Na bijna twee maanden van stilte in de publieke sfeer heeft het hoofd van de Wagner Group Jevgeni Prigozjin een nieuwe video-oproep gedeeld die hij in Afrika gefilmd heeft.

Volgens zijn beweringen zijn sommige Wagner-strijders nu ingezet in een van de Afrikaanse landen. Blijkbaar heeft hij het over Mali. Op 20 augustus meldden enkele lokale bronnen dat een Il-76 vliegtuig van het Russische Ministerie van Noodsituaties was geland op de luchthaven van Bamako, met aan boord de leiders van PMC Wagner.

Prigozhin zegt dat het personeel van de Wagner Group op dit moment verkennings- en zoekactiviteiten uitvoert tegen onder andere ISIS- en Al Qaida-militanten.

“We zijn aan het werk. Temperatuur +50° zoals we graag zien. De Wagner Group voert verkennings- en zoekactiviteiten uit. Maakt Rusland groter op alle continenten! En Afrika vrijer. Gerechtigheid en geluk voor de Afrikaanse volkeren. Wij maken het leven van ISIS, Al-Qaeda en andere terroristen tot een nachtmerrie. We huren echte helden in en gaan door met het vervullen van de taken die ons zijn opgelegd en die we beloofd hebben te vervullen,” zegt Prigozjin in de video

De komst van Jevgeni Prigozjin naar de regio wordt mogelijk veroorzaakt door de groeiende confrontatie met de Toeareg in het noorden van Mali, en door de escalatie van de situatie in Niger, waar een nieuwe militaire alliantie wordt opgericht om het land te beschermen tegen de interventie van ECOWAS.

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Het “Grote Reset”-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagenVolg Frontnieuws op Telegram

  VS zetten Oekraïne onder druk voor "beslissende doorbraak" en agressievere tactieken: Washington Post

Lees meer over:

Vorig artikelKan Zelensky Coup-kraïne overleven?
Volgend artikelHet Westen blijft zeuren dat Oekraïners lafaards zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Zou mooi zijn als ze daar wat kunnen betekenen tegen de veelal door CIA/UK/FR opgezette criminele groeperingen aldaar IS en weet ik wat allemaal), maar ook om de US/UK/FR het continent uit kunnen sturen/flikkeren, althans al die foute lieden, niet hierheen sturen aub, beter in de grond stoppen als mest.

  2. Het laffe Frankrijk is in gevaar…Algerije wil maar al te graag vergelding tegen de moordenaars vh Franse Legioen….Algerie-Francaise…riepen ze ooit in Misdadig Frankrijk…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in