usembassykyiv / Wikimedia (Public Domain)

Eerder deze maand verlengde president Zelensky de staat van beleg in Oekraïne opnieuw met negentig dagen, waardoor hij zichzelf een bijna goddelijke controle over het land gaf. Als enige bron van gezag en opperbevelhebber van de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) zou u denken dat hij druk bezig is met het toezicht houden op het huidige “Lente Tegenoffensief” en elke seconde van zijn onverdeelde aandacht besteedt aan het welzijn van zijn troepen en burgers, schrijft DD Geopolitics.

U zou het mis hebben.

Om wat voor reden dan ook (een reden die we zo dadelijk zullen bespreken) is president Zelensky momenteel niet in Kiev, hij is zelfs niet in Oekraïne! Opnieuw vliegt Zelensky door Europa, bedelend bij de leiders van de NAVO-landen om meer geld, steun en wapens, maar het “belangrijkste” (volgens de mainstream media): de F-16. In een niet ongewoon vertoon van clownesk gedrag twitterde de opperclown triomfantelijk dat Nederland tweeënveertig F-16 Fighting Falcons inzette voor de zaak van Kiev, waarmee hij voor zijn landgenoten een mediaoverwinning binnenhaalde om het broodnodige moreel op te vijzelen… maar…

Vreemd genoeg, in een sfeer van verwarring, legde de minister-president van Nederland, Mark Rutte, een verklaring af waarin hij zei dat Nederland zelf in totaal 42 Fighting Falcons heeft en dat Kiev ze absoluut niet allemaal zou krijgen. In plaats daarvan zou een niet nader gespecificeerd aantal gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne worden gestuurd, maar hij wist nog niet hoeveel en zelfs niet wanneer de zending zou plaatsvinden. Ik weet zeker dat Zelensky niet erg blij met hem was omdat hij dat zei, gezien de omstandigheden op het slagveld. Eerder noemde ik “broodnodig moreel”, omdat het moreel en de hoop van de AFU om verschillende redenen op een historisch dieptepunt moeten zijn, maar ik hoef er maar twee te noemen voor mijn doeleinden.

Ten eerste is het tegenoffensief mislukt.

In meer dan elf weken tijd heeft de AFU nog niet eens de eerste “Surovikinlinie” van de Russische verdediging in de Oblast Zaporozhye bereikt, terwijl ze eerder dit jaar hun plannen aan de wereld telegrafeerden om door te stoten naar Melitopol en dan helemaal naar de Zee van Azov, om zo de landbrug naar de Krim te verbreken. In hun pogingen (lees: mislukkingen) hebben ze honderden gepantserde infanterievoertuigen (APC), tanks, artillerie en ander door de NAVO uitgeleend zwaar materieel verloren. Ze hebben ook veel soldaten verloren, gemiddeld vier- tot vijfhonderd slachtoffers… per dag! In feite hebben ze zoveel mannen verloren, dat binnen 48 uur de 82ste reservetroepen naar het front werden geroepen, en op het moment dat ik dit artikel schrijf, blijft het front statisch met de AFU die halsoverkop op Russische mijnenvelden en zwaar versterkte verdedigingsposities afstormt. Al deze doden leiden ons naar ons volgende punt:

  Oekraïne - Koekiemonster vertrekt

Ten tweede keldert de mannelijke bevolking in Oekraïne!

De AFU heeft alleen al in dit ene offensief ongeveer achtendertigduizend vijfhonderd slachtoffers gemaakt, en men gaat ervan uit dat degenen die zijn overgebleven slecht getraind zijn, weinig ervaring hebben in gevechten en leiderschap, en dat ze het teken aan de wand beginnen te zien. Met ronselaarsbendes die met de ene hand steekpenningen aannemen en met de andere hand iedereen van de straat plukken die niet kunnen betalen om niet naar het front te worden gestuurd, zijn degenen die uiteindelijk de strijd zien niet erg enthousiast over hun hachelijke situatie. Er zijn overal op Telegram video’s te vinden van soldaten die zich overgeven en uitleg geven over de vreselijke omstandigheden die ze moeten doorstaan en het gebrek aan training en discipline onder de rangen. Dus, terwijl de AFU hun beste, slimste en nu ook hun reserves blijft vermalen tegen de Russische verdediging, kan ik me voorstellen dat er op dit moment heel wat soldaten in hun loopgraven zitten en bij zichzelf denken: “Wie is mijn echte vijand?

