Ingehuurde migrantenarbeiders martelen kippen dood bij de grootste eierproducent van Zweden

1
716
Foto ter illustratie

Op 6 augustus publiceerde de organisatie Dierenrecht Alliantie filmmateriaal dat laat zien hoe kippen doodgemarteld worden door arbeiders in een van de stallen van de grootste Zweedse eierproducent CA Cedergren in Mönsterås. Ten minste één van de arbeiders die de weerloze dieren mishandel is Afrikaans. Het hoofd dierenzaken van het districtsbestuur zegt dat bedrijven zoals CA Cedergren al hun werknemers een grondige opleiding moeten geven in Zweedse dierenethiek en -wetgeving, inclusief werknemers die op de een of andere manier worden ingehuurd.

Buiten Mönsterås in het oosten van de provincie Småland bedrijft de grootste Zweedse eierproducent CA Cedergren zijn activiteiten met enorme stallen. Van daaruit worden eieren verkocht van zogenaamde “scharrelkippen”, onder andere onder de naam Lantägg (Land-eieren), die voor consumenten in zowel de supermarkten Ica, Coop als Axfood winkels een veel voorkomend gezicht is op het schap. Het beeldmerk “Lantägg” wil de consument laten geloven dat de eieren afkomstig zijn van idyllische, oer-Zweedse boerderijen, en CA Cedergren wil ook proberen om goede dierenzorg te tonen door op de verpakking te schrijven dat de eieren afkomstig zijn van “scharrelkippen”, schrijft Nya Tider.

Dit is echter een beeld dat niet standhoudt, althans volgens de Dierenrecht Alliantie, want in het enorme fabriekscomplex heeft CA Cedergren een vergunning om tot twee miljoen kippen tegelijk te hebben, en elke dag worden er ongeveer 1,2 miljoen eieren onder het merk “Land-eieren” door de fabriek geleverd. In elke stal verblijven ongeveer 91.000 kippen, en na iets meer dan een jaar zijn de kippenlichamen versleten, waarna ze in kisten worden gezet en naar een slachthuis worden gereden, en de kippen die niet in geschikt zijn voor veetransporten, moeten op een andere manier worden gedood.

Veroordeeld tot geldboete na commentaar op hoofddoek van moslima

Samengeperst en doodgeslagen

Op 6 augustus publiceerde de organisatie Dierenrecht Alliantie filmmateriaal dat groteske scènes zou blijken te bevatten in zowel beeld als geluid over hoe kippen doodgemarteld werden door arbeiders in een van de stallen. Het ging om de kippen die als het ware waren overgebleven toen de andere dieren die CA Cedergren als “versleten” beschouwde, in kisten naar een slachthuis moesten worden vervoerd.

Wat Dierenrecht Alliantie laat zien is, zijn macabere en verontrustende beelden. Eerst zie je hoe een van de arbeiders, die er Afrikaans uitziet, een kip neemt en haar in een deuropening stopt, waarna hij de deur hard dichtslaat. De kip fladdert echter op, schreeuwt, en de medewerker pakt de kip weer vast en gooit hem in een container en slaat haar met een stok. Uiteindelijk valt haar geschreeuw stil. Andere foto’s tonen arbeiders die zonder onderscheid kippen op de vloer slaan met zowel stokken als stokken. Ook deze worden doodgeslagen.

Migrantencrises: Onze dieren zijn niet langer veilig in Europa

1 REACTIE

  1. Naast geitenneukers en mierenneukers krijgen we ook nog kippenneukers ; je zou dat soort ongeletterden toch een opneuker “verkopen”. !!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here