In haar eerste toespraak als regeringsleider voor het parlement heeft de nieuwe Italiaanse premier Giorgia Meloni een radicale wijziging van het asielbeleid van haar land aangekondigd, bericht Freewestmedia.com.

Meloni maakte ook een belofte aan Europa: “Italië maakt volledig deel uit van Europa en de westerse wereld,” zei de leider van de partij Fratelli d’Italia (FDI).

Over de vluchtelingensituatie in het Middellandse Zeegebied zei Meloni dat ze wil dat haar regering de komst van bootmigranten voorkomt. “Deze regering wil een weg inslaan die tot nu toe nauwelijks is verkend: het illegale vertrek stoppen en eindelijk de illegale mensenhandel in het Middellandse Zeegebied doorbreken,” zei ze.

Haar uitspraak was echter niet correct. Matteo Salvini probeerde tijdens zijn ambtstermijn als Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken al om de migrantenboten niet aan land te laten gaan, maar dat mislukte onder meer door verschillende rechterlijke uitspraken.

“Als u niet wilt dat ik het over scheepsblokkades heb, zeg ik het zo,” vervolgde Meloni. Verder zei ze dat haar regering, in coördinatie met de autoriteiten van de Noord-Afrikaanse landen, in de “hotspotgebieden” centra wil opzetten waar internationale organisaties zullen controleren of mensen recht hebben op asiel. “Wij willen niet discussiëren over het asielrecht voor mensen die vluchten voor executies”, zei Meloni in haar toespraak, die meer dan een uur duurde.

Meloni waarschuwt Duitse organisatie

De premier benadrukte in haar toespraak dat het enige doel is te voorkomen dat smokkelaars bepalen wie naar Italië mag komen.

De zogenaamde NGO-zeeredders vatten Meloni’s toespraak terecht op als een oorlogsverklaring. Deze organisaties zoeken boten voor de Afrikaanse kust en nemen regelmatig honderden migranten aan boord om ze vervolgens naar Italië te brengen. Onder hen is de Humanity 1 van de Berlijnse organisatie SOS Humanity, die onder Duitse vlag vaart. Dinsdag verzamelde het nog eens 180 migranten bij de kust van Libië en kondigde aan dat het deze mensen naar Italië – en niet naar Libië – zou brengen.

  Nigel Farage blijft het luxeleven van illegale migranten blootleggen

Binnenkort, wanneer het schip een Italiaanse haven aandoet, kan er een krachtmeting plaatsvinden. Want Meloni heeft al actie ondernomen. Zij heeft haar nieuwe minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Piantedosi, de politie en de havenautoriteiten opdracht gegeven de “vlaggenstaten”, waaronder Duitsland, te laten weten dat de schepen niet handelen volgens de Europese en Italiaanse normen voor grensbeveiliging en -controle.

Deze boten moeten veeleer worden beschouwd als instrumenten voor illegale migratie.

Maakt veel vijanden

Zelfbenoemde linkse taalregisseurs zijn om nog een andere reden verontwaardigd: de nieuwe Italiaanse regeringsleider heeft ook meteen aan het begin van haar ambtstermijn duidelijk gemaakt dat zij voortaan zal worden aangesproken als “il presidente del consiglio” (de minister-president), waarbij zij vasthoudt aan de mannelijke vorm van haar titel.

Haar EU-commissaris von der Leyen had haar gefeliciteerd met het feit dat zij de “eerste vrouw” is die het ambt van Italiaanse regeringsleider bekleedt.

Allerlei linkse partijen zijn woedend over het nieuws. Laura Boldrini, parlementslid voor de Democratische Partij, schreef op sociale media: “De eerste regeringsleider van Italië wil een mannelijke titel. Is de bevestiging van het vrouwelijke van het hoofd van de Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) te veel gevraagd?”