Zelensky ziet er misplaatst uit op de NAVO-top in Vilnius

En zo begint een muiterij, een militaire omverwerping van de regering, een staatsgreep zo u wilt!

Studies tonen aan dat slechts drie procent van de bevolking van een land, ongeacht de grootte van het land of de bevolking, nodig is om een bestaande regering omver te werpen. Drie procent. Punt uit.

Dus waarom is president Zelensky, terwijl zijn land in oorlog is, ellebogen aan het wrijven met Europese elites, aan het bedelen voor gevechtsvliegtuigen die pas volgende zomer operationeel zullen zijn, als ze al operationeel zijn? Oekraïne heeft niet eens de infrastructuur om deze vliegtuigen te ondersteunen, ze hebben niet eens landingsbanen gebouwd die lang genoeg zijn voor een F-16 om op te stijgen, en denkt u echt dat de Russische strijdkrachten geen kruisraketten zullen sturen naar de vliegvelden die Kiev probeert te bouwen?! Ik hoef niet eens in te gaan op de problemen van piloten, brandstof, onderdelen en grondpersoneel om mijn punt te maken: Zelensky is tijd aan het rekken EN probeert mogelijk, mogelijk uit Kiev weg te blijven voor zijn eigen veiligheid…

  Russische opmars naar Kupiansk - Ze hebben Sinkivka en Petropavlivka ingenomen en staan aan de "poorten" van de stad

Hij heeft dit zichzelf aangedaan… en elke Oekraïner.

De Oekraïense bevolking, militairen en burgers, hebben gemerkt dat de begraafplaatsen blijven groeien en zich vermenigvuldigen en dat de linie aan het front statisch is, of in het geval van Kupyansk steeds dichterbij komt. Ze hebben de corruptie met de ronselaarsbendes opgemerkt. Ze hebben gemerkt dat ze nog steeds geen lid zijn van de NAVO, dat Zelensky op de recente NAVO-top als een clown werd beschouwd, en dat Zelensky’s capriolen steeds irritanter worden voor de rest van de wereld. Nu, met de recente evacuaties in het oosten van het land, beginnen steeds meer van hen zich af te vragen,

“Hoe maken we een einde aan deze gewelddadige onzin?!”

Drie procent, dat is het, slechts drie procent van wat er over is van de Oekraïense bevolking hoeft die ene vraag te stellen en er vervolgens naar te handelen, meer is er niet nodig. Ik denk dat dit conflict de Russische diplomaten en het Kremlin erg dwars zit, en dat Rusland niet wil vechten, maar liever diplomatie wil proberen. Het probleem is dat Zelensky zelf in de wet heeft vastgelegd dat onderhandelen met Rusland illegaal is. Er zijn berichten dat er diplomatie achter de schermen plaatsvindt, maar daar komt nooit iets uit, tot groot verdriet van Rusland. Eén man, of de handtekening van één man, staat de vrede in de regio in de weg, één man en zijn regime…

“Coup-kraïne”.

Ik weet niet wanneer en hoe het zal gebeuren, of het zelfs zal lukken, maar er zal een poging worden ondernomen. Misschien zijn er al een of meer geprobeerd, stilletjes onder het tapijt geveegd, “hier is niets te zien”? Dit soort geopolitieke situaties pakken zelden goed uit voor de tiran die in het middelpunt lijkt te staan, we hebben de voorbeelden gezien en kennen de namen. Dus, hoe zal het aflopen? Zal een generaal voor zijn land opkomen en de hoofdstad innemen of misschien een moordaanslag plannen? Zal er een algemene opstand van het volk komen, die vrede en vergelding eist voor hun gedode en verminkte geliefden en voor de kinderen die zonder vader achterblijven? Zal de AFU een kritieke massa bereiken, waardoor de natie in anarchie zal vervallen omdat ze door uitputting operationeel ondoeltreffend worden? Zal een woedende menigte, moe en koud van de beschietingen van krachtcentrales deze winter, de presidentiële residentie bestormen met hooivorken en brandende fakkels, en Zelensky naar het Maidanplein sleuren om hem op te hangen? Of zal Zelensky op een dag weer een rondreis door Europa maken en… gewoon… nooit meer terugkeren?

