© Gage Skidmore / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Onbewandeld gebied en extreem gevaarlijk, zo beschrijft de professor in de politieke wetenschappen Dennis Goldford (Drake University, Iowa) de manoeuvre die de Republikeinen en Donald Trump vermoedelijk aan het voorbereiden zijn. Op deze manier kan hij voor een volgende termijn tot president worden gekozen, schrijft Svenska Dagbladet.

Iets meer dan anderhalve week na de verkiezingen heeft de Democraat Biden zoals het er nu naar uitziet de meeste electorale stemmen behaald, maar de Republikein Trump weigert zijn nederlaag toe te geven. Frontnieuws heeft hier eerder over geschreven. Hij benoemt nu trouwe medewerkers op sleutelposities binnen de ministeries van Defensie en Justitie.

De beschuldigingen van verkiezingsfraude zijn volgens Goldford tot nu toe niet erg succesvol geweest. “Je hebt altijd het recht om een verkiezingsuitslag in de rechtbank aan te vechten. Maar in principe zijn alle zaken tot nu toe afgewezen, omdat de Trump-regering geen bewijs heeft”, aldus Goldford.

Maar de aanhangers van Joe Biden maken zich zorgen. Het overgangsproces komt niet op gang, Biden is uitgesloten van inlichtingenbijeenkomsten en zal geen toegang hebben tot de federale middelen die een aankomend president normaliter heeft. Donald Trump wordt verdacht van een plan te hebben om herkozen te worden als president.

Donald Trump en zijn familie zijn machtig binnen de Republikeinen. Meer dan 72 miljoen Amerikanen hebben op de president gestemd en hij heeft 89 miljoen volgers op Twitter. Zij eisen nu “correctie in de gelederen”, die door verschillende zware Republikeinen is gehoorzaamd.

De ultieme bezorgdheid voor de Democraten is dat deze beïnvloeding invloed heeft op het kiescollege, de kiesmannen. De Verenigde Staten hebben een kiesstelsel, waarbij kiezers in de verschillende staten op kiesmannen stemmen – die op hun beurt de president benoemen.

  Peiling bewijst: Ondanks hun vaccinaties, angst voor Corona het hoogst onder gevaccineerden

Normaal gesproken zijn de kiesmannen een afspiegeling van de meerderheid van de stemmen in een staat. Op verschillende plaatsen hebben de staatsbesturen echter de mogelijkheid om het recht om kiesmannen te benoemen over te nemen. Op deze manier kan de Republikeinse deelstaatsregering in staten waar Joe Biden heeft gewonnen, de verkiezingsuitslag negeren en Republikeinse kiesmannen benoemen die op Donald Trump stemmen.

“Het zou een extreme daad zijn. In dat geval zijn we in een constitutioneel niemandsland, geconfronteerd met een constitutionele crisis”, zegt Goldford.

Een zodanig scenario zorgt ervoor dat de Democraten de staten gaan aanklagen, processen die waarschijnlijk naar het Hooggerechtshof gaan. En daar heeft Donald Trump zojuist zijn derde rechter benoemd, dus hij zou de meerderheid van de rechters aan zijn kant hebben.

Het Hooggerechtshof had deze zomer een parallelle zaak. Er werd toen besloten dat staten die wetten hebben die bepalen dat de kiesmannen moeten stemmen in overeenstemming met de verkiezingsuitslag van de thuisstaat, zogenaamde “ontrouwe kiesmannen” kunnen straffen, die nog steeds naar eigen goeddunken stemmen. Dit is in de afgelopen decennia een paar keer gebeurd, maar heeft nooit invloed gehad op een presidentsverkiezing.

Wetten tegen “ontrouwe kiesmannen” bestaan in 32 staten, maar slechts 15 daarvan bestraffen of verwijderen een kiesman die tegen de verkiezingsuitslag ingaat. In de rest zou de deelstaatregering, althans in theorie, kiesmannen kunnen aanwijzen die – dit keer – voor Trump stemmen.

Dit is een manier voor Donald Trump om in het Witte Huis te blijven. Een andere is dat een stemtelling in een of andere kantelstaat alsnog zijn kant opgaat. In de grondwet staat echter dat de huidige ambtstermijn van Donald Trump eindigt op 20 januari om 12.00 uur.

  'Doorbraakgevallen' - Staten melden groeiend aantal COVID-gevallen onder volledig gevaccineerden

Het is op dit moment moeilijk vast te stellen hoe groot de kans is dat sommige deelstaatregeringen Republikeinse kiesmannen zullen kiezen, zelfs als de kiezers op Bidden hebben gestemd.

Open brief van bisschop Viganò aan President Trump – “Een globale elite die de hele mensheid wil onderwerpen en dwingende maatregelen wil opleggen”

Vorig artikelTrump: Ik heb de verkiezingen gewonnen
Volgend artikelSchokkend verslag van seksueel misbruik door WHO en liefdadigheidsinstellingen in Congo 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Prof. Goldford heeft blijkbaar nog nooit gehoord van de procedure, die in de volgende linken wordt beschreven :
  https://themillenniumreport.com/2020/11/trump-has-won-by-default-heres-why/
  https://themillenniumreport.com/2020/11/lets-be-very-clear-about-the-2020-election-outcome-fraud-vitiates-everything/
  En gebrek aan bewijzen ?? En de juridische procedures die geen resultaat hebben gegeven, vonden plaats in de door de Democraten gecontroleerde staten, waar het gerecht ook volledig in hun handen is. De beslissing ligt nu in handen van het Opperste Gerechtshof, waar het niet alleen een kwestie is van voor of tegen Trump maar ook het conflict binnen de Joodse fractie met enerzijds de Zionisten en anderzijds de communisten :
  https://www.henrymakow.com/2020/11/supremes-likely-to-hand-power.html?_ga=2.152670719.739039394.1605459570-703791417.1605371041
  met citaat :
  “The Supreme Court Justices will confirm the vote fraud, and join Clarence Thomas in giving Joe Biden
  a taste of the humiliation he deserves after humiliating Thomas back in 1991.
  Also Read- Constitutional Expert Explains how the Supreme Court or States will award Election to Trump” (=einde citaat).

 2. Nog nooit in de geschreven geschiedenis heeft macht zichzelf vrijwillig opgegeven.
  Daarnaast: het is duidelijk, dat Trump zonder de plaatsgevonden fraude gewonnen zou hebben.
  Het wordt tijd dat Trump gaat opruimen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in