© Foxnews

Het is nog niet mogelijk in dit stadium van het tellen van de stemmen een winnaar van de presidentskandidaten in de Verenigde Staten uit te roepen. Donald Trump heeft echter duidelijke stappen gezet in de richting van een mogelijke overwinning.

Het stemmen is in volle gang in de staten waar de stembureaus nu gesloten zijn.

Het was al relatief vroeg duidelijk dat Donald Trump zou winnen in Florida, één van de belangrijkste swing states (kantelstaten). Hij is ook goed op weg om overwinningen in het belangrijke North Carolina (JB 48% / DT 50% met 94% getelde stemmen), Georgia (JB 46% / DT 52% met 87% getelde stemmen) mee naar huis te nemen.

Daarnaast heeft Trump een duidelijke overwinning behaald in Texas, een grote staat (38 kiesmannen) die de Democraten hadden gehoopt te winnen ondanks het feit dat het een Republikeins bolwerk is. Trump heeft echter verloren in Arizona, waar hij bij de verkiezingen van 2016 van Hillary Clinton heeft gewonnen.

In de loop van de nacht bleken de voorspellingen van de mainstream media catastrofaal verkeerd te zijn (again). Fox News, bijvoorbeeld, verklaarde dat Joe Biden een 95 procent kans had om in North Carolina te winnen. Totdat Trump over Biden heen ging bij het tellen van de stemmen en de nieuwszender zijn prognose naar beneden bijstelde.

In Amerikaanse linkse media zoals CNN is er veel nervositeit en de presentatoren proberen de kijkers te verzekeren dat Joe Biden nog steeds kan winnen.

Een verklaring kan zijn dat een meerderheid van de relatief extreem vroege stemmen dit jaar is uitgebracht door Biden-stemmers, terwijl de aanhangers van Trump veel meer geneigd zijn om op de verkiezingsdag te stemmen. Dit heeft ertoe geleid dat Biden in sommige staten aanvankelijk een sterke voorsprong leek te hebben, maar terwijl het tellen van de stemmen doorging, heeft Trump de tegenstander ingehaald.

  Trump's vaccin-pooierende retoriek bewijst dat beide partijen prostituees van pharma zijn

Als de uitslag gelijk blijft, kan het nog even duren voordat we erachter komen wie de verkiezingen wint. In Pennsylvania, bijvoorbeeld, een van de belangrijkste kantelstaten, kan het dagen duren voordat het tellen van de stemmen voorbij is.

Maar momenteel (07:55) heeft Trump 213 electoral votes en Bidden 238 en zijn de resterende deelstaten behalve Nevada (NV) die nog niet alle stemmen hebben geteld licht  roze, wat inhoud dat Trump op het moment van schrijven daar nog steeds meer dan 50% van de stemmen heeft. Mocht deze trend zich voortzetten, mag Trump 80 electoral votes bij zijn 213 huidige optellen en blijft met 293 votes in het Witte Huis.

Hier is de map van de Presidential Election Results waar je interactief de verkiezingsresultaten onder je muiscursor op de deelstaten kunt volgen.

“CNN sucks!” – scanderen Trump-supporters tijdens live-uitzending

Vorig artikelDe moslimorganisatie IS neemt de verantwoordelijkheid voor de terroristische aanval in Wenen
Volgend artikelVerkiezingsavond: BLM-leden staken zwarte conservatieve vrouw Bevelyn Beatty neer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in