  De overgang naar een nieuw tijdperk: Ruslands schaakmat tegenover de nucleaire escalatie van de VS

Uw gok is net zo goed als de mijne…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Nederlander Ronald Vogelaar samen met drie andere buitenlandse huurlingen omgebracht door Russisch legerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWHO statistieken bewijzen dat “COVID-19” een totale, opzettelijke fraude was – en ze doen het nog een keer!
Volgend artikelNa twee maanden stilte deelt Prigozjin een oproep uit Afrika
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Adriaan,
   Cash heb ik eens gezien in de Ahoy met mijn toen nog levende moeder, hele avond diverse stijlen country, hij begon met the ring of fire, prachtig artiest en zeker goede teksten en eigenzinnig.
   Benieuwd of de Oeki’s in verzet zullen komen, natuurlijk is dit hard nodig om het tij te keren en het gezonde verstand te gaan gebruiken en al die verloren mensenlevens en leed te stoppen, hoop erop, wie zijn er moedig en durven op te staan, alle oppositie die er vroeger was zijn al zeer lang het land uit, eentje woont er zelfs in Spanje heb ik gelezen en blijft bang dat iemand hem gaat omleggen, hoor je ook weer niks over he in de gewone media!

   • flardinga augustus 22, 2023 at 18:14

    Johnny Cash was vanaf 1969 een van mijn favoriete zangers begon met; A Boy Called Sue.

    *

    Ring of Fire (metal cover by Leo Moracchioli) Muzikale duizendpoot

    https://youtu.be/V9eSffLoX28

    Natuurlijk kan Leo Johnny Cash niet voorbij streven maar wel een prestatie van formaat muzikaal gezien dan beste Flardinga.

    *
    Naar mijn mening komen Oekraïeners niet in opstand tegen Zelensky, wel tegen het einde omdat dan alle hoop op overwinning verloren is.

    *

    De jaren 80 werd de pop/rock muziek aangenaam verrast met de Punk beweging, dat vond ik ook erg goed lekker tegen het bestel aantrappen waarin de Britse Punkers gewoon gelijk in hadden.

    Metallica Cover – So What
    https://youtu.be/ZaGrNq9VrCc

    Discharger – Equally Useless
    https://youtu.be/EP1Z4jb_5wU?list=RDEP1Z4jb_5wU

 1. Och, hij heeft er straks geen actieve herinneringen meer aan. Met de kennis van nu had hij het toen helemaal anders gedaan. Maar hij moest over zijn schaduw heenstappen om te kunnen focussen op het grotere belang. Het is immers allemaal de schuld van Trump, Putin en klimaatverandering.

 2. Het zal me niet verbazen als Rutte de nieuwe NAVO fuhrer gaat worden. Bizar trouwens dat een demissionair PM op eigen houtje kan beslissen dat Nederland F16’s gaat weggeven.

  • Die f16s zijn afgeschreven, minstens de helft functioneert niet meer en dient louter voor reserveonderdelen. Het zal mij verbazen als er ook maar ééntje naar hoerkraïene wordt gevlogen.

    • Rusland lacht zich de ballen uit de broek om deze 40 jaar oude zeepkisten.
     Nee, ik denk eerder dat onze sociopatische leugenpremier en wef-retejong weer eens een veel te grote broek heeft aangetrokken om de hele wereld nog maar weer een keer de illusie voor te spiegelen wat een super geweldige globalistische staatsman hij wel niet is.

   • Mee eens. Vandaag op radio 1 werd er gemeld dat ze eind volgend jaar geleverd gaan worden.
    Het komt op mij over als tijdrekken. Ben heel benieuwd wat september ons gaat brengen…..we gaan het zien.

 3. zelensky wil verdwijnen…maar wie gaat hem opnemen ??.. lang zal hij zich niet verborgen kunnen houden..er staat immers een prijs op zijn bakkes…Hitler was moediger en meer realistisch….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in