De door de Chinese Communistische Partij in zadel geholpen WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus © UN Geneva / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)

Schokkende nieuwe meldingen van seksueel misbruik door hulporganisaties. De nieuwe beschuldigingen zijn een volgende klap voor de hulporganisaties. Meer dan 50 vrouwen beschuldigen WHO-hulpverleners en vooraanstaande liefdadigheidsinstellingen van seks in ruil voor hulp te eisen.

Van Bosnië tot Haïti: berichten over seksueel misbruik en uitbuitingsschandalen hebben de hulpsector decennialang opgeschud. Seks voor hulp, eigenlijk kwamen ze om mensen te helpen, maar de blootgelegde seksschandalen bij de hulporganisatie Oxfam schokten de wereld in 2018. Maar Oxfam was nog maar het begin, met beschuldigingen van ernstig misbruik die 23 humanitaire, vredes- en veiligheidsorganisaties troffen tijdens hun operaties in Haïti, Ivoorkust en het toenmalige Zuid-Soedan. Het omvatte “elke denkbare vorm van seksueel misbruik van kinderen”, waaronder verkrachting, prostitutie, pornografie, seksuele slavernij en mensenhandel. De seksuele uitbuiting en mishandeling van veelal nog steeds kinderen door VN-blauwhelmen zijn al verschillende keren aan het licht gekomen en lijken aan de orde van de dag te zijn. De VN-vredestroepen hebben ook seksueel misbruik gepleegd in Haïti, zelfs tegen kinderen. Niemand is ooit opgesloten. In plaats van deze misdadigers voor het gerecht te brengen, werden ze vrijgesproken. Dergelijke schandalen verdwijnen relatief snel uit de media, maar volgens een nieuw rapport van The New Humanitarian en de Thomson Reuters Foundation, worden de Congo Ebola-hulpverleners eveneens de WHO en NGO’s zoals Oxfam, beschuldigd van seksuele uitbuiting en misbruik tussen 2018 en 2020, meldt Netzfrauen.

In een onderzoek dat vorige maand werd gepubliceerd door de Thomson Reuters Foundation en The New Humanitarian, beschuldigden meer dan 50 vrouwen hulpverleners van de WHO en vooraanstaande liefdadigheidsinstellingen van het eisen van seks in ruil voor hulp tijdens de crisis van 2018-2020. Vijf van de zeven organisaties die in de openbaring worden genoemd, hebben zich ertoe verbonden een onderzoek in te stellen, evenals het Congolese ministerie van Volksgezondheid.

  Coronavirus: WHO veroordeelt lockdowns en trekt haar woorden terug van de werkwijze tegen het virus

“Zoveel vrouwen werden getroffen”, zegt een 44-jarige vrouw die verslaggevers vertelt dat ze seks had met een man die zei dat hij een WHO-werknemer was. Minstens twee vrouwen zeiden dat ze zwanger waren geworden.

“In plaats van hulp, kreeg ik alleen maar meer trauma”.

Andere groepen die door vrouwen in het rapport worden genoemd zijn Artsen zonder Grenzen en Oxfam.

“We waggelen van het ene schandaal naar het andere en we horen steeds weer dat er lessen zijn geleerd. Dat hebben ze niet”, zegt Sarah Champion, voorzitster van het UK Parliament’s International Development Committee, in een verklaring.

Ondanks het “zero tolerance”-beleid en de toezeggingen van de Verenigde Naties en de NGO’s om misbruiken zoals die welke in Haïti en de Centraal-Afrikaanse Republiek aan het licht zijn gekomen, te bestrijden, blijven berichten over dergelijk gedrag de kop opsteken.

WHO-directeur zegt dat de wereld ‘niet meer terug kan naar hoe het was’ – Zijn oplossing? Een nieuwe wereldorde

Vorig artikelMogelijkheid voor Trump om herkozen te worden tot president
Volgend artikelBill Gates huurde BLM “studenten” in om stembiljetten te tellen in kantelstaten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in