De 21-jarige is al eerder veroordeeld voor misdaden.

Twee mannen met een Midden-Oosterse achtergrond werden vandaag door het Zweedse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld wegens het verkrachten, martelen en beroven van twee minderjarige jongens op een begraafplaats in Solna tijdens het weekend.

Het was op zondagochtend dat de politie via SOS Alarm vernam dat twee minderjarige jongens mishandeld waren aangetroffen op de begraafplaats Norra, bij de kerk in de gemeente Solna. Volgens informatie van het dagblad Aftonbladet waren de jongens, die minderjarig zijn, urenlang onderworpen aan “martel- en mishandelingsgeweld”. De mishandeling heeft vanaf zaterdagavond urenlang geduurd tot de jongens op zondagochtend naakt werden gevonden door voorbijgangers.

De twee jongens werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en waren bij bewustzijn en aanspreekbaar, schrijft de politie op haar website. De politie heeft de plaats waar de jongens werden gevonden afgebakend en heeft onder andere met hondenpatrouilles de omgeving doorzocht. Twee verdachte daders werden in de directe omgeving gearresteerd.

Arrestatie

Vandaag heeft officier van justitie Anders Tordai geëist dat de twee gearresteerde mannen op grond van ernstige verdenking van ontvoering, zware mishandeling, verkrachting en zware overval in verzekering worden gesteld. De beide verdachte daders zijn reeds eerder bij de politie bekend, het is echter onduidelijk welke relatie zij met hun slachtoffers hebben, meldt Fria Tider.

Een van de daders is een 21-jarige man, geboren in Iran, die in 2009 als kind naar Zweden kwam. Hij is sindsdien veroordeeld voor herhaaldelijke misdaden in Zweden. Vorige maand nog werd hij veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf voor brandstichting omdat hij in december vorig jaar in de Gustavsberg in Värmdö ten oosten van Stockholm tentoongestelde sportauto’s in brand had gestoken. Ook is hij eerder veroordeeld voor onder andere diefstal, illegaal rijden, rijden onder invloed en drugsovertredingen. Het is op dit moment niet duidelijk waarom hij op vrije voeten was, omdat hij volgens het laatste vonnis tegen hem in de gevangenis zou moeten zitten.

  Het nieuwe spannende Zweden: Migrantenfamilie hangt lammetje aan parkboom en slachten het 

De andere dader is 18 jaar oud, zoon van immigranten uit Tunesië, en ook hij is het onderwerp geweest van juridische inspanningen. Hij werd onder andere in hechtenis genomen toen hij 12 jaar oud was volgens de wet op de jeugdzorg (LVU) en werd in maart vorig jaar veroordeeld voor poging tot diefstal. Met behulp van DNA werd de 18-jarige in verband gebracht met een inbraak in de Granbackaschool in Solna op nieuwjaarsdag 2018. Toen het inbraakalarm begon te luiden en er bewakers naar de school kwamen, was de Tunesische crimineel al op de vlucht voordat hij tijd had om iets te stelen.

De districtsrechtbank van Solna zegt aan Fria Tider dat een van de arrestatie-hoorzittingen over de martelroof van dit weekend op de begraafplaats in Solna vanmiddag zal worden gehouden. De andere morgenmiddag.

Immigrant verkrachtte 10-jarig Zweeds meisje honderden keren – wordt niet uitgewezen wegens een “sterke band met Zweden”

Vorig artikelMoslimvrouwen in Zweden krijgen gratis rijbewijs – bejaardentehuizen worden gesloten
Volgend artikelZwitsers worden aangespoord om zich voor te bereiden om in hun eigen land een minderheid te worden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in