Kritiek kwam ook van de vakbond van Italiaanse Rai journalisten Usigrai. “Terwijl Italië worstelt om zich aan te passen aan de Europese normen voor het gebruik van het vrouwelijke in openbare ambten en beroepen, zijn we getuige van een gevaarlijke stap terug,” schreef de vakbond in een brief. Zij eiste dat alle journalisten bij de berichtgeving over Meloni letten op genderspecifiek taalgebruik. Geen enkele collega kan “gedwongen worden om in het geval van Meloni het mannelijke zelfstandig naamwoord te gebruiken, integendeel, RAI-journalisten zijn verplicht om het vrouwelijke zelfstandig naamwoord te gebruiken,” benadrukte de vakbond.

  Orban: Westerlingen die het multiculturalisme zat zijn welkom in Hongarije

Meloni’s kabinet telt ook minder vrouwelijke ministers dan dat van haar voorganger, Mario Draghi. In het nieuwe kabinet zijn slechts zes vrouwen benoemd. In de vorige regering van Mario Draghi waren er acht vrouwen onder de 23 leden.

Atlantisch buitenlands beleid

Het is geen toeval dat in de Kamer van Afgevaardigden, om te assisteren vanaf de tribune gereserveerd voor gasten, de interim charge d’affaires van de Amerikaanse ambassade, Shawn Crowley, aanwezig was. Meloni koos haar woorden dus zorgvuldig, vooral bij alle cruciale passages over het buitenlands beleid.

De parlementaire fractie van de Liga applaudisseerde met name niet voor de passage over de “invasie” van Oekraïne door Rusland.

Meloni plant volgende week al een reis naar Brussel, voor een ontmoeting met de voorzitters van de Europese Commissie en de Raad, Ursula von der Leyen en Charles Michel. Op haar programma staat ook een persoonlijke ontmoeting met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg.

De relatie tussen de twee lijkt hecht. Stoltenberg sprak gisteren zelfs zijn waardering uit voor Meloni’s programmatische verklaringen.

Maar er staat ook een reis gepland naar Kiev, een ondubbelzinnig teken van steun voor de zaak van Oekraïne. Niet verrassend, geïnterviewd door Corriere della Sera, had Vladimir Zelensky de Italiaanse premier uitgenodigd om naar Kiev te komen. Volgens Italiaanse bronnen is het een reis die Meloni op de agenda zou willen zetten vóór de G20 die op 15 en 16 november in Bali is gepland.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

IMMIGRATIE DOSSIER

Onthuld: ‘Oorlogsvluchtelingen’ gaan massaal op vakantie – in hun eigen landVolg Frontnieuws op Telegram

  Koptische christenen in Italië door moslimmenigte geschopt en geslagen wegens roken tijdens de Ramadan

Lees meer over:

Vorig artikel2 op de 10 koeien geïnjecteerd met mRNA-prikken sterven onmiddellijk
Volgend artikelActeur Tim Robbins bekent de waarheid over “veilige en effectieve” Covid-vaccins: “Ik trapte erin. Ik demoniseerde mensen. Ik was schuldig aan alles waarvan ik nu begrijp dat het niet gezond was”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Meloni… een sokpop van de macht. Jens Stoltenberg is ook hele dikke vrienden met Kill Bill, Jens was directeur bij GAVI, de vaccinatie alliantie van Kill Bill. Meloni doet hier gewoon een voorzet om de vluchtelingen zogenaamd gecontroleerd binnen te halen. Nu gaat elke vluchteling claimen dat ze op de lijst staan voor executie. Pfff… Meloni… die 1 dag na haar verkiezingen de Italianen een mes in de rug stak, doet nu hetzelfde kunstje als tijdens haar verkiezingen. Even zeggen wat de massa wil horen, en dan gaan samenwerken met Ursula vd Leyen, Jens Stoltenberg en stand-up comedy talent Zelensky. Pfff… en iedereen blijft maar hopen op verandering van de mensen die ons kapot willen maken… en iedereen blijft braaf werken, alles betalen, alles kopen bij winkels en bedrijven van de vijand… allemaal braaf de rattenvanger blijven volgen.

    • Yup Zwarte Adel met vleugje romeins en ashkenazi sausje…Von der Leyen en alle Royals(Duits-nazis), De Pelosi achtige (romeinse kliek Opus Dei) met ashskenazi veraders Soros,Rothshilds,Rockefellers. Samen de Cabal een gezellig gezelschap met veel feestjes en rituelen.

 2. Meloni….een vrouwtjes Mussolini om het meatball volk even te pamperen in de bovenkamer…Straight outta Rockefeller instituten en is voor meer EU en voor de nazi’s in Oekraïne…En ik weet zeker dat ze geld aanneemt van het WEF. Een fascistisch trekpoppetje van de elite om ze even te kalmeren.

 3. Wellicht beter meteen laten bungelen net als haar grote voorganger aan een benzine pomp nu ze nog bestaan…Laadpalen staan te laag om aan te hangen.

 4. In de afgelopen verkiezingscampagne van de vvd werd beloofd dat als er teveel asielzoekers zouden komen er een asielstop zou worden afgekondigd. Nu ons land opnieuw door asielzoekers wordt overspoeld, blijkt die belofte nep, inplaats van de beloofde asielstop, die volgens rutte onmogelijk is, omdat dat tegen de regels van de eu ingaat, die hij nota bene zelf mede heeft opgesteld en ondertekend. In plaats daarvan worden de mensen door de proto-communistische vvd onteigend om ruimte te maken voor de door de eu gewenste omvolking. Meloni is een zielig tuthola zetbaasje van de elite, net als rutte.

 5. In Nigeria beginnen de moslims massaal de christenen te vermooerden; ach, ze moeten een hobby hebben naast kannibalisme.
  In Somalie hebben ze als hobby autobommetjes en het verkrachten van kleine meisjes en jongetjes; die moeten ook een hobby hebben; Alla zij gekieteld!

  Uit die twee landen komen er dus ook weer bootladingen…
  het enige wat een oplossing is: grenen 100% dicht.
  Ook voor degenen die zogenaamd op de executie lijst staan; kunnen altijd nog naar een Afrikaans land vluchten.
  Of hebben die geen soos?

  Melonie is als de meeste vrouwen in politiek: een ex onderleggertje van een paar personen met macht, en in gedrag zo links als de pest.
  ——————
  De neige methode : alle boten terugdringen.
  Dat kan, door fysieke grensbewaking met satelieten voor observatie.
  Maar beter: de kustwacht van Libie en andere kustgebieden betalen om niemand meer door te laten.

  Illegalen: oppakken en retour land van herkomst.
  Die moffen boten niet meer toestemming geven aan te meren in havens.

  Als eigenaar mag je een erfverbod of een locatie verbod geven; dwz; een toegangsverbod.
  Jekan in een bijbehorend wetje zetten dat in geval van een beroepsprocedure de wachttijd voor die procedure5 jaar is.

  Dat MP een mannelijke titel is; nou en? een mannenberoep uitgeoefend door een vrouw is nog steeds een mannenberoep met een mannelijke titel.

  Links heeft dus de verkiezingen gewonnen en Italie is afgeschreven.

 6. Maar ik denk dat hare Sluwheid een huiochelachtige opportuniste is die–zoals zoveel vrouwen in politiek–haar baantje kreeg door veel, heel veel plafonds te bestuderen.

  Want hoe kan je nu tegen Rusland zijn in de Oekraine oorlog?
  oekraine nazi staat, schuldig aan massamoord, onder planning van USA.

  USA GB en verschillende Eu landen oorlog zoekend, zelfs atoom oorlog, en opzettelijk EIGEN economie naar de donder helpen; voor het eerst in geschiedenis dat dat gebeurt.

  Links eruit, islam verbieden, uit EU, uit euro, uit Nato, uit WHO (massa moordenaars) uit UN, ander politiek systeem.

 7. Vraagje:hoeveel vrouwen ken je in de politiek die goed besturen; dus niet links, en redelijk integer zijn?
  Juist
  Wat moet je dus doen? Geen vrouwen in politiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in