…die mongool in moffenland , die gulpenruiker in engeland…die stinkmoslim aldaar….en vooral die lijkenneuker in frankrijk die naait zijn oma…. en dat soort gajes moet europa leiden?
   Pleur lekker op met al die graftakken.
   laat het VOLK weer opstaan en die zooi ratten verdelgen…en opnieuw opstaren…weg ermee…weg met dat tuig van de eu/vn/navo/wef/who/ ophangen en verbranden die rattenkliek.

 2. Slachtoffers WO II.
  China 28 miljoen
  Rusland 24 miljoen
  Duitsland 18 miljoen
  Japan 16 miljoen
  De joden (zeggen maar nooit bewezen) 6 miljoen, ( misschien één van de eerste Nep nieuws)
  Hier tussen nog een paar in enkele miljoen c.q. miljoenen
  Dan Amerika samen met Engeland 350 “DUIZEND” slachtoffers
  Nederland Nihil
  Bevrijding van Europa vieren op de Franse stranden, zonder Rusland, ik schaam me dat ik een Nederlands paspoort heb……!!!!!
  Ook BOYCOT ik al mijn hele leven, de 4 mei Dam kransje, met Nederlandse “NIHIL” slachtoffers.
  Ook BOYCOT en schaam ik me het kransje op de Dam 4 mei van de joden,
  Ik vraag me al 75 jaar lang af, waar is die krans van de Palestijnen die vanaf 1947 in een open “CONCENTRATIEKAMP” zitten, (ik ben er zelf geweest).
  Schaamde me daar, dat ik uit Nederland kwam…….!!!!!!!, en nog steeds.

  • De enige slachtoffers die Nederland (WEFFIELAND) kan betreuren zijn er een paar van Duitsland en heel veel door bombardementen van onze zionistische vrienden (geallieerden)

   • Idem in België de slachtoffers zijn er door de geallieerde bombardementen, en die juichten ze toe bij intrede van de steden, hoe gebrainwasht kan men zijn; Een piloot van een jachtvliegtuig van de geallieerden vertelde op TV dat tijdens de oorlog wanner ze moesten bommewerpers begeleiden die naar Duitsland vlogen om er steden te bombarderen ze bij hun terugkeer niet mochten landen met noch kogels in hun boord kanonnen ,de opdracht was dat er altijd wel iets was dat ze konden kapot schieten zo zijn er veel verhalen in België van bijvoorbeeld een kolenhandelaar met paard en kar waar zowel de man het paard en de kar kapotgeschoten werd ,ook boeren op het veld die aan het ploegen waren ,een persoon op een fiets enz; echt gespuis was het die engelse en amerikaanse soldaten

 3. Patara van Appalachian Homestead lanceerde een gedachte in haar video Mr. Poopypants die ik nog eens even op me laat inwerken. Het zou haar niet verbazen zei ze dat Biden gespeeld wordt door een acteur, Jim Carrey bevoorbeeld. Inmiddels is wel duidelijk dat er levensechte maskers zijn die gebruikt kunnen worden.
  Gezien de manier van acteren van hem zou het zo maar kunnen dat hij er een lollige draai aan geeft. Wie heeft ooit een bejaarde zo zien doen? Het is te extreem, en teveel incidenten.
  Er is daar nog meer over te zeggen maar voorlopig laat ik die gedachte eens ronddwalen in mijn hoofd